V75 Romme

V75

Vi spikar en outsider som gynnas av barfotaförbudet!

[content_protector password=”Goop” cookie_expires=”3600″]Helgens omgång såg vid första anblicken väldigt lättlöst ut men efter att ha grävt vidare så ser den istället riktigt spännande ut. Visserligen har de betrodda hästarna överlag fortfarande goda vinstchanser men nu anser vi att flera av dem är grovt översteckade och att det är gott om spelvärda hästar också även om vi inte lyfter upp en drös riktiga lågprocentare som fallet kan vara ibland. Vår känsla är att flertalet av loppen kommer att vinnas av hästar som tillhör topp tre-fyra i insatsprocent.

Detta är första V75-omgången med det nya barfotaförbudet och till skillnad mot tidigare där spekulationerna innan tävlingarna handlade mycket om vilken balans hästarna skulle gå på och hur de skulle påverkas så handlar nu spekulationerna kring vilka hästar som är relativt gynnade av barfotaförbudet. De närmaste veckorna kommer detta framför allt vara viktigt då flertalet av hästarna nu tävlat med någon form av barfotabalans i de senaste starterna. När vi kommer längre in i perioden (dec-feb) så kommer det antagligen inte vara lika svåranalyserat och vår tro är att det framför allt är den närmaste tiden som vi kan förvänta oss riktigt höga utdelningar.

Helgens omgång håller ingen vidare sportslig kvalitet och ett exempel på det är Gulddivisionen som håller märkbart dålig klass. Här kan vi nämna att vi funderade länge på att spika 3 Art On Line (17 %) som vi i princip ser som det enda motbudet till storfavoriten 10 On Track Piraten (54 %) men till slut valde vi en annan lösning då vi fortfarande anser att On Track Piraten har högst vinstchans i loppet och det känns heltäckt med två hästar. Art On Line är klar spetsfavorit för oss och därifrån går han riktigt bra och distans och barfotaförbud talar kraftigt till hans fördel men samtidigt är On Track Piraten överlägsen fartmässigt. Noll vinster på tio starter på kort distans, även om den ofta varit uppe mot tufft motstånd, samt hur han kommer fungera med skor oroar dock en del.

I övrigt kan vi nämna att vi är lite osäkra på favoriten 4 Bianca Am (36%) i V75-2 då hon svek totalt senast och verkar känslig för dåliga banförhållanden. Sedan gillade vi verkligen intrycket på 2 Xpecttheunexpected (18 %) i det senaste loppet och vi har känslan av att han är under kraftig utveckling. Vi blir inte förvånade om vi får se en rejäl prestation av honom idag igen.

Det är annars framför allt i kallblodsloppet samt lärlingsloppet som vi hoppas jobba in en smällkaramell. De loppen känns vidöppna och där rekommenderar vi många streck.

Vill ni vara med och dela spänningen med oss på lördag så köp gärna andelar på något av våra andelsbolag:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-6: 12 On Track Piraya (15 %) väljer vi att spika i ett lopp som annars skulle kräva många streck. Det är hästen med högst spelvärde för att få till ett slagkraftigt system. För det första kan vi nämna att hästen rent statistiskt är gynnad gentemot de två favoriterna som båda är fyra år vilket i dessa sammanhang är ett klart minus och det finns också andra frågetecken som ett uselt startspår för 8 Coco de Vie (15 %) och svårbedömd form på 9 Al’s  Winnermede (37%) så båda dessa känns lite kalla spelmässigt.

Om vi däremot tittar på On Track Piraya så känns förutsättningarna riktigt bra. Hästen återkommer efter vila vilket just för honom verkar vara ett kraftigt plus. Ni som följer oss kanske minns på Färjestad när han senast kom ut efter vila och vi spelade utgång på honom som skräll. Då var han formidabel och han har varit på liknande sätt innan efter vila och en sådan insats räcker riktigt långt här.

Positivt kring hästen är också att han kommer från ett riktigt formstall som vinner med allt för närvarande och Björn Goop lär vara extra taggad nu med tanke på den hårda duellen med Ulf Ohlsson i kuskchampionatet. Träningsrapporteringarna från stallet är dessutom positiva och de förväntar sig en toppinsats. Ytterligare en kraftigt plus för hästen är barfotaförbudet. Vår spik går alltid med skor vilket medför en relativ fördel kontra de flesta av motståndarna.

Slutligen så förutspår vi att det kommer bli ett hårt tempo i loppet som framför allt brukar gynna bakspårshästarna och vi anser att sammantaget med alla plus så borde hästen vara betydligt mer streckad än vad den är vilket gör att vi spikar.

Utgångar

V75-1: 2 Daydrem Rapida (22%) är en häst som vi är förtjusta i och även om vi rent kapacitetsmässigt kanske inte håller honom lika högt som favoriten så känns hästen mycket spelvärd idag med tanke på det löpningsscenario som vi tror på och den relativt stora galopprisken för favoriten.

Vår utgång kommer nu med två lopp i kroppen där han gjort bra prestationer men samtidigt på en nivå som vi inte riktigt varit nöjda med och han måste höja sig ett snäpp för att duga till vinst här. Vår känsla är att detta kommer att ske då hästen dels bör vara förbättrad med lopp i kroppen och dels så är träningsrapporterna mycket positiva sedan senast och stallet förväntar sig en toppinsats.

Daydream Rapida är vår klara spetsfavorit efterhand även om det finns en liten risk att 1 B.O.Ris (4,6 %) försöker köra i ledningen om han lyckas hålla upp den. Vi tror dock inte så mycket på det scenariot utan när Hans Crebas ställer frågan på allvar så tror vi på släpp och därifrån trivs hästen utmärkt. Vi har goda förhoppningar om att vår utgång sedan ska få ligga ifred i ledningen relativt länge och då hästen trivs utmärkt på lång distans och vi dessutom ser barfotaförbudet som en relativ fördel för vår spik så anser vi att han har högst vinstchans i loppet och utgången känns given.

V75-4: 9 Amor Winner (14%) trodde vi inte på senast då han återkom efter vila och hästen tidigare behövt något lopp i kroppen för att prestera bra. Vi blev dock  förtjusta i intrycket och hästen slutade på en mersmakande femteplats och redan där och då var känslan att vi måste passa hästen till nästa start.

I dagens lopp går hästen ner rejält i klass och utöver favoriten så håller vi honom högst rent kapacitetsmässigt. Själva startspåret i loppet dock inte helt optimalt då han framför sig har starttröge 2 Alfas Dimitri (14 %) vilket kan ställa till problem och det är också orsaken till att vi inte går ännu hårdare på vår utgång. Nu har dock hästen en av de bättre kuskarna i fältet och vi har goda förhoppningar om att han ska hitta en lösning direkt ändå och hamna vettigt till. Om han fixar det så fungerar han bra bakifrån och då han är riktigt stark och det kan mycket väl bli ett hetsigt lopp som det ofta blir i lärlingsloppen och det kan mycket väl bli kört i halsen för vår utgång. Tilläggas kan också att Amor Winner fungerar utmärkt med skor och vi ser balansen som en relativ fördel kontra konkurrenterna.

V75-7: 10 Venkatesh (67%) är en mardröm för spelarna att ha att göra med. Han är ofta helt överlägsen i sin klass om han fungerar vilket han ofta inte gör. I dagens start är förutsättningarna helt perfekta då han möter ett motstånd som han normalt sett springer åttor runt och dessutom starter från bakspår vilket för honom är en kraftig fördel. Vill ni veta mer om det så rekommenderar vi Er att kolla på detta: http://www.atgplay.se/video/20151204-statistikinslagv75

Vi anser att Venkatesh har klart högst vinstchans i omgången men då han är storfavorit och dessutom i den sista avdelningen där det brukar bli underrens så väljer vi att inte spika då risken trots allt är hyfsat stor att hästen kan ha en dålig dag igen.

Överspelade

V75-3: 4 Alvena Pele (10 %) tror vi i princip är helt chanslös idag då vi anser att spetsmöjligheterna är minimala och även om spets nås så har vi svårt att se honom hålla hela vägen då skor runt om är negativt och han gång på gång visar sig ha svårt mot hårdare motstånd.

V75-6: 9 Al’s Winnermede (37 %) är vi egentligen stormförtjusta i och håller honom som den klart bästa hästen i fältet men idag känns förutsättningarna kalla:

  • Han har tidigare aldrig gjort några riktigt bra prestationer direkt när han återkommit efter uppehåll.
  • Statistiskt har han det dåliga niondespåret som är ett kraftigt minus samt så är hästen fyra år vilket i sammanhanget är ett ännu större minus.
  • Hästen har på slutet presterat bra med någon form av barfotabalans och vi ser skotvånget som ett minus.

Vi vill dock poängtera att även om vi anser att hästen är överstreckad idag så är han given att ha med om du inte väljer att spika som vi gör i detta lopp. Loppet är vidöppet och hästen har fortfarande en av de högsta vinstchanserna i loppet.

Skrällbud

V75-4: 10 Nakoda Goj (5,7 %) gör nu sin andra start efter lång vila och vi kan förvänta oss en kraftig förbättring mot senast där han visserligen stod för en bra prestation. Hästen har  sedan tidigare visat sig trivas bra med täta starter och dessutom går han normalt sett med skor så skotvånget ser vi som en relativ fördel.

Idag startar han med en av de bättre kuskarna i loppet och startspåret känns intressant då de har rygg på startsnabba 3 Masquerade Face (0,8 %) och det finns i leken att Tino Ärling kan rygga inledningsvis och kanske få överta ledningen efter några hundra meter. Ifrån en tätposition känns hästen därefter superintressant på sin låga procent och då han dessutom har hyggliga vinstchanser även från andra positioner så lyfter vi upp Nakoda Goj i rankingen.

V75-5: 14 Monster Monsun (2,1 %) har som namnet antyder monsterresurser men tyvärr så är hästen också väldigt galoppbenägen. Formen verkar dock vara kraftigt på väg uppåt och han har dessutom visat att han trivs denna period förra året vilket gör det extra intressant. Om han lyckas hålla sig i trav så finns fartresurserna där och till 2,1 % känns det superintressant!

Jokersystemet

romme

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking: 8*5*1*8*11*1*2 = 3584 kronor.[/content_protector]