V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-3: 4 Global Tailwind (6,9 %) har ingen vidare resultatrad men har suttit fast i de två senaste starterna och har bättre form än raden. Han gör nu debut över tre varv och intrycksmässigt så ska det passa honom fint om det blir passande tempo på vägen och att hästen varit tränarkörd hela karriären och nu får Erik Adielsson i sulkyn ser vi som ett stort plus. Han är gynnad av barfotaförbudet då han tagit alla segrar i karriären med skor runt om och att det är täta starter som han haft svårt att tåla tidigare ser vi också som ett plus med tanke på att han känns bättre enligt stallet och var obrukad senast och han har fem segrar på sju starter under vintern. Han är dessutom startsnabb och kan faktiskt sitta i ledningen tidigt där han tagit sex segrar på åtta starter och får han bestämma tempot lite i täten så kan han bli svårslagen även för storfavoriten 9 Ready Ribb (61 %). Han gick med jänkarvagn för första gången senast men nu blir det antagligen vanlig vagn och skor runt om samt helstängt huvudlag.

V75-5: 7 Angle of Attack (24 %) befarade vi att distansen skulle vara för lång för senast då han inte vunnit över den innan men han klarade det utan problem efter att ha bluffat bort loppet i spets. Intrycket var dock fortsatt strålande och han verkar vara i sitt livs form. Han har vunnit nästan samtliga sina segrar från spets och bör ha en hygglig chans att kunna blåsa dit den här gången också och med tanke på att favoriten 2 Cab Hornline (42 %) bara vunnit billiga lopp med 30k i förstapris med skor runt om så känns han gynnad av barfotaförbudet gentemot honom. Ett par av Robert Berghs hästar har underpresterat eller blivit strukna på hemmaplan på slutet men vi tycker ändå att han känns spelvärd här över en mer passande distans än senast. Det blir antagligen skor runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-6: 1 Zenit Brick (35 %) vann från dödens senast med krafter kvar och verkar också vara i sitt livs form. Han gick med brodd i skorna senast om det skulle behövas och det fungerade uppenbarligen fint och han känns klart gynnad av årstiden gentemot många konkurrenter i den högsta klassen. Läget är visserligen lite lurigt då han inte kan försvara spets men vi ser det som en stor fördel att Björn Goop sitter i sulkyn då han är vaken och offensiv i sulkyn och sällan brukar fastna invändigt i onödan och han har också tagit fyra segrar på fem försök bakom den här hästen. Att det är täta starter ser vi också som en fördel då han hade krafter kvar senast och har svarat bra på det upplägget tidigare och Timo Nurmos brukar veta hur man ställer i ordning till V75-finaler. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag med hål i och vanlig vagn.

V75-7: 12 Titan Brodde (19 %) är en av fyra-fem fina hästar som är jämnspelade i V75-avslutningen där nästan alla har svåra lägen och han är tillsammans med 6 Rawindski (10 %) den häst som imponerade mest på oss senast medan det finns frågetecken för de andra och det känns därmed givet att ta ställning för honom som spik. Senast stämde det egentligen inte då han blev hängande i starten men han vann ändå hur enkelt som helst till slut efter hårt tempo på vägen och mycket talar för att det kommer bli det igen i ett sånt här getingbo. Barfotaförbudet är en fördel då han alltid tävlar mer skor runt om och Örjan Kihlström i en V75-final känns tryggt och täta starter har han bra resultat med tidigare. Det blir förutom skorna som vanligt öppet huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-solvalla-26-december-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171226

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.