V75 Solvalla

V75

V75-finaler på Solvalla och vi siktar mot Jackpotmiljonerna

[content_protector password=”jackpotfinal” cookie_expires=”3600″]För andra helgen i rad är det nu dubbla V75-omgångar både lördag och söndag vilket inte är något som vi direkt uppskattar då det känns lite som om det går inflation på V75 som varumärke och det krävs verkligen att det är öppna omgångar för att man ska tända till ordentligt spelmässigt. Förra helgen bjöds vi dessvärre på favoritparader både Solänget och Bjerke men det positiva var att vi fick med oss Jackpotpengar vilket alltid kittlar speltarmen lite extra.

Lördagens V75-finaler på Solvalla håller som vanligt toppklass rakt igenom och det finns också en överhängande risk för att det blir en låg utdelning igen då många av favoriterna känns starka men samtidigt har vi förhoppningar på omgången då vi anser att flera av favoriterna har blivit lite överstreckade och att det kan smälla till ordentligt vid favoritfall. V75-finaler på Solvalla har lite den profilen att det antingen blir väldigt låg eller väldigt hög utdelning och vi vill gärna lämna systemet lite öppet för det sistnämnda då det brukar bli lite chockerande favoritförluster när utdelningen rasar iväg som man inte alltid kan resonera sig fram till genom att kolla på försöksvinnarna och startspåren.

Vi måste dock medge att känslan när vi såg startlistorna var att vi jobbade i uppförsbacke när vi siktade på de större pengarna då vi såg fantastiske 1 Delicious U.S. (83 %) i V75-1 i startlistorna och vi har ägnat hela veckan åt att försöka fälla henne och valde till slut att lämna en liten öppning för skräll där då det faktiskt sällan eller aldrig är motiverat att en häst är streckad på över 80 % och hon faktiskt har innerspår och det alltid finns en liten osäkerhet inbakad när en häst ska gå barfota runt om för första gången på länge. Delicious U.S. har i skrivande stund 83 % av strecken på sig och i bästa fall är spelvärdet på den spelprocenten neutralt och då vi har hittat en roligare spik med ett mycket högre spelvärde så väljer vi att gå på den fullt medvetna om att Delicious U.S. kommer att vinna omkring åtta gånger av tio och att potentialen i vårt system då har försämrats något. Vi är dock inte intresserade av att vinna ofta utan vill vinna mycket och då känns denna lösning bättre.

Den häst som vi väljer att spika är 10 Ottens Casher (20 %) i V75-4 som går från klarhet till klarhet och såg fantastiskt fin ut senast och där vi anser att spelvärdet nu är högt! För övrigt kan vi nämna att vi tycker det är lite trist format på denna omgång där sex av sju lopp är med autostart på medeldistans – även om det är så det blir med V75-finaler. Lite mer variation önskas med voltstart och Lördagslopp och liknande!

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Stolopp Åbro – Giant Diablos lopp

Omgången inleds med ett stolopp som vi faktiskt spelmässigt gärna hade sett utanför V75-kupongen då vi här har dagens största favorit i form av 1 Delicious U.S. (83 %) som mest tävlar mot sig själv och normalt sett ska vara helt överlägsen här. Vi förstår självklart poängen med att ha dessa stjärnor inom profilspelet V75 men för oss känns det lite trist rent spelmässigt då det finns en stor risk att hon vinner och att det därmed knappast blir någon miljonutdelning.

Favoriten har lottats till ett innerspår och bör ha en bra chans att hålla ledningen om hon går felfritt med flera motbud från samma stall utvändigt. Det finns dock alltid en liten risk att det strular i starten – dels då innerspåret är stressigt och hon antingen kan missa ledningen eller till och med galoppera och dels med balansen då hon ska gå barfota runt om för första gången på ett år vilket alltid är några procents osäkerhetsfaktor och vi nöjer oss därför med att lämna henne som ensam A-häst och utgång. Vi tar främst med stallkamraterna 2 Bostonz Credit (3,7 %) och 7 Windy Ways (5,1 %) som B-hästar som vi tycker är värst emot om favoriten sviker eller kommer bort.

V75-2 Klass II

Den andra V75-avdelningen är en Klass II-final som i våra ögon inte håller den absolut högsta klassen men loppet är å andra sidan väldigt öppet och spelvänligt vilket vi givetvis gillar. Det finns kanske inga större klassklättrare här i den närmaste framtiden och i princip ingen känns chanslös utan taktik med löpningsförlopp och utrustningsändringar är extra intressanta här då det skiljer så lite mellan hästarna.

Loppets knappa favorit är 5 Celebrus Nova (21 %) och han har verkligen övertygat på slutet och vann senast trots ett bakspår då han fick det lite serverat. Prestationen var det inget fel på och han har även varit bra i segrarna innan och är under utveckling. Han är ganska startsnabb och startar från ett perfekt utgångsläge vilket förklarar favoritskapet men vår känsla är att han inte når spets och även om Conrad  Lugauer lyckas med detta så är vår känsla i så fall att inledningen lär bli jobbig. Vi sågar inte Celebrus Nova men lägger ner honom djupt i B-gruppen då vi anser att spelvärdet enbart är svagt positivt.

Vi lyfter istället upp tre skrällar i A-gruppen som vi anser vara mer understreckade. Vår förstahäst är 4 Aneou (6,6 %) med Örjan Kihlström som vi skriver mer om under skrällbud och där bakom rankar vi 8 Etosha Boko (7,7 %) som fungerat riktigt bra barfota runt om på slutet och vi gillade intrycket på senast och verkar vara klart på uppåtgående och troligtvis den i sällskapet som har ljusast framtid i loppet även om 7 Oceanic Clearance (6,2 %) fortfarande är lite av ett oskrivet kort med endast ett halvdussin starter och vi blir inte förvånade om den hästen kommer bli riktigt bra framöver även om vi anser att hon just till denna start kanske är lite för grön. Etosha Boko är mycket startsnabb och vi blir faktiskt inte förvånade om Mattias Djuse lyckas spetsa trots sitt åttondespår om han laddas för fullt. Om han når spets utan en alltför intensiv kubbning blir han inte lätt för motståndarna att komma till tals med om hon får dämpa lite mer än senast även om vårt huvudscenario är att spetsstriden också riskerar bli för utdragen.

Vår tredje A-häst blir därför 10 Ilikeitlikethat (2,6 %) som är lite av loppets “infovinnare” då han ska gå barfota runt om för första gången och med jänkarvagn. Han har tidigare tävlat barfota bak en gång och gjorde då en topprestation och även barfota fram en gång och visade då att det höjer hans kapacitet även om han blev lite rullig. Vi är väldigt nyfikna på den här barfotabalansen och blir inte förvånade om det höjer hästen enormt och trots att Marcus Hultman inte direkt har något klippkort till vinnarcirkeln inom V75 så höjer vi upp honom då vi dessutom tror att bakspåret kan passa bra nu då det är en risk för en hård spetskörning.

Som vi nämnt ovan är loppet mycket svårlöst och vi streckar hela nio hästar och det behöver inte vara fel med en helgardering för dig med en fetare plånbok.

V75-3 Silverdivisionen

Lördagens Silverdivision känns spelmässigt rätt trist då 1 Seedorf O.M.F. (41 %) har fått innerspår igen vilket han haft ett par gånger på slutet och det känns överanalyserat. Vi är inne på att han är en berättigad favorit och vi spelar även utgång med honom. Det ska dock nämnas att det inte är någon fördel att Björn Goop är “tvungen” att sitta i sulkyn på grund av Erik Adielssons ägarintressen i Scellino Luis då det inte är någon lättkörd häst och det höjer antagligen galopprisken något att det är en ny kusk för första gången.

Bakom favoriten är 5 Top of the World (13 %) intressant för oss då han dels är det främsta motbudet till favoriten i spetskörningen och vid en eventuell galopp eller långsammare start från favoriten så bör istället Top of the World ha en bra chans att hitta till spets. Därifrån har han visat sig vara oerhört svårslagen och vi blir inte förvånade om han håller hela vägen – speciellt som Reijo Liljendahl har absolut toppform på stallet. En första tanke var att vi skulle gå kort i detta lopp med enbart Top of the World bakom favoriten men vi valde till slut att strecka på ytterligare då det finns risk för att det blir en rejäl kubbning från start mellan ovan nämnda hästar och då kan övriga ekipage komma in i matchen och en häst som 2 Jetset (17 %) är oerhörd svår att stå emot vid överpace. Hon ska gå med jänkarvagn i den här starten vilken brukar vara en liten extra växel för henne. Vi tar totalt med sex hästar men gör du ett mindre system är dessa C-hästar de första som vi anser att ni kan ta bort.

V75-4 Klass I

Den fjärde avdelningen är ett Klass I-försök över medeldistans och vår känsla är det kan krävas väldigt många streck om ni inte köper vår spik 10 Ottens Casher (20 %) som såg otroligt fin ut senast och vi anser borde vara klar favorit med Örjan Kihlström i sulkyn. Bakom vår spik varnar vi framför allt för 1 Ymer Brick (12 %) som går från klarhet till klarhet och bör få en bra resa denna gång ifrån spets eller vinnarhålet. Dessutom vill vi varna för 11 Conrads Defintif (2 %) som går från storfavorit till miljonskräll trots att han stod för en riktigt bra prestation senast och helt klart duger mot detta sällskap med lite tempo på vägen.

V75-5 Bronsdivisionen

Bronsdivisionen är för oss lite av omgångens höjdpunkt då vi får se flera hästar som vi är enormt förtjusta i och några av dem kan definitivt klättra vidare i klasserna. Klar favorit är 5 Le Miracle (48 %) och även om vi köper favoritskapet anser vi inte att den höga procenten är befogad då han möter rutinerade hästar och det kan bli riktig körning här och vi väljer istället att spela utgång emot med 2 Heartbreaker V.S. (13 %) som även det är en häst utöver det vanliga och han ska gå med optimal balans igen och vi hoppas ska vara ännu bättre nu än senast med loppet i kroppen. Det finns också flera andra intressanta hästar här på stecken då favoriten blivit för hård spelad och vi väljer att fylla på här med hästar som vi tror är gynnade av ett hårt tempo och hoppas på en miljonskräll – som 9 Eder Bob (4,9 %) eller 10 Serious Try (3,4 %) som haft krafter kvar på slutet – om vi fått in någon tidigare utgång. Vi tar totalt med sex hästar men det kan definitivt vara befogat med ytterligare streck.

V75-6 Gulddivisionen

Lördagens Gulddivision präglas av att det är många hästar här som de senaste månaderna tagit klivit upp i den högsta klassen och flertalet av dessa har gjort det på ett överraskande bra sätt. Klar favorit är 7 Nadal Broline (42 %) och det favoritskapet har vi inga större invändningar emot. Han har länge visat det lilla extra och det kändes tidigt att detta var en häst för Gulddivisionen och kanske även för den yttersta eliten. Vi har blivit imponerade av honom men anser samtidigt att spelvärdet denna gång bara är svagt positivt då han möter flera motståndare som även de är riktigt kapabla och som vi läser loppet är det en uppenbar risk att Nadal Broline kommer att få göra grovjobbet den här gången och då kan det bli för tufft. Vi taxerar vinstchansen till 43 %.

Vår förstahäst på det fina spelvärdet är istället 4 Charrua Forlan (3,8 %) som vi skriver mer om under skrällbud och vi tar även med 5 Shadow Woodland (20 %) tidigt som levererade som storfavorit senast på ett mycket bra sätt. Nu är det upplagt för spets igen och därifrån är han inte lätt att slå även om medeldistans inte är någon fördel och Reijo Liljendahl verkar tycka att Nadal Broline är huvudet högre. Om Shadow Woodland inte släpper spets och istället får vara ifred där framme ett tag så kan han dock mycket väl rinna undan i nuvarande form enligt vår åsikt och vi anser att spelvärdet är ganska neutralt på honom. Vi tar totalt med fem hästar på systemförslaget och känner oss trygga med det.

V75-7 Lärlingslopp

Omgången avslutas med ett lärlingslopp över medeldistans som ser vidöppet ut på förhand och även om vi köper favoritskapet på 7 Wingait C.H. (40 %) som är en jättefin häst så är känslan att mycket kan strula då vi inte tror på någon högre spetschans samtidigt som lärlingsloppen brukar bli rivigt körda. Han har dessutom bara en seger på elva försök vid tätare starter inom 20 dagar jämfört med fyra segrar av nio när det gått mer än 20 dagar och vi har lite skrällfeeling här.

Vi rankar ner favoriten till B-gruppen då vi finner det största spelvärdet på 8 Triton Neergård (5,1 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Bakom dansken varnar vi framför allt för 11 Barkevious Mingo (2,6 %) som successivt blivit allt bättre och har visat en kapacitet som duger bra här. Kusken Per Nilsson står sig väl i loppet och då det är ett lärlingslopp och hög risk för ett rätt hårt tempo så behöver inte bakspåret vara något direkt negativt. Vi gillade verkligen intrycket i den senaste starten och även om mycket måste stämma på vägen så är procenten alldeles för låg och vi tycker att han känns intressant att ha med i A-gruppen. Totalt tar vi med sju hästar i loppet men känner oss långtifrån säkra här och det kan definitivt vara värt att krydda med ytterligare några hästar.

Spiken

V75-4: 10 Ottens Casher (20 %) väljer vi att spika denna lördag då vi anser att han har höjt sig kraftigt på slutet och i de senaste starten har han varit enorm – kanske speciellt senast då han bara gick ifrån över upploppet efter ett tufft lopp. Utvecklingen verkar fortsatt gå spikrakt uppåt och det låter även extremt positivt ifrån stallet och det hörs mellan radena att de nästan förväntar sig en vinst eller åtminstone en ny toppinsats. Ett ytterligare plus är att Örjan Kihlström sitter i sulkyn då han brukar vara väldigt bra på att ta tillvara på sina chanser när det vankas V75-finaler och vi har goda förhoppningar om att han bara visar sig vara bäst och vinner nästan oavsett hur loppet blir kört. Vi taxerar vinstchansen till 52 %.

Utgångar

V75-1: 1 Delicious U.S. (83 %) är en världstjärna och alla superlativ kring henne är ni förmodligen redan trötta på. Vi väljer antagligen att som enda tipstjänsten att inte spika storfavoriten och riskerar därför att åtta gånger av tio stå med dumstruten på då vilken åsna som helst ser att det är en bra vinstchans men det är något som vi får ta. Vi är nämligen ute efter att hitta spelvärde och det finns större sådant på vårt andra spikförslag och det finns trots allt några små frågetecken på storfavoriten som räcker för oss när hon är så hårt spelad.

Vi ser det för det första som en nackdel att hon nu ska gå barfota runt om då hon har gått med skor länge. Det ökar sannolikt galopprisken med några procent och hon har trots allt två galopper på 25 starter i Sverige. I normala fall hade ett skoryck varit positivt men i detta fall så behövs inte den växeln utan det känns mer som ett led i matchningen inför framtiden och för oss är det enbart (marginellt) negativt. Det andra frågetecknet är startspåret då det trots allt finns en liten risk att hon missar spets även om vi håller spetschansen så hög som 70 %. Missar hon den så lär Örjan Kihlström lösa situationen och hitta ut i andraspår men vi håller det ändå som ca 20 % att han blir fast invändigt och det blir sammantaget några procents osäkerhet där också. Ovan frågetecken värderar vi totalt till ca 15 % och om vi dessutom lägger till risken för sjukdom och att hon kan bli påkörd så ser vi inte vinstchansen som mer än ca 78 % och därmed hittar vi inget spelvärde. I normala fall hade vi kanske spikat ändå men nu har vi hittat en spik med ett extremt högt spelvärde och då väljer vi istället att gå för miljonerna!

V75-3: 1 Seedorf O.M.F. (41 %) har vi alltid varit förtjusta i och haft stora framgångar med på spelet då vi ofta hållit upp honom under året – inte minst sedan de började köra honom barfota runt om. Seedorf O.M.F. har blivit stabilare i år efter kastrering och verkar stadigt utvecklas och är alltid tuff till slut. Till denna start blir det återigen barfota runt om vilket är den optimala balansen nu för tiden och vi förväntar oss en topprestation idag då träningsrapporterna går i dur och detta är en berrättigad storfavorit. Vi väljer dock att nöja oss med utgång då vi inte litar fullt ut på hästen ännu och kanske speciellt med tanke på kuskbytet från Erik Adielsson till Björn Goop då vi anser att galopprisken därmed har ökat då det inte verkar vara någon helt lättkörd häst alla dagar i veckan. Om det blir en felfri avgång så anser vi ändå att spetschansen minskar tillsammans med Björn Goop även om han fortfarande är spetsfavorit. Vi taxerar vinstchansen till 52 %.

V75-5: 2 Heartbreaker V.S (13 %) gillar vi skarpt och vi anser att han forfarande är allmänt underskattad av spelarkollektivet. Vi trodde en del på honom på Jägersro senast där han avslutade på ett mersmakande sätt som tvåa bakom 6 Napoleon C.D. (15 %) som var oväntat bra ifrån ledningen den dagen för oss. Heartbreaker V.S. stod i alla fall för en strålande prestation efter vila och borde nu med loppet i kroppen vara ytterligare förbättrad till denna start och från ett bra utgångsläge bör han sitta bra på det direkt även om det inte är vår spetsfavorit. Till denna start blir det barfota runt om igen och tongångarna från stallet är fortsatt positiva och även om vi inte ser det som någon fördel att Ulf Ohlsson sitter i sulkyn istället för Björn Goop så är det inget som vi anser påverkar vinstchansen nämnvärt på den här typen av häst. Vi anser att han borde dela favoritskapet med favoriten Le Miracle och spelar utgång då spelvärdet är högt. Vi taxerar vinstchansen  till 27 %. Som kuriosa kan vi nämna att om Heartbreaker V.S. hade vunnit senast på Jägersro så hade vi satt flera system på våra V75 Tillsammans-bolag och sannolikt fått in en nettovinst på någonstans mellan 20-30 miljoner och även om det känns grymt så är det en del av spelet och vi får försöka ta dem nu istället!

Övervärderade

V75-4: 5 Imperator (33%) har äntligen börjat visa lite av sin höga grundkapacitet på tävlingsarenan och har gjort det mycket bra på slutet men samtidigt möter han nu tuffa motståndare som visat lika mycket och som vi läser loppet så är det hög risk för att Imperator blir tvungen att göra grovjobbet igen vilket stallet inte verkar speciellt sugna på utvändigt om ledaren. Han har även varit allmänt ojämn av sig och även om han skött sig på slutet så litar vi inte ännu på honom och dessutom blir det nu ändrat från barfota runt om till barfota bak vilket vi ser som ett klart minus och Kenneth Haugstad känns inte så het att hålla i handen på favoriter i allmänhet – och i synnerhet inte när det handlar om V75-finaler. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-6: 7 Le Miracle (48 %) känns det nästan lite märkligt att ha under denna rubrik då vi köper favoritskapet och är smått förälskade i hästen. Vi spelar dock ett streckspel och även om vi gillar honom och spår att han kommer klättra upp till Gulddivisionen ganska snabbt så saknas det inte motbud i detta lopp och vi spelar faktiskt utgång emot på Heartbreaker V.S. då vi anser att han borde vara jämnspelad med favoriten. Utgångsläget på favoriten är positivt och stallet är uppåt men samtidigt är Svante Båth en försiktig general gällande denna häst och det rycks inga extraväxlar till denna start. Det blir återigen skor runt om och dessutom ska man ha i åtanke att han endast är fyra år och i Bronsdivisionen brukar det vara en klar nackdel. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

Skrällbud

V75-2: 4 Aneou (6,5 %) har fått ett perfekt utgångsläge då han är relativt startsnabb och bör hitta en bra position med Örjan Kihlström i sulkyn. Vi förväntar oss en hård spetskörning här vilket kan gynna hästar som inte är inblandade i den och Örjan Kihlström är en mästare på att hitta den rätta smygresan och höjer sig dessutom en extra klass när det handlar om storlopp eller V75-finaler. Vi är kanske inte direkt stormförtjusta i hästen men han visade upp en bra spurtförmåga på Jägersro senast där han kom tvåa från spår 12 och vi anser att denna final håller en relativt låg klass även om den är jämn och blir inte förvånade om han kan speeda förbi allt om Örjan Kihlström får loppet kört i halsen vilket förvånansvärt ofta händer som vi alla vet. Dessutom går träningsrapporterna i dur sedan senast vilket alltid är skönt att höra och de här känns som en typisk “Örjan-skräll”. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-6: 4 Charrua Forlan (3,9 %) startar från ett perfekt startspår och har hamnat under radarn från spelarkollektivet enligt vår åsikt. Vi var tveksamma till om han skulle växa in i den högsta klassen men de senaste starterna har imponerat på oss och han kommer hit med absolut toppform och på lördag bör han dessutom hitta en bra position direkt och vi blir sedan inte förvånade om det blir hårt tryck på tillställningen vilket kan gynna en smygkörd häst vilket vi tror att vårt skrällbud kan bli. Han rapporteras träna bra och det blir som vanligt barfota fram och norskt huvudlag och han rensar bra. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V75-7: 8 Triton Neergård (5,1 %) vet ni som har följt oss att vi gillar skarpt och till dagens start så tycker vi att han är märkligt bortglömd. Vi anser nämligen att han tillsammans med favoriten och efter vila återkommande 14 Hank Von Håleryd (1,7 %) har visat klart högst fartresurser och även om startspåret kan te sig väldigt ofördelaktigt så vill vi inte kasta in handduken vad gäller honom ändå. Han är nämligen mycket startsnabb om han laddas för fullt och även om favoritscenariot inte är att han når spets så finns det en “lillchans” på det men annars så kan det åtminstone bli en bra position i den främre träffen. Vi blev mycket imponerade av den senaste starten och ett extra plus är att underskattade Mads H Nielsen sitter i sulkyn och dessutom har det visat sig att startspåren faktiskt har mindre betydelse i just lärlingsloppen som ofta blir lite konstigt körda. Vi tror helt enkelt att han har en bra chans ifrån spets men även en hyfsad chans från andra positioner om inte favoriten når spets och får bestämma därifrån. För dig som gör ett mindre system så kan det vara en chansspik då loppet annars är mycket streckkrävande. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Jokersystemet

V75 Solvalla

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*8*6*1*6*4*7 = 4  032 kronor[/content_protector]