V75 Romme

Spikförslagen

V75-4: 3 It’s Showtime Zaz (19 %) gick barfota runt om för första gången senast och stod för en riktigt fin insats vid en enkel seger från dödens och det är ett klart plus att det blir samma balans igen och i övrigt lär det bli vanlig vagn och öppet huvudlag. Han är inte direkt någon katapult i starten men dödens på den startsnabbe skrällen 1 Nillans Kavat (2,1 %) bör vara ledigt och sedan tror vi att han helt enkelt visar sig tuffast till slut igen. Både tränaren och kusken har visat toppform på slutet och det här känns som en sund spik.

V75-6: 5 Global Unlimited (6,8 %) har blivit allt bättre efter kastration och var mycket bra i första starten på Romme näst senast så han verkar trivas på banan. Han provades med jänkarvagn för första gången i försöket senast och gick i mål med sparade krafter i rygg ledaren utan att pressas och fick därmed ett fint preparélopp. Det är ett perfekt intervall till den här starten (2/2 segrar med starter inom 11-20 dagar) och det blir förutom jänkarvagnen och helstängt huvudlag också barfota runt om för första gången i finalen vilket är en stor lättning från att ha gått med skor runt om i hela livet och det blir dessutom storloppskungen Örjan Kihlström i sulkyn.

V75-7: 7 Mellby Drake (20 %) har varit smällfin på slutet förutom att han galopperade bort sig i starten senast och ska antagligen provas barfota runt om för första gången i den här starten vilket vi tycker känns mycket intressant. Han är stark och rejäl och tål att gå utvändigt men kan faktiskt också pressa sig till ledningen här och då är det en mycket fin vinstchans. Han har aldrig vunnit över 2640 meter men har gjort det över 3140 meter och distansen är snarare en fördel. I övrigt blir det halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

Måstestrecken

V75-1: 10 Trot Kronos (51 %) har sett smidigare ut än nånsin i de senaste starterna och har utvecklats enormt under året och han kommer med absolut toppform. Han tjänade mycket pengar senast men står fortfarande bra inne kapacitetsmässigt i Bronsdivisionen och startspåret passar perfekt då han inte kan vara med i någon spetskörning utan inledningsvis handlar det bara om att hitta en position i andraspår för att styra fram emot dödens varifrån huvudscenariot är att han krossar allt eller möjligen till och med får överta ledningen. Som kuriosa så kan man dock notera att Veijo Heiskanen har bränt varenda gång han kört den här hästen tidigare och han har inte vunnit på V75 som kusk sedan i oktober vilket inte känns helt stabilt på en storfavorit. Det är inte helt säkert att hästen är lika smidig och fin som på slutet heller och det finns alltid en viss galopprisk. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen.

V75-5: 3 Smevikens Cruiser (17 %) är vår klara spetsfavorit och han lär köras i den positionen sedan vilket alltid är mycket värt. Han trivs med Veijo Heiskanen i sulkyn som han tagit tre av fyra segrar med och han har också vunnit ifrån ledningen vid två av tre försök. Han har sett fin ut i de senaste staterna och näst senast när han var ute över lång distans var han nära att bärga sin första seger på V75 och den kan komma den här gången istället för om han inte får något toktryck så bör det vara vettiga möjligheter att han glider undan till slut. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen.

Skrälldragen

V75-2: 9 Calamara’s Girl (9,4 %) kommer från en mersmakande andraplats i försöket där hon gick med full fart över mål och känslan är att formkurvan pekar åt precis rätt håll. Vi ser det som ett kraftigt plus att hon kommer från stall Svante Båth som är en mästare på att ställa i ordning till E3-finaler och vi förväntar oss en topprestation här då det återigen blir barfota runt om samt jänkarvagn vilket är en kombination som hon gick med för första gången senast. Att toppkusken Erik Adielsson sitter i sulkyn är mumma och att vi dessutom är inne på att loppet kan bli kört i halsen på henne denna gång då det lutar åt en tuff spetskörning gör inte saken sämre.

V75-5: 4 Falco Di Quattro (3,1 %) har tidigare svikit när han mött hårdare motstånd men som lågprocentare ger vi honom en ny chans då vi verkligen gillade intrycket på honom senast och känslan är att han är kommer vara ännu bättre nu över en mer passande distans. Ifrån stallet låter det uppåt och från ett perfekt utgångsläge bör han sitta bra på det direkt. I ett lopp där det finns frågetecken kring de flesta betrodda samtidigt som det kan bli ett hårt uppskruvat tempo med 8 Qahar Q.C. (23 %) i dödens så är vi inne på att Falco Di Quattros spurt kan bita riktigt bra. Det blir barfota fram samt jänkarvagn som senast.

Överspelade

V75-5: 2 M.T.Joinville (33 %) har länge varit en snackhäst och har nu gjort några starter efter längre vila där vi förväntat oss starka prestationer. Vi har dock inte blivit speciellt övertygade av honom i de här starterna där han mest sett trög ut och har därmed lite svårt att köpa honom som relativt klar favorit här innan han visat mer aktuell dagsform. Susanne Richter ska kanske testa en ryckhuva på honom för första gången vilket möjligen kan väcka upp honom över upploppet men som favorit känns han ändå inte speciellt het. I övrigt skor runt om och svensk jänkarvagn som vanligt.

V75-7: 6 Barkevious Mingo (14 %) har varit en lång följetong som har startat utan uppehåll i ett par år mer eller mindre och vi har med framgång höjt honom jämfört med spelarkollektivet – speciellt sedan han började tävla med jänkarvagnen på – men i de senaste starterna har det blivit lite grus i maskineriet och känslan är att den riktiga toppformen inte längre finns där vilket även tränaren själv är inne på. Dessutom har han vaccinerats efter senast vilket ofta brukar innebära en försämrad prestation och som relativt hårt betrodd är han inte tidig för oss. Det blir skor runt om och jänkarvagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170819

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.