V75 Solvalla

V75

Nuncio åter efter strykning – är det bara att spika?

[content_protector password=”extraomgång” cookie_expires=”3600″]I lördags  satt vårt system perfekt då vår speltekniska spik Propulsion infriade i inledningen och två av våra tre utgångar (Cab Hornline och Dante Boko) infriade förväntningarna och de gav dessutom ett fint DD-odds på 108,75 gånger pengarna tillsammans. Att systemet satt var vi så klart nöjda med men vi hade ändå lite svårt att glädjas fullt ut vilket vi har skrivit mer om här: https://skoinfo.se/blogg/fabrice-souloys-regelbrott-irriterar-oerhort-mycket/

Idag är det en extra V75-omgång på Solvalla och som förväntat håller omgången hög klass då Jubileumspokalen har tagit en position som en av de större tävlingsdagarna under året på Solvalla. Själva huvudloppet ser vi dock rent spelmässigt som en rätt trist historia detta år då vi anser att favoriten 6 Nuncio (71 %) mest tävlar mot sig själv och det värsta motbudet enligt spelarkåren kommer från samma stall. Om han står för en normalprestation så vinner han medan han givetvis kan förlora vid en prestation som kanske motsvarar 80-85 % av sin normala nivå om han fortfarande skulle vara nedsatt av strykningen. Även om hästen har varit lättare sjuk (kort febersläng) sedan senast känner vi oss dock övertygade om att vi får se bra prestation idag och att fåfänge Stefan Melander aldrig skulle ta ut sin ögonsten om det fanns några sådana farhågor och vi spikar honom trots det stora favoritskapet. Eftersom vi gör det så minskar potentialen i omgången en aning men tur nog så finns det flera andra storfavoriter i omgången såsom Michelangelo Ås, Cruzado Dela Noche och framför allt Well Done la Marc i avslutningen som vi har goda förhoppningar att fälla och med skrällvinster i dessa lopp kan utdelningen definitivt skjuta i höjden.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Ahlsell Legends

Omgången inleds med ett lopp som redan nu känns som en klassiker, nämligen Ahlsell Legends lopp där vi får ser gamla legendarer och ringrävar hoppa upp i sulkyn igen. De senaste två åren har Stig H Johansson vunnit loppet och det finns en risk för att det blir en trippel i år då han sitter bakom storfavoriten 1 Michelangelo Ås (55 %) från stall Bergh som är en häst som vi håller högt. Vi köper dock inte riktigt det stora favoritskapet då han återkommer efter behandling och närmare fyra månaders vila då han blev sliten av tufft tävlande och även om träningsrapporterna är goda så lär han behöva loppet i kroppen innan formen sitter där. Dessutom är känslan att det kan bli lite konstigt kört då det finns många kuskar här som är “osynade” i sverige och kan sätta färg på loppet.

Vi väljer att ranka ner favoriten då procenten känns för hög och spelar istället utgång emot på 2 Pepe Di Jesolo (18 %) som kommer med full tävlingsform och har varit riktigt på tårna på slutet och vi skriver mer om honom nedan. Loppet känns annars lurigt och vi väljer att fylla på med totalt fem hästar och känner oss trygga med det.

V75-2 Wallenius Cup – Treåringslopp Ston

Detta treåringslopp för ston är en av dagens höjdpunkter då det håller hög och jämn klass och här finns det gott om hästar som blir intressanta att följa framöver. Knapp favorit är 3 Darling Mearas (23 %) och det köper vi då hon imponerade oerhört senast när hon vann mot självaste Undine ifrån dödens. Nu är utgångsläget bra men vi tror samtidigt inte på spets och det finns gott om hästar som är kraftigt på väg uppåt. Får hon en bra resa är det dock en stor risk att hon blåser till allt över upploppet men samtidigt är Stefan Persson ingen kusk som vi håller bland de främsta i loppet och vi anser det är ganska neutralt spelvärde på favoriten.

Vi tar med favoriten som en A-häst men vår förstahäst är istället faktiskt Stefan Perssons andrahäst i loppet 4 Luck is Back (10 %) som var oerhört förbättrad senast med helstängt huvudlag och barfota runt om för första gången. Nu är hon vår klara spetsfavorit och det blir samma balans och huvudlag som senast vilket känns riktigt intressant. Det blir återigen Stefan Söderkvist som vi gillar i sulkyn och är hästen ytterligare framflyttad sedan senast blir hon inte lätt att komma till tals med och tio procent känns som ett fynd.

Vår A-grupp stängs dock inte med ovan nämnda hästar utan vi bara måste ha med finskan 11 Ratu Royale (5 %) där också som vi skriver mer om under skrällbud och totalt streckar vi på med inte mindre än åtta hästar här då känslan är att lite vad som helst kan hända och vi vädrar skräll.

V75-3 Big Noon-Pokalen

Big Noon-Pokalen är ett riktigt intressant lopp med fyraåringar på tillägg mot treåringar på start och denna upplaga håller en mycket hög klass men samtidigt är det lite trist att det endast är åtta hästar till start efter en strykning. Klar favorit är kanonen 6 Cruzado Dela Noche (58 %) och att det i nuläget är bästa hästen i sällskapet råder det inga tvivel om. Han har utvecklats rejält under säsongen och ser allt bättre ut och att han är favorit köper vi men det finns vissa frågetecken inför denna start vilket gör att vi spelar emot honom och vi skriver mer om detta under övervärderade.

Vi spelar istället utgång emot på vår idé 2 Louie Brodde (8,4 %) som vi trodde en del på i E3-finalen där han gick med jänkarvagn men då var chanslös att stå emot Policy Of Truth som krossade allt från utvändigt om ledaren och var fantastiskt bra. Nu ska Louie Brodde antagligen provas barfota bak och vi skriver mer om honom under utgångar och tar totalt med fem hästar på systemet.

V75-4 Prix Maharajah

Även det här är ett lopp som vi ser mycket fram emot trots att det är lite ihåligt då halva startfältet startar med minimala vinstchanser. Anledningen att vi ser fram emot loppet är inte heller för att spelvärdet är speciellt högt då det är de betrodda som startar med högst vinstchanser utan det är helt och hållet för den sportsliga underhållningen då topparna håller skyhög klass för ston.

Klar favorit är 6 Anna Mix (40 %) som vi trodde mycket på med jänkarvagnen för första gången senast där hon vann på nytt världsrekord och det köper vi fullt ut och vi var faktiskt nära att göra mer av hästen men tyvärr är procenten högre än vad vi förväntade oss och spelvärdet känns ganska neutralt. Hon imponerade oerhört senast på Axevalla och känslan är att alla bitar har fallit på plats hos Sofia Aronsson och når Erik Adielsson spets relativt snabbt blir hon inte lätt att komma till tals med då det blir samma utrustning och balans som senast och träningsrapportena går i dur sedan dess.

Det som gör att vi inte går fullt ut på Anna Mix är dock att det endast är medeldistans nu istället för lång distans som senast vilket hästen har presterat klart sämre på och samtidigt är det långt ifrån säkert att hon når spets då det låter oerhört uppåt på den finske gästen 5 Venice (8,4 %) som körs av skickliga Mika Forss. Till denna start rycks skorna på henne och hon var oerhört fin senast och verkar bli allt bättre. Hon kan öppna bra och det är mycket möjligt att hon körs i spets och därifrån kan hon bli livsfarlig. Även ifrån vinnarhålet känns hon aktuell och procenten är tilltalande och det är lite av loppets fynd som vi ser på saken.

Bakom ovan hästar tar vi även med Veijo Heiskanens kanon 10 Some Summit (20 %) samt 8 D’One (21 %) som båda kan komma in i matchen om ovan hästar kör för hårt emot varandra eller det blir för hårt tempo i täten eller om den sistnämnde laddas hårt och lyckas ta sig till täten i början och loppet känns i princip heltäckt på de här fyra starka strecken även om 4 Oibambam Effe (2,1 %) också skulle kunna tänkas som en kantboll som C-häst.

V75-5 Queen L:s lopp – Stolopp

Detta var i våra ögon omgångens svåraste lopp att få grepp om och det är också mycket streckrävande och det skiljer inte mycket mellan hästarna i vår ranking. Det finns i princip saker som talar för och emot alla våra A- och B-hästar – inte minst vad det gäller distansförmågan – och det är inte alls givet hur man ska ranka dem inbördes.

Klar favorit i nuläget är 5 Jetset (30 %) som är en favorithäst då hon alltid har en härlig spurtförmåga till slut med ryggar på vägen och för en gångs skull startar ifrån ett bra utgångsläge. Ni som följer oss vet att vi håller hästen högt men vi väljer dock att ranka henne först i B-gruppen då hon inte är så kul att gå på som favorit då hon är beroende av att det blir tempo i loppet och allra bäst när hon inte behöver göra så mycket själv. Som favorit är hon sårbar och spelvärdet är i våra ögon svagt neutralt. Vi taxerar vinstchansen till 26 %.

Vår förstahäst är istället starke 11 Coco de Vie (6 %) som har sett jättefin ut på slutet mot hårt motstånd utan att riktigt få till det och vi skriver mer om under skrällbud och i vår A-grupp ingår även 4 Bostonz Credit (10 %) som var mycket positiv senast och det låter klart uppåt omkring ifrån stallet. Hon är vår klara spetsfavorit och även om vi inte ser distansen som någon fördel och hon kan vara lite blöt till slut när motståndet tuffar till sig så ser motståndet ganska lämpligt ut den här gången och vi ser det som mycket möjligt att hon kan rinna undan ifrån spets om det inte blir något toktryck på tillställningen. Vi tar totalt med sju hästar och känner oss trygga med det.

V75-6 Jubileumspokalen

I den sjätte avdelningen har vi omgångens höjdpunkt i Jubileumspokelen som verkligen växt fram som ett storlopp. I många tidigare upplagor har loppet varit mycket ovisst men för spänningens skull har vi tyvärr en berättigad storfavorit här i form av Elitloppsvinnaren 7 Nuncio (71 %) som vi väljer att spika då han enbart möter femåringar. Väljer du att inte spika så känns loppet rätt skiktat och det räcker långt med att ta med stallkamraten 7 Volstead (15 %) som får Björn Goop i sulkyn samt 2 Spartan Kronos (7,8 %) som det ska bli spännande att se felfri från spets efter sin senaste Frankrike-sejour och möjligtvis 1 D.D.’s Hitman (1,4 %) som vi anser vara kraftigt understreckad.

V75-7 Bernt Lindstedts lopp- Diamantstoet, final

Mycket av omgångens spelvärde hämtas i den sista avdelningen som är ett öppet stolopp. Vi anser nämligen att favoriten 3 Well Done la Marc (36 %) är kraftigt överstreckad och spelar utgång emot på andrahandaren 7 Adriana Chip (19 %) som satt fast med krafter kvar i mål senast och vi ser faktiskt henne som ett tänkbart spikbud för dig som gör ett mindre system eller om det kommer fram negativ information kring Nuncio närmare in på start. Bakom vår förstahäst finns det flera fynd i strecklistan men vi vill framför allt varna för 15 Withma (2,6 %) som trots sitt trista utgångsläge är märkligt lite streckad då vi håller det som den kanske bästa hästen på tillägg och kunnandet att runda alla finns där. Totalt tar vi med åtta hästar och känner oss trygga med det.

Spiken

V75-6: 6 Nuncio (71 %) behöver ingen närmare presentation vid det här laget. Efter Elitloppssegern så har kanske kungakronan hamnat lite på sned efter förlusten mot Your Highness på Bjerke men han återkom på ett bra sätt efteråt med seger i Årjängs Stora Sprinterlopp där han återigen visade att han inte har några problem att kontrollera fält med den svenska eliten från utvändigt ledaren.

Inför det här loppet har han dock blivit struken för en febersläng och det är möjligt att det blivit lite längre mellan loppen än planerat men det är inte något som vi tar så hårt på då det inte är mer än 30 dagar och det är ganska normalt för hans del. Vi tror inte att Stefan Melander selar ut sin ögonsten här om inte allt är som det ska och med tanke på att det endast är femåringar emot då det handlar om Jubileumspokalen så tror vi på en toppchans även från utvändigt ledaren på sin fina styrka och skalle. Det väger också in i vårt spikval att ett av de värsta motbuden 7 Volstead (14 %) kommer från samma stall vilket gör att det minskar risken att det strular till sig taktiskt under vägen. Nuncio lättades till barfota fram i Elitloppsfinalen och det pratas lite om att de ska prova att lätta honom till barfota runt om den här gången och det tycker vi låter mycket spännande och i sådana fall tror vi att det blir åka av…

Utgångar

V75-1: 2 Pepe di Jesolo (18 %) var rent ut sagt grymt bra näst senast och även om prestationen senast inte höll samma nivå var det ändå helt okej. Efteråt är det fortsatt positiva tongångar ifrån stallet och förväntningar på att han ska kunna prestera i nivå med vad han gjorde på Jägersro näst senast. Ifrån ett perfekt andraspår bör han hamna bra på det direkt och kusken Giampaolo Minnucci är duktig för dagen i det här sällskapet. Vi anser faktiskt att han har goda möjligheter att vinna även ifrån dödens om formen sitter där (vilket vi tror att den gör) och vi värderar vinstchansen till 29 %.

V75-3: 2 Louie Brodde (8,6 %) var vår tipsidé i E3-finalen senast eftersom hästen imponerade stort på oss näst senast och var vår klara spetsfavorit och skulle provas med jänkarvagn för första gången vilket kändes väldigt intressant. I finalen var han dock sämre än förväntat och vi var lite besvikna även om det kanske var motståndet som var lite väl tufft för dagen. Efter finalen har han behandlats och känns enligt stallet ytterligare förbättrad i träningen och vi minns fortfarande intrycket näst senast och har känsla av att den senaste starten var lite en engångsföreteelse. Att han eventuellt ska lättas till barfota bak här tycker vi också är mycket intressant om det fungerar som det ska.

Han har blivit lite bortglömd i spetsdiskussionerna här enligt vår mening då vi är inne på att han ska klara spåret bra och det är vår spetsfavorit och når han upp till den nivå som vi förväntar oss har vi goda förhoppningar om att hon kan hålla hela vägen. Även om spets missas så bör han få en bra resa i draget bakom täten och då han är spurtstark kan det istället bita riktigt bra. Vi spelar utgång då spelvärdet känns skyhögt. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-7: 7 Adriana Chip (19 %) trodde vi på förra veckan inom V86 då hästen var vår spetsfavorit men tyvärr missade hon spets då och satt sedan frenetiskt instängd över mål. Intrycket var dock strålande och vi tar därmed omtag på henne nu då hon även denna gång är vår spetsfavorit och därifrån hoppas vi att Örjan Kihlström kör hela vägen då vi anser att Adriana Chip är en bättre häst än favoriten och då är det onödigt att släppa. Till denna start låter det dessutom oerhört uppåt ifrån stallet och vi ser det som ett kuskplus med Örjan upp i sulkyn. Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

Övervärderade

V75-3: 6 Cruzado Dela Noche (58 %) är en USA-import som har sett ut som en topptravare hela året – inte minst sedan de ryckte skorna på honom runt om och segrarna har börjat ramla in en efter en. Senast var han kanske bättre än någonsin när han gick fram och krossade Tobin Kronos från utvändigt om ledaren på 11,4/2140a och det var imponerande med tanke på att det är en häst som satte världsrekord i starten efteråt. I den här starten så tycker vi dock att han blir lite väl hårt betrodd. Till att börja med så är det tuffa treåringar på volten framför och det är inte lätt att plocka in ett tillägg på dem över sprinterdistans, speciellt inte från ett andraspår i volt för en häst som är ovan vid startmetoden och lär tappa många extra meter där.

Sedan ska hästen dessutom sparas inför framtiden och tävla med öppet huvudlag istället för helstängt och med vanlig vagn istället för jänkarvagn och det är definitivt inget som vi vill höra på en storfavorit. Stallet flaggar dessutom för att de kan tänka sig ett lite mer passivt upplägg den här gången och det låter också tveksamt rent taktikmässigt om det inte löser sig med tempo och ryggar under vägen. Vi tycker att det här handlar om en jättefin häst som är befogad favorit men just i den här starten så känns han överspelad till den här otroligt höga spelprocenten.

V75-7: 3 Well Done la Marc (37 %) är klar favorit i avslutningen vilket vi har lite svårt att köpa då vi framför allt sätter ett stort frågetecken för startmetoden som hon helst undviker då hon är hopplöst osäker med den. Hon har konsekvent startat med bilstart länge men då det nu är finaler med högra prissummor så testar de med voltstart igen men det känns som en ren chansning som inte har så stora möjligheter att lyckas. Enligt förra tränaren Flemming Jensen är det upp mot 50 % galopprisk med voltstart och vi är inne på samma linje. Bara det ovan nämnda räcker egentligen för att såga hästen till den här spelprocenten men även om hon går felfritt så har vi dålig känsla för henne då det troligtvis kommer sitta en riktigt bra häst i spets i form av 7 Adriana Chip (19 %) som vi håller som en bättre häst. Andrahandsfavoriten lär köras ifrån spets och det vankas alltså sannolikt dessutom en besvärlig resa för favoriten och för oss är hon bara en i mängden och åker med på nåder som C-häst då vi streckar på ordentligt i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Skrällbud

V75-2: 11 Ratu Royale (5 %) är en finsk gäst som det var givet för oss att hålla upp i rankingen trots att det är bakspår på kort distans. Faktum är att vi antagligen hade gått rakt ut på henne ifrån ett bra framspår till en liknande spelprocent. Anledningen vi håller upp hästen är att vi anser att hon har visat klart högst fartresurser i sällskapet. Vi blev mäkta imponerade över insatsen under Elitloppshelgen och även om hon svek i starten efter på Rättvik har det därefter blivit tre starter i Finland och formen verkar klart uppåt igen. Läget är så klart iskallt men det låter positivt ifrån många ekipage i loppet och det kan mycket väl bli hårt tempo här och då lär vårt skrällbud komma in i matchen. Till denna start blir det återigen barfota runt om och det är positiva tongångar ifrån stallet och då vi dessutom anser att kusken Olli Koivunen håller en hög standard så anser vi att procenten är helt fel. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-5: 11 Coco de Vie (6,1 %) ser ut att ha hittat den riktiga formen igen och även om det endast blev en tredjeplats senast inom V75 så stod hon för ett riktigt vasst intryck. Hon avslutar ofta starkt men har lite svårt att räcka till seger i nuvarande klass men nu känns förutsättningarna intressanta med enbart ston emot och lång distans som är en klar fördel för henne och vi är inte främmande för att det kan bli hårt tempo på detta lopp och då är hon den häst tillsammans med 9 Denise F.Boko (13 %) som gynnas klart mest. Vi har feeling för en topprestation idag och taxerar vinstchansen till 11 %.

Jokersystemet

solvallajubileumspokalen

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*8*5*4*8*1*1= 3 840 kronor[/content_protector]