V75 Solänget

Spikförslagen

V75-2: 6 It’s Showtime Zaz (25 %) trodde vi skulle ha en bra chans felfri senast men det blev tyvärr en startgalopp från ett femtespår i voltstart vilket inte var helt oväntat då samma sak hände gången innan från samma spår och han har därmed galopperat i två starter i rad vilket är lite avskräckande för många spelare. Vi tror dock inte på någon större galopprisk den här gången då det funnits förklaringar till hans galopper med autostart och om han bara går felfritt så ligger vägen öppen till spets då hästarna invändigt antingen är långsamma ut eller välvilliga att släppa kommandot. Han fick visserligen stryk av 7 Uret (18 %) den enda gången som han gått i ledningen men det var efter lång vila och sedan dess har han växlat upp till barfota runt om vilket har varit ett stort plus. I övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag.

V75-3: 5 Fossens Bonus (21 %) svek något i Gulddivisionsdebuten näst senast men var nedsatt av något den dagen och tillbaka i fint slag igen senast och presterar normalt sett på en hög och jämn nivå. Vi tycker att han fortfarande utvecklas samtidigt som 4 Shadow Woodland (45 %) har visat tveksam form på slutet och nu startar favoriten över 2140 meter igen vilket inte är någon fördel i våra ögon när det varit problem med orken över upploppet på slutet även om han tagit många segrar över den tidigare i full form. Magnus Jakobsson lär ta en lugn start här och söka rygg på formtoppade 6 Seedorf O.M.F. (17 %) som bör hamna i dödens och sedan lägga en långsam massage under slutvarvet och då blir “Fossens” slutspeed svår att stå emot. Han har vunnit på något tung bana tidigare och det kan vara en fördel jämfört med de mest spelade konkurrenterna och det blir antagligen barfota runt om om banan tillåter vilket är optimal utrustning jämfört med enbast barfota fram för favoriten som också är klart bäst när han tävlar barfota runt om. I övrigt norskt huvudlag och vanlig vagn.

V75-4: 1 Björs Viking (22 %) står väldigt fint inne på startvolten – både på pengarna och med tanke på startsnabbhet och spåret med den rutinerade kallblodskusken Ulf Ohlsson vilket gör att det nästan är garanterad ledning här om hästen bara går felfritt. Han har hållit sig i skinnet på slutet och det har resulterat i två spetssegrar i enklare sällskap och vi är inne på att det kan komma en tredje här trots tuffare motstånd. Inte minst med tanke på att han har fem segrar på sju försök med lika täta starter som nu sedan tidigare vilket är ett stort plus. Det blir skor runt om, halvstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

V75-7: 6 Michelangelo Ås (28 %) svek med racerbalans näst senast med jänkarvagn för första gången och helstängt huvudlag då hästen blev för het över medeldistans men han var jättefin med öppet huvudlag senast igen från bakspår. Han är klart gynnad av att det är kort distans enligt vår mening där han har tre segrar och två andraplatser på fem försök och den enda andraplatsen i “modern tid” var som knappt slagen bakom Seedorf O.M.F. som nu tävlar i en högre klass. Nu blir det antagligen helstängt huvudlag igen förutom jänkarvagnen och barfotabalansen och normalt sett brakar han till spets och vinner.

Måstestrecken

V75-1: 4 Urgent Call (12 %) har hittat en nivå till sedan han börjat tävla barfota bak och med jänkarvagn på slutet vilket resulterat i en V75-seger och en mersmakande andraplats bakom J.H.Mannerheim (på något tung bana vilket det kan bli tal om idag också). Senast i Derbykvalet blev det en tidig galopp och hästen var inte riktigt fräsch enligt stallet och har behandlats vilket kan vara ett litet frågetecken men han har inte varit ifrån länge och vi tror att han ska vara i ordning igen och tycker framför allt att han är den främsta spetskandidaten här från ett mer eller mindre perfekt läge och därifrån är det hästen att slå i loppet. Det blir barfota bak, jänkarvagn och någon form av stängt huvudlag som på slutet.

Skrälldragen

V75-3: 11 Narold Vox (1,6 %) är en typisk vinterhäst som vilat under sommaren och varit trög att få igång igen. Han har dock vunnit flera gånger under höstsäsongen också sedan tidigare och har vässats upp lite extra i träningen inför den här starten och känns otroligt fin där enligt stallet och ska dessutom för ovanlighetens skull provas med helstängt huvudlag med hål i vilket han svarat bra på någon gång tidigare. Han kan dessutom intrycksmässigt vara gynnad om det blir svåra banförhållanden som kräver skor även om segrarna uteblivit på något tung bana tidigare. Han tävlar som vanligt med skor runt om och svensk jänkarvagn.

V75-4: 4 Närby Panik (8,6 %) ska provas barfota runt om igen om banan tillåter vilket han även gjorde för tre starter sedan då det blev en tidig galopp men den berodde mer på en sen korrigering i jänkarvagnen än barfotabalansen enligt stallet. Det är en intressant ändring och det lär bli ett offensivt upplägg om han går felfritt och vi tycker att spelprocenten är tilltalande om vårt spikförslag galopperar bort sig eller inte har sin bästa dag. Det var dock länge sedan kusken Peter Eriksson vann lopp på V75 och han har inte lyckats speciellt bra bakom den här hästen tidigare heller. I övrigt blir det vanlig vagn och norskt huvudlag.

V75-5: 2 Carisma Sisu (7,5 %) har inte vunnit på 14 starter i år och det är givetvis oroväckande men segern kommer allt närmare och barfotabalansen som hon har fått prova två gånger på slutet har varit klart positiv. Det blir sannolikt barfota runt om igen vilket känns intressant och hon har behandlats efter senast men vunnit direkt efter vila förut vilket vi nästan ser som en fördel i hennes fall. Med tanke på balansen så håller vi henne som spetsfavorit och tror att Tomi Haapio svarar ut favoriten 3 Quantum Estelle (42 %) vilket gör henne klart spelvärd till den här låga spelprocenten. I övrigt så blir det halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

V75-6: 6 Nochebuena Face (3,5 %) är ingen startkatapult men bör kunna få en vettig start från springspåret om Petter Lundberg träffar rätt samtidigt som hästen direkt innanför nästan garanterat galopperar bort sig. Han ska provas med norskt huvudlag den här gången för första gången i nuvarande regi vilket är intressant och intervallet är också perfekt den här gången då han tagit samtliga sina segrar med samma intervall tidigare och loppet känns väldigt öppet och jämnt och spelprocenten är låg. Det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn trots att det är voltstart.

Överspelade

V75-7: 2 Nobel Amok (51 %) har verkligen hittat stilen i regi Robert Bergh där hästen tävlat barfota runt om och med halvstängt huvudlag och jänkarvagn. Vi tycker dock att han inte var som allra bäst senast trots att han höll farten bra och anade lite att formen inte är lika hysterisk som tidigare och att det är kort distans nu ser vi inte som någon fördel gentemot motståndarna i den här klassen. Han vann visserligen på 1.10,5 över distansen i maj men eftersom det är högst osäkert om han kan komma till ledningen så finns alltid risken för ett liknande löpningsförlopp som senast där han får tugga på utvändigt om ledaren och spelprocenten är därmed väldigt hög. Det blir barfota runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170909

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.