V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-1: 1 Disco Volante (69 %) blir omgångens största favorit och det är därmed en häst som många vill försöka fälla i sin jakt på en miljonutdelning. Vi tycker dock att det ser ut att vara en stor risk för att han vinner och väljer därför att spika på ett system. Han gick barfota fram för första gången senast och vann hur lätt som helst från dödens på 1.09,9 och även om det var på en snabb bana så var sättet som han vann på imponerande. Stallet trodde själva på en ruggig effekt om det blir barfota runt om och det verkar vara aktuellt den här gången men det ökar också osäkerheten något och på en storfavorit så är det nästan en fördel om det blir barfota fram som senast vilket man vet fungerar bra. Risken finns givetvis att han galopperar eller blir av med ledningen vilket kan ställa till det men motståndarna verkar inte riktigt tro helhjärtat på att de ska kunna ta sig förbi och favoritscenariot är att det är spets och slut – annars kan han komma ut och vinna från dödens också. Det blir antingen barfota fram eller barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-3: 6 Peace Of Mind (8,5 %) övertygade i Finlandia Ajo där hon satt med krafter kvar som tvåa och även Anders Malmrot var imponerad och erbjöd henne enligt uppgift en biljett till både Elitloppet och Sweden Cup. De tackade nej vilket vi är tacksamma för då spelprocenten är väldigt låg trots att det “bara” handlar om Stoeliten. Hon möter visserligen några bra hästar men att hon är streckad under tio procent är alldeles för lågt – speciellt efter att hon blivit nedstruken till det optimala femtespåret varifrån hon bör hitta en fin position med tanke på sin startsnabbhet. Vi värderar visserligen bara spetschansen till ca 15 % och även om det är en position vi föredrar för henne så behöver det inte vara fel att gå i ryggar denna gång heller. Vårt huvudscenario är nämligen att 2 Ultra Bright (22 %) hittar till spets med favoriten 4 Double Exposure (59 %) i dödens. Kan Alessandro Gocciadoro som fick en flygande start på Elitloppshelgen under fredagen hitta en resa där bakom i andra eller tredje par utvändigt så tror vi att det blir svårt att stå emot henne över upploppet. Det lilla minuset är att bakhovarna är slitna och det därför bara blir barfota fram i den här starten men hon känns ändå väldigt spelvärd.

V75-4: 7 Hope And Dreams (17 %) var klart bra vid spetssegern för tre starter sedan då hon gick barfota runt om för första gången. Sedan dess har hon haft hopplösa uppgifter från svåra lägen men hon har ändå visat fin form och att hon nu fått ett perfekt läge i andraspår direkt är fördelaktigt. Det blir dessutom helt maxad utrustning med barfota runt om igen i den här starten istället för barfota bak som senast och jänkarvagn som i starten den 10 februari och helstängt huvudlag och tränaren Oscar Berglund pratar dessutom om att ta bort bootsen och skydden för första gången och det kan bli en riktig succé!

V75-7: 13 Carat Williams (25 %) är en fransk kanon som förgyller årets Harper Hanovers lopp och det är spännande att vi lyckas locka till oss hästar av internationell toppklass i det här loppet nu med högre prispengar. Hästen är van att möta Bold Eagle och liknande och är väldigt gynnad av att det är tre varv och favoritscenariot är att han tuggar ner allt på slutrundan. Det frågetecken som finns är att hästen är ovan vid tusenmetersbana och voltstart och att kusken David Thomain är ovan vid svenska förhållanden men vi tror att han tar en väldigt lugn start och förlitar sig på hästens styrka. Det blir antagligen barfota runt om, någon form av stängt huvudlag, rycktussar och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-solvalla-26-maj-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53514

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.

1 thought on “V75 Solvalla

Comments are closed.