V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-1: 6 Firewire (23 %) klaffade det inte riktigt för senast men det var ett fortsatt formintryck enligt vår mening och vi tror att det är dags för seger den här gången. Det är en av tre hästar som sticker ut i stoloppet som inleder V75-omgången och förutsättningarna ser onekligen lämpliga ut då hon är klar spetsfavorit från springspår med en strykning innanför och det låter klart uppåt ifrån både stallet och kusken Kaj Widell som är rejält optimistisk inför uppgiften. Att det handlar om täta starter och jänkarvagn är klara plus och ifrån spets blir hon svårslagen om hon får bestämma tempot en bit. Det som kan ställa till det är om någon häst på tillägg körs offensivt eller kommer fram i slagläge för billigt men favoritscenariot är att hon håller undan som vi ser på saken. Det blir förutom skor runt om antagligen norskt huvudlag och jänkarvagn.

V75-2: 13 Just Wait And See (16 %) visade i tidigare regi en hög högstanivå då han vann inom V75 men känslan är att han ändå höjt sig rejält i den nya regin efter halsoperation. Vi gillade i alla fall verkligen intrycket i den senaste starten då det fanns krafter kvar i mål och att Erik Adielsson sitter i sulkyn känns spännande och från springspår på tillägg borde han som något av springspårsexpert sitta bra till direkt. Vi förväntar oss sedan en mer offensiv styrning än senast och som vi ser det är det inte omöjligt att det blir ett tidigt avancemang för att försöka överta spets eller reglera fältet ifrån dödens om tillfället ges. Skor runt om och antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 6 Antonio Trot (52 %) är en stark långtradare som visat fin form i de senaste starterna och Timo Nurmos har nästan alltid bra ordning på sina hästar. Hästen är lite entaktad och passar därmed fint för den här årstiden då det går lite långsammare i loppen och är närmast perfekt inmatchad till denna start och även om det gått aningen långt mellan starterna nu så har han ett bra facit när han startat med mer än en månads uppehåll och det är inte något direkt orosmoln med tanke på att stallet brukar vara bra på att ställa i ordning för större uppgifter. Han har bra statistik över tre varv och är mest gynnad av distansen i fältet och startspåret känns dessutom perfekt och som vi läser loppet så kommer Jorma Kontio troligen att ladda framåt direkt och det kan i såna fall bli en lika enkel seger som senast om han får överta ledningen. Vi spikar på ett system men garderar loppet på de andra då det rensar otroligt bra bakom och det kan vankas svar av ett par motbud som inte är så mycket sämre om de tävlar på topp. Det blir skor runt om och antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-7: 3 Lady Nadine (18 %) är en annan häst som kommer från Timo Nurmos “formstall” även om man kanske kan säga att det handlar om en permanent formtopp på den kanten vid det här laget. Hon har gjort fyra starter i sin nya regi och kommit allt närmare en seger och insatsen senast var riktigt stark då hon fick gå i dödens i stora delar av loppet och vi gillade intrycket på henne då hon kämpade hela vägen in i mål. Hon springer och bryter ganska mycket och Timo Nurmos har korrigerat henne lite för varje start och det finns all anledning att tro på att hon kommer vara ännu bättre i den här starten. Det är fortsatt positiva träningsrapporter och rätt täta starter nu och vi anser att uppgiften ser lämplig ut då vi håller henne som spetsfavorit och når hon dit är känslan att hon blir svår att ta ner med en liknande insats som senast och med tanke på att hon inte ens är favoritspelad så känns det givet att spika på ett system. Det blir förutom skor runt om antagligen någon form av stängt huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-solvalla-24-februari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=26167

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.