V75 Solvalla

Spikförslagen

V75-1: 3 Ultimate Photo (14 %) gör sin andra start för Frode Hamre som brukar ha sina hästar i ordning när det vankas stora prischeckar och när han besöker Solvalla – vilket vi sett exempel på i år med hästar som El Diablo B.R., Waffle Cone och Seaside Illusion. I den första starten i ny regi stod han för en stark 1.10-avslutning som tvåa med öppet huvudlag och vanlig vagn men nu blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn och hästen är startsnabb och klar spetsfavorit och borde också vara klar favorit i loppet enligt vår åsikt.

V75-5: 5 Hotshot Luca (22 %) sticker ut bland treåringarna på startvolten i våra ögon och även om spår fem normalt sett inte är optimalt i voltstartdebuten så är vi inne på att han är tillräckligt alert och rapp i benen för att komma iväg riktigt bra med Erik Adielsson i sulkyn utan några hästar utanför sig och vårt huvudscenario är att han sitter i ledningen direkt eller åtminstone tidigt får överta täten. I sådana fall är vi inne på att det blir svårt för övriga att rå på honom då han tidigare fungerat bra på Solvalla och vi gillade intrycket senast även om det strulade under slutvarvet. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn och eventuellt så provas han med ett norskt huvudlag vilket skulle vara extra intressant även om det inte är något rankingavgörande för vår del.

V75-6: 5 Twister Bi (21 %) har länge visat en talang utöver det vanliga och de senaste månaderna har den sista poletten trillat ner och nu är det en etablerad elithäst på den högsta nivån sedan jänkarvagnen hängdes på för tre starter sedan i Oslo Grand Prix. Senast var han också enorm ifrån spets i Hugo Åbergs Memorial och nu är han återigen vår klara spetsfavorit och därifrån måste han helt enkelt bli svårslagen även om vi har den högsta respekt för favoriten 2 Readly Express (52 %) där det snackas både om barfotabalans och eventuellt en ändring på huvudlaget. Vi tycker dock att spelprocenten gör vårt spikförslag till ett fynd och räknar med barfota runt om och jänkarvagn igen.

V75-7: 10 Dice Man (12 %) provades barfota runt om för första gången för tre starter sedan på Bjerke och såg jättefin ut då innan galoppen kom i första sväng. Vi lade därför honom under skrälldrag när han vann i barfotadebuten på svensk mark näst senast även om det inte var aviserat på förhand och hästen var strålande den gången när han väl gick felfritt och bombade undan före storfavoriten Magic Gwin. Senast blev det dock galopp igen och det är givetvis lite bekymrande men vi anser att det inte hade med barfotabalansen att göra då hästen blev generad i starten från ett stressigt spår långt ute bakom vingen i ett tufft fyraåringslopp. Nu ser motståndet mer lämpligt ut och han kan ta en lugn start och spurta ner dem under slutvarvet istället. Stefan Melander kan som vanligt inte lämna raka besked på om det blir skor runt om eller barfota runt om men vi räknar med att det blir barfota runt om igen. I övrigt antagligen vanlig vagn som i de två senaste starterna och öppet huvudlag. Om det skulle bli skor runt om så ser vi det som ett klart minus.

Måstestrecken

V75-2: 11 Gunell Palema (12 %) gick vi på senast på Solvalla och efter att ha skrämt slag på oss över upploppet när hon såg slagen ut efter en tuff öppning så bet hon ihop bra till seger. Hon trivs utmärkt på Solvalla där hon radat upp flera segrar och brukar göra topprestationer just denna tid på året där vi t ex minns motsvarande tävlingsdag förra året! Nu är utgångsläget så klart lite chansartat med innerspår på tillägg men med toppkusken Örjan Kihlström i sulkyn så brukar sånt lösa sig och i sådana fall bör det vara en bra chans utifall det strular för favoriten 1 Kash Brodda (28 %) vilket det faktiskt är ganska hög risk för. Hon är dock antagligen bäst när hon har tätkontakt i jämnt tempo och det kan bli ett tidigt avancemang i sådana fall om tempot bedarrar. Att det blir vanlig vagn i den här starten ser vi som ett minus (jänkarvagn vid de båda segrarna nyligen t ex). I övrigt blir det barfota fram som vanligt.

V75-4: 7 Shadow Gar (24 %) varnade vi för under Elitloppshelgen och det var en fantastisk prestation som vi fick se den gången. Hon har därefter fortsatt att förgylla loppen på våra breddgrader – bl a senast där hon mötte ett stentufft motstånd i Hugo Åbergs Memorial och fjärdeplatsen verkligen var mersmakande. Som vi ser det är det hästen att slå och med en toppkusk hade vi spikat men med Pietro Gubellini från spår sju är det lätt hänt att det blir en vingelresa och motståndet idag är trots allt tufft igen även om det bara är ston igen och med extraspår på vägen kan det bli för tufft. Lyckas Pietro Gubellini med styrningen så bör det dock vara en fin chans. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen.

Skrälldragen

V75-3: 9 Vanquish Kronos (8,7 %) uppträder lite ojämnt och har antagligen gett tränaren Jerry Riordan några gråa hår men det är en topphäst i sina bästa stunder även om hon har underpresterat i de två senaste starterna. Nu återkommer hon efter ett kortare uppehåll vilket mycket väl kan ha gjort henne gott och de ska också prova ny utrustning för att hon inte ska kväva sig i loppen och de ska dessutom antagligen rycka skorna för första gången vilket är högintressant. Nu hoppar också Örjan Kihlström upp i sulkyn och slår utrustningsändringarna väl ut så kan hon helt enkelt vara bäst. Utgångsläget är lite lurigt men till nuvarande spelprocent så känns hon stekhet för oss.

V75-4: 3 Twigs Voici (4,9 %) har tidigare visat upp en hög högstanivå i sina bästa stunder och nu pekar formkurvan rakt uppåt för dagen. Förutsättningarna till denna start känns superintressanta då det nästintill är spetsgaranti initialt och där kan Pekka Korpi som brukar ha det iordningsställt när han kommer till Solvalla välja om han vill köra eller om han ska nöja sig med vinnarhålet. Till denna start aviseras det dessutom skoryck vilket är ett stort utropstecken då det är mycket sällsynt för den här hästen och vi blir inte förvånade om vi får se en topprestation liksom under Elitloppshelgen för två år sedan där hon vann mot bland annat D’one samt Delicious U.S. ifrån spets.

Överspelade

V75-4: 4 Your Highness (21 %) är en topphäst i grunden men frågan är om hon inte passerat sitt bäst före-datum nu då hon kommer från stall Souloy som kramade ur allt som gick ur hästen och hon inte fått till det på samma sätt i ny regi och det också strulat oerhört mycket under säsongen. Även om det är en järnmärr så bör hon inte tåla hur mycket som helst och till denna start återkommer hon efter två månaders uppehåll och det låter mellan raderna inte speciellt påställt inför denna uppgift och känslan är mest att de vill få igång henne igen med kontinuerligt startande. Utgångsläget är visserligen perfekt och grundkapaciteten finns där för att krossa ett sånt här gäng men som hårt betrodd känns hon inte speciellt intressant då det finns för många frågetecken. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170816

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 19.20.