V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-2: 1 Stella Newmen (19 %) är kvick i benen och har tagit ledningen båda gångerna som hon haft innerspår i voltstart tidigare och vi tror att rutinerade Jorma Kontio har en god chans att göra det igen utan några naturligt startsnabba hästar utvändigt. Hon har vunnit tre av fyra gånger i ledningen, bl a senast första gången som Jormo Kontio satt i sulkyn. Tränaren Flemming Jensen låter optimistisk själv och hon ska också gå med norskt huvudlag i den här starten vilket kan vara en växel extra över upploppet om det skulle behövas och i ett annars streckkrävande lopp så spikar vi på ett system. I övrigt blir det förhoppningsvis barfota runt om och svensk jänkarvagn igen.

V75-5: 1 Västerboonthenews (45 %) är ett annat spikförslag som bör ha en bra chans om han bara håller upp ledningen. Att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn som fick så bra fart på hästen som tvåa bakom Readly Express näst senast är intressant på flera sätt – och hästen har hela tio spetssegrar från ledningen på 13 försök och med en kusk som är expert på V75-finaler så känns det som ett troligt scenario att han dirigerar runt om. Den som kan sätta käppar i hjulet är främst 7 Dante Boko (11 %) som pga väderomständigheterna är en av få hästar i omgången som har vässats till i snabbare träningsjobb under veckan men vi har lite feeling för att Adrian Kolgjini trots allt inte laddar maximalt med honom den här gången utan att han söker en ryggresa. Det blir antagligen barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

V75-6: 3 Cyber Lane (39 %) blir knapp favorit i Solvalla Grand Prix för fyraåringar mot Stig H Johanssons omtalade nyförvärv 2 Diamanten (29 %) som startar med spåret direkt innanför. Vi har dock svårt att se att den sistnämnde ska vara förbättrad i den här starten jämfört med senast i förra regin där hästen gjorde ett av sina sämre lopp under säsongen och det kan vara så att den har varit lång och tuff för honom då aktionen inte alltid varit klockren. Vi tycker i alla fall att vårt spikförslag har sett mycket bättre ut på slutet där han har vunnit lätt utan att gå i botten och det finns en liten chans att han når ledningen men vi tror även att han har en bra chans från andra positioner och att han kan etablera sig på allvar som kullens kung då han blir den vinstrikaste fyraåringen någonsin i Sverige om han vinner det här loppet. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

V75-7: 1 Mack Dragan (7,0 %) är en segstark typ som vi också tror kommer att hålla upp ledningen här med offensive startkusken Carl Johan Jepson i sulkyn som mer eller mindre lovar att han ska svara. I den positionen har han vunnit åtta gånger på tio försök och det blir dessutom en sulky av jänkarvagnsmodell för första gången i den här starten vilket kusken har efterfrågat länge och det är klart intressant på en sån här typ som ska gå i ledningen och lever mer på styrkan och skallen. Hästen svek visserligen lite senast enligt många vilket förklarar den låga spelprocenten men det var ingen som kom i mål på innerspåret på Eskilstuna och han blev också lite stressad med det halvstängda huvudlaget och ska därför eventuellt byta till ett norskt huvudlag nu. I övrigt blir det antagligen skor runt om som vanligt.

Måstestrecken

V75-3: 5 Springover (16 %) är en annan häst som brände på det tungsprungna innerspåret på Eskilstuna senast och normalt sett så tror vi aldrig att han hade lagt det loppet annars. Nu blir han lite mindre betrodd på grund av den insatsen men vi tycker att han står sig mycket bra i Silverdivisionen och det är dessutom plus att det blir barfota runt om i den här starten som han gick vid de två imponerande segrarna för fyra och fem starter sedan och det känns också lite intressant att Johan Untersteiner sitter i sulkyn för första gången då han ofta får extra fart på hästarna och dessutom kör i ett ruskigt flyt för dagen. Det blir dessutom jänkarvagn som näst senast istället för vanlig vagn som vid den svagare insatsen senast vilket är ytterligare ett plus. I övrigt blir det antagligen norskt huvudlag.

Skrälldragen

V75-1: 6 Handsome Brad (8,8 %) möter en stark favorit i form av 10 M.T.Joinville (58 %) som imponerat på slutet men då den sistnämnde inte verkar ha fått sina normala intervaller under veckan och dessutom ska gå med brodd i skorna så är vi inte helt övertygade om honom som storfavorit från bakspår. Handsome Brad är riktigt bra när han tävlar på topp och kan lyckas pressa sig till ledningen här vilket är en position som han är obesegrad från. Efter segern för tre starter sedan så har han gått bra bakom Cyber Lane i två starter där han satt fast senast så han är verkligen härdad mot ett stenhårt motstånd. Det blir i övrigt antagligen helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-2: 5 Global Teardrop (2,9 %) har varit lite trög i de två senaste starterna men har då gått med skor runt om och öppet huvudlag näst senast och hon ska antagligen gå barfota bak i den här starten som vid segern för tre starter sedan och det ser vi som en klar fördel då hon var riktigt bra i den starten och det verkar vara maxat till den här finalen. Det är lite svårbedömt att bedöma var hon hamnar från ett femtespår men hon har aldrig galopperat bort sig i voltstart och med tanke på att Ulf Ohlsson är vass i sulkyn så finns det på kartan att hon hittar till ledningen om Jorma Kontio missar lite från innerspåret och då verkar de intresserade av att köra där också. Annars kan hon smita ner i vinnarhålet och om det löser sig på det sättet så är hon skrällduglig. Det blir antagligen can’t see back-huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

V75-4: 9 Uncle di Poggio (4,1 %) har inte visat någon toppform på slutet men har också gått med skor runt om och nu blir det barfota runt om igen som han tagit två segrar med i lopp med sexsiffriga förstapris innan dess och hästen växer helt klart en klass med barfotabalansen. Alla fem segrar i karriären är också tagna med samma intervall som idag och vi är inne på att vi kommer få se en bra prestation som kan räcka hela vägen om det klaffar med tempo och positioner i ett i övrigt vidöppet lopp. I övrigt blir det antagligen can’t see back-huvudlag och vanlig vagn.

 Överspelade

V75-4: 1 Rhesos Face (14 %) blir relativt hårt betrodd i Klass II-försöket men vi tycker inte att han är speciellt intressant då han stumnade senast och det inte var något nästagångsintryck direkt och vi dessutom tror att han missar ledningen här vilket är den position som han tagit majoriteten av sina segrar från. Hästen är dessutom osäker på benen och från ett stressigt innerspår med Adrian Kolgjini i sulkyn så finns det en relativt stor risk för en startgunga. Det blir antagligen barfota bak och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171125

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.