V75 Solvalla

V75

V75-finaler på Solvalla och loppen håller toppklass rakt igenom men vi spikar inte storfavoriterna

[content_protector password=”finaler” cookie_expires=”3600″]För dig som älskar sporten är helgens omgång godis rakt igenom. Loppen håller “äckligt” hög kvalitet för att vara så sent på säsongen och vi kommer så klart vara på plats för att ta del av underhållningen.

Rent spelmässigt så är känslan att det är risk för låg utdelning idag då dagens två stora favoriter båda har höga vinstchanser men vi anser att de ändock är lite för stora och garderar dem och hoppas på skrällar.

Helgens omgång innehåller många höjdpunkter och det är lite svårt att välja godbitarna men det vi ser främst fram emot är:

  •  Den andra V75-avdelningen som är en Klass II-final som i våra ögon håller toppklass. Här finns det gott om hästar  som vi tror kommer vandra högt upp i klasserna och löpingförloppet är svårt att förutspå även om huvudscenariot är att 6 Quintessense (18,4 %) körs i spets. Det finns gott om kuskar som kommer laddade till loppet och vi förutspår att det kommer krävas en “tokprestation” för vinst.
  • I den femte avdelningen får vi se världsstjärnan Nuncio igen och visst var vi länge inne på att spika. Vi har dock hög respekt för 4 Daley Lovin (10,6 %) som vi misstänker är klart bättre än visat och som nu lär köras i spets och då hoppas vi han ska kunna bjuda på en match om Nuncio inte är helt på topp då det trots allt är täta starter (6 dagar) för honom och även om huvudscenariot är att han klarar av det så vet vi inte med säkerhet. Då det dessutom är Erik Adielsson upp i sulkyn kontra Stefan Melander för Nuncio så känns insatsfördelningen på 81% kontra 10% för mycket. Vill ni vinna ofta så visst, spika Nuncio!

Vill ni vara med och dela spänningen med oss på lördag så köp gärna andelar på något av våra andelsbolag:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-7: 4 Sauveur (43 %) har i våra ögon alla förutsättningar för att bli en framtida världstjärna och vi håller honom klart högre än motståndet idag även om det finns ett par tuffa motståndare emot.

Ni som följer oss vet att vi håller Sauveur oerhört högt och hittills har vi i princip alltid kommit rätt på honom. Inför dagens start känns förutsättningarna perfekta då träningsrapportnera går i dur och hästen trivs utmärkt på Solvalla. Visserligen hade det varit ännu bättre med längre distans men det är inget som bekymrar märkbart utan Åke Lindblom får helt enkelt köra offensivt lite tidigare om det krävs.

I helgens lopp tror vi på en offensiv körning av Åke Lindblom som låter laddad till tusen och det troliga är att det blir dödens men det finns även en möjlighet att den troliga ledaren 7 Shadow Woodland med Ulf Ohlsson släpper då distansen är lite lång för honom och “alla” vet vilken pansarvagn Sauveur är. Om vår spik släpps till spets så är det helt klart men även ifrån dödens bör vinstchansen vara väldigt hög och även om vi håller främsta motbudet Venkatesh väldigt högt så är vår känsla att han inte klarar av att ta ner vår spik även om han får en klart bättre resa.

Sammanfattningsvis så anser vi faktiskt att Sauveur borde vara en klart större favorit än vad han är och ha närmare 60% av insatserna på sig och då väljer vi att spika då spelvärdet känns högt.

Utgångar

V75-1: 2 Takethem (44 %) tror vi mycket på och valet av spik denna omgång stod mellan honom och Sauveur. Valet blev till slut att nöja oss med utgång på Takethem och den bidragande orsaken för det är kusken Steen Juul som vi inte riktigt vågar lita fullt ut på och även om vi håller den danska stjärnan klart högst i sällskapet så nöjer vi oss med utgång.

Ni som följer oss vet även här att vi håller Takethem väldigt högt och spår att han kommer klara sig bra i eliten och kanske bli nästa storstjärna ifrån Danmark. Förutsättningarna idag känns riktigt bra då hästen är relativt kvick ut inledningsvis även om han inte är någon startkatapult. Vi tror att chansen är relativt hög att han kommer hålla ut övriga betrodda och sedan blir vi mäkta förvånade om han inte får ta över spets ifrån den troliga ledaren Mr Vox. Đärifrån fungerar han fint och bör vinna. Det är dock långtifrån säkert att han lyckas hålla ut de övriga betrodda ifrån start och då får han istället attackera bakifrån men då kan det strula mer och med en kusk som inte riktigt håller samma nivå som flera andra så kan det strula för mycket och bli torsk. Sammanfattningsvis tror vi mycket på hästen och vår känsla är i princip att det främst är kusken emot och hade exempelvis Björn Goop kört hade vi antagligen spikat utan att tveka.

V75-3: 8 Delicious U.S. (77 %) har stått för fantastiska prestationer på slutet och är verkligen en stjärna. Hästen är helt enkelt ruggigt bra och visst anser vi liksom övriga Sverige att hon har klart högst vinstchans i loppet. Vi anser dock att insatsprocenten är aningen för hög och väljer att gardera då det finns vissa faktorer som talar emot:

  • För det första är det helt nya väderförhållanden vilket inte är “solklart” hur det påverkar.
  • För det andra går hästen med skor efter att gått barfota runt om i tre starter. Hästen har tidigare visat sig fungera bra med skor men vi ser det dock som ett litet minus.
  • För det tredje så är utgångsläget trots allt spår åtta och det kan strula till sig från start om Örjan väljer att köra offensivt. Troligtvis inte men chansen finns.

Sammanfattningsvis så är det inga stora minus men för en häst som är streckad på 77% av insatserna så krävs det inte mycket för ett fällningsförsök och vi nöjer oss med utgång.

V75-6: 9 Orakel Face (6,4 %) rankar vi först i Klass I-finalen och om någon sagt det till oss inför senaste starten på Eskilstuna så hade vi i princip ansett hen vara tokig. Efter Eskilstuna ändrade vi dock uppfattning då hästen faktiskt såg helt makalöst bra ut i loppet och vi är i princip säkra på att han vinner om galoppen undviks 400 meter kvar.

Hästen visade en helt annan lyster senast och idag tror vi att loppet kan bli perfekt kört åt vår idé. Vi tror att det är hög risk för en hård spetskörning och därefter att den blir utdragen när 6 Total Value (16 %) attackerar tidigt och håller tempot uppe i dödens. Detta scenario gynnar bakspårshästarna och Adrian Kolgini kör verkligen med självförtroende för dagen. Då dessutom bakskorna plockas bort till denna dag och hästen tidigare visat att det är ett plus med täta starter så känns han superintressant idag på låga 6,4%!

Överspelade

V75-1: 1 Mr Vox (6,7 %) kan kanske te sig lite märklig att ha med under denna rubrik men även om förutsättningarna är perfekta så anser vi helt enkelt att hästen är för enkel och vi har svårt att se han vinna i en V75-final trots att Erik Adielsson sitter i sulkyn. Vi har verkligen noll feeling för honom idag och enligt oss borde han ha ca 2% av insatserna på sig

V75-4: 10 Seattle Zet (17 %) är en jättefin häst som gjort det bra en längre tid nu och som vi ständigt haft högt upp ranken med framgång. Idag känns förutsättningarna dock helt fel då hon presterat klart bäst i den främre träffen och då helst ifrån spets. Idag blir det tvunget att attackera bakifrån och då har prestationerna inte varit i samma nivå och 17% i ett öppet lopp känns som på tok för mycket.

Skrällbud

V75-2: 10 Titan Lavec (7,9 %) är en häst som vi verkligen gillar och det lyser klass om honom. I ett öppet lopp känns han klart intressant då det blir barfota runt om för första gången och Erik Adielsson hoppar upp i sulkyn för första gången. Visserligen är det lite negativt med bakspår men då vi har känslan av att det kan bli hård körning i detta lopp så behöver det inte vara negativt och 7,9% på en häst med denna kaliber känns väldigt spännande!

V75-4: 8 Stepping for Money (7,0 %) återkom senast efter vila och det var långt ifrån påställt inför den starten. I loppet blev allt fel men ändå höll hon berömvärt  till trejdeplatsen och kusken var lyrisk efter loppet och tränaren är uppåt värre efter det loppet och tror att hästen kommer vara klart förbättrad till denna start.

Hästen har tidigare visat sig hålla mycket hög kvalitet och varit betrodd mot bättre hästar än vad hon möter idag. Förutsättningarna känns fina nu då hästen är relativt snabb ifrån start och vi tror att Stefan Söderkvist kommer kunna hitta ut och finna en bra position direkt. Då vi anser att hästen har högst kapacitet i fältet samtidigt som vi tror på en bra position så känns 7,0 % helt fel och för dig som vill chanspika kan detta vara ett tänkbart förslag!

V75-6: 9 Orakel Face (6,4 %) se utgångar.

Jokersystemet

 Ranking med insatsfördelning  Reservtyp: nästa rankade
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 16:20
 V75-1
2140a
44% 2 17
Takethe
Steen Ju
A
13% 4 135
Usain Hen
Oskar Sv
B
15% 5 65
Global Pat
Magnus J
B
6,4% 12 260
Diamond*
Björn Goo
B
7,8% 10 64
Napoleon
Stefan Sö
B
0,5% 6 999
Chatain* (
Erlend Re
1,4% 9 624
Stay Alert
Peter Unt
2,1% 3 162
Unique Ju
Ulf Ohlss
6,7% 1 86
Mr Vox
Erik Adiel
2,3% 11 312
Ryan Kro
Örjan Kihl
0,2% 7 999
Ipod
Carl Joha
0,3% 8 847
Re Doc
Robert Be
 16:42
 V75-2
2140a
7,9% 10 88
Titan Lav
Erik Adiel
A
17% 9 76
Global Re
Björn Goo
A
18% 6 33
Quintess
Flemmin
B
3,0% 5 271
Thaiger E
Torbjörn
B
20% 12 46
Salong
Örjan Kihl
B
20% 7 78
Mellby Di
Ulf Ohlss
C
2,5% 3 264
Financial
Mattias Dj
C
0,6% 11 478
Coktail Ba
Daniel Ols
C
6,5% 8 121
Ågårds M
Claes Sve
3,1% 1 97
Poplar Br
Joakim L
1,7% 2 121
Ängens K
Mikael J
0,5% 4 ej
Juvels Bo
struken
 17:05
 V75-3
2140a
77% 8 19
Delicious
Örjan Kihl
B
6,1% 10 107
Thai Broa
Björn Goo
B
2,1% 5 214
Dreams T
Peter Unt
B
1,7% 3 90
Mind You
Johnny T
C
1,1% 4 124
Oliver Kro
Carl Joha
C
3,4% 7 89
Quid Pro
Erik Adiel
C
1,0% 6 98
Obi Wan*
Flemmin
C
6,5% 9 132
Volstead
Stefan M
C
0,3% 2 183
Nato Drea
Jorma Ko
0,8% 1 192
Arazi Bok
Christoff
0,1% 11 ej
Kaffir Fac
struken
 17:27
 V75-4
2140v
7,0% 8 65
Stepping
Stefan Sö
A
3,6% 13 483
Grace fro
Kim Eriks
A
3,7% 12 79
Beverly B
Adrian Ko
A
8,8% 15 150
Felicia V.E
Peter Unt
B
6,9% 3 33
Catch the
Magnus J
B
18% 1 107
Quantum
Carl Joha
B
7,9% 2 254
Legohol
Jorma Ko
C
17% 14 52
Joy Ribb
Erik Adiel
C
17% 10 99
Seattle Z
Ulf Ohlss
C
3,7% 4 538
Islamora
Johnny T
C
2,1% 7 496
Mammas
Per Linde
2,3% 6 254
Thermal
Örjan Kihl
1,4% 9 192
Maxmara
Mattias Dj
0,7% 5 349
Diamondi
Peter Gru
0,3% 11 ej
Loke Chi
struken
 17:50
 V75-5
2140a
81% 5 19
Nuncio (U
Stefan M
A
10% 4 35
Daley Lov
Erik Adiel
B
0,6% 3 62
Emmett B
Johnny T
2,4% 10 112
Furious F
Björn Goo
2,7% 2 287
Exodus H
Örjan Kihl
0,7% 7 207
Sylvester
Christoff
0,7% 6 287
Explosive
Jim Osca
0,3% 1 999
Party Boa
Torbjörn
0,2% 12 647
Gross We
Jorma Ko
0,3% 9 999
Martiniwi
Ulf Ohlss
0,3% 11 184
Digital Col
Robert Be
0,6% 8 ej
Global Re
struken
 18:20
 V75-6
2140a
6,4% 9 39
Orakel Fa
Adrian Ko
A
24% 12 34
Fossens
Magnus J
B
16% 6 137
Total Valu
Jeppe Ju
B
22% 5 79
Victoriou
Conrad L
B
7,2% 2 109
Tack Wee
Björn Goo
B
9,7% 11 224
Balero M
Erik Adiel
B
5,4% 4 185
French Ta
Petter Lu
B
4,3% 3 654
Officer C.
Robert Be
0,5% 10 274
Victor Ru
Håkan Sk
0,9% 8 71
Qualis Tal
Stefan Sö
2,1% 7 130
Caspian D
Örjan Kihl
0,9% 1 202
Valle Stre
Santtu Rai
 18:42
 V75-7
2140a
43% 4 21
Sauveur
Åke Lind
A
29% 6 49
Venkates
Örjan Kihl
12% 7 192
Shadow
Ulf Ohlss
2,3% 10 113
Huge Star
Kaj Widell
5,3% 12 100
Ni Talar B
Stefan Sö
2,5% 3 135
Speed De
Robert Be
0,7% 5 157
Ocean Kr
André Ekl
2,2% 2 162
Usain Swi
Leif Eriks
0,5% 8 746
Sir Ratze
Jorma Ko
0,2% 9 206
Gimehea
Ulf Erikss
0,5% 11 394
Ja El Tom
Erik Adiel
2,3% 1 151
Long Nig
Björn Goo

Utgång 1: Min. 1 vinnare måste vara med i denna. Avd. 1:2                     Avd. 3:8                     Avd. 6:9

 Andra begränsningar
 ABCD:  Min. 3 A-hästar i loppen 1 2 3 4 5 6 7
 ABCD:  Max. 1 C-hästar i loppen 1 2 3 4 5 6 7

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking: 1*8*8*8*2*7*1 = 3584 kronor.[/content_protector]