V75 Solvalla

V75

Solvalla bjuder på V75-finaler med magisk travsport och det är upplagt för spets och slut för vår spik

[content_protector password=”v75finaler” cookie_expires=”3600″]Förra helgen under påsken var det fin travsport och även om vi inte fick in någon fullträff spelmässigt så höll vår rank ganska god klass och vi hoppas att ni fick användning av den. I onsdags var det dags för V86 och även där höll vår rank bra klass förutom att vår spik svek. I onsdags njöt vi annars av Nuncios återkomst som vi dumdristigt hade garderat men till vårt försvar så ströks det främsta motbudet som vi trodde på, nämligen Shaq is Back, och med den strykningen så blev loppets karaktär helt annorlunda och även vi hade förespråkat spik på Nuncio vilket vi påpekade under eftermiddagen på Twitter. Tyvärr så är det nackdelen med att ge ut V86-tipsen tidigt där vi kommer först ut av betaltipsen på onsdagarna.

Helgens V75-omgång ser grymt intressant ut och även om favoriterna i de två inledande avdelningarna har bra chanser att vinna så ser vi möjlighet till favoritfall och vi spikar dessutom 3 Spring Erom (13 %) emot storfavoriten i den tredje avdelningen så potentialen på vårt system är stor om vi är med efter att ha gått tunt i de tre första avdelningarna.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Stoeliten

Omgången inleds med en rätt tunn Stoelit som visserligen har fyra hästar som håller mycket hög klass men resterande startfältet ser vi som i praktiken chanslösa. Bäst segerchans har 2 Donna Di Quattro (61 %) som är berättigad storfavorit även om hon kanske är lite för stor i våra ögon. Vi väljer att ta med en barfotaspringande 11 Windy Ways (9,6 %) i A-gruppen som med största säkerhet är minst lika kapabel som favoriten och kan profitera på om det blir en hård spetskörning mellan henne och 6 Fleetfoot Hanover (13 %) som också ska springa på optimal barfotabalans och var nedsatt av halsinfektion senast. Det låter mycket positivt ifrån Daniel Redén kring Windy Ways och hans stall går verkligen för högtryck för närvarande och sammantaget taxerar vi Windy Ways vinstchans till 18 % vilket ger ett fint spelvärde.

Vi tar även med 4 Blended Scotch (8,3 %) som vi stänger butiken med. Hon gynnas också om det blir en hård spetskörning och av de övriga hästarna i loppet är det i princip bara 5 Blue Martini Ås (2,4 %) som vi ser med en minimal vinstchans i loppet.

V75-2 Silverdivisionen

Här får vi återigen se Veijo Heiskanens guldklimp 5 Fridericus (53 %) som är berättigad favorit. I den senaste starten på Momarken imponerade han trots en besvärlig resa där han inte var körbar genom svängarna och nu känns förutsättningarna klart bättre då det är upplagt för spets och slut. Samtidigt är hästen stor favorit och det kan bli en hård öppning mot några invändiga och även om vi är imponerade av hästen så litar vi inte ännu fullt ut på honom och då vi även har enorm respekt för 11 Scellino Luis (22 %) så väljer vi att gardera med honom och med de två ytterligare hästarna som vi anser har en realistisk vinstmöjlighet. Vi blir mäkta förvånade om vinnaren finns utanför vår systemram.

V75-3 Gulddivisionen

I Gulddivisionen startar återigen 10 On Track Piraten (48 %) som är något av vinterns häst i Sverige och mot slutet har sett enormt fin ut. Vi har försökt fälla honom som storfavorit vid flera tillfällen och det har ofta mest kostat onödiga streck men det hindrar oss inte från att göra ett nytt försök här. Vi har favoriten som en av omgångens mest överspelade från sitt bakspår därifrån han har klart sämre resultat och vi spikar emot med 3 Spring Erom (13 %) som ser ut att ha en perfekt uppgift och vi skriver mer om som rubrikhäst nedan.

V75-4 Diamantstoet

Ett stolopp som har lite av karaktären spik på favoriten 4 Marta Chip (44 %) eller ta många hästar då loppet känns vidöppet där bakom. Vi väljer att spela utgång med många bakom favoriten och har du en större plånbok än vad vi har så behöver det inte vara fel att fylla på med några ytterligare C-hästar. Vi kan nämna att bakom favoriten så ser vi 2 Shaolin (5,3 %) som mest intressant på strecken och vi skriver mer om henne under skrällbud.

V75-5 Klass II

Ett Klass II-lopp som håller mycket hög klass där vi har några hästar som vi tror kommer avancera en del i klasserna. Den häst med högst potential är kanske favoriten 2 Pascha Tilly (22 %) som visat en grym högstanivå och med en toppkusk bakom hade vi kanske gått på honom men Jari Kinnunen som favorit inom V75 känns tveksamt.

Vi väljer att ranka 1 Bravo Navarone (21 %) först då han föll med flaggan i topp senast trots att han inte var riktigt körbar till slut och han har visat hög klass tidigare. Vi håller honom som knapp spetsfavorit och blir det inte någon hetskörning så kan det mycket väl hålla hela vägen. Spets är dock långt ifrån givet och då kan det gå bakifrån också men då måste Erik Adielsson hitta ut. Mest intressant på strecken i loppet är annars 10 Wollafur (5,8 %) som antagligen ska gå barfota runt om och vi skriver mer om under skrällbud. Totalt så streckar vi åtta hästar och hade gärna helgarderat men får inte råd med det på vårt systemförslag.

V75-6 Klass I

Detta lopp känns mycket spelvänligt och här anser vi att spelarna överlag kommit lite fel på det och våra tre första streck har samtliga under tio procent. Mest spelvärd i loppet anser vi att 9 Merry Broline (7,2 %) är som vi skriver mer om under utgångar och lite extra förkärlek har vi annars så klart för 7 Juvels Boy (5,6 %) som var hästen som fixade får miljonvinst för några veckor sedan på Momarken då han gick barfota bak för första gången och nu ska han lättas något ytterligare! Vi håller faktiskt honom tillsammans med 12 Dizzy River (9,2 %) som kanske de bästa hästarna i sällskapet men båda har besvärliga utgångslägen. Vi streckar på ordentligt i detta lopp också och även om vi har nio av tolv hästar här så blir vi inte helt chockade om vinnaren finns utanför vår ram.

V75-7 Bronsdivisionen

Ett Bronsdivisionslopp av mycket hög klass och att vi rankar en sådan fin häst som 6 Shogun D.K (8,4 %) som C-häst säger en del om loppets kvalitet. Rent kapacitetsmässigt håller vi favoriten 9 Michelangelo Ås (48 %) samt skrällen 8 Ochongo Face (6,5 %) som de bästa hästarna men lägena ställer till det för båda och mest spelvärd tycker vi istället att 2 Bartender In (12 %) är som vi tror kan få loppet kört i halsen. Loppet håller dock som sagt mycket hög klass och vi rekommenderar antingen chansspik på vår idé alternativt sju eller kanske åtta streck.

Spiken

V75-3: 3 Spring Erom (13 %) har hittat en enorm formtopp hos Dan Widegren och ser ut att bli allt bättre även om vi sett det som ett skämt för några månader sedan om någon sagt att vi skulle spika 11-åringen i nästa Gulddivisionsfinal. Till dagens start ser förutsättningarna dock helt optimala ut då vi ger hästen 65 % att nå ledningen inledningsvis och därifrån ska han slås, vilket visat sig vara en formidabelt svår uppgift tidigare. Vår spik har nio vinster på nio försök i ledningen och då har han inte mött några duvungar utan genomgående tuffa motståndare. Når Spring Erom inte spets så minskar självfallet våra segerförhoppningar men hästen fungerar även bra bakifrån och slaget är inte helt förlorat ändå.

Vi kan även nämna att Björn Goop i sulkyn känns perfekt och att hästen genomgående har gjort bra prestationer på Solvalla är inte direkt något negativt. Sammantaget finns det mycket plus kring hästen och även om det kanske inte är bästa hästen i loppet så känns 13 % som ett enormt bra spelläge och vi spikar emot storfavoriten här. Vi taxerar Spring Eroms vinstchans till 35 %.

Utgångar

V75-4: 4 Marta Chip (44 %) har nu sin hittills tuffaste uppgift i karriären men vi tror att hon kommer klara uppgiften med bravur. Petri Puros springare är vi mycket förtjusta i och vår känsla är att det är en blivande klassklättrare som kan nå riktigt långt. Att hästen tränas av Petri Puro som är en mästare på att ställa sina hästar i ordning till större uppgifter som detta ses även det som ett stort plus.

I den senaste starten gjorde Marta Chip sin årsdebut och var inte på något sätt vässad inför uppgiften men vann ändå på ett lätt sätt med punktering och vår bedömning är att hästen bör gå framåt till denna start. Helt givet är det dock inte och det är också en anledning till att vi nöjer oss med utgång då det är täta starter för första gången. Till dagens start så ska hästen gå barfota runt om vilket vi ser som svagt positivt då den balansen bör höja hästen en aning. Samtidigt är det ett litet osäkerhetsmoment på en favorit då det är första gången på den balansen och det är inte alldeles säkert att det kommer att fungera.

Uppgiften tycker vi annars ser mycket lämplig ut då Marta Chip är klassen i gänget bland framspårshästarna och även om det finns några rejäla hästar på tillägg så är vår känsla att det kommer bli för långt fram. Det finns dock som vi nämnt ovan några osäkerhetsmoment samtidigt som även långresan är ett litet frågetecken. Dessa frågetecken gör att vi nöjer oss med utgång och garderar brett bakom och hoppas på en storskräll om vår utgång sviker. Vi taxerar vinstchansen till 48 %.

V75-6: 9 Merry Broline (7,2 %) har vi superfeeling för denna omgång och i kanske dagens öppnaste lopp så väljer vi att vikta våra insatser rejält mot henne. Vi var faktiskt mycket nära att spika men valde till slut Spring Erom som trots allt har lite högre vinstchans.

Anledningarna vi tror på Merry Broline är följande:

  • Kusken Örjan Kihlström är en mästare på att hitta rätt med smygresor och han brukar höja sig rejält när det vankas lite större tävlingar som exempelvis V75-finaler. Dessutom kör Örjan Kihlström med enormt flyt för närvarande.
  • Hästen har visat formidabel form i de två senaste starterna och i den senaste starten lyste det verkligen kring honom. En stor anledning till förbättringen är att Merry Broline har kunnat gå barfota runt om vilket blir balansen även idag.
  • Hästen har mycket bra startryggar idag och det bör därmed kunna bli en perfekt position i andraspår för att ha torrt spurtkrut till slut.
  • Det finns gott om hästar i loppet som kommer med full form och det är vår känsla att det kan bli en rejäl startkörning. Det kan bli ett hetsigt lopp som kommer gynna smygkörda hästar… och vem är bättre på att smyga än Örjan?

Utöver ovan så låter även träningsrapporterna uppåt ifrån Petri Salmela och vi taxerar därmed Merry Brolines vinstchans till 18 %.

V75-7: 2 Bartender In (12 %) har höjt sig enormt i Johan Untersteiners regi och håller nu bra i klassen. Dessutom verkar hästen successivt bli allt bättre och den senaste starten på Momarken fick verkligen oss att höja på ögonbrynen. Förutsättningarna till dagens lopp känns spännande då hästen har fått ett för honom perfekt startspår. Han är inte speciellt startsnabb men att han nu direkt sitter i andraspår känns som ett stort plus. Vårt huvudscenario är att han kommer sitta perfekt till i tredje par utvändigt och då flera av de tidiga spetsbuden känns distanssvaga samtidigt som det kan bli ett högt uppskruvat tempo med 8 Ochongo Face (6,5 %) utvändigt, som även han är mycket spelvärd då han ska gå barfota igen, så kan det bli perfekt för hästarna som sitter lite längre bak med sparade krafter. Vi taxerar Bartender Ins vinstchans till 23 %.

Övervärderade

V75-3: 10 On Track Piraten (48 %) är som ni alla vet en fantastisk häst som dessutom kommer med toppform. Vi väljer ändå att ha med honom under denna rubrik då vi anser att uppgiften ser svår ut då hästen trots allt visat allra mest ifrån spets eller den främre träffen och faktum är att On Track Piraten endast har tre segrar på femton starter från bakspår med autostart. Visst kan hästen vinna i nuvarande form men med några fina konkurrenter som kommer sitta mycket bättre på det så känns han kraftigt överspelad och vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V75-6: 8 Hank Von Håleryd (18 %) har utvecklats under vintern och ståtar nu med en fin resultatrad som drar till sig många streck. Även om han har blivit förbättrad så ser vi dagens uppgift som svår då han nu möter hårdare motstånd än tidigare och det finns ett flertal hästar i loppet som vi håller som aningen bättre eller åtminstone jämngoda. Nu startar han från ett mycket besvärligt spår åtta och även om Johnny Takter kör med flyt för närvarande så ska det mycket till om han kommer bra till denna gång. Han är klart överspelad denna gång och vi taxerar vinstchansen till endast 6 %.

Skrällbud

V75-4: 2 Shaolin (5,3 %) är kanske inte någon framtida stjärna men hästen har gjort det riktigt bra på slutet och vi ger hästen ca 30 % chans att nå spets och håller det som troligt att Torbjörn Jansson kommer vilja köra där. Därifrån biter hon ifrån sig riktigt bra och att det återigen blir barfota runt om ser vi som positivt. En mycket rolig skräll om favoriten på något sätt kommer bort.

V75-5: 10 Wollafur (5,8 %) känns klart intressant på strecken i helgen då han verkar vara under kraftig utveckling och att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn känns också spännande. Tongångarna ifrån stallet efter den senaste starten är positiva och även om det finns flera svåra motståndare i loppet så kan det bli en perfekt smygresa här och att det nu antagligen blir barfota runt om för första gången känns väldigt intressant på den här hästen. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-6: 9 Merry Broline (7,2 %) se utgångar.

V75-7: 8 Ochongo Face (6,5 %) är en häst utöver det vanliga och när han tävlar på topp är han helt enkelt ruggigt bra. Nu är utgångsläget visserligen dåligt men vi har sådan respekt för honom att vi tror att han kan vinna ifrån dödens om han har sin bästa dag och då speciellt som vi ser de troliga ledarna 1 Hero Sjöhammar (3,6 %) och 3 Orakel Face (14 %) som distanssvaga. Att det nu troligtvis blir barfota runt om och norskt huvudlag ser vi även som mycket positivt och vi förväntar oss en mycket stark prestation.

Jokersystemet

v75 finaler 2 april

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*4*1*10*8*6*1 = 3840 kronor[/content_protector]