V75 Romme

Spikförslagen

V75-1: 3 Nakoda Goj (35 %) har agerat förbättrat i Nicklas Westerholms regi där han har tre segrar på fyra starter och banan var opassande i det lopp som han förlorade. Senast var han ute på hemmaplan på Romme och gjorde då kanske sitt allra bästa lopp då han “kvastade” undan till seger och det var också det bästa han känts enligt tränaren själv. Det känns tryggt att han har agerat bra på banan tidigare och här är det främst 5 Island Life (25 %) emot som vi ser på saken. Vi har varit inne på att den sistnämnde är på väg mot förra årets vinterform i ett par starter och vi tycker att han visade det också som tvåa i Bronsfinalen senast. Han var ute på en lös bana för tre starter sedan och har sedan varit entömd i två starter och han skulle helt klart vara gynnad om han lyckades komma till ledningen där han bryter mindre och en position som han var obesegrad från innan Solvalla-starten. Vi är dock tveksamma till om han verkligen kan ta sig förbi vårt spikbud i starten – inte minst då vi håller Nicklas Westerholm som vassare i sulkyn rent taktiskt – och Island Life är dessutom ny i Silverdivisionen och står tufft inne. Om det krävs längre hakar och dessutom runt om så kanske det i värsta fall kan fälla vårt spikbud men annars ser vi det som en bra vinstchans om han slipper gå utvändigt om andrahandaren. Det blir skor runt om, antagligen helstängt eller halvstängt huvudlag och svensk jänkarvagn igen.

V75-4: 13 Solör Stegg (12 %) har varit borta sedan i somras vilket kan vara ett frågetecken för många men han kryper ur skinnet i jobben enligt stallet och vi har “vibbar” att han kommer göra ett fint lopp direkt i comebacken. Han fick inte till det på slutet i somras då det var en lös benbit som störde honom och har opererats under uppehållet vilket bör ha gjort honom gott och om han löper upp till sitt kunnande så måste han räknas med en god segerchans. Det är visserligen inte lätt att ta 40 meter på konkurrenter som tjänat nästan lika mycket som honom själv men vi tycker att han har en annan hårdhet än stona och tror framför allt att han är gynnad om det krävs broddar runt om som det verkar göra med nuvarande väderförhållanden då han vann med den balansen vid det senaste försöket på ett övertygande sätt samtidigt som exempelvis favoriten 3 Mofaksan (18 %) mest “samlat på ägg” under vintermånaderna med en seger på 20 starter. Det blir i övrigt antagligen vanlig vagn som tidigare.

V75-6: 4 It’s Showtime Zaz (36 %) gjorde debut i regi Nicklas Westerholm senast och imponerande vid en säker seger trots att han gick med punktering under slutvarvet och även om det här är en häst som vi ofta hållit högt i tidigare regi Timo Nurmos så verkar det som att han håller ännu bättre klass hos den nya tränaren. Han var i åttioprocentig form senast och ska vara nära hundraprocentig nu enligt stallet och förra årets Romme-champion låter minst sagt inställd på en stark insats och håller det själv som dagens bästa vinstchans. Det finns givetvis en risk för att han får göra en del grovjobb utvändigt om 2 Jaques Noir (22 %) och då kan det bli för tufft men vi tror att han kan reda ut det också och att han har vinstchans med de flesta löpningsförlopp över den passande långa distansen. Det kan bli aktuellt med halvstängt huvudlag och svensk jänkarvagn i den här starten även om det varit lite varierande uppgifter under veckan och det skulle i såna fall vara extra intressant. Annars låter det som att det blir urryckare förutom skor runt om.

V75-7: 5 Persos Smokie (10 %) är den tredje hästen från Nicklas Westerholms stall som vi tilldömer en stor vinstchans på hemmaplan. Vi var inne på honom senast också där han var ute med voltstart men det slutade med galopp direkt och det berodde på att han hade “överform” enligt stallet och helt enkelt blev för pigg. Nu har han ett mycket passande startspår för att kunna laddas iväg maximalt och kusken verkar känna att han har en bra chans att ta sig förbi storfavoriten 2 National Prince (66 %) och en sådan inställning gillar vi skarpt. Han har aldrig vunnit över kort distans men det handlar mest om tillfälligheter då han gjort några riktigt starka lopp över den och det blir öppet huvudlag för att han inte ska hetsa upp sig för mycket och det ska bli intressant att se hur snabbt han kan gå över distansen i nuvarande regi där han liksom många andra höjt sig en nivå. Vi tror att Rommes banunderlag passar honom och det blir säkerligen svensk jänkarvagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-romme-20-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=26167

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.

 

1 thought on “V75 Romme

Comments are closed.