V75 Romme

V75

Vår spik på V75 Romme är inte ens favorit vilket inbjuder till en intressant vinkel mot spelarkollektivet

[content_protector password=”premiär” cookie_expires=”3600″]Vi hade bara sex rätt på hemsidan när det var MultiJackpot och 80-85 miljoner kronor till en ensam vinnare under nyårsaftonen men vi var rätt ute på det stora hela och efter de sena ändringarna under tävlingsdagen så satte vi tre av fem V75 Tillsammans-system där vi hade guldläge på det stora Jokersystemet efter tre avdelningar men det sedan avslutades med två favoriter och två andrahandare och det blev en relativ låg utdelning på omkring 65 000 SEK. Vi tycker ändå att omgången kändes som att formen sitter där och ser fram emot det nya året med tillförsikt.

V75 Romme bjuder tyvärr på en ganska tunn soppa för att bota vår baksmälla efter nyårsfesten förra helgen och det ser inte ut att bli någon miljonutdelning. Det är dock positivt att de lagt ut Gulddivisionen utanför kupongen där On Track Piraten hade haft en straffspark utan målvakt annars. Vi sätter därmed en svag trea på en femgradig skala i spelvärde men det finns en chans att utdelningen springer iväg då vi har en spelvärd spik i form av 10 Jager Oaks (17 %) i V75-2, dvs Lördagsloppet som de lyfte in istället för Gulddivisionen, som gör att vi har en intressant vinkel mot spelarkollektivet.

Rommetravet har som de flesta känner till en vinklad startbilsvinge och även om många experter hävdar att det har fått en motsatt effekt på det hela taget (man kan bevisa allting med statistik) så är det någonting som är värt att ta i beaktning för startsnabba hästar som startar därifrån som t ex 8 Önas Igor (5,7 %) i V75-5. Det är annars otroligt kallt för dagen i Borlängetrakten med 15-20 minusgrader men under lördagen ska det bli omkring nollgradigt eller några plusgrader och det finns givetvis en risk att banan blir lite knepig men banpersonalen har hållit den i bra skick på slutet och vi räknar med att de ordnar ett bra fäste under de flesta väderförhållanden.

Vi kommer snart att lansera ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om våra tips, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

V75-omgången inleds med ett voltstartslopp över medeldistans i Silverdivisionen, dvs propositionen 400 001 – 1 500 000 SEK. Det är en rätt trist upplaga då loppet är väldigt ihåligt och som vi ser det så höjer sig de tre betrodda som vi har inom ramen markant gentemot övriga och vi ser skrällchanserna som mycket låga. Vill du känna dig heltäckt så tar du även med hästarna som vi rankat utanför men vi väljer att spara dem till övriga lopp då de känns som långskott. Vår lösning på loppet blir därmed att inte slösa på streck utan det handlar enbart om att överleva till kommande avdelningar.

Klar favorit är 7 Beppe Am (42 %) och det köper vi fullt ut eftersom han lyser av form för dagen. Faktum är att vi tidigt i veckan var inne på att spika men vi har backat då han växt fram som favorit och vi allt mer får känslan av att det kan bli en riktig vingelresa och då är han faktiskt sårbar. Får han dock mot förmodan ta över täten efter några hundra meter eller hittar ner i en vettig position med hyggligt tempo så har han en bra chans men vi nöjer oss med ensam A-häst då det finns en uppenbar risk för dödens där det kan bli för tufft att rå på hästen invändigt. Bakom favoriten tar vi med 3 Top Of The World (34 %) trots att han vek ner sig från ledningen senast han gick där då det var ett undantag och han normalt sett biter ifrån sig bra och var obesegrad därifrån innan dess. Han är bäst barfota runt om men har trots allt åtta segrar med skor och duger långt i ett sånt här lopp. Det som däremot är lite oroväckande är att han ska gå i vanlig vagn vilket han bara gjorde i en start under förra året eftersom han oftast startar bakom bilen och han var då påtagligt blek från andra par utvändigt. Han går allra bäst i ledningen och bör här göra upp om den positionen intialt med 4 Ajlexes Cubano (10 %) som däremot verkar ska gå med jänkarvagn trots startmetoden och den som tar spets bör trots allt ha hyggliga möjligheter att leda runt om i ett sånt här billigt lopp och den sistnämnde är lite hetare av de två med tanke på vagnarna och då han är mindre spelad.

V75-2 Lördagsloppet

Dagens andra V75-avdelning är Lördagsloppet som de lyfte in istället för Gulddivisionen och det är ett voltstartlopp över lång distans öppet för 30 000 – 275 000 med tillägg vid vunna 100 001 SEK. Det är ett typiskt garderingslopp vilket är anledningen till att loppet lyfts in på kupongen och här kommer de flesta att strecka på ordentligt men vi gör precis tvärtom och väljer att ta ställning för andrahandaren 10 Jager Oaks (17 %) som är vårt klara förstastreck medan det är öppet bakom honom. Köper du inte vår spik så kan det skrälla rejält även om vi bara rekommenderar sex streck och framför allt streckar favoriten 5 Global Trace (23 %) i såna fall som övertygat och troligtvis sitter i spets relativt tidigt. Kommer vår spik bort så bör han ha vettiga möjligheter att leda runt om han får vara ifred. Vi tror dock att han får problem att hålla ifrån sig vår spik om han får en vettig ryggresa. I övrigt så har de flesta mött billiga hästar och 11 Blytung Am (8,9 %) som får många förespråkare tycker vi inte imponerade senast och han har dessutom en tveksam distansförmåga då han varit under isen tre gånger i rad över den under året.

V75-3 Klass II

Omgångens tredje V75-avdelning är inte Gulddivisionen som vi brukar hitta här utan Klass II vilket är ett långdistanslopp med autostart och propositionen är 50 001 – 200 000 SEK. Loppet är relativt ihåligt och här anser vi att de vi har utanför ramen startar med minimala segermöjligheter. De bästa hästarna startar annars samtliga från bakspår vilket gör att vi kryddar systemet med tre framspårshästar som samtliga har möjlighet att vinna vid rätt löpningsförlopp.

Klar favorit är 9 Titan Brodde (48 %) och det är en sort som vi gillar. Han har gjort det mesta rätt hittills i karriären och är obesegrad felfri och ståtar med tre vinster och en startgalopp. Insatserna har varit bra men samtidigt har motståndet varit billigt och startspår nio bakom bilen är allmänt överskattat och det kan innebära positionsproblem. Dessutom återkommer han för första gången efter ett längre upphåll vilket inte brukar vara så positivt i Stall Melander där hästarna brukar matchas i form samt att det är första starten på lång distans vilket är ett litet frågetecken. Sammantaget finns det flera frågetecken och vi rankar ner till B-gruppen då vi anser att han är överspelad till den här höga spelprocenten mot det här motståndet. Våra förstasteck är istället på mycket intressanta 11 Fellini Boko (8,6 %) samt 10 Sebastian Journey (16 %) som vi även gör en utgångsgrupp av och skriver mer om under den rubriken och vi streckar totalt sex hästar.

V75-4 Kallblodslopp

Omgångens fjärde avdelning går med voltstart och över lång distans för svenska och norska kallblodiga med lägst 200 001 SEK och 20 meters tillägg vid vunna 900 001 och 40 meters tillägg vid 1 350 001 SEK. Loppet har 14 startande och i ett jämnspelat lopp är den knappa favoriten 14 Moe Svarten (19 %). Han är härdad mot tuffa hästar och att han ska tillhöra de betrodda håller vi med om men han har trots allt inte vunnit på väldigt länge och det är många att runda idag och det kan bli vida spår på vägen. Vi anser dessutom att det finns några som visat bättre form på slutet så vi väljer att ranka ner honom till B-gruppen.

Vårt klara förstastreck och även utgång är istället 12 Mofaksan (16 %) som vi skriver mer om under separat rubrik och där bakom rankar vi 5 Moeses (16 %) som nu är kraftigt kuskförstärkt och trivs på vintern (2-2-2 på åtta starter) och på lång distans (2-2-0 på nio starter). Nu är det visserligen aningen långt mellan starterna för att det ska vara optimalt men samtidigt låter det mycket uppåt ifrån stallet. Spelarkollektivet har kommit ganska rätt på loppet förutom att vår utgång är underspelad och vi har ingen större känsla för skräll även om vi tar med några i C-gruppen. Gör du ett mindre system eller spelar med två spikar så kan det var lämpligt att ta ställning för vår utgång istället.

V75-5 Top 7 – Klass I

Den femte avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart i Klass I öppet för hästar med 200 001 – 400 000 SEK intjänat och loppet känns rätt öppet. Även detta lopp är ganska rundspelat med en mycket knapp favorit i 2 Forecast (22 %) som var ute inom V75 under annandagen då stallet var uppåt och även om resultatet inte blev lyckat så går det inte att klaga på intrycket. Vi gillade verkligen vad vi såg och det låter fortsatt uppåt ifrån stallet. Vi var ett tag inne på att göra mer utav honom men vi har dels känsla av att det kommer bli ett kommundrag den här omgången och blir inte förvånade om procenten stiger upp mot 30 % och dels så är vi lite allergiska mot hästar med den resultatlutning som han har, dvs 3-7-3 på 33 starter eller 1-5-3 på 18 starter under 2016, så vi nöjer oss med ensam A-häst på honom med viss tvekan. Det känns som att det krävs lite tur med löpningsförloppet för att han ska vinna.

Bakom favoriten varnar vi framför allt för 8 Önas Igor (5,7 %) som startar tätt ute bakom den vinklade startbilsvingen som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med sju streck och känner oss relativt trygga med det även om det kan vara motiverat att strecka på ytterligare. Det är mycket statistik som talar till fördel för 1 Alorac Mathbell (19 %) som också såg fortsatt riktigt fin ut senast i sin nya regi – t ex ett perfekt intervall sedan den senaste starten och att han aldrig missat platsen med nyvarande kusk/tränare och är obesegrad efter två starter på Romme och sett extra bra ut i jänkarvagnen i de tre senaste starterna som han ska gå i igen – men samtidigt drog han nitlotten i spårlottningen och det är mycket troligt att det blir strul på vägen för honom.

V75-6 Stolopp

Den sjätte V75-avdelningen är ett stolopp över medeldistans med voltstart och tillägg och propositionen är 100 001 – 975 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 325 001 SEK. Här hittar vi omgångens allra största favorit 5 Ioana Hanover (71 %) och även om det är svårt att säga exakt hur bra hon är och vi köper favoritskapet så anser vi faktiskt att det såg lite bättre ut än det var senast då det blev lite kört i halsen medan de två främsta motbuden underpresterade. Hon känns överspelad här och vi lägger in henne under den rubriken nedan. Vår A-grupp består istället av de två jämnspelade hårdingarna 13 Withma (6,6 %) som är en ärrad kämpe som vi tror kan få en bra start med springband och vasse Oskar J Andersson i sulkyn och skriver mer om under skrällbud samt 15 Velvet Girl (6,6 %) som har visat kapacitet som räcker långt här och var lite av en skrikhäst näst senast på Bergsåker mot ett klart hårdare motstånd med bland andra Zenit Brick. Hon kunde dock inte göra sig själv rättvisa alls den gången och många kliver därför av tåget den här gången trots att hon var tillbaka igen senast i ett lopp som ingen verkar ha sett. Nu ställer givetvis utgångläget till det men får Jorma Kontio bara till löpningsförloppet så bli hon svår att stå emot och vi tycker att spelprocenten är tilltalande. Vi tycker att en stor del av värdet i omgången ligger i att favoriten bränner här och går för skräll i denna avdelning och tar totalt med sex streck och hoppas jobba in ett favoritfall.

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med ett kortdistanslopp med autostart i Bronsdivisionen som är öppet mellan 400 001 – 800 000 SEK. Här köper vi favoritskapet på 3 GlobalSatisfaction (55 %) och spelar med honom som säker utgång vilket vi skriver mer om nedan. Bakom favoriten håller vi upp 7 Queer Fish (11 %) som är en av få hästar i sällskapet som har en kapacitet som matchar favoriten när han tävlar på topp. Nu blir det antagligen en amerikansk jänkarvagn vilket kan vara ett plus även om det inte varit det tidigare men det är framför allt intressant att han fungerar bättre på sin nuvarande balans och att det fungerar bra med hakar. Det är en klar vingelrisk härifrån men lyckas Kaj Widell som sitter uppe i sulkyn för första gången få till styrningen så kan han utmana favoriten om det inte blir ett blufflopp.

Bland skrällarna är vi inne på att 4 Snyting (4,0 %) är skrällduglig då han skulle gå med helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast då han gick starkt efter galopp men nu rapporteras det av Reijo Liljendahl att det blir vanlig vagn igen och det är inte lika hett då han tagit alla tre segrar med jänkarvagnen på under förra året. Att Torbjörn Jansson sitter i sulkyn igen är inte heller så hett och han agerade tveksamt inför loppet senast och han får nöja sig med att vara en C-häst. Det mest intressanta skrällbudet är istället 9 Cut Him Some Slack (3,0 %) som visserligen bara har en seger på elva försök på distansen men som har ruskig form för dagen som han visat i två lätta segrar med tussarna kvar och verkar ha växt en klass jämfört med tidigare. 10 Antonio Tabac (3,7 %) spelade vi utgång på senast och han måste streckas igen vid gardering då det är en distansgynnad vinterhäst som håller en riktig toppform för dagen men spåret är givetvis en nackdel och motståndet ett annat än vad han mötte senast. Totalt tar vi med sju streck och känner oss trygga med det.

Spiken

V75-2: 10 Jager Oaks (17 %) lät det påställt på inför den senaste starten på V75 i veckan som gick och han var också positiv även om det endast blev en sjundeplats efter att ha suttit med krafter kvar i mål. Intrycket var verkligen mersmakande och nu anser vi att han möter enklare motstånd än vad han gjorde då även om det så klart finns en liten risk för strul på tilläggsvolten. Efter den senaste starten är i alla fall stallrapporterna enbart positiva och nu är han kraftigt kuskförstärkt jämfört med senast med Per Lennartsson som har 4-1-0 på sju starter ihop jämfört med Fredrik Lennartsson som fortfarande inte vunnit med honom. Vi var lite tveksamma till årstiden och skobalansen senast men han verkade klara av den bra den gången och vid den enda starten han gjort över distansen så gick han en vass upphämntning efter galopp innan han stumnade och vi är inte oroade över den. Att det är täta starter är vi också inne på att det är en fördel då han gått bra med det intervallet tidigare och vår känsla är att han är under kraftig utveckling för dagen och bara blåser till motståndet om Per Lennartsson får till en någorlunda styrning från tillägg. Vi taxerar vinstchansen till 36 %.

Utgångar

V75-3: 10 Sebastian Journey (16 %) tränas av Björn Röcklinger och ger ett väldigt klassigt intryck och känslan är att det finns mycket utveckling i honom. Liksom favoriten har han resultatmässigt fått en bra start på karriären med två segrar och två andraplatser på fem starter och prestationerna har varit allt bättre efterhand och han borde ha slagit favorit när de möttes senast och vi är inne på att det är en bra chans till revansch nu. Hittills har starterna varit över medeldistans men intrycksmässigt är lång distans perfekt då han tål grovjobb och han har även visat upp en vass spurtförmåga som bör kunna komma väl till pass nu när det är bakspår. Till denna start lättas han dessutom från järnskor och sulor senast till aluminimiskor om banan tillåter vilket är positivt även om det inte är den första gången som han går med det. Om vi bara hade haft en toppkusk i sulkyn hade han varit ett tänkbart spikbud till nuvarande procent men det går inte att bortse ifrån att Björn Röcklinger själv inte direkt tillhör kuskeliten inom V75 och med det i beräkningarna så nöjer vi oss med att en delad plats i utgångsgruppen. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V75-3: 11 Fellini Boko (8,6 %) är lite underskattad då han har utvecklats fint på slutet och den senaste instatsen gick verkligen inte av för hackor och han verkar vara inne i en väldigt positiv utecklingstrend. Han har kanske inte visat lika mycket som favoritduon ännu men känslan är att hästen är redo för att ta ett ordentligt utvecklingsprång och vi blir inte förvånade om han är markant förbättrad redan till denna start – speciellt då det låter väldigt uppåt kring honom ifrån stallet. Positivt är även att han till skillnad från favoritduon visat sig klara av distansen på ett bra sätt där han har vunnit vid sin enda start över lång distans. Han har haft ett uppehåll inför detta men det oroar inte då han var mycket bra efter lång vila vid segern i oktober. Ett orosmoln till denna start är visserligen att han gått allra bäst ifrån spets men vi är inne på att han även klarar av att anfalla bakifrån och till nuvarande låga procent känns han intressant. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-4: 12 Mofaksan (16 %) hittade en fin form under fjolåret och vann lätt med krafter kvar näst senast i ett billigare lopp innan hon gick ut på V75 på vinterbana senast vilket inte fungerade alls då hon slog sig och galopperade under vägen och den starten är det bara att glömma. Nu sitter Ove A Lindqvist i sulkyn igen vilket är ett kraftigt plus jämfört med Mikael Olsson som kört de två senaste och de sätter dessutom på det helstängda huvudlaget igen som varit ett plus tidigare under året och de kanske öppnar upp hennes öron också lite mer. Ove A Lindqvist har tre segrar och två andraplatser på fem starter med henne så det känns som en klar fördel. Hon är stark och rejäl men har inte startat på lång distans på över ett år då hon satt fast med krafter kvar och vi är inne på att det är en fördel. Att det är täta starter ser vi som en fördel även om det blev galopp senast då hon har bra resultat med det på slutet, bl a vid segrarna den 4 november och 5 augusti förra året i två lopp med 100 000 SEK i förstapris liksom det är i det här loppet. Det är ett litet frågetecken för hur hon presterat på vintern tidigare men vi tar det inte så hårt och träningsrundorna rapporteras jättebra i veckan inför den här starten och om hon skulle kunna snabbstarta mot ledningen där de flesta välvilligt lär släppa så kan hon bli svårslagen. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V75-7: 3 GlobalSatisfaction (55 %) köper vi som favorit då vi anser att han har höjt sig på slutet och att han står för klassen i sällskapet och det är faktiskt en tänkbar spik för de som spelar mindre system. Det rensar dock extra dåligt på favoriten med alla tv-system i den sista avdelningen och att spika lockar inte speciellt då det trots allt finns en chans att han bränner och vi nöjer oss att spela med honom som “säker” utgång vilket är något som vi kör med i vissa omgångar. Statistiken ser inte så övertygande ut på håll men det är inget som oroar speciellt om man tittar närmare. Han har bara en seger på kort distans på fyra försök men han var bra vid segern och har två galopper och avslutade bra i övriga tre starter så distansen är inget negativt utan snarare tvärtom. Han har ett uppehåll på en månad nu sedan den senaste starten vilket han inte vunnit med förut på tre försök men han var bra direkt vid årsdebuten förra året och de övriga två comebackerna är galopper så det är inget som oroar heller och Timo Nurmos brukar vara bra på att ställa i ordning. Han har 3-2-2 på nio starter med skor och även om de flesta var tidigt i karriären så visade han senast att det åtminstone fungerar hyfsat i klassen fortfarande. Det finns alltid en viss galopprisk som man kan utläsa ovan men han verkar ha mognat på slutet och annars finns det en risk att han får göra grovjobbet vilket han visserligen klarar och utgången känns trygg. Vi taxerar vinstchansen till 60 %.

Övervärderade

V75-6: 5 Ioana Hanover (71 %) har tagit sju segrar på elva starter varav fem över aktuell distans och är onekligen en lovande travare i Roger Walmanns regi där det är svårbedömt var botten ligger någonstans för tillfället då hon vann med krafter kvar senast. Vi är dock inne på att det såg lite bättre ut än det var den gången då tempot var ganska högt med tanke på banförhållandena och de två mest betrodda hästarna underpresterade på olika sätt och det inte fanns mycket bakom och att folk är lite extra bländade av den insatsen. Det skulle ha varit bäst för henne med täta starter men det här intervallet fungerar okej också och femtespåret är en liten osäkerhetsrisk för en orutinerad häst även om det gått bra tidigare och skor runt om är normal balans. Vi tror dock att det blir en safetystart härifrån och att det finns en risk att några tilläggshästar kommer ikapp henne snabbt och då en del av dem har en hårdhet och vana att möta betydligt tuffare hästar tror vi att det kan visa sig fälla avgörandet eftersom favoriten verkar vara bäst på rulle och inte känns som en häst som bombvinner på V75 i nuläget. Roger Walmann själv verkade inte heller vara inne på att det var en straffspark utan tyckte att favoritskapet var väl stort. Vi taxerar vinstchansen till 45 %.

Skrällbud

V75-5: 8 Önas Igor (5,7 %) återkom efter ett uppehåll senast och rapporterades ha tränat bra och gått bra i provlopp men vi var lite skeptiska till att han skulle vinna direkt då han tävlar bäst när han startar riktigt tätt och vi var inte heller helt övertygade om spetsstriden den gången. Det värsta motbudet i spetsstriden galopperade dock bort sig direkt och han kunde spetsa i ganska lugnt 1.13-tempo men gav ändå upp på upploppet och vi är fortsatt inne på att det saknades lopp i kroppen – något stallet också upprepar nu efter loppet även om de inte sade mycket om det innan. Att det är riktigt täta starter den här gången tycker vi är mycket intressant då det är det intervall som fungerat bäst tidigare och läget är också lite intressant då han blir lite bortglömd pga det men mycket möjligt bara kan blåsa till spets ändå om han laddas i starten. Medeldistans ska gå bra om han får dämpa tempot lite och han biter normalt ifrån sig bra i spets och han ska gå med samma utrustning som senast. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-6: 13 Withma (6,6 %) är en fortfarande allmänt underskattad häst som det ofta går att hitta spelvärde i vilket vi flera gånger gjort framgångsrikt under fjolåret. Till denna start står hon väldigt bra inne i loppet och går kraftigt ner i klass gentemot senast när hon mötte Anna Mix men även jämfört vad hon normalt sett möter. Hon har gått bra ifrån tillägg förut och att OskarJ Andersson sitter i sulkyn är postivit då hon har gått som allra bäst med honom och han brukar ta väl tillvara på sina chanser. Om han bara träffar rätt i starten med springbandet så tror vi att hon kan få en riktigt bra start här. Det är också positivt att hon kommer från Jörgen Westholms stall som brukar ha en fin förmåga att ställa hästarna i ordning när det handlar om V75 på hemmaplan. Visserligen har just den här hästen inget vidare bra facit på Romme men när vi kollat igenom loppet så ser vi det mest som tillfälligheter. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

V75 Romme

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*1*4*6*5*5*4 = 3 600 kronor[/content_protector]