V75 Skellefteå

Spikförslagen

V75-5: 6 T.Rex D.K. (36 %) är en av Finlands bästa hästar och står trots det fortfarande perfekt inne i den svenska Silverdivisionen – inte minst i en sådan här upplaga som inte håller den högsta nivån för klassen. Han har varit struken inför det här vilket verkar vara en liten brasklapp för många men vi är inte oroade då tränaren har ett mycket bra facit med 19 segrar på 25 starter och vi tror att han vinner det här loppet från alla positioner, inklusive utvändigt om ledaren om så krävs. Att det blir Örjan Kihlström i sulkyn är inte heller något minus även om Mika Forss är duktig också. Det blir antagligen barfota fram istället för skor runt om som senast och helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-6: 7 Gianluca Boko (8,6 %) har blivit nedstruken ett spår och vi tror att han har en bra chans att bli släppt till täten här eftersom vi är inne på att Ulf Eriksson bakom 5 Lukas Bris (2,1 %) i jänkarvagnen för första gången på fem starter tar sig förbi favoriten den första biten och sedan vill släppa och det finns en risk att favoriten galopperar bort sig också. I den positionen har Gianluca Boko ett bra facit med sex segrar på åtta starter och att det blir kuskändring till Jan Norberg ser vi som positivt och det talar också för att det är påställt då det blir ändring till jänkarvagn och halvstängt huvudlag istället för vanlig vagn och öppet huvudlag som det var senast.

V75-7: 3 Valley Streamline (7,3 %) backades senast i Klass I-finalen vilket var en hopplös uppgift och stallet verkade istället sikta hit vilket ser ut som en bättre uppgift. Han är visserigen ny i klassen och står därmed lite hårt inne men han gynnas av läget och den korta distansen och vi ser det också som positivt att det är täta starter eftersom han är bättre än någonsin för dagen enligt stallet. Hästen är mycket vass på speed med ryggar på vägen och vi tror att det kan lösa sig perfekt här för en sådan resa – inte minst med tanke på att det är open stretch – och då känns han mycket intressant till den här låga spelprocenten. Det blir antagligen barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn igen.

Måstestrecken

V75-2: 6 Assault (33 %) gick i underkant av 1.11 i ett varv i skymundan utan att pressas bakom hästar som Villiam och  Very Kronos senast och han går minst sagt ner i klass den här gången och blir motiverad favorit. Det blir dessutom eventuellt barfota runt om för första gången och Örjan Kihlström i sulkyn för andra gången (en tredjeplats senast). Det kan vara ett spikförslag men barfotabalansen är inget odelat positivt på en orutinerad favorit och det faktum att det är en treåring mot äldre hästar gör ändå att vi garderar. Det finns också ett par hästar invändigt som verkar vara intresserade av att svara i spetsstriden. I övrigt blir det norskt huvudlag och jänkarvagn som han gick med för första gången senast vilket är ett plus.

Skrälldragen

V75-1: 7 Graceful G.T. (1,5 %) har inte visat någon form på slutet men hon känns ändå intressant då hon har fått omlagd och tuffare träning på slutet enligt stallet och dessutom ska gå både barfota runt om igen och med helstängt huvudlag som för fyra starter sedan förutom att det antagligen blir vanlig vagn igen. Det blir också Jan Norberg som sitter i sulkyn för första gången och att det är täta starter är också ett plus enligt statistiken. Hon har en etta längst uppe i raden vilken innebär att mycket startpoäng ryker vid en dålig insats vilket talar för att det är extra påställt och det är dessutom vår knappa spetsfavorit efter ett tag och spelprocenten är väldigt låg.

V75-2: 3 My Gifted My (4,8 %) har ett fint läge här då han kan öppna snabbt och sedan kan Jenni H Åsberg välja att antingen köra i ledningen eller släppa och försöka över “stretchen” på upploppet. Han ska antagligen gå barfota runt om i den här starten och dessutom med helstängt huvudlag som han senast hade vid segern för fyra starter sedan och det känns som ett plus. Att det handlar om kort distans och täta starter ser vi också som små fördelar även om statistiken kanske inte direkt visar på det och hästen bör åtminstone vara skrällduglig om favoriten inte har sin bästa dag.

V75-3: 7 Norheim Faksen (3,7 %) gick barfota bak för första gången i nuvarande regi senast och stod för ett starkt lopp i spåren. Nu blir det troligtvis skor runt om men lättning från järnskor till aluminuimskor fram vilket är intressant och det blir dessutom helstängt huvudlag för första gången i nuvarande regi (istället för open eye-huvudlag som senast). Han är lite ojämn men har visat att han matchar de här hästarna när han har sina bästa dagar och skulle utrustningsändringarna falla väl ut så kan han bli segeraktuell. Han kan öppna snabbt men det är dock lite frågetecken kring var han hamnar och det krävs lite klaff för att Jan Ove Olsen ska komma till i loppet.

V75-4: 8 Betel Am (5,4 %) har det varit en del snack om på slutet då hästen startat med jänkarvagnen på från svåra lägen men han har inte kommit till och det har mer eller mindre blivit två preparélopp inför den här uppgiften som faktiskt ser bättre ut på papperet. Det blir visserligen antagligen återgång till vanlig vagn som för tre starter sedan men det är osäkert om det är något större minus och att Jan Norberg sitter upp i den för andra gången (de vann mycket lätt i ett billigt sällskap förra gången) känns åtminstone lite intressant. Vi är inne på att dagsformen är mycket bättre än raden och att den långa distansen kan passa honom perfekt i nuvarande form och då är han värd en varning.

Överspelade

V75-7: 1 Klöver All Over (19 %) fick bestämma i täten och vann bekvämt senast och har bytt miljö på slutet vilket verkar ha gjort att han tänt till. Han har en vettig chans att hålla upp ledningen här också vilket alltid är mycket värt över kort distans men han har haft svårt att räcka i såna här sällskap tidigare och det känns lite långsökt att orutinerade Rebecca Dahlén ska spåra runt om – inte minst eftersom det ser ut som att det är lite “massage” beställd under vägen med starke 2 Malkin (25 %) som lär promenera fram i dödens i ett tidigt skede. Skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171007

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.