V75 Skellefteå

V75

V75 på Skellefteå och missa inte vår Jackpotspik som vi tror vinner loppet oavsett löpningsförlopp

[content_protector password=”höstrusk” cookie_expires=”3600″]Vi hade sju rätt på hemsidan i lördags men det blev tyvärr ganska favoritbetonat igen och nu har vi haft Jackpot fyra lördagar i rad vilket börjar bli lite överdrivet. De senaste omgångarna har vi varit rätt ute på våra V75-tips med spelvärda spikar på Ottens Casher och Slide So Easy men när utdelningarna också legat i botten så har vi inte blivit belönade. Dagsformen känns åtminstone bra vad gäller V75-spelet där det går bättre än inom V86 för närvarande.

Helgens Jackpotomgång går på Norrlandsbanan Skellefteå och som väntat är den sportsliga kvaliteten sämre än normalt med många ojämna lopp men samtidigt så känns omgången spelmässigt intressant med många tveksamma favoriter och det finns även en del intressanta miljonskrällar i omgången. Några av loppen är dock lite ihåliga för att vi ska var helt nöjda och vi ger den en fyra på en femgradig skala i spelvärde då den är kryddad med Jackpotpengar, annars hade den nog fått nöja sig med en trea.

Specifikt för Skellefteåtravet är att upploppet är kort och det är viktigare än normalt att vara med i främre träffen och det gäller kanske speciellt då det är open stretch och även om det inte är på dubbla open stretch som på Åby så har det betydelse och vi hittar flera segerbud ifrån vinnarhålet. I övrigt kan nämnas att banan genom åren har fått mycket kritik för banunderlaget och vi ser också i vår statistik att skoryck generellt inte ger samma effekt som på flera andra banor. Skellefteå ligger fyra från botten på Sveriges travbanor i den statistiken och det måste ha att göra med banunderlaget i viss utsträckning och vi utgår därmed ifrån detta i våra tips där vi inte söker skoryck och “barfotaberoende” hästar i samma utsträckning som vanligt även om det fortfarande kan vara positivt i vissa fall. Vi gissar på att vi kommer få se en del ovanligt ojämna prestationer under lördagen vilket alltid är svårt att förutsäga. Vill ni gräva själv i statistiken så kan ni göra det här: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/

Vi spikar 5 X.Factor N.O. (21 %) i V75-avslutningen som vi tycker har en vettig uppgift. Han är en springare som vi gillar skarpt och vi anser det vara den klart bästa hästen i sällskapet och även om Ove A Lindqvist i sulkyn inte känns speciellt betryggande så väljer vi att spika idag då vi anser att han är alldeles för lite spelad samtidigt som loppet annars är väldigt streckkrävande.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

Omgången inleds med en oerhört ihålig och svag Silverdivision där åtta av de tolv deltagarna känns som ren utfyllnad och även om 2 Liberty Face (5,1 %) samt 3 Rondine d’Asolo (2,4 %) inte kan dömas ut fullständigt så har vi fortfarande väldigt svårt att se någon av dessa vinna då minst en ur favoritduon bör stå för en bra insats. Vill ni vara säkra på att gå vidare bör ni ta med ovan hästar också men vi har bättre användning för strecken i senare lopp.

Klar favorit är 6 Bravo Navarone (69 %) och ni som följer oss vet att detta är en häst som vi håller väldigt högt och vi har överlag rankat honom klart högtre än spelarkollektivet med stor framgång. Vi köper favoritskapet i den här svaga upplagan men samtidigt anser vi att han blivit på tok för hårt streckad gentemot andrahandaren då det till dagens start finns vissa frågetecken. Ett frågetecken är tränarens Marcus Lindgrens stallform då flera av hans hästar underpresterat den senaste veckan och även om inget tyder på nedåtform för favoriten är det alltid ett orosmoln. Ett annat sådant är Skellefteåtravets bana då Bravo Navarone går klart bäst på barfotabalans – åtminstone barfota bak eller allra helst barfota runt om som när han krossade från dödens in Bronsfinalen under Elitloppshelgen – och på Skellefteåtravet verkar det inte alls vara samma fördel med barfota bak som på många andra banor. Det är alltför ofta som bankvaliteten är för dålig och det kan vara en ren nackdel med barfotabalans för känsliga hästar och det är vi inne på att Bravo Navarone är som presterat lite ojämnt på olika banor. Ovan frågetecken tillsammans med att han möter en riktigt bra häst gör att vi väljer att lägga tyngden på det främsta motbudet och taxerar vinstchansen till 60 %.

Vårt förstastreck går till 8 Victory Bonsai (19 %) som har blivit rejält uppskruten och även om han svek en del i somras och hittills inte riktigt levt upp till snacket så har han på slutet börjar leverera riktigt rejäla prestationer igen och han känns kraftigt på väg uppåt. Till dagens start är utgångsläget knepigt med ett spår utanför favoriten och vid en offensiv styrning vilket är vårt favoritscenario så står det nästan skrivet dödens i programmet även om det finns vissa förhoppningar till spets. Ifrån dödens måste han antagligen ta ner favoriten och det håller vi faktiskt inte som omöjligt även om båda har en bra dag då vår A-häst är en riktig skjutare och vi blir inte förvånade om vi nu får se en riktig kanonprestation. Dessutom verkar inte Victory Bonsai på samma sätt som favoriten vara beroende av barfotabalans vilket vi ser som ett relativt plus. Vi taxerar vintchansen till 33 % och det är här spelvärdet i loppet ligger.

V75-2 Lördagsloppet

Den andra avdelningen är ett långdistanslopp med tillägg vid vunna 100 000 SEK. Även detta lopp är relativt ihåligt och sex av deltagarna känns mer eller mindre chanslösa och tyvärr har spelarkollektivet kommit hyfsat rätt på loppet och det är inte här vi hittar spelvärdet i omgången – även om vi är tacksamma för att Lördagsloppet kom med inom V75 istället för den rekordsvaga Gulddivisionen.

Favorit i loppet är Marcus Pihlströms 1 Mellby Don Juan (33 %) som har blivit allt bättre på slutet och är klar spetsfavorit efter ett litet tag då det bara är tre hästar på startvolten även om tilläggshästarna också kan komma i närkontakt tidigt med tanke på det. Tränaren är som vanligt väldigt optimistisk och vi har inte mycket att invända mot att han är betrodd men köper inte riktigt favoritskapet då han trots allt är väldigt oerfaren och möter klart tuffare motstånd där det är lite upp till bevis.

Vår förstahäst är istället 4 X.Factor (23 %) som kommer från Per Linderoths stall som visat absolut toppform på slutet där hästarna gått som ”skållade” troll. Utgångsläget för honom kan visserligen ställa till det på lördag då han antagligen inte öppnar speciellt snabbt men vi har goda förhoppningar om att det löser sig direkt och eftersom loppet är väldigt ihåligt så bör han i annat fall komma loss i ett senare skede och då blir han tung att stå emot till slut. Vi har blivit imponerade av hästens prestationer sedan regidebuten hos Per Linderoth näst senast och han verkar faktiskt ha höjt sig enormt gentemot tidigare. Framför allt blev vi imponerade av intrycket i den senaste starten då han var fullkomligt överlägsen. Efter det går tongångarna i dur och vi förväntar oss en topprestation och spelar honom som ensam A-häst.

Vi anser att ovan nämnda hästar höjer sig ett snäpp men samtidigt är de mest spelade också och känslan är att mycket oväntat kan hända i loppet och vi väljer att strecka på ordentligt och tar med hela åtta hästar på vårt systemförslag och känner oss trygga med det.

V75-3 Steggbest Minne – Kallblod

Den tredje avdelningen är ett kallblodslopp och som ofta är fallet när det handlar om kallblod så är loppet ganska ojämnt. Klar favorit efter strykningen av den finska gästen är 3 Myr Faksen (46 %) som kommer hit med sex raka segrar och gjort riktigt fina prestationer. Motståndet har dock varit relativt klent och resultatraden ser lite bättre ut än vad den är. Vi köper dock favoritskapet men samtidigt är motståndet hårdare nu och det låter även som om han eventuellt ska köras bakifrån vilket gör det hela lite mer chansartat och totalt anser vi att spelvärdet är neutralt. Vi väljer att spela ensam A-häst med Myrfaksen på den höga vinstchansen och samtidigt vill vi poängtera att vi denna omgång lägger lite mindre tyngdpunkt på A-hästarna än normalt och det skiljer inte så pass mycket i insatsfördelningen för oss när det gäller A- och B-hästar

Bakom favoriten anser vi att 5 Myllarfaks (3,7 %) som är vår spetsfavorit känns väldigt intressant och honom skriver vi mer om under skrällbud. Vi vill även varna för 7 Hulte Magnus (10 %) som också är en spetskandidat och når han till täten så blir det högintressant. I den senaste starten var han ute mot Tekno Odin i världsrekordtempo och stod för en ganska bra prestation på avstånd och nu när det är lite tätare starter och det låter positivt ifrån stallet så är han tidig för oss. Totalt tar vi med fem hästar och det ska väldigt mycket till om inte vinnaren är med på vår systemram.

V75-4 Stig Lindmarks Styrkeprov

Den fjärde avdelningen är ett stayerlopp över tre volter och känslan är att det kan skrälla till rejält här då loppet känns vidöppet bakom vår klara förstahäst och utgång 6 Digital Engine (18 %) som vi faktiskt var nära att spika. Loppet är relativt rundspelat och det finns ingen klar favorit. Knapp favorit är dock 12 Bullyoung (22 %) vilket vi har lite svårt att köpa då vi dels inte var speciellt förtjusta i intrycket i den senaste starten då han slutade tvåa efter en godkänd insats mot ett klent motstånd. Att han har kapacitet som duger i detta sällskap tvivlar vi inte på men till dagens start kan vi rabbla upp många minus, utöver intrycket ovan så har stall Berghs stall inte visat någon högre form på slutet och nu körs han dessutom av en kusk som vi inte håller högt, nämligen Kenth Åkerlund med en segerprocent på 3 % både i år och förra året! Dessutom verkar han vara barfotaberoende på en bana som ofta är svårbemästrad och startar på det statistiskt missgynnade spåret och verkar vara tveksam att resa långt med och vi rankar ner.

Bakom vår utgång 6 Digital Engine (18 %) som vi skriver mer om under utgångar så håller vi upp 10 Picasso (19 %) i rankingen då prestationen senast var helt lysande och Jorma Kontio upp i sulkyn känns intressant. Där bakom varnar vi för 15 Narold Vox (9,5 %) som startade som storfavorit inom V86 senast och då var riktigt klen. Vi köper dock förklaringarna till den sämre prestationen och nu har han istället snabbt blivit relativt bortglömd och det känns intressant då han ska köras mer offensivt och tidigare har visat att han klarar av denna typ av motstånd. Totalt tar vi med nio hästar men har du en större plånbok så kan det vara motiverat att fylla på med några C-hästar.

V75-5 Klass II

Den femte avdelningen är ett Klass II-försök över lång distans som är lite av dagens höjdpunkt för oss då flera av hästarna håller riktigt hög nivå för  klassen och blir intressanta att följa framöver. Favorit är talangen 4 Global Security (31 %) som återkom efter lång vila senast och egentligen gjort allt rätt i karriären och har tre segrar på fyra starter. Vi gillar hästen och spår en bra framtid och håller honom relativt tidig i loppet men anser att han nu går upp i klass gentemot vad han mött tidigare och tycker att han känns lite för grön för att vi ska gå på honom i ett sånt här lopp. Vi sågar inte chanserna men väljer att lägga honom i B-gruppen då spelvärdet känns neutralt. Loppets andrahandare 1 Bungle Rain (27 %) köper vi däremot inte alls och skriver mer om under övervärderade.

Vår A-grupp består istället av 3 Drabant Hornline (14 %) samt 12 Corroded (2,1 %) som båda känns väldigt spelvärda och vi spelar utgång på dessa. Där bakom finns det även ett par till som känns intressanta på strecken och vi tar totalt med sju hästar på ramen.

V75-6 Klass I

Lördagens Klass I-försök över medeldistans håller också en hög nivå och känns på förhand vidöppet då vi inte alls köper flera av de betrodda hästarna som har tveksam dagsform samtidigt som vi hittat några rejäla skrällbud. Även detta lopp är lite rundspelat och knapp favorit är 8 Erik Sting (22 %) och även om vi har hög respekt för grundkunnandet så sågar vi vinstchanserna idag och lägger honom under rubriken övervärderade. Vår förstahäst och utgång är istället storskrällen 5 Global Obama (2,1 %) och här förstår vi verkligen inte spelprocenten vilket vi skriver mer om under utgångar. I A-gruppen men utan utgång lägger vi även 12 Hot Pride (5,7 %) som vi håller upp trots det trista startspåret på en open stretch-bana med kort upplopp och vi skriver mer om honom under skrällbud. Är du djärv så kan du låsa på ovan nämnda hästar men vi väljer att fylla på ordentligt här och streckar totalt tio hästar.

V75-7 Bronsdivisionen

Omgången avslutas med en Bronsdivision över kort distans och här hittar vi vår spik i form av 5 X.Factor N.O. (21 %) som vi anser borde vara klar favorit i loppet och det därmed är bra spelvärde på. Favoriten 4 Serious Try (38 %) är hårt betrodd men honom är vi inte inne på alls den här gången med Henrik Svensson i sulkyn igen på en häst som verkar vara känslig för banunderlag och har lite slitna hovar och därför ska gå med bakskor den här gången. Bakom vår spik är loppet därmed istället vidöppet och väljer du att gardera så rekommenderar vi hela åtta streck och vill då framför allt varna för rysaren 1 Sambucus P.R. (3,1 %) som det känns lite surt att inte få med på systemet bakom vår spik då han såg ut som en rund miljon i den senaste starten och vi har hög respekt för kapaciteten även om han står lite hårt inne i det här sällskapet. Favoritscenariot är dock att han inte kommer kunna hålla upp ledningen men löser det sig så blir han farlig.

Spiken

V75-7: 5 X.Factor N.O. (21 %) har tidigare startat i Sverige med framgång och vi minns framför allt till vår stora glädje då han krossade allt den tunga vägen i juni inom V86 som storskräll på ett imponerande sätt då vi hade tippat honom först. Därefter provade han sin lycka på V75 och även om det blev galopp där i ett tufft lopp med Whitehouse Express så visade han kapacitet som duger långt i såna här sammanhang och vi blev fortsatt imponerande. Han har med andra ord visat att han duger mot tuffare motstånd och fungerar bra i Sverige och vi anser dessutom att han är gynnad av att gå med körspö. Han startade i Skellefteå så sent som i juni där han gick barfota bak och vann (vilket är en balans som han ska gå med igen) så det är inte heller något orosmoln att han ska gå på en bana som inte alla hästar hanterar lika bra.

De senaste starterna har han gjort i Norge och vi har blivit mycket imponerade och anser att han ser allt bättre ut och att utvecklingen fortfarande pekar rakt uppåt trots att han är sju år. Inför dagens start är träningsrapporterna positiva och när han nu startar från det statistiskt optimala femtespåret så känns det extra intressant då han är startsnabb och även om det är många andra som kan öppna snabbt i fältet så är det vår knappa spetsfavorit men samtidigt är det inget måste utan vår känsla är faktiskt att han kan krossa det här motståndet ifrån dödens på en bra dag då han trivs där. Nu kan visserligen mycket strula med Ove A Lindqvist i sulkyn men då vi håller hästen högt så finns det en viss säkerhetsmarginal här. Vi taxerar vinstchansen till 37 % och det hade varit högre med flera andra kuskar men oavsett vilket så är spelvärdet högt!

Utgångar

V75-4: 6 Digital Engine (18 %) körs även han av Ove A Lindqvist och det känns verkligen märkligt att lägga så stor tyngd av systemet på Ove som vi gör idag men faktum är att kuskmotståndet är klart svagare nu än normalt och han står sig bättre på de här breddgraderna. Hästen har de senaste månaderna härdats inom V75 och har successivt blivit allt bätte och kommer till denna start med absolut toppform. Han har visat sig fungera väldigt bra på stayerdistans och det som gör honom extra intressant idag är att han nu för ovanlighetens skull är spetsfavorit vilket är väldigt intressant då det i sådana fall blir första gången han körs därifrån. Ifrån täten kan Ove A Lindqvist hålla uppe tempot och vår känsla är att han biter ifrån sig väldigt bra därifrån och att det inte blir lätt för motståndarna att rå på vår utgång. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V75-5: 3 Drabant Hornline (14 %) har nu gjort fyra starter efter vila och har lyckats få ihop tre segrar och en diskning och gjort det oerhört bra. Visserligen har motståndet varit klent men han har gjort det på ett oerhört bra sätt och intrycket i den senaste starten över lång distans var helt formidabelt och det ser ut som att hästen har utvecklats enormt. Förutsättningarna till denna start känns väldigt intressanta då han är startsnabb och bör hitta en bra position direkt även om vi inte håller honom som spetsfavorit. Faktum är att vi hoppas han istället tar en position i andraspår och överlåter dödens till 7 Casper W.F. (3,5 %) som lär köras rejält offensivt och göra livet jobbigt för den troliga ledaren 1 Bungle Rain (27 %). Som vi läser loppet kommer Drabant Hornline kunna gotta sig där bakom och vi har goda förhoppningar om att han kan spurta ner motståndet över upploppet.

V75-5: 12 Corroded (2 %) gillade vi intrycket på i den senaste starten då han återkom efter vila och avslutade bra även om han inte var riktigt körbar till slut då han lättades fram och gick barfota bak. Till denna start blir det samma lättning fram men skor runt om igen vilket faktiskt känns positivt – inte minst på en vanligtvis lite svårbemästrad bana där flera andra hästar är betydligt mer barfotaberoende – och vi förväntar oss en topprestation den här gången med det senaste loppet i kroppen. Det kan räcka långt då vi har en bra känsla för att det kan bli ett väldigt tufft tempo här som kan bjuda in dem som inte kommer vara inblandade i startrusningen och det sedan finns ett par hästar som verkar vilja hålla tempot uppe. Vi anser att Corroded är kraftigt på väg uppåt och att dagens distans är en klar fördel jämfört med senast och procenten känns därmed väldigt tilltalande. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-6: 5 Global Obama (2 %) är enligt oss omgångens fynd då förutsättningarna till denna start känns väldigt intressanta. För det första så köper vi förklaringen till den sämre prestation senast då vi anser att det syntes tydligt att han inte klarade av banunderlaget. Han fick inte fäste och att det bara räckte till en femteplats är inget att säga om. Faktum är att vi tycker att prestationen med tanke på det var bra och vi gillade intrycket i övrigt. Till dagens start så går tongångarna i dur från stallet vilket vi förstår då prestationerna inför senast varit positiva och han känns klart på väg uppåt och vi förväntar oss en topprestation.

Förutsättningarna med spår fem känns perfekta då han är startsnabb och bör ha goda möjligheter att ta spets och annars bör han åtminstone hitta en bra position. Når han dit så kanske han körs där men vårt huvudscenario är att han släpper då han tidigare gått bäst bakifrån och vinnarhålet på Skellefteå med open stretch känns helt perfekt – speciellt då de som lär överta troligtvis är antingen 7 Angle of Attack (19 %) eller 8 Erik Sting (22 %) och även om vi inte tror nämnvärt på någon av dessa så bör de troligtvis hålla tillräckligt länge för att Global Obama ska hitta ett bra tillfälle att utnyttja vinnarhålet. Faktum är att vi har dunderfeeling och stiger inte procenten fram till start så kan det mycket möjligt bli en spik på något V75 Tillsammans-lag! Vi taxerar vinstchansen till hela 18 %.

Övervärderade

V75-5: 1 Bungle Rain (27 %) är lite av en snackhäst och en jättefin travare som har framtiden för sig men till denna start så köper vi inte att han är så betrodd. Anledningen är dels att hästen endast är tre år och de brukar ha svårt inom V75 men framför allt så känns han inte riktigt färdig och verkar inte tåla de tempoväxlingar som är nödvändiga att klara av inom V75. Dessutom är han oprövad på distansen och det finns några hästar i sällskapet som vi anser hittills visat mycket mer. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-6: 8 Erik Sting (22 %) är i grunden en kanonhäst som vi hade stora förhoppningar om under våren och vi såg som en möjlig Derbykandidat. Mycket har dock strulat för honom och intrycket har inte alls varit lika bra på slutet och statusen för dagen känns väldigt svårbedömt. Inte minst då han dessutom har varit sjuk sedan den senaste starten och då utgångsläget nu är dåligt och vi inte tror att han når spets utan att det i sådana fall kostar väldigt mycket. För oss är han bara en i mängden och som betrodd rankar vi därför ner ordentligt. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Skrällbud

V75-3: 5 Myllarfaks (3,8 %) har intressanta förutsättningar med ett femtespår då han är startsnabb och vår klara spetsfavorit och därifrån har han visat sig duga riktigt bra. Dessutom har han tidigare visat sig prestera väldigt bra med barfota bak som är aktuellt nu och att det även antagligen blir jänkarvagn ser vi som ett plus. Myllarfaks trivs också utmärkt på kort distans och vi blir inte förvånade om han trollar bort det här loppet ifrån spets till en låg spelprocent. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-6: 12 Hot Pride (5,7 %) startar återigen från ett iskallt läge som varenda gång på slutet vilket antagligen är orsaken till att han inte fått vinna på ett tag och när det är en open stretch-bana med ett kort upplopp så borde det vara en svår uppgift den här gången också. Markus Pihlström verkar dock otroligt nöjd med hur hästen känns i träningen för dagen och hästens bästa årstid brukar vara nu på hösten vilket gör att vi förväntar oss en ännu bättre prestation idag och att Erik Adielsson sitter i sulkyn liksom senast känns positivt och även om han inte kan gå offensivt och köra över det här fältet så tror vi att han har en hyfsad chans med lite klaff på vägen.

Jokersystemet

V75 Skellefteå

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

2*5*5*6*4*6*1 = 3 600 kronor[/content_protector]