V75 Solvalla

V75

V75-finalerna håller hög klass och det är bra värde på vår spik

[content_protector password=”Valeur” cookie_expires=”3600″]Förra helgen var det med blandad förtjusning som vi åtnjöt V75-omgången. Våra tankar och systemförslag var till stora delar klockrena och rankingen höll hög klass. Det räckte tyvärr inte då det som ni vet är små marginaler inom V75 och vi hade Mr Arkansas Rose precis utanför ramen trots att vi garderat så vi var ute direkt och sedan var spiken Countrygirl Ås totalt chanslös att försvara ledningen från innerspåret trots våra badkarskörningar så det var godnatt ändå. Ranken i övrigt var 7-6-1-1-1-3-2 i en svår omgång och förhoppningsvis fortsätter vi bra för då sitter V75:an snart igen.

Vi hade lite spänning i ena V75 Tillsammans-bolaget som satt med fem rätt inför spiken i V75-6 och en bra utdelning på gång men det blev bara sex rätt till slut och drygt tio tusen kronor i utdelning. Vi fick sedan en liten revansch i onsdags då V86-systemet satt klockrent men även där var känslan mest besvikelse efteråt då vi satt grymt bra på det efter några avdelningar men omgången avslutades med tre favoritsegrar och utdelningen blev låg.

Nu blickar vi fram emot helgens V75-finaler vilka verkligen håller toppklass. Det vattnas i munnen när vi tänker på vilken underhållning vi får se imorgon trots att det är mitt i vintern. Vi förväntar oss att det i flertalet av loppen blir full körning och även om favoriterna övelag ser rätt starka ut så skiljer det inte så mycket mellan hästarna och det ska faktiskt inte så mycket till för att utdelningen skenar iväg.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela på spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med en för säsongen högklassig Bronsdivision. Loppet är mycket lurigt att bena ut då det finns många tänkbara löpningsscenarion och fullt med kapabla hästar som kan vinna vid rätt resa. Mest tror vi på 9 Shogun D.K. (21 %) som det äntligen har lossnat för när den slutat att galoppera. Det är stor risk för en hård spetskörning och Shogun D.K. som vi spelar med som utgång har en bra startrygg och bör sitta fint på det direkt. Blir det en lugnare inledning så kan det dock bli jobbigt och vi väljer att gardera brett bakom.

V75-2 V75 Lärlingar

Ett spelintressant lopp i våra ögon. Favorit är 7 Celebreightr (30 %) som vann senast på ett imponerande sätt inom V75 trots att det inte lät speciellt påställt ifrån tränarhåll. Efter loppet så går träningsrapporterna i dur och nu körs hon av Adrian Kolgjini som tillsammans med Oskar J Andersson står för klassen bland lärlingarna. Trots ovan så rankar vi inte henne först då motståndet hårdnat rejält nu och hon trots allt har visat heta tendenser och endast är fyra år och dessa brukar ha det svårt mot äldre ston och som klar favorit så rankar vi ner några snäpp.

Vår förstahäst är 11 Jetset (19 %) som verkligen flög fram över upploppet senast och hela Sverige skrev väl upp henne på sin nästagångslista. Då var det jänkarvagn men tyvärr blir det vanlig vagn nu vilket är synd men formintrycket var oavsett enormt. Vi anser att hon borde vara favorit och taxerar hennes vinstchans till 30 % och lyfter upp henne rejält. Det finns ytterligare framför allt två hästar bakom, nämligen 9 Bethel Hanover (10 %) samt 8 Raffinos (4,9 %) som vi anser vara för lite spelade och även dessa lyfts upp i rankingen. Det är dock rejäl skrällkänsla över loppet så vi väljer att gardera brett med hela 11 hästar totalt här.

V75-3 Gulddivisionen

Guldfinalen håller hög klass och helt avgörande för loppets utgång tror vi inledningen kommer visa sig vara. Den av våra främsta spetskandidater 4 On Hold (20 %) och 5 Ed You (24 %) som når till tätpositionen bör ha en vettig chans. Når endera av dem ledningen enkelt så är känslan att det oftast är loppets vinnare. Vår knappa spetsfavorit är On Hold men samtidigt tror vi på en snabb inledning som kan bädda för någon tredje häst vilket gör att vi kryddar systemet med några C-hästar.

V75-4 SHL-loppet – V75 Champions

I SHL-loppet som även är V75 Champions så blir 15 On Track Piraten (58 %) stor favorit och att han blir det är naturligtvis berättigat. Hästen är en elithäst i sina bästa stunder och hade vi varit säkra på formen så hade vi spikat. Nu finns det dock vissa tveksamheter kring den och då är det inte lätt att runda ett vettigt motstånd från dubbla tillägg på medeldistans. Hästen ska dock ses med klart högst vinstchans men det rensar rejält där bakom så vi garderar även här ordentligt. Mest intressant är 13 Namale Kronos (6,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud.

V75-5 Klass II

Omgångens Klass II-final är rent ut sagt grym för att vara under vintern. Här kryllar det av talanger som kommer klättra högt upp i klasserna. Vi väljer dock att ta ställning för en häst i detta lopp och det är 4 Valeur (30 %) även om det faktiskt tar emot en del då vår andrarankade 3 Alleyson (4,6 %) är ett stort fynd på insatsfördelningen (vi taxerar vinstchansen på Alleyson till 13 %) men vi får inte råd med honom då det är nödvändigt med en spik.

Vi tror helt klart mest på 4 Valeur (30 %) i loppet och en bidragande orsak är först och främst att vi tror att han kommer att få ett bättre lopp än 1 Master Crowe (27 %) som vi inte tror håller upp ledningen men förutom detta så håller vi också vår spik som bästa hästen i dagsläget.

V75-6 Klass I

Finalloppet i Klass I tillhör i våra ögon en av de svagare finalerna och loppet känns lite ihåligt med enbart ett fåtal tänkbara vinnare. Tyvärr tror vi klart mest på favoriten 11 Michelangelo Ås (47 %) som har visat fin klass men samtidigt är utgångsläget svårt och vi väljer att nöja oss med utgång och betalar för några ytterligare som vi anser har vettiga vinstchanser. 2 Scampi (20,4 %) ska troligtvis gå med jänkarvagn för första gången vilket kan ge en riktigt positiv effekt och dessutom återgång till halvstängt huvudlag. Hästen pressades inte fullt ut senast men har gjort det mesta rätt efter kastration och att ha kommit till rätta med sina magproblem och vi tycker att det är första motbudet till favoriten.

V75-7 Silverdivsionen

Silverdivisionen känns märklig när vi kollar på insatsfördelningen då vi verkligen inte anser att den avspeglar vinstchanserna. Vi håller med om att 10 Windy Ways (42 %) ska ses med klar vinstchans men i våra ögon så är hon för stor favorit och det skiljer inte så mycket mellan de bästa hästarna i det här loppet enligt vår mening. Vi väljer istället att i vanlig ordning lyfta fram duon 2 Bergshults Leffe (8,0 %) och 11 Pebbe Simoni (3,1 %) som aldrig verkar bli accepterade av spelarkåren och procenten på dem är smaskig!

Spiken

V75-5: 4 Valeur (30 %) är en häst som vi är mäkta förtjusta i och som visat fartresurser utöver det vanliga. Det som vi framför allt har kvar på näthinnan är hans fenomenala insats när han vann efter en visslande spurt inom V75 på Mantorp. Det såg helt sjukt ut och att vi även satt med spik på honom då gjorde ju inte intrycket sämre. Nu har hästen en tuff uppgift då loppet är ett riktigt getingbo med flera hästar med kapacitet långt utöver nuvarande klass men vi väljer trots detta att spika då vi helt enkelt tror att det är bästa hästen även om 1 Master Crowe (27 %) inte är långt där bakom och möjligtvis till och med visa sig bli vassare i framtiden. Den värste konkurrenten har dock enligt oss små möjligheter att hålla upp spets och riskerar att bli instängd och även om han inte blir det så lär hästen få ett klart sämre löpningsförlopp än vår spik. Just gällande löpningsförloppet så ser vi det som en klar fördel att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn på vår spik då han kör med en grym känsla för närvarande och dessutom brukar höja sig några extra snäpp när det gäller just V75-finaler.

I den senaste starten återkom Valeur efter en kortare vila och hade på papperet ett besvärligt utångsläge. Vi var lite tveksamma till hästen den gången då vi anade att han skulle behöva ett lopp i kroppen innan han var redo för en topprestation. Det behövde han inte utan prestationen var grym direkt och till denna start bör han ha flyttats fram i form ytterligare. Som vi läser loppet idag så kommer han öppna tillräckligt bra för att komma ner i en vettig position i andraspår direkt. Det lär bli en tuff öppning mellan 3 Alleyeson (4,6 %) och 5 Say that Again (21 %) och högst troligt kör Peter Untersteiner dessutom framåt direkt med 8 Thaitec (7,7 %) som är vår favorit att hamna i dödens. Där bakom i andra eller tredje par utvändigt tror vi att Örjan Kihlström kommer hitta ett fint slagläge och han kan då välja taktik efter tempo och vår känsla är att han med lätthet kommer blåsa till allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 52 %.

Utgångar

V75-1: 9 Shogun D.K. (21 %) startar från ett normalt sett jobbigt bakspår men denna gång ser vi utgångsläget som relativt skapligt. Som vi läser loppet kommer det högst troligtvis bli ett hårt inledningstempo då nästan samtliga på framspår är snabba iväg och antingen vill skapa sig en position eller köra i spets. Shogun D.K. som vi för övrigt håller som den mest fartfyllda hästen i sällskapet och som dessutom håller dunderform sitter direkt i rygg på 2 Be Spontaneus (2,5 %) som är startsnabb och vår utgång bör sitta bra på det direkt.

Vi väljer att nöja oss med utgång då vi dels anser att det finns flera spelvärda fynd i detta lopp och det dessutom finns en liten risk att utgångstempot trots allt blir beskedligt då 4 Snabba Cash (22 %) kanske avgör spetsstriden direkt på några steg och då blir uppgiften för vår utgång helt plötsligt mycket svårare. Vi taxerar vinstchansen till  38 %.

V75-3: 4 On Hold (20 %) trodde vi mycket på senast och det är en häst som vi hade spikat utan tvekan om vi varit säkra på att han tar ledningen men då vi endast håller honom som knapp spetsfavorit och då vi dessutom inte var helt nöjda med intrycket senast, även om hästen enligt kusken Magnus Jakobsson var okörd, så nöjer vi oss med utgång. Spåret är dock perfekt för honom och allt rapporteras frid och fröjd från stallet så uppgiften ser helt klart överkomlig ut igen och skulle det bli lite tungsprungen bana så gynnar det antagligen honom gentemot många av hans konkurrenter. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-6: 11 Michelangelo Ås (47 %) har imponerat i varje start i sin nya regi och att han står för klassen i sällskapet råder det väl ingen större tvekan om. Från ett vettigt framspår hade vi spikat utan att blinka men nu kan trots allt läget ställa till det och vi har full respekt för de två spetskandidaterna 2 Scampi (20,4 %) och 4 Officer C.D. (13,4 %), och om de får trolla bort en del där framme så kan det bli för långt fram. Vinstchansen känns dock hög för vår tipsetta som blir svår att stå emot till slut och det är ett alternativt spikförslag men då vi har hittat en bättre spik i omgången så väljer vi att nöja oss med utgång då loppet dessutom känns låst med ett fåtal streck. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

Övervärderade

V75-4: 6 Nu i Nu (15 %) har gjort det bra i Finland på slutet men vi har inte fått någon känsla för hästen. Vi anser att han ser för enkel ut och då dessutom tränaren Risto Airaksinens hästar gick uselt på Solvalla i onsdags så är även det lite negativt. Vi väljer dock att inte såga hästen helt utan har med den i C-gruppen och orsaken är att Örjan Kihlström som vi nämnt innan vinner med det mesta för närvarande. Vi taxerar ändå vinstchansen så lågt som 6 % så den hamnar i gruppen övervärderade.

V75-7: 3 West Wing (17 %) kommer med ett staket i programraden med fem raka segrar och sådana hästar har ofta en tendens att bli överspelade då spelarna bara ser ettorna och inte tänker på prestationerna. Nu säger vi dock inte att hästen gjort några dåliga prestationer men det har faktiskt varit i klart sämre lopp och idag har vi ingen direkt feeling för hästen då vi helt enkelt anser det är flera av motståndarna har visat klart mer på slutet! Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V75-2: 8 Raffinos (4,9 %) har i våra ögon märkligt lite insatser på sig då hästen gång på gång visat sig duga riktigt bra inom V75 och nu är dessutom förutsättningarna de rätta. Hon har nämligen presterat som allra bäst på Solvalla och att det nu är täta starter är också en grym fördel då detta normalt sett höjt hästen enormt vilket även ett facit med fyra vinster på åtta starter med de förutsättningarna vittnar om. Kusken Tino Ärling tillhör dessutom de bättre i startfältet och vi tror att han kan lösa uppgiften med ett lite klurigt innerspår på tillägg! Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-4: 13 Namale Kronos (6,3 %) håller vi som en riktigt bra häst och den i särklass bästa hästen i fältet bakom favoriten 15 On Track Piraten (58 %). Förutsättningarna i loppet med springspår på tillägg med Björn Goop i sulkyn känns riktigt intressanta. Vår känsla är att hästen kommer komma riktigt bra iväg och utöka försprånget ytterligare gentemot favoriten som startar 20 meter bakom och vi blir faktiskt inte förvånade om Björn Goop kör offensivt och trycker gaspedalen i botten och avancerar mot ledningen eller dödens för att dirigera fältet därifrån och har inte On Track Piraten någon toppform så blir Namale Kronos svår att tas med. Hästen återkommer efter kortare vila vilket vi inte ser som något negativt då han tidigare presterat riktigt bra med de förutsättningarna. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Solvalla 13 februari finaler

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

10*11*1*7*1*2*5 = 3 850 kronor[/content_protector]