V75 Romme

V75

Vi håller dörren öppen för att storfavoriterna bränner och spikar en häst med bättre spelvärde istället!

[content_protector password=”påskdagen” cookie_expires=”3600″]Som ni säkert vet vid det här laget så satte vi V75:an förra helgen och fick över en miljon på vårt systemförslag men det hade vi ingen större nytta av i fredags då vi snabbt kom ner på jorden igen. Visserligen fick vi sex rätt och det blev plus på vårt systemförslag men det kändes ändå aldrig riktigt nära då omgången inleddes med två betrodda i lopp som vi ödslat massor av streck i. Vi sprack senare på vår spik Boomer som presterade dåligt för dagen och nog borde ha vunnit, han såg dock smällfin ut i värmningen och i provstarterna innan loppet men kanske vässades han upp lite för mycket innan start?

Söndagens omgång ser tyvärr rätt medioker ut rent spelmässigt då sannolikheten för att det blir en favoritparad inledningsvis är stor. Vi anser att flera favoriter är berättigade och att de även är spelade i en relativt rimlig nivå men samtidigt så hittar vi inget spelvärde och försöker fälla dem ändå. Vi väljer därför att gå på en annan spik som har lägre vinstchans men samtidigt har för lite spel på sig och ger systemet bättre potential. Ni som vill vinna ofta kan istället spika favoriterna i de inledande loppen men vi vill hellre försöka vinna stort. Vi vinner hellre en miljon en gång än 50 000 tio gånger och det anpassar vi systemen till.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Kallblodslopp

Omgången inleds med dagens första storfavorit, nämligen 15 Tekno Odin (70 %), som är berättigad storfavorit. Vi väljer dock att gardera favoriten med några B- och C-hästar då han möter några riktigt formstarka motbud och vår känsla är att det kan bli väldigt långt fram till framför allt 12 Art Kjarvald (6,9 %) som kan komma iväg riktigt bra ifrån springspår på tillägg. Det skulle inte förvåna oss helt om han sitter i spets relativt omgående och då kan det bli en svår nöt att knäcka för favoriten om det blir lite trafikproblem längs vägen. Vi måste dock poängtera att huvudscenariot är att Tekno Odin löser uppgiften men vi taxerar vinstchansen till ungefär samma som streckprocenten vilket innebär att det finns bättre spelvärde i att plocka med de mest intressanta motbuden.

V75-2 Silverdivisionen

I Silverloppet tror vi klart mest på den knappa favoriten 2 Bar Plombier (34 %) som vi var nära att spika men nöjer oss med utgång och skriver mer om under den rubriken. Bakom favoriten känns 5 Finish Future (2,2 %) klart intressant. Hästen har en fin grundkapacitet och även om han inte vunnit på mycket länge nu så känns formen klart på väg uppåt liksom för hela Timo Nurmos stall. Det som gör hästen extra intressant idag är att Björn Goop hoppar upp i sulkyn för med honom har hästen tidigare höjt sig med två segrar på tre försök. Dessutom är startspåret perfekt och han startar med ett perfekt intervall gentemot tidigare start och med jänkarvagnen på så blir han tidig för oss. Vi väljer att strecka på med många C-hästar i Silverdivisionen och om vår utgång inte infriar så hoppas vi på en smällkaramell.

V75-3 Gulddivisionen

Här startar ytterligare en storfavorit som tyvärr också är berättigad, nämligen 1 On Track Piraten (67 %) som har imponerat på slutet och från många andra startspår hade vi spikat. Vi väljer dock att gardera favoriten här då vi har förhoppningar om positionsproblem från innerspåret. Hästen har missat spets från innerspåret tidigare och har i våra ögon ca 40 % att hålla ledningen direkt eller överta efter några hundra meter och lyckas Johnny Takter med det är antagligen loppet över. Når han inte ledningen så känns han i våra ögon sårbar och som storfavorit väljer vi att gardera då vi sammantaget taxerar vinstchansen till 65 %.

Bakom favoriten rankar vi 5 Mind Your Face (3,0 %) först som  vi skriver mer om under skrällbud men det finns även flera andra fynd i loppet. Vi  väljer att gardera friskt med hela åtta hästar fullt medvetna om att On Track Piraten sannolikt vinner och strecken är bortkastade men får vi in en skräll här så ligger vägen öppen för en topputdelning.

V75-4 Lärlingslopp – Spårtrappa

Ett lärlingslopp där vi tror att det blir hård körning vilket kan gynna våra idéer från bakspår, nämligen 10 Ajlexes Cubano (7,9 %) samt 11 Gaia Sund (4,6 %). Vi rankar den sistnämnde först på det fina spelvärdet och använder oss också av henne som utgång. Totalt har vi med sju hästar på vårt systemförslag och känner oss trygga med det. Utanför systemet lämnar vi betrodda 4 Global Racecourse (17 %) vilket vi skriver mer om under övervärderade.

V75-5 Klass II

Ett Klass II-försök som ärligt talat inte håller någon vidare nivå och här tror vi inte det finns några framtida klassklättare förutom möjligtvis den hästen som vi spelar utgång på. Vår klara förstahäst är 5 Merles Simone (19 %) som är vår spetsfavorit och vår utgång. Hade det varit en toppkusk så hade vi kunnat tänka oss att spika men nu kör vi med hängslen och livrem och har med totalt sju hästar i loppet och det ska mycket till om vi bränner här.

V75-6 Klass I

Ett Klass I-försök som känns relativt öppet och där insatsfördelningen i våra ögon blivit fel. Våra tre första streck i loppet har alla under sju procent av insatserna på sig och framför allt tror vi på 7 Västerbo Realhigh (6,0 %) som det ska bli spännande att se barfota runt om som vi skriver mer om under utgångar. De hästar som vi tror mest på här körs dock av lite sämre kuskar i våra ögon och vi väljer mycket på grund av detta att strecka på ordentligt i loppet då känslan är att lite vad som helst kan hända. Vi har med hela nio hästar men för dig med större plånbok så behöver inte en helgardering vara fel.

V75-7 Bronsdivisionen

En Bronsdivision som håller hög klass och här finns det flera hästar som mycket väl kan klättra vidare i klasserna. Favorit är 3 Valeur (44 %) som är en typ som vi är mycket förtjusta i men denna gång spikar vi emot honom då vi spår en jobbig resa samtidigt som det inte känns speciellt bra med Peter G Norman i sulkyn samtidigt som hästen tidigare presterat sämre med täta starter vilket är fallet nu. Vi blir dock inte helt överraskade om han krossar allt på klass men vi tror att han får sträcka vapen mot vår spik 5 Picasso Sama (13 %) som också är en klassig individ som ska gå med barfotabalans och vi tror trycker sig till spets inledningsvis. Därifrån bör vinstchansen vara klart högre än nuvarande 13 % som han är spelad till!

Spiken

V75-7: 5 Picasso Sama (13 %) tycker vi är bortglömd idag. Vi har hästen som klar spetsfavorit inom det första halvvarvet då vi tror att 4 Hero Sjöhammar (12 %) som antagligen tar spets inledningsvis med Erik Adielsson kommer att släppa med tanke på hästens sämre prestation senast och att det nu är medeldistans. Ifrån spets har vår spik tre segrar på fyra försök och vi tror vi att han kommer stå för en kanonprestation då det nu blir barfota runt om samt det låter uppåt ifrån stallet och Berghs hästar har visat toppform på slutet. Vår känsla är att hästen kommer få vara ifred i ledningen ett tag då det inte låter riktigt påställt ifrån något ekipage och vi har lite feeling för att det kommer bli ett blufflopp ifrån spets även om Picasso Sama ändå har vettiga möjligheter om det blir tryck i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 31 %.

Utgångar

V75-2: 2 Bar Plombier (35 %) såg direkt ut att ha en lämplig uppgift här när vi såg startlistorna och av dagens streckfavoriter var Bar Plombier den som vi var närmast att spika. Han är mycket startsnabb och det är nästan garantispets och ifrån spets har hästen vunnit hela 14 av 16 försök vilket är imponerande.

Det som dock inte är lika imponerande är annan statistik som att hästen bara vunnit en gång av tio inom V75 samt fyra av fjorton försök på lång distans. Senaste vinsten över lång distans var dessutom nästan två år sedan vid det här laget. Lägg där till Jorma Kontios usla V75-facit på slutet då han har hela 54 starter i sträck utan seger. All ovan statistik är naturligtvis negativt och gör att vi nöjer oss med utgång då det finns några rejäla fynd bakom favoriten samtidigt som vi håller flera hästar i loppet som bättre hästar. Trots allt så måste vi säga att uppgiften ser bra ut då det med högsta sannolikhet blir spets och mycket talar för att Jorma Kontio kommer få bestämma tempot efter behag om hästen bara samarbetar. Vi taxerar vinstchansen till 43 %.

V75-4: 11 Gaia Sund (4,6 %) är en häst som har en grym högstanivå och sin bästa bit på slutet med en sylvass spurt vid rätt lopp. Till dagens start kommer hon med toppform och att det nu blir barfota runt om ser vi som ett jätteplus. Dessutom har hon tidigare fungerat bra ihop med kusken Tino Ärling och vi spår att det kommer bli ett högt tempo inledningsvis vilket det ofta blir i lärlingsloppen och hon känns superintressant idag. Vi taxerar vinsthchansen till 15 %.

V75-5: 5 Merles Simone (19 %) är för oss stjärnan i gänget och vi har svårt att förstå att hon inte är favorit. Vi gillar verkligen vad vi sett av henne och till dagens start låter träningsrapporterna uppåt och vi förväntar oss absolut toppform. Hon är startsnabb och känslan är att mycket av loppet kommer att avgöras i starten. Vi har Merles Simone som knapp spetsfavorit mot 3 Antonio Tabac (43 %) som är favorit i loppet och det verkligen gäller att komma före i starten. Olav Mikkelborg är givetvis medveten om det och når han spets med sin springare så tror vi att loppet är över men vi ger inte slaget förlorat om det blir dödens heller även om det så klart blir jobbigare då och fler hästar kan komma in i matchen, speciellt eftersom vi inte håller Olav Mikkelborg som någon toppkusk i dödens som tempobedömare som t ex Örjan Kihlström. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

Övervärderade

V75-4: 4 Global Racecourse (17 %) var väldigt betrodd i den senaste starten vilket vi ansåg var förvånande då det inte lät påställt ifrån stallet och sedan släppte Erik Adielsson mycket riktigt välvilligt spets också när frågan kom. Hästen stod därefter för en medioker prestation och även om han säkert kommer vara bättre till denna start så har vi svårt att se honom vinna mot detta gäng som innehåller flera formstarka hästar. Det låter inte speciellt påställt ifrån stallet som har usel stallform och vi förstår inte den höga procenten. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

V75-6: 11 Say That Again (24 %) känns för oss som en felaktig favorit då vi egentligen inte blivit speciellt imponerade av hästen. Att han är bra och antagligen en av de som är mest distansgynnade i fältet motsäger vi inte men rent fartmässigt finns det flera hästar i loppet som vi ser som relativt jämnbördiga och från ett dåligt utgångsläge har vi svårt att köpa favoritskapet. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

Skrällbud

V75-3: 5 Mind Your Face (3,0 %) har varit en följetong inom V75 det senaste året och hästen har höjt sig successivt. I den förra starten återkom han efter vintervila och stod för ett grymt fint intryck efter störning och det förstärks även av att han brukar behöva lopp i kroppen för att komma igång samt att han tävlade med träningsbalans senast. Inför dagens start är känslan att vi kan förvänta oss en topprestation då det låter uppåt ifrån stallet och det nu blir någon form av barfotabalans. Dessutom är han i våra ögon knapp spetsfavorit i loppet efter en liten bit och i princip garanterad en bra resa. Vi tror nämligen att 3 Standout (0,3 %) kan spetsa inledningsvis och att Erik Adielsson är med på noterna och är först fram och övertar. Om favoriten kommer bort på något sätt har vi goda förhoppningar om att vårt skrällbud kan leda hela vägen och 3 % känns verkligen prisvärt. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-4: 11 Gaia Sund (4,6 %) se utgångar.

V75-6: 7 Västerbo Realhigh (6,0 %) är en häst som vi länge gillat och som vi egentligen förväntat oss mer av än vad han hittills visat. I den senaste starten så vann hann utan att imponera men visade ändå klass. Till dagens start så blir det barfota runt om vilket känns som ett stort plus. Skulle Paw Mahony nå spets direkt så tror vi att det ska mycket till för att han ska förlora men “tyvärr” är favoritscenariot att 6 Coktail Bar (6,3 %) tar ledningen direkt och då kusken Daniel Olsson är “stänkrädd” så känns det som ett “coinflip” om Paw Mahony  lyckas trycka sig förbi eller ej. Vi ger dock Västerbo Realhigh en okej möjlighet att vinna även från dödens och finner hästen mycket spelvärd idag. Vi taxerar vinstchansen till hela 22 %.

Jokersystemet

Rommepåsk

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*1*6*7*7*9*1 = 3 969 kronor[/content_protector]