V75 Romme

V75

Vi spikar emot storfavoriten i en spelmässigt intressant omgång

[content_protector password=”dräng” cookie_expires=”3600″]Inför Superjackpotten på V75 Åby förra veckan hade vi stora förväntningar men det blev istället platt fall och det mesta gick snett i omgången efter V75-inledningen. Den största besvikelsen var spiken Totally Secret som vi hade som klar spetsfavorit och istället så hamnade Magnus Jakobsson på mellanhand och kryper ner i tredje par invändigt efterhand och det var ett genomgående tema för dagen att våra nyckelhästar hamnade på vingel eller galopperade. Det var troligtvis vår sämsta omgång sedan starten år 2014 och den glömmer vi gärna. Vi har även skrivit ett eftersnack till omgången som ni kan läsa här: https://skoinfo.se/blogg/eftersnack-v75-aby-ivar-sanna-blev-svensk-mastare/

Lördagens omgång på Romme såg vid första anblicken rätt tråkig ut med flera starka favoriter men efter grävande i lopparkivet under veckan tillsammans med övrig informationsinhämtning så har det istället växt fram en intressant omgång och vi blir inte förvånade om det blir en topputdelning. Vårt systemförslag har i alla fall stor potential och vi går för de större pengarna och vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde. Vår spik denna omgång hittar vi i Gulddivisionen i V75-3 där vi tror på 4 Thai Broadway (14 %) som blir allt bättre för varje start och vi gillade intrycket på senast där han utmanade Västerbo Highflyer in på mållinjen trots att han hade bestämt i ledningen. Vi var länge inne på att spika 3 Fossens Bonus (64 %) i inledningen som är berättigad storfavorit men samtidigt är han ganska ny i klassen och spelvärdet är neutralt som hårt spelad och vi valde till slut att gå på det bättre spelvärdet på vår spik!

På Romme visar vår statistik att barfotakörning är av mindre betydelse än normalt då banan hamnar långt ner i statistiken. Det är fortfarande överlag positivt med barfotabalans men banan kan vara lite knepig – även om den hållit ovanligt bra klass i år enligt de flesta kuskar och tränare – och vi värderar skoryck och liknande inte lika högt som normalt. Ni kan gräva själva i statistiken här: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/

Har du missat det så har vi nyligen uppdaterat våra totala nettoresultat för tipsen på hemsidan och V75 Tillsammans (där ett par månader saknas för två bolag) och vi vill därför gärna passa på att uppmärksamma om vår senaste blogg där vi går igenom siffrorna: https://skoinfo.se/blogg/vi-levererar-resultat-med-ett-totalnetto-over-tre-miljoner/

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

Omgången inleds med en Silverdivision över medeldistans och loppet håller ganska låg nivå för klassen med en avsaknad av riktiga vinnarskallar. Här startar omgångens största favorit 3 Fossens Bonus (64 %) som visserligen är ny i klassen och står hårt inne men att han är storfavorit har vi inget att invända emot då uppgiften ser mycket lämplig ut på papperet även om vi inte är helt övertygade om hans stridsmoral när det börjar ta emot i loppen. Vi nöjer oss med att spela utgång vilket vi skriver mer om nedan och går för skräll.

Bakom vår utgång så känns 4 Origo Tilly (7,3 %) mest intressant då han blir aningen bättre för varje start nu och utgångsläget känns perfekt. I den senaste starten sköt han till riktigt vasst efter en resa i vinnarhålet och han har faktiskt möjligheter att hitta till  vinnarhålet igen och då vi anser att Fossens Bonus emellanåt visar lite klena kämpatakter och loppet i sig är relativt ojämnt så bör möjligheterna för att hitta en lucka från vinnarhålet vara bra och då kan hans spurt duga riktigt bra. Av övriga så varnar vi för 8 Raffinos (6,2 %) som vi antagligen hade haft som förstahäst med ett bättre utgångsläge men nu ställer spåret till det rejält. Hon kommer med absolut toppform och blir det lite tempo på tillställningen och Örjan Kihlström får till styrningen så blir hon livsfarlig. Detsamma skulle man kunna säga om 11 Carabinieri (7,9 %) som det låter mycket positivt kring ifrån stallet och vi vill också nämna 12 Hero Sjöhammar (0,7 %) som möjligtvis ska provas barfota runt om för första gången samt gå med jänkarvagnen som han gjort sina allra bästa lopp med. Han är bäst i täten och ojämn men riktigt vass i ljusa stunder och kan bli en ordentlig miljonskräll direkt i V75-inledningen. Gör du ett mindre system och vill gardera favoriten så räcker det långt med ovan nämnda hästar men vi fyller på med några C-hästar och hoppas på en storskräll.

V75-2 Charlie Mills Race – Stayerlopp

Den andra V75-avdelningen är ett stayerlopp över hela fem volter och loppet känns minst sagt klurigt då hästarna är oprövade mot varandra och känslan är att det lätt kan bli för långt fram för de längst bak om det blir för passivt kört. Vår förstahäst startar dock från tre tillägg och det är 12 Usain Henna (20 %) som nu har tre lopp i kroppen efter vila och visade klar uppåtform i den senaste starten. Vi har tidigare sett vilka fantomprestationer han kan göra vid toppform och vår känsla är att det kan vara dags nu då det låter mycket positivt ifrån stallet. Det blir som vanligt barfota runt om och extra intressant är att Erik Adielsson hoppar upp i sulkyn vilket vi ser som en rejäl kuskförstärkning!

Vi kompletterar vår A-grupp med 4 M.T.King of Cash (16 %) som lämnat Peter G Normans stall och nu gjort en start för Johan Untersteiner. I regidebuten senast vann han enkelt och även om det var lite intetsägande då motståndet var klent så såg han bra ut och uppträdde perfekt. Vi vet sedan tidigare vilken hög högstanivå hästen har och då det är positiva vibbar ifrån stallet så håller vi upp honom lite då vi tror att han kommer visa sig vara kraftigt förbättrad i den nya regin när han sätts på prov. Distansen bör inte vara några problem och hästen ska gå med rycktussar nu vilket ska kunna vara en växel på den här typen av häst enligt Johan Untersteiner. Den klara favoriten 6 Tellmeastory (26 %) rankar vi ner en bit och skriver mer om under övervärderade och totalt tar vi med fem streck och det känns kassaskåpssäkert.

V75-3 Gulddivisionen

Den tredje avdelningen är ett Gulddivisionslopp där vi har feeling för att det kan skrälla till då vi inte tror så mycket på storfavoriten samtidigt som det finns gott om hästar i loppet som kommer med absolut toppform och där känslan är att de kan skrälla vid rätt resa.

Klar favorit i loppet är 7 Volstead (42 %) och att han har visat klart mest i sällskapet råder det ingen tvekan om och vi förstår att han har blivit favorit men samtidigt verkar det inte vara speciellt påställt och läget är svårt och vi köper inte riktigt honom denna gång och rankar ner och skriver mer under rubriken övervärderade. Vår klara förstahäst är istället 4 Thai Broadway (14 %) som nu gjort två starter efter lång vila och intrycket senast när han slutade tvåa bakom Västerbo Highflyer inom V75 var formidabelt. Vi tar ställning och väljer att spika på det fina spelvärdet. Där bakom rankar vi 2 Coldtown (17 %) som reserv till vår spik då han har fått ett perfekt läge och vi helst tar spetsfavoriten som spikbud vid strykning.

V75-4 Kallblod

Den fjärde avdelningen är ett kallblodslopp som spelmässigt känns hyperintressant då det finns gott om ekipage som känns felstreckade i detta lopp. Klar favorit är 10 Björs Frej (40 %) som imponerat stort på slutet och nu ståtar med fyra raka segrar. Han har visat en grym moral och vi köper att han är favorit men samtidigt anser vi att spelvärdet är neutralt då det här finns gott om hästar som visat toppform på slutet och är på väg uppåt – dessutom är känslan att innerspår på tillägg kan ställa till det.

Vi lanserar istället en fräck utgångsgrupp med A-hästar i form av den norska duon 11 Gandolf (4,2 %) och 13 Art Nattfari (3,9 %) som vi båda anser är kraftigt underspelade. 11 Gandolf (4,2 %) står bra inne propositonsmässigt och vi gillade verkligen prestationen senast då han avslutade vasst bakom Mino och en sådan prestation räcker långt här. 13 Art Nattfari (3,9 %) anser vi är underskattad av spelarkollektivet även om han står hårdare inne och vi anser att farten finns där för att duga långt vid rätt resa. Att det dessutom ska bli en lättare balans och norskt huvudlag till denna start ser vi som extra intressant. Bakom ovan nämnda finns det flera hästar som vi ser med rimliga vinstmöjligheter om positionerna stämmer och de har en bra dag så vi väljer att strecka på ordentligt här och tar med hela åtta stycken. Faktum är att det behöver inte vara fel att fylla på med ytterligare två-tre streck men det fick vi inte råd med på vårt systemförslag.

V75-5 Klass II

Den femte avdelningen är ett Klass II-försök över medeldistans och här har många visat toppform på slutet och vi förväntar oss få se ett intressant lopp där det kommer krävas en riktigt fin prestation för vinst. Klar favorit är 2 Azzaro la Marc (35 %) som Björn Goop nästan lovade vinst med senast och det köper vi fullt ut och spelar A-häst och utgång då han varit riktigt fin i Björn Goops regi och visade otroliga fartresurser senast mellan galopperna. Vi dubblar A-gruppen med 3 Niagara Broline (9,8 %) som är intressant då han gjorde en topprestation senast trots att det endast blev en femteplats. Insatsen var klart positiv och han har nu fyra lopp i kroppen efter lång frånvaro pga skada och vi förväntar oss att han har tagit ytterligare ett steg framåt till denna start. Han är dessutom startsnabb och det kan bli spets eller åtminstone en bra position. Dessutom är det klart positiva tongångar ifrån stallet och extra intressant är att det nu blir barfota fram samt rycktussar för första gången.

Vi varnar även för 1 Island Life (8,2 %) som är lite knepig men har väldigt fina fartresurser. Till denna start blir det murphybländare för att han ska springa rakare vilket han haft lite problem med – kanske speciellt på innerspåret – och det blir dessutom en större jänkarvagn till skillnad mot den som han sprungit och slagit sig i tidigare. Ovan ändringar känns intressanta då han är bra för klassen och vi anser att han är underspelad men läget gör att det blir lite chansartat. Totalt tar vi med sex hästar och känner oss trygga med det.

V75-6 Klass I

Den sjätte avdelningen är ett Klass I-försök över kort distans och klar favorit är 3 Tjacko Zaz (36 %) och att han är betrodd köper vi då vi håller hästen relativt högt och utgångsläget är bra men han lever samtidigt främst på sin styrka och är ingen riktig sprinter och vi är inte övertygade om att han kommer till ledningen och tror inte att det är givet att han krossar allt från utvändig position om det blir en “lugn dödens”. Vi väljer att tippa emot då vi här har hittat ett spelfynd i form av 10 Önas Igor (6,6 %) som vi anser är en av hästarna med högst spelvärde i hela omgången och skriver mer om nedan.

Vi vill även uppmärksamma om 6 Ilikeitlikethat (4,0 %) som troligtvis ska gå barfota runt och vi skriver mer om under skrällbud. Vi värderar vinstchansen på honom till 11 % och låser loppet på fem hästar vilket känns relativt säkert.

V75-7 Bronsdivisionen

Dagens avslutande avdelning är en Bronsdivision över medeldistans och detta lopp känns mycket ihåligt och håller relativt låg klass. Mest betrodd är 1 Mellby Collector (57 %) och där anser vi att favoritskapet är för högt. Utgångsläget till denna start är vettigt då han är startsnabb vid laddning eller för att smita ut i andraspår och ta över men det finns samtidigt en viss risk för galopp om han laddas för hårt eller att det blir en alltför tuff inledning så vi nöjer oss med B-häst på den stora favoriten som alltid rensar extra dåligt i V75-avslutningen med alla tv-system.

Mest intressant i loppet anser vi att 12 Zenit Brick (7,6 %) är trots sitt besvärliga utgångsläge och vi skriver mer om honom under skrällbud. Vi tar även med 2 Cab Hornline (17 %) tidigt på systemet som var blek senast men trivs mycket bättre i den främre träffen och Per Lennartsson verkar lite optimistisk inför den här uppgiften. Hästen har en hygglig spetschans och blir vädret dåligt på lördag så gynnas han kraftigt och om han kommer före favoriten så blir han antagligen en mycket svår nöt att knäcka. Vi väljer att gå aningen kort i detta lopp men gör du ett större system så bör du även ta med 8 Victor A.U. (3,8 %) som var positiv senast.

Spiken

V75-3: 4 Thai Broadway (14 %) har nu gjort två starter efter lång vila och intrycket senast när han slutade tvåa bakom Västerbo Highflyer inom V75 var formidabelt. Thai Broadway sköt till med rejäl kraft över mål och vi blev imponerade av insatsen med tanke på löpningsförloppet gentemot favoriten. Utgångsläget till denna start är perfekt då han kan öppna rejält och Björn Goop bör kunna hitta en bra position i andraspår då vi inte tror att han laddas av rejält denna gång mot ledningen. Som vi läser loppet kommer Volstead sedan att avancera till dödens efterhand och sätta fart på loppet och grilla hästen i ledningen och där bakom kan då Thai Broadway gotta sig och med lite tempo på tillställningen så tror vi att han blir svår att stå emot. Vi väljer att spika då loppet annars är mycket streckkrävande och taxerar vinstchansen till 27 %.

Utgångar

V75-1: 3 Fossens Bonus (64 %) är berättigad storfavorit i V75-inledningen då uppgiften ser klockren ut. Han är klar spetsfavorit initialt och även om han missar den inledningsvis så bör han få överta spets och därifrån har han visat sig svårslagen. Det är en relativt stor risk att loppet blir en trist historia med storfavoriten i spets då vi inte ser någon som kommer att trycka upp tempot och ytterligare positivt kring utgången är att Magnus Jakobssons stall håller absolut toppform och hans hästar överlag går väldigt bra på just Romme.

Trots att mycket talar för favoriten så väljer vi att nöja oss med utgång då vi har blivit brända ett par gånger på Fossens Bonus som vi anser visat lite klena tendenser över upploppet emellanåt när det tar emot till slut och han är också färsk i klassen. Det finns några hästar i fältet som kan spurta riktigt vasst till slut och även om det är favorit på att ingen kommer att trycka upp tempot så ser vi inte det som uteslutet att det blir en offensiv styrning med 6 Al’s Winnermede (2,9 %) eller 8 Raffinos (6,2 %). Rent logiskt är det dock en bra spik men vi har en illavarslande känsla av att det kan gå snett och även om vi köper favoritskapet så ser vi inget spelvärde på favoriten och går istället mot de stora pengarna och garderar med flera skrällar bakom. Vi taxerar vinstchansen till 69 %.

V75-5: 2 Azzaro la Marc (37 %) har gjort ett par starter i Björn Goops regi och verkar vara på gång för dagen. Han har visat fartresurser som säger att han kan klättra långt upp i klasserna om att det börjar lossna på allvar. Senast när hästen provades barfota runt om för första gången så lovade nästan den normalt försiktige Björn Goop vinst trots ett hopplöst utgångsläge men då blev det dubbla galopper och så var den dagen förstörd. Han gick dock mycket snabbt mellan galopperna och var helt enkelt inte mogen att gå utan skor än enligt tränaren och nu blir det en återgång till normal balans och det bör vara positivt för en felfri avgång och fartresurser som räcker för att vinna ett sånt här lopp från ett perfekt läge tror vi att han har ändå.

Förutsättningarna till denna start är i det närmaste optimala då han bör hamna vettigt till direkt samtidigt som att det ser ut som om det kan bli en tuff spetskörning mellan 3 Niagara Broline (9,8 %) och 4 Rorri Bris (23 %) och det bör i sådana fall gynna vår tipsetta. Ytterligare postiivt är att Björn Goop har fantastisk förmåga att ta tillvara på sina chanser inom V75 när han kör betrodda hästar. Vi nöjer oss med att spela hästen som en av två utgångar till slut då han trots allt är lite knepig och det finns en viss galopprisk. Vi taxerar vinstchansen till 47 %.

V75-5: 3 Niagara Broline (9,8 %) har haft stora skadeproblem men verkar nu äntligen på gång och senast gjorde han faktiskt en topprestation trots att det endast blev en femteplats. Han har nu fyra lopp i kroppen efter lång frånvaro och vi förväntar oss att han har tagit ytterligare ett steg framåt till denna start. Han är dessutom startsnabb och det är hyggliga möjligheter till att nå spets och då körs han sannolikt därifrån vilket ska bli intressant att se. Oavsett blir det en bra position och vinnarhålet behöver inte vara fel det heller. Extra spännande är att det nu blir barfota fram för första gången och dessutom så blir det rycktussar vilket också kan ge en effekt. Tongångarna ifrån stallet är ovanligt positiva mellan raderna och vi värderar vinstchansen till 21 % och utgången var given.

V75-6: 10 Önas Igor (6,6 %) är lite av omgångens fynd för oss och vi var inte långt ifrån att chansspika då spelvärdet är skyhögt men vi besinnade oss något då det finns ett annat intressant skrällbud i samma lopp (se nedan). Hästen har nu blivit härdad inom V75 där han gjort tre bra prestationer i rad med jänkarvagnen på vilket fungerat utmärkt och det blir samma igen. Det räckte visserligen endast till en fjärdeplats senast mot hårdare motstånd men prestationen var det inget fel på.

Nu är det enklare motstånd igen och kort distans vilket är optimalt och utgångsläget med bakspår känns intressant då han har startsnabba ryggar och bör kunna hitta en fin position direkt. Vi tror dessutom att det kan bli en hård körning inledningsvis vilket kan gynna bakspårshästarna. Till denna start hoppar Johan Untersteiner upp i sulkyn vilket vi ser som ett klart plus och det låter dessutom fortsatt positivt ifrån stallet och det verkar som att hästen är under fortsatt utveckling. Vi anser att han är klart understreckad till nuvarande spelprocent och värderar vinstchansen till 19 % och det är definitivt en tänkbar chansspik.

Övervärderade

V75-2: 6 Tellmeastory (26 %) är en kanon rent kapacitetsmässigt och vi såg honom som en potentiell utmanare i Derbyfinalen för några månader sedan men dit kom han inte med då han missade en finalplats med minsta möjliga marginal. Efter kvalet dit vilade han i två månader och återkom för tio dagar sedan på Axevalla men där var vi inte helt nöjda med prestationen även om vi inte hade förväntat oss några stordåd då han tidigare inte varit som bäst efter längre uppehåll.

Till denna start bör han vara förbättrad men vi är tveksamma till om det kan räcka redan nu då förutsättningarna med voltstart på tillägg är lite knepiga. Vi tror på en relativt stor galopprisk till att börja med men oavsett vilket så bör det bli långsam start och rätt långt fram till vår A-häst 4 M.T.King of Cash (16 %) som vi håller högt och vi tror vill försvara täten. Dessutom blir vi inte förvånade om 12 Usain Henna (20 %) kommer köras fram direkt och då blir det tufft för Tellmeastory om det saknas en bit till toppformen. Vi sågar inte möjligheterna helt då det är en klasshäst och lägger faktiskt på nåder Tellmeastory som sista häst i B-gruppen. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-3: 7 Volstead (42 %) håller världsklass i sina bästa stunder och möter enklare hästar än vanligt i denna start men vi tror ändå inte på hästen då det finns flera minusfaktorer att ta med i beräkningarna. För det första så börjar säsongen bli lång för hästen som trivs bäst på sommaren och även om han var godkänd senast så visar han ingen gnistrande form. Nu har det gått en månad sedan den senaste starten och det är inte optimalt och det låter inte speciellt uppåt kring hästen ifrån stallet heller även om de så klart tror på vettiga möjligheter att han vinner på grundklass. Förutsättningarna är inte heller optimala då startspåret ställer till det. Från detta utgångsläge är det klar vingelrisk och det luktar dödens lång väg och det finns gott om formhästar i loppet som sannolikt får mycket bättre löpningsförlopp. Ytterligare så blir det bakskor till denna start vilket är ett klart minus då han varit bäst barfota runt om.  Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

Skrällbud

V75-6: 6 Ilikeitlikethat (4,0 %) ska troligtvis ska gå barfota runt om som han gjorde för första gången näst senast i Klass II-finalen och satt med krafter kvar i mål och det ser vi som positivt. Vi gillade nämligen intrycket på honom den gången och kommer han bra till så bör vinstchansen vara klart högre än nuvarande procent. Som vi läser loppet kommer det bli ett bra tempo inledningsvis vilket bör gynna hästen och får Marcus Hultman bara till styrningen med rätta ryggarna på vägen så kan han mycket väl spurta ner motståndet till en låg procent. Vi värderar vinstchansen till 12 %.

V75-7: 12 Zenit Brick (7,6 %) är en springare som vi förväntat oss mer av hittills i karriären och vi har blivit besvikna många gångar över prestationerna då det verkligen ser ut att finnas mer potential än vad han visat. Förra veckan startade han från bakspår inom V75 och våra förhoppningar till den starten var inte höga men vi blev klart positivt överraskade då han gick väldigt bra i spåren och slutade fyra i mål. Han var klart förbättrad där även om han vann i starten dessförinnan. Då var det lång distans och att det nu är medeldistans ser vi som positivt och som vi läser loppet kan det bli en tuff körning inledningsvis mellan de två mest betrodda där framme och vi blir faktiskt inte förvånade om båda bränner för mycket krafter där direkt och det istället öppnar upp för övriga. Eftersom loppet är relativt klent i övrigt så anser vi att Zenit Brick bör ha vettiga möjligheter att runda allt vid ett sådant scenario. Blir det ett lugnare tempo inledningsvis så minskar självklart möjligheterna men vi ger ändå inte slaget förlorat då vi håller hästen högt och ser det inte som omöjligt att han kan vinna med ett offensivt avancemang till dödens om han upprepar insatsen från senast. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

V75 Romme

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*5*1*9*6*6*5 = 4 050 kronor[/content_protector]