V75 Solvalla

V75

Om vår spik når ledningen så borde loppet vara över

[content_protector password=”annandagen” cookie_expires=”3600″]I den senaste V75-omgången dan före dopparedan så var vi tyvärr tvungna att lämna in tidigt och hade antagligen fått till ett bättre system på V75 Tillsammans om vi hade vetat att Hagentoy skulle bli struken med tanke på att 3%-aren Västerbo Exclusive efter strykningen var andrarankad men ändå bara C-häst och 3-poängare på det stora systemet. Vi var dock rätt på det i de flesta lopp förutom att Bergh skulle ta en flygande start med Re Doc i avslutningen och vi hade länge gott hopp om en hyfsad utdelning men fick nöja oss med småpengar tillbaka.

Vi glömmer den omgången och blickar istället framåt mot V75-finalerna på Annandagen. Omgången håller hög klass som vanligt och ser intressant ut med flera betrodda hästar som är missgynnade av läget eller barfotaförbudet. Det är inte helt lätt att förutspå vilka hästar som klarar banorna den här tiden på året då väderleken för dagen gör stor skillnad för fästet och liknande men man ska alltid tänka på att behandla barfotahästar med försiktighet, speciellt om de är hårt betrodda.

Omgångens höjdare är Gulddivisionen där 8 On Track Piraten (51 %) blir stor favorit. Han kommer garanterat sluta på målfotot men vi är inne på att han blir lite hårt betrodd med tanke på det svåra utgångsläget. 2 Food Money (13,7 %) och 5 Thai Broadway (14,6 %) gör upp om ledningen och vi tror att det kan vara dags för den sistnämnde att hitta dit med tanke på att Food Money inte är lika rapp i starten med skor på hovarna. I den positionen så har han visat sig svårslagen och skor runt om ska vara okej och täta starter och Björn Goop i sulkyn är positivt. Att Food Money får Jorma Kontio som kusk för första gången känns dock intressant och han känns som en klar andrahäst om vår idé skulle bli struken.

I V75-avslutningen så tycker vi att bakspårshästarna är mest intressanta. 9 Namale Kronos (12,3 %) såg väldigt bra ut senast och 11 Usain Henna (10,7 %) är lite ett upp och ett i minne då han vinner och sviker i varannan start. Senast svek han när han gick med skor runt om men det handlade knappast enbart om det utan han verkade ha en lite sämre dag helt enkelt och fick dessutom ett svårt lopp hängandes i tredjespår i starten. Vi ska dock inte glömma bort att han var fruktansvärt bra näst senast när han liksom nu gjorde en tät start och är han i närheten av lika bra den här gången så kan han bli tung att stå emot till slut. Streckprocenten är i alla fall mycket tilltalande på båda dessa hästarna. Med tanke på farhågorna med skobalansen så väljer vi att spela utgång på 9 Namale Kronos (12,3 %).

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-6: 6 Al’s Winnermede (36 %) är en jättefin häst som agerar väldigt moget för sin ålder och som vi väljer att ta ställning för i Bronsdivisionen. Vi tror att spetsstriden blir helt avgörande här där 1 Odin Töll (1,1 %) och 5 Let’s Dance D.E. (1,6 %) är väldigt kvicka iväg de första stegen men båda tränarna tydligt aviserat att de vill släppa och köra ett invändigt rygglopp. Jorma Kontio har vunnit fyra av fem starter med Al’s Winnermede och har bara förlorat i Europaderbyt där de satt fast så de trivs verkligen ihop och för honom så gäller det framför allt att hålla sig före det värsta motbudet 4 Scellino Luis (34 %) i starten och vara först framme och överta. I sådana fall så bör han bli otroligt svårslagen då han är obesegrad i den positionen och den tror vi att han klarar att nå då Scellino Luis aldrig visat någon direkt startsnabbhet. Al’s Winnermede fungerade perfekt med skor runt om senast och även om han missar spets så tycker vi inte att slaget är förlorat utan vi tror att han kan vinna från de flesta positioner.

Utgångar

V75-1: 8 Fleetfoot Hanover (15,9 %) har ett spår längst ute bakom vingen men hon är väldigt startsnabb i ett fält där det saknas starka spetsbud innanför och trots att hon är allra kvickast utan skor så är vi lite inne på att Peter Untersteiner gör en “Pelikan Trio” och sänder henne till ledningen och bara drar undan hela vägen, en position där hon har åtta vinster på åtta försök. Hästen har fått ett litet uppehåll då hon var sliten efter senast men galoppen där berodde mest på att hon blev generad och tränaren meddelar att hon känns fantastisk i träningen och vi är inne på att uppehållet kan ha gjort henne gott.

V75-1: 10 My Happiness E.P. (16,6 %) är enligt våra ögon det värsta motbudet då hon har sett förbättrad ut på slutet. Näst senast såg hon rent lysande ut efter vila och att hon blev för ambitiös och inte orkade över upploppet mot den danska eliten senast säger vi inte så mycket om. Skor runt om är ett litet frågetecken men om det blir för hårt tempo framme i täten så tror vi att hon är det värsta motbudet från kön och den som spelar ett mindre system kan chansa att låsa loppet på de här två utgångshästarna.

V75-4: 2 Balzac Du Chatelet (21,6 %) såg kanske bättre ut än nånsin senast i ett jättebilligt lopp som blev som en lätt joggingtur och startar här bland många rundningsmärken på startvolten. 1 Toujour Vif (4,3 %) är en enkel sort som agerat klart förbättrat på slutet och dessutom blir ordentligt kuskförstärkt med Erik Adielsson nu och han tar nästan med garanti spets inledningsvis och sedan är vi nästan lika säkra på att han släpper när Jörgen Westholm kommer ångande efter några hundra meter. Balzac Du Chatelet startade från andraspår över tre varv i somras och övertog då spets efter ett halvvarv och vi är inne på ett liknande scenario här. Han blev nerspeedad den gången men har ändå vunnit tre av fyra lopp i ledningen och ifrån den positionen så anser vi att det är hästen att slå och det blir inte helt enkelt att plocka tillägg på honom. Han är dock ganska entaktad av sig så det finns alltid en risk att han blir nerspeedad igen men det känns som en stark utgång.

V75-7: 9 Namale Kronos (12,3 %) kämpade storstilat i dödens och fick endast se sig besegrad av Venkatesh i comebacken efter vila senast och även om han snarare radat andraplatser än segrar i år så tror vi inte att det är något fel på moralen. Den här gången så är vi inne på att det blir ett lugnare upplägg i ett lopp där det antagligen blir hårt tempo då favoriten Calvin Borel brukar föredra det. Erik Adielsson sitter upp i sulkyn för första gången och om hästen har tagit det senaste loppet på rätt sätt så tror vi att han blir tung att stå emot till slut till en trevlig procent.

Övervärderade

V75-1: 2 Radysin America (16,3 %) har ett fint läge och blir hårt betrodd i Stoeliten men det har vi svårt att köpa med tanke på vilken slät figur hon stod för senast. Hon har ganska usel statistik med skor runt om och verkar inte trivas under den här årstiden. De ska byta till en tyngre typ av skor som hon går med som träningsbalans nu men det är inget som vi går igång på spelmässigt och även om Örbäckens Cruella galopperar invändigt och hon lyckas ta sig till spets inledningsvis så tycker vi inte att hon känns som något hetare bud och vi väljer att lägga henne utanför ramen.

V75-4: 13 Pantarei Ans (17,2 %) vann ett långlopp på V75 Bjerke och är en gedigen stayer som med det i färskt minne blir hårt betrodd i ett öppet femtonhästarslopp. Senast såg han inte så rolig ut som tidigt avhängd men det var också ett hårt gäng som han var ute mot då och skor runt om ska normalt inte vara något stort minus. Vi tror dock att han snabbt får “häcken full” av hästarna som står 20 meter bakom här och att det sedan blir svårt att hitta en väg till seger där han både hinner ifatt startvolten och kan hålla ifrån sig en sådan häst som Candor Hall som alltid har en snabb spurt att ta till. Statistiskt så brukar hästar från den här volten ha svårt att göra sig gällande och vi tycker att han känns överspelad här också.

V75-5: 3 Pajas Face (64,5 %) är en fin treåring med ett bra läge som verkar bli omgångens största favorit. Han kan öppna medelsnabbt och ska ses med hyfsad chans att kunna köra sig till ledningen här. Vi behandlar honom dock med varsamhet då han såg klart sämre ut senast när skorna åkte på igen och vi inte har känslan att han kommer vara riktigt på topp i den här starten. Det finns också några startsnabba hästar utvändigt som 5 Unity Knick (0,6 %), som eventuellt ska gå med jänkarvagn för första gången, och 7 Enjoy Boko (3,1 %), som följde bilen och var rysligt snabb ut senast, som kan sätta käppar i hjulen för favoriten inledningsvis. Sedan möter han också två-tre motståndare som vi håller ganska högt när de fungerar, bland annat 11 King Sir Kir (10,1 %) som höll undan för dagens klara favorit i Klass I-finalen senast och som går allra bäst med tätkänning där Claes Svensson har annonserat ett offensivt upplägg vilket kan öppna upp loppet. Favoriten har högst vinstchans i loppet men känns ändå ganska överspelad.

Skrällbud

V75-1: 1 Örbäckens Cruella (5,8 %) gjorde debut i Gulddivisionen från ett hopplöst tolfte spår bakom bilen senast och hamnade sist invändigt. På sista långsidan så försökte Claes Svensson smyga fram henne mellan hästar men blev åter dragen sist av en trött häst och tvingades börja om ute i tredjespår och med tanke på det samt att det var en opassande lång distans och att hon gick med skor runt om så tycker vi att det var en riktigt pigg avslutning på avstånd bakom Spring Erom och Narold Vox i täten.

Hon har fortfarande inte vunnit i år men vi är lite inne på att hon kan ha fått nyttig hårdhet av en sådan start som kan komma till pass här när det enbart är ston emot igen och dessutom inte några av de värsta segermaskinerna. Hon är allra bäst barfota runt om men det är även flera av hennes värsta konkurrenter (Radysin America, Amazon Am och Fleetfoot Hanover) och hon gick som sagt bra med skor runt om senast. Ifrån ett perfekt innerspår utan speciellt startsnabba konkurrenter med framspår så tror vi att hon kan köras på säkerhet och ändå spetsa och släppa om hon går felfritt och sedan kommer hon få en bra resa och hon känns skrällduglig om hon får fritt spurtutrymme över upploppet till slut.

V75-2: 6 Daydream Rapida (5,1 %) trodde vi på senast med då körde Hans Crebas lite med skygglapparna på då han drog fältet sönder och samman i motvinden och släppte ut Beppe Am och Örjan Kihlström som hade liftat med invändigt och sedan lägligt kunde trycka sig ut i sista sväng. Hans Crebas har aldrig vunnit på Solvalla men det finns en chans att den första segern kommer här om han slipper att harva på utvändigt om ledaren. Våra tips bygger på att 2 Thaiger Exclusive (15,5 %) tar ledningen men det är inte helt säkert då det saknas riktiga startkatapulter med framspår och om Hans Crebas lyckas hitta en vettig position så tycker vi att hästen känns mycket streckvärd om han kan hushålla med krafterna lite bättre än senast. Barfotaförbudet är en fördel gentemot de flesta konkurrenterna.

Jokersystemet

V75 Solvalla

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*3*5*4*7*1*4 = 3 360 kronor[/content_protector]