V75 Solvalla

V75

Högklassiga V75-finaler på Solvalla med Jackpot och vi hoppas att storfavoriterna bränner

[content_protector password=”v75final” cookie_expires=”3600″]V75-omgången på Bjerke i lördags blev en ganska händelsefattig och trist favoritparad även om den höll en hög sportslig kvalitet med fina hästar från både Sverige och Norge. Det var ett riktigt antiklimax direkt då vår spik Thai Broadway skrynklade ihop sig totalt i spets och vi är liksom stallet fortfarande lite frågande till varför han gav upp så lätt men det är möjligt att det var avsaknaden av körspö eller banan som inte passade. Det är mer troligt att hästen hade en dålig dag helt enkelt då det är djur som vi har att göra med och vi har faktiskt inte helt gett upp på honom den här veckan då han startar med ett ganska fint smygläge även om stallet ligger lite lågt med tanke på senast. Vi har skrivit mer om omgången i vårt eftersnack här: https://skoinfo.se/blogg/eftersnack-v75-bjerke-dubbel-till-firma-riordaneriksson/

Den här veckan är det dags för V75-finalerna på Solvalla med Jackpot och lönehelg och det är verkligen en högklassig travsport som vi bjuds på som vanligt även om det givetvis som alltid finns en risk att det blir favoritbetonat när det handlar om finaler. Det finns dock flera favoriter som fått krångliga lägen vilket kan ställa till det när det är hårda och jämna fält och det finns också några små frågetecken utrustningsmässigt på ett par favoriter som gör att vi garderar eller går emot. Vi gör ett försök att gå för lite större pengar genom att gardera jättefavoriterna i V75-6 och V75-7 som inte kommer att rensa någonting alls med alla tv-system ute i stugorna och spikar istället 1 Slide So Easy (46 %) i V75-4 som har sett helt strålande ut för Flemming Jensen på slutet och vi tror kan ha vunnit loppet i spårlottningen.

Missa inte att signa upp för vårt nyhetsbrev om du vill ta del av information om våra tips, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Diamantstoet – Final

V75-omgången inleds med finalen i Diamantstoet vilket är ett stolopp över medelsdistans och tillägg. Här startar en av omgångens största favoriter i form av 15 Nancy America (52 %) som har gått fram som en ångvält på V75 på slutet och imponerat stort med sex segrar på de sju senaste starterna. Vi anser dock att hon är överspelad då hon dels ska gå med vanlig vagn nu istället för jänkarvagn som på slutet och dessutom kan läget ställa till det ordentligt. Vi blir nämligen inte alls förvånade om det blir en strulig inledning och en tung resa i spåren fram utvändigt ledaren och även om hon är tuff och tål mycket grovjobb så är det inte lätt att plocka tillägg på så här bra och toppade hästar på startvolten som kommer springa snabba tider där framme, ungefär som hon gjorde själv i somras när Some Summit inte kom ikapp från tillägg trots att hon gick ett otroligt bra lopp.

Vi väljer istället att spela en A-grupp med 3 Pense Kloster (19 %) samt 2 Pandora Face (8,7 %) som båda två känns klart spelvärda på strecken. De är våra två främsta spetskandidater i loppet och den av dem som till slut sitter i spets kommer garanterat att sälja sig dyrt även om det givetvis samtidigt finns en viss risk att de kör bort varandra. Det låter väldigt uppåt ifrån stallet angående den förstnämnde som har siktat länge mot den här uppgiften och är en av få som är gynnad av voltstart då hon öppnar snabbare då och vi gillade verkligen intrycket i den senaste starten då hon formligen flög fram över upplopet medan vi utvecklar tankarna om den sistnämnde under skrällbud. Vi tar totalt med fem streck men har du en fetare plånbok så kan det vara värt med ytterligare några streck.

V75-2 Klass II

Dagens andra avdelning är ett medeldistanslopp med autostart och loppet är väldigt rundspelat. Knapp favorit är 3 To Be Or Not To Be (21 %) men han imponerade inte senast och det anser vi vara fel och vi har därmed lagt ner honom som C-häst och utvecklar tankarna om honom under rubriken överspelade. Vårt klara förstastreck och enda A-häst är istället 10 Bungle Rain (14 %) som vann med krafter kvar senast och ska lättas i balansen nu och vi tror går lika bra bakifrån som från täten och vi spelar utgång. Där bakom kör vi med en bred B-grupp och varnar mest för 4 Ola Montana (12 %) som stod för ett förbättrat intryck senast och bör hitta en bra position från sitt fina utgångsläge då han är startsnabb. Det kan också bli “hela paketet” med barfotabalans, jänkarvagn och någon form av stängt huvudlag på 9 Oceanic Clearance (15 %) och det är möjligt att hon blir favorit till slut med tanke på det men vi är inte helt övertygade om att det är befogat och vi tycker att våra två ovan nämnda hästar känns mer spelvärda. Vi tar totalt med åtta streck och här åker vi knappast ut.

V75-3 Solvalla Grand Prix

Lördagens tredje V75-avdelning är för oss dagens stora dragplåster då loppet håller en skyhög klass trots att det endast är nio starthästar. Loppets knappa favorit är 3 Wild Honey (32 %) och att hon är hårt betrodd förstår vi eftersom Daniel Redén verkar ha hittat mer rätt på henne balansmässigt på slutet. Mycket talar för att hon kommer få en passande smygresa i typ andra par utvändigt och då blir hennes spurt inte lätt att stå emot. Vi anser dock att 1 Target Kronos (22 %) som är klart mindre spelad har en högre vinstchans än favoriten då denna frontrunner verkligen har imponerat på oss och nu står det nästan spets i progammet. Det kan bli långt till mål över medeldistans mot detta motstånd men vi anser ändå att det är hästen att slå ifrån spets och vi spelar utgång! Bakom ovan nämnda hästar tar vi även med 8 Uncle Lasse (29 %) som troligtvis är den bästa hästen i sällskapet även om han blandat och gett lite på slutet och inte direkt övertygade senast men där Stefan Melander verkar optimistisk med lite tätare starter nu samtidigt som att det blir barfota fram igen samt finske 6 Workout Wonder (6,7 %) som är speedig vid rätt resa och känns intressant då det nu antagligen blir barfota runt om för första gången och dessutom helstängt-norskt huvudlag istället för halvstängt-norskt huvudlag.

V75-4 Silverdivisionen

Lördagens Silverdivisionsfinal går inte av för hackor och här vimlar det av hästar som kommer tjäna mycket pengar under det närmaste året. Klar favorit och även vår spik i omgången är 1 Slide So Easy (46 %) som vi anser har en lämplig uppgift och skriver mer om nedan. Köper ni inte vår spik så vimlar det av startsnabba hästar utvändigt men då anser vi att det krävs en bred gardering och varnar framför allt lite extra för 8 Next To None Sib (3,1 %) som vi anser blivit för bortglömd på strecken. Vi gillade intrycket då han satt fast senast och trots åttondespåret så taxerar vi faktiskt spetschansen till hela 18 % även om det här spåret på Solvalla är extra klurigt pga doseringen. Näst senast höll han på att springa in i bilen efter start eftersom han var så kvick de första stegen. Ifrån spets eller vinnarhålet så håller vi vinstchansen som klart högre än nuvarande procent! Det är dock inte säkert att han laddas för fullt härifrån och Björn Goop verkar lite defensiv med tanke på läge och distans och vi tror mycket på spiken.

V75-5 Klass I

Klass I-finalen är ett lopp som går över medeldistans med autostart och håller en hög och jämn nivå för årstiden. Vi anser också att det är omgångens mest streckkrävande lopp och väljer att strecka på med hela nio hästar. Knapp favorit är 8 Aron Palema (24 %) som imponerade stort senast och verkar vara under kraftig utveckling. Det är även den häst som vi håller högst i sällskapet rent kapacitetsmässigt men samtidigt är utgångsläget uselt och det kan bli stora positionsbekymmer och det har han troligen inte råd med i ett sånt här sällskap och därav rankar vi ner honom till B-gruppen då vi anser att spelvärdet bara är neutralt.

Vårt förstastreck är istället 5 Bacan Degato (15 %) som också verkar vara under utveckling och det är långt ifrån säkert att favoriten är en så mycket bättre häst. Han vann på ett övertygande sätt inom V75 senast och även om han blivit struken efteråt och stått över något så var han riktigt bra igen i det senaste jobbet och det låter som om stallet förväntar sig en bra prestation idag. Av Veijo Heiskanens varningar om tveksamma träningsförhållanden så märktes det inte heller mycket under veckan och från ett perfekt utgångsläge bör Veijo Heiskanen hitta en bra position direkt och då tycker vi att det är ett tidigt segerbud. Vår A-grupp dubblar vi med 1 Erik Sting (19 %) som vi var besvikna på senast mot tufft motstånd och hade vi varit säkra på formen hade vi nog spelat utgång eller spikat från detta utgångsläget men nu får han nöja sig med att vara A-häst. Det låter  hur som helst klart uppåt ifrån stallet och det är vår klara spetsfavorit och tävlar han på topp igen så blir han inte lätt att slå därifrån och det borde nog vara loppets favorit.

V75-6 Gulddivisionen

Den sjätte avdelningen går över medeldistans och autostart med elva hästar efter en strykning. Loppets klara favorit är 1 On Track Piraten (62 %) från innerspåret som i vanlig ordning är hårt betrodd. Att han har en toppchans ifrån spets och även vettiga vinstchanser ifrån övriga positioner håller vi med om men vi anser ändå att spelvärdet är sådär då startspåret kan ställa till det och vi inte riktigt gillar att han ska gå med skor runt om. Visst är han bra oavsett balans men han är ändå allra vassast barfota runt om eller åtminstone barfota fram och förra vintern när han radade upp segrar med skor runt om så mötte han inte lika tufft motstånd som idag i våra ögon. Det rensar också friskt där bakom och vi försöker jobba bort favoriten här och streckar på ordenligt. Vill du sätta systemet ofta så är det en rätt självklar spik men vi tycker att det finns en uppenbar risk att han förlorar och när det händer vill vi vara med och kämpa om de större pengarna.

Vi tar med favoriten i A-gruppen men i vår rank lägger vi 3 Explosive De Vie (3,7 %) före som har toppform för dagen och var missgynnad av banan senast. Vi anser att han är mest spelvärd i loppet och utvecklar tankarna under rubriken skrällbud och det finns också flera bud här som rensar ordentligt för oss som är ute efter en stor utdelning. Vi vägrar t ex att släppa 9 Thai Broadyway (3,5 %) som svek då vi spikade honom förra veckan och därmed är helt borttappad igen trots att han har ett mycket intressant smygläge den här gången. Vi förväntar oss en mycket bättre prestation den här gången och är han lika bra som innan senast så blir han segerfarlig. Vi tar totalt med sju streck och försöker som sagt jobba bort favoriten!

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med en Bronsdivsion över medeldistans och detta lopp håller även det en skyhög klass för årstiden. Klar favorit är Peter Untersteiners förvandlingsnummer 3 Thaiger Exclusive (57 %) och att han har klart högst vinstchans i loppet köper vi fullt ut men samtidigt anser vi att han är aningen överspelad till den här procenten. Visserligen är han stor spetsfavorit (vi taxerar spetschansen till 55 %) och det låter dessutom oerhört påställt ifrån stallet som nästan lovat vinst under veckan men samtidigt är risken att det blir en rejäl startrusning och att han kommer att få offra mycket krafter under vägen och då finns det gott om ekipage som kan profitera på det. Dessutom har han i tidigare regi varit galoppbenägen och om det nu blir en tuffare startrusning vilket det ser ut att kunna bli så är det inte helt orealistiskt att han kan återfalla till gamla synder.

Vårt förstastreck är istället 5 Zenit Brick (16 %) som vi väljer att spela utgång med och skriver mer om nedan och vi tycker att de två mest spelade utmärker sig och förväntar oss en stenhård holmgång mellan dem. Det kan bjuda in en tredje häst om det blir ett helt tokigt tempo och i såna fall varnar vi framför allt för 1 Mellby Collector (6,5 %) som går allra bäst på Solvalla och där det nu återigen blir barfota runt om vilket är ett stort plus. Blir det en tuff inledning så blir vi inte alls förvånade om Örjan Kihlström i sulkyn hittar en perfekt smygresa och spurtar förbi allt över upploppet. Vi tar även med 8 Heartbreaker V.S. (6,9 %) som visserligen startar från ett katastrofalt utgångsläge men körs av en toppkusk med ruskig stallform och det är helt klart en av de bästa hästarna i sällskapet. Har du en större plånbok kan det dock vara motiverat med ytterligare streck men dessa fyra på kupongen känns starkt!

Spiken

V75-4: 1 Slide So Easy (46 %) har fungerat mycket bra i regi Flemming Jensen där han utvecklats kontinuerligt och varit nästan lika bra i princip varenda gång. Senast var vi dock lite extra imponerade då han bara klev fram och avväpnade Please Mr Please trots att den sistnämnde fått bestämma tempot under vägen och det var verkligen ett klassigt intryck. Han har liksom i den förra V75-finalen i somras lottats till ett innerspår bakom bilen vilket är ett lite lurigt läge även om han höll upp ledningen med knapp marginal den gången. Vi tror dock att han har utvecklat sin startsnabbhet sedan dess och har goda möjligheter att hålla ute de andra den här gången också – antingen av egen kraft eller med hjälp av den berömda solfjädereffekten med tanke på hästarna direkt utanför och i sådana fall så borde loppet i princip vara över. Ett par av värsta motbuden i spetsstriden lär också välvilligt släppa om bara favoriten kommer ut. Johnny Takter sitter upp i sulkyn och det är en intressant förändring då det är en rutinerad och offensiv kusk och det är extra positivt om han hänger på jänkarvagnen igen vilket är troligt eftersom han trivs bra i den. Flemming Jensen verkar hålla Nancy America i V75-1 som en snäppet bättre chans men vi håller inte med om det med tanke på läget och väljer att spika. Vi taxerar vinstchansen till 61 %.

Utgångar

V75-2: 10 Bungle Rain (14 %) är en häst som vi har fastnat lite för då han vann med krafter kvar senast och det känns som att han mycket väl kan klättra långt upp i klasserna. Nu finns det visserligen vissa frågetecken som att det är första långresan och att han startar från bakspår samt att det trots allt är en treåring som möter äldre hästar men med det ovan nämnda sagt så anser vi ändå att han borde vara favorit då vi håller det som den mest kapabla hästen i sällskapet. Även om fyra av fem segrar kommit ifrån tätposition så är intrycket också att han fungerar bra bakifrån, inte minst i ett sånt här lopp där många har något att köra med. Han har dessutom en toppkusk som är utvilad och segersugen i sulkyn och att det nu för första gången är relativt täta starter (två veckor) och lättning av skoningen både fram och bak känns intressant och vår känsla är att det kan höja hästen rejält. Vi taxerar vinstchanen till 29 %.

V75-3: 1 Target Kronos (22 %) är ett extremt exempel på en barfotahäst som varit otroligt förbättrad på slutet när han gått barfota runt om. Han fortsatte att överraska senast genom att vinna på ett glänsande sätt mot ett tufft motstånd över medeldistans i Breeders’ Crown-finalen. Då tog han hand om spets in i första sväng och vann hur enkelt som helst och vi är faktiskt inne på att det kan bli en repris nu även om vi tror att det kommer vara betydligt hårdare i mål i sådana fall då motståndet är tufft.

Efter den senaste starten så går i alla fall tongångarna i dur ifrån stall Lutfi Kolgjini och det låter fortsatt påställt. Vi taxerar spetschansen till hela 75 % och då hästen verkar vara under fortsatt utveckling så tror vi att det kan bli en tuff uppgift att slå honom från dödens och vi ser det som hästen att slå i loppet. Han har nämligen fungerat så bra på slutet som valack och på sin nya balans att vi förväntar oss att han ska fortsätta att höja sig ytterligare.  Vi vill poängtera att det inte saknas motstånd och om det blir hårt tryck ifrån Uncle Lasse som är vår troliga dödenshäst så kan det bli tufft att stå hela vägen in i mål och då kommer starka spurtare som Wild Honey eller Workout Wonder in i matchen. Samtidigt så är vi långt ifrån säkra på att Uncle Lasse kommer köras riktigt offensivt och blir det inte dödens för honom eller att han endast tar en lugn dödens så kan Target Kronos mycket väl rinna undan över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 32 %.

V75-7: 5 Zenit Brick (16 %) fick Erik Adielsson i sulkyn för första gången senast vid den övertygade segern på V75 och vi blev verkligen imponerade av hästen då han såg ut som en rund miljon trots broddar i skorna och känslan är att han är under kraftig utveckling. Till denna start går han till sommarskor och tränaren Timo Nurmos andas verkligen optimism då han hittat sig själv aktionsmässigt på slutet samtidigt som han fungerar bättre efter operation och som valack i år och det kan bli en riktig holmgång här mellan de två mest spelade hästarna vilket eventuellt kan bjuda in en tredje häst men vi tycker att vår utgång är mest spelvärd.

Förutsättninganra ser i alla fall bra ut även om vi inte håller honom som spetsfavorit. Från ett fint femtespår finns alla förutsättingar för att Erik Adielsson ska hitta en bra position om han inte tar ledningen direkt. Vilken taktik som han kommer att välja känns i nuläget lite oviss då känslan är att det beror lite på vad 6 Victor A.U. (1,9 %) samt 7 Ymer Brick (0,7 %) hittar på utvändigt. Väljer någon av dessa att ladda tokoffensivt så tror vi att Erik siktar in sig på andra par utvändigt medan han däremot kör offensivt annars och utmanar favoriten Thaiger Exclusive om ledningen. Det känns helt enkelt tryggt att ha Erik i sulkyn då han i dessa kniviga situationer brukar välja rätt lösning. Hittar vår utgång till ledningen så tror vi att loppet är över om han presterar som senast även om vi har hög respekt för flera motståndare medan det däremot kan bli besvärligare från exempelvis andra par utvändigt. Oavsett vilket så anser vi att vinstchanen är klart högre än nuvarande procent och spelar utgång. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

Övervärderade

V75-2: 3 To Be Or Not To Be (21 %) är en modell som vi gillar och att han tillhör de mest kapabla hästarna i loppet råder det ingen tvekan om men till denna start rankar vi ner honom rejält då vi inte gillade intrycket alls i den senaste starten. Då kom galoppen som ett brev på posten och även om jänkarvagnen kan ha spelat in så var inte intrycket bra. Med tanke på det så känns det som ett minus med de täta starterna nu och dessutom är det långresa vilket även det känns som ett frågetecken. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Skrällbud

V75-1: 2 Pandora Face (8,7 %) startade länge utan att vinna men har hittat rätt på slutet och visat att hon inte är någon icke-vinnare och det kördes preparélopp med henne i den förra starten så den sämre prestationen där tar vi inte hårt på utan ser vi snarare som oddshöjande. Till denna start låter det som vanligt uppåt ifrån stall Lutfi Kolgjini och nu blir det återigen barfota runt som hon fungerar klart bäst med. Siktet är inställt på spets och även om vi har vår andra A-häst Pense Kloster som knapp spetsfavorit så taxerar vi spetschansen för Pandora Face till 30 % och når Adrian den positionen så blir det inte lätt att ta ner henne om hon presterar i nivå som på Axevalla näst senast. Vi är inne på att vi kommer få se en sådan prestation nu då vi utöver barfota runt om ser de täta starterna som ett plus och Pandora Face känns kraftigt gynnad av att gå i ledningen. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-6: 3 Explosive de Vie (3,7 %) har under säsongen visat han hävdar sig allt bättre mot den yppersta eliten och han verkar fortsatt vara under stadig utveckling och blir allt bättre hela tiden då han är fem år och yngst i fältet. Förutsättningarna till denna start känns intressanta då vi taxerar spetschansen till hela 34 % då han är riktigt kvick de första stegen om han vässas upp ordentligt och når Kevin Oscarsson dit så blir vi faktiskt inte förvånade om han körs där hela vägen för ovanlighetens skull. Han har nämligen fyra raka segrar därifrån och biter ifrån sig riktigt bra i den positionen. Missar han spets eller släpper och kör i vinnarhålet eller liknande så ger vi inte heller slaget förlorat då han är spedig vid lucka och det inte är säkert att favoriten är oslagbar då han går med skor runt om. Vi vill poängtera att det finns en viss risk att det blir skor bak till denna start och då sänker vi vinstchansen några procent men oavsett vilket så är han prisvärd!

Jokersystemet

V75 Solvalla

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*6*3*1*6*5*3 = 4 050 kronor[/content_protector]