V75 Romme

V75

Romme bjuder på en ganska tunn soppa men det är hyperintressant då det ligger 58 miljoner i potten

[content_protector password=”58miljoner” cookie_expires=”3600″]V75-omgången på Halmstad blev inte speciellt rolig för vår del då spiken Stronghold inte presterade i nivå med vad vi hade förväntat oss samtidigt som ojämne Thaitec hade en av sina bästa dagar där han bara var helt överlägsen. Omgången såg länge väldigt öppen och spelvänlig ut men närmare spelstopp med ett par strykningar så började det kännas allt mer favoritbetonat då det trots allt fanns flera klara favoriter att jobba bort där det var öppet bakom dem men de var tvungna att bränna först. Att vi förutsåg vilka streckfavoriter som var mest överspelade (Run Caesar Run och Kan Ha) hjälpte oss dock föga till slut. Inte heller att vi fick med 1%-aren Anna tidigt på våra V75 Tillsammans-bolag gjorde att vi satte sjuorna där, men med fem streckfavoriter för andra omgången i rad så kan det vara lite sak samma och det var åtminstone positivt att det blev Jackpot igen.

V75-omgången på Romme är en ganska tunn soppa även för årstiden men den blir givetvis intressant då den är spetsad med Jackpotpengar och 58 miljoner kronor i potten till en ensam vinnare. Om vi slog knut på oss själva för att hitta ett system med chans till miljonerna i den senaste V75-omgången så kommer vi framför allt att fokusera på fundament och spelvärde här för att ta del av de Jackpotpengar som har flyttats vidare. Vi spänner inte bågen mot stjärnorna och siktar på att bli ensamma vinnare då vi inte tror på någon jätteutdelning men med lite tur så kan den skjuta i höjden med några hundra tusen kronor eller en halv miljon.

Kallblodsloppet i V75-2 är lite av ett nyckellopp för att det ska bli utdelning i helgen och därför väljer vi att inte köra något utgångskrav där. Jättefavoriten 3 Mjölner Komet (65 %) har givetvis en vettig chans att vinna men känns alldeles för hårt betrodd. Han är väldigt bra i ljusa stunder men också ojämn och har inte startat på två månader och är sedan dess behandlad vilket är ett litet frågetecken. Han står mycket bra inne i loppet och lär försöka dra musten ur konkurrenterna hela vägen här men han har bränt som favorit tidigare i Sverige och han kan definitivt göra det igen. Vi hoppas mest på 12 Raggmunken (4,2 %) från dubbla tillägg som går ner i klass och är speedig och rensar mycket bra om han kommer till i loppet.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-3: 2 Food Money (17 %) gjorde comeback i Guldfinalen efter ett litet uppehåll senast och galopperade pga störning i utgången av första kurvan i en snabb och utdragen spetsstrid. Den här loppet ser givetvis mycket billigare ut än senast och vi tror att spetsstriden kan bli avgörande. 1 Cool Keeper (22 %) och 3 Francais Du Gull (4,9 %) är de värsta motbuden för att komma till täten och den sistnämnde ska inte laddas eftersom han bara har en speed och det är medeldistans och vi är inne på att även den förstnämnde kommer att ge sig ganska snabbt då han är bäst över kort distans. Om man lyssnar mellan raderna på Leif Witasp så låter det i alla fall så och då är loppet upplagt för att Food Money vinner ifrån ledningen för vi är tveksamma till att streckfavoriten 6 On Hold (33,8 %) ska vara tillräckligt bra för att vinna från dödens. I ledningen är vår spik mycket svårslagen men även om han missar spets så bör han få en fin resa, eventuellt i rygg på On Hold som vill gå utan ryggar och tidigt lär komma fram utvändigt.

Det är täta starter för vår spik nu för första gången men det blev å andra sidan inte något riktigt lopp senast och vi är inne på att han kan göra ett bra lopp direkt utan lopp i kroppen vilket han har gjort förut. Hästen återgår till Jennifer Tillman som kusk igen och det behöver inte vara någon nackdel då hon känner honom väl. Orosmomentet är att han är bäst barfota och att banan på Romme är hård vilket kan sätta ner prestationen för hans del men systemmässigt så känns det rätt att ta ställning i den här tunna Gulddivisionen och vi tycker att han känns svårslagen ifrån ledningen.

Utgångar

V75-1: 1 Classification (8,0 %) kommer det bli mycket snack om i V75-inledningen då hon har fått ett bra läge och eventuellt kan ta ledningen i ett annars mycket öppet lopp. Hon har dock inte startat från innerspår på den främre volten så det är lite svårbedömt hur snabbt hon kan öppna men det känns som att hon har en viss spetschans i alla fall och att det som sämst blir rygg ledaren eller tredje par invändigt vilket ger en spårsnål resa och torrt spurtkrut om hon får fritt till slut. Hon vinner inte ihjäl sig men har gått bra på slutet mot hårt motstånd och det inledande loppet håller verkligen ingen högre klass så vi är inne på att hon har en hyfsad vinstchans om det löser sig under vägen.

V75-1: 10 Research (43 %) är den klara favoriten i V75-inledningen då han var väldigt bra den här tiden förra året och hade vi varit säkra på formen så hade det kunnat vara ett spikförslag. Nu tycker vi dock att det blev väldigt billigt senast där han fick bestämma under vägen och hästen imponerade inte i avslutningen. Ulf Ohlsson sitter upp i sulkyn för första gången vilket är en intressant förändring och det är en given A-häst men hästen känns ändå inte så het med tanke på den höga spelprocenten. Han kommer antagligen tävla med helstängt huvudlag som vid segrarna senast och förra vintern samt med skor med brodd vilket bör fungera bra. Han skulle gynnas mycket om det blir körning om ledningen och tempo på loppet under det första varvet.

V75-4: 5 Fantastic Four (16 %) är en av omgångens mest streckvärda hästar. Hon såg jättefin ut senast i ledningen där hon vann med krafter kvar och med det intrycket på näthinnan så känns det som en klar förstahäst i det här öppna stoloppet. Hon har aldrig förlorat i ledningen och det bör vara en stor chans att hon hittar till den positionen här igen då hon kan öppna bra även från femtespår och det inte finns några heta spetsbud på startvolten. Vi tror att Per Linderoth från innerspåret spetsar och sedan nöjer sig med ett lopp i rygg på ledaren. Att Ulf Ohlsson sitter upp liksom senast ser vi också som ett jätteplus och en garanti för en felfri avgång och en fin resa. En stark utgångshäst som kommer att hålla undan för köhästarna länge, förhoppningsvis hela vägen.

V75-6: 4 Zenit Brick (32 %) låter det mycket positivt kring mellan raderna när vi varit i kontakt med stall Timo Nurmos och det är ett potentiellt andra spikbud i omgången. Han är ingen startblixt den första biten men det låter som att det är iordningställt för dagen och han kommer säkerligen försöka köra sig mot spets efter den första kurvan och se till att hålla det värsta motbudet för att överta ledningen, Love Lini, utvändigt om sig. Hästen har tävlat i många tuffa sällskap under säsongen och såg fin ut senast när han gick i mål med sparade krafter bakom Al’s Winnermede och det är betydligt enklare motstånd den här gången och stall Timo Nurmos känns som att de generellt är kraftigt på gång för dagen. Han var trea i ett Derbyförsök i tufft tempo för fyra starter sedan och lång distans är snarast positivt. Skor runt om fungerar utan problem och eventuellt ska de prova en ny vagn på honom den här gången vilket skulle vara extra intressant.

Övervärderade

V75-4: 7 Neon Face (18 %) blir mycket betrodd från innerspåret på tillägg i Stoloppet men man ska komma ihåg att hon har hemskt mycket galopper med voltstart även om de flesta var tidigt i karriären. Vi litar dock inte på henne alls och hon var dessutom het och allmänt tråkig senast och visade ingen vidare form till slut och med tanke på att det är ett svårt läge här och kuskminus med Ville Karhulahti samt att hon tävlar utanför Solvalla vilket är den enda banan som hon vunnit på så tycker vi inte att hon känns som något hetare segerbud.

V75-7: 4 Mellby Apollo (37 %) blir en av omgångens största favoriter och det tycker vi är lite galet. Chansen att han ska vinna ligger i princip i att han ska få överta ledningen men det är vi långt ifrån övertygade om att han kommer få göra då vår tipsetta 2 Bolt Boko (15,2 %) som gick i mål med sparade krafter senast nu ska gå med helstängt huvudlag samt att 7 Mr Vox (10,9 %) går allra bäst i ledningen och kan öppna snabbt utvändigt och det låter som att de ska ladda från start. Om 4 Mellby Apollo (37 %) når ledningen så kan han bli svårslagen då han har jättebra statistik därifrån men vi tycker att det känns långsökt då det är många som är ute efter den positionen här och bakifrån har hästen ett helt annat facit. Hästen är dessutom missgynnad av den hårda banan som Romme med största säkerhet kommer bjuda på och han känns sammantaget som en av dagens sämre favoriter.

Skrällbud

V75-4: 1 Masai Southwind (3,4 %) kan öppna snabbt från innerspåret i volt om kusken träffar rätt och vi är inne på att hon kommer ta spets inledningsvis vilket är mycket värt i ett öppet femtonhästarslopp. Sedan lär hon släppa till vår utgångshäst men det garanterar en fin resa och sannolikt en lucka till slut. Senast avslutade hästen bra i ett billigt lopp och såg ut att ha uppåtform för dagen då hon gick med skor med brodd vilket är samma balans som hon ska gå med igen. Vi tycker att hon känns klart skrällduglig här.

V75-5: 10 Gloria Sund (7,4 %) såg riktigt pigg ut som instängd över mållinjen senast i ett V75-lopp bakom Oh Goodness som var i en klass för sig för dagen. Om hon hade haft fritt så hade hon slutat betydligt längre fram och den här gången så lär hon smygas med i ryggar i det längsta och försöka ta dem till slut och det kan faktiskt bli ganska hårt tempo här. Hon gick med skor runt om senast och det fungerade bra så det blir samma balans igen. Om inte 3 Global Rebellion (38 %) får överta ledningen billigt och stånka undan i sitt eget tempo i täten så tycker vi att hon känns väldigt segerfarlig. Det låter på tränaren till den entaktade spetsfavoriten 2 Moons Madeira (5,4 %) att de kommer försöka köra i ledningen och dra i ett jämnt och hårt tempo och det kan öppna upp det för vårt skrällbud.

V75-6: 1 O.P.Q.C. (6,5 %) gjorde ett bra lopp i dödens senast där han höll starkt i ett tufft sällskap och han har verkligen tjänat ihop till en seger snart. Han kommer bli över från innerspåret här och körs av en kusk som normalt sett har svårt att få till det på V75 men vi tror att han kan överraska om det löser sig under vägen vilket det mycket väl kan göra då det är många hästar som kommer blanda sig i spetsstriden. Han slår normalt sett inte vår tipsetta men ska räknas mycket tidigt bakom honom.

V75-7: 5 Finish Future (3,9 %) har tidigare visat sig fungera bra på V75 där han har bäst statistik i startfältet i en ovanligt tunn Silverdivision och vintern har varit bästa årstiden för honom. Det som talar emot hästen är att det var ett tag sedan han startade och visade riktig form men utgångsläget är bra och kapaciteten duger långt så streckprocenten känns alldeles för låg. Inte minst med tanke på att vi är inne på att stall Timo Nurmos är kraftigt på gång för dagen. Det blir dessutom antagligen jänkarvagn för andra gången i karriären vilket vi ser som ett plus.

Jokersystemet

V75 Romme

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*6*1*3*3*6*4 = 3 888 kronor[/content_protector]