V75 Romme

V75

Påsktrav på Rommetravet och vi försöker plocka ner “månen” och känner inte för att dansa Disco

[content_protector password=”påskägg” cookie_expires=”3600″]Spiken D.D.’s Hitman som gick barfota runt om för första gången på ett bra tag levererade utan problem under V75-omgången i lördags och det var en av årets bästa spikar hittills då han vann med gott om krafter kvar. Kraftiga lättningar av balansen kan slå åt båda hållen dock och i övrigt var det flera “blindskär” bland infovinnarna, bl a Niky Flax, Cantona America och Coffie U.N.G. som galopperade bort sig i starten när de gick barfota runt om för första gången. Västerbo Arthur är i alla fall en riktig barfotahäst som vi hade med som jätteskräll men vi missade irriterande nog på Spring Erom i högsta klassen – och detta trots att vi var inne på att “megalampan” Mosaique Face är en helt annan häst med skor runt om och vi dessutom förutspådde att Fire to the Rain skulle hålla upp spets.

Den här veckan är det påskfirande och fin travsport hela helgen med V75 på söndag som höjdpunkt och det är fina tävlingar som vi bjuds på. Vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde men om det blir en hög utdelning den här omgången kommer givetvis avgöras av hur det går för segerstaplarna 9 Månprinsen A.M. (64 %) i V75-4 och 2 Disco Volante (58 %) i V75-5 och vi är faktiskt inne på att båda kan bränna och inte bara garderar dem utan rankar ner dem ett snäpp vilket öppnar upp för en stor utdelning. Vi spikar istället i V75-3 där 4 Volstead (37 %) bara är knapp favorit i Gulddivisionen i skrivande stund. Han möter visserligen vår spik från förra veckan som är en tuff utmanare men vi är inne på att spårlottningen och spetsläget kommer att avgöra det här loppet då hästen har vunnit nio av tretton gånger i ledningen och hästen dessutom ska gå med halvstängt huvudlag och barfota fram vilket är ett klart plus jämfört med skor runt om som han gick med senast och i fjolårets sista start.

Det som kan ställa den här omgången riktigt på huvudet är aprilvädret då det finns risk för både några minusgrader och nederbörd under söndagen och det är inte säkert att det går att köra barfota runt om för alla hästar. Vi såg under V75 på fredagen att en del tränare  hade svårt att komma fram till banan på Färjestad pga väderleken men underlaget höll bra i alla fall under tävlingarna och blev snarare hårt än löst och smetigt. Vi kommer i alla fall att räkna med att det ska gå att köra med valfri balans under tävlingarna men det kan ske stora ändringar i rankingen under söndagen om det blir dåligt väder och ändringar i skoinformationen. Det är också värt att upprepa att det är en vinklad startbilsvinge på Romme vilket kan spela roll för en del hästar i vår ranking, t ex 7 Barkevious Mingo (14 %) i V75-7 som väldigt gärna vill nå ledningen.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

V75-omgången inleds med ett voltstartslopp över medeldistans i Silverdivisionen och det är inte så vanligt med voltstart i den här klassen. Loppet är jämnt och rundspelat där favoritduon endast har 17 % av insatserna på sig och vi har hela sex deltagare med över 10 % av insatserna på sig. Egentligen är ett lopp som detta därmed perfekt att ta ställning i om du anser att loppet står mellan de mest betrodda liksom vi gör nu men vi ”fegar” ur denna gång då vi har bättre spikalternativ i omgången och vi får helt enkelt nöja oss med att överleva loppet och hitta spelvärdet gentemot kollektivet genom att vi går aningen kort då vi tar bort två av  de betrodda hästarna från systemet.

Vår känsla är att mycket av loppet kommer avgöras i starten och att den häst som hittar till spets direkt normalt sett bör ha den klart högsta vinstchansen. Som knapp spetsfavorit ser vi 1 Ajlexes Cubano (12 %) som visat vid ett flertal tillfällen att han duger bra ifrån  spets på V75 när han springer barfota runt om. Senast öppnade han snabbt från ett spår långt ute bakom bilen men kunde inte riktigt nå till spets men gjorde ändå ett anständigt lopp och till denna start låter det påställt och det blir återigen optimal balans som är barfota runt om, goggles och jänkarvagn vilket gör honom till en mycket effektiv häst när han får löpa ut i täten. I A-gruppen lägger vi även 6 Sugarmakesmecrazy (17 %) som har en utmärkt springspårskusk i sulkyn i form av Erik Adielsson och även är vår andrahandsfavorit till att nå spetspositionen men även bör ha vettiga möjligheter med ett  lämpligt rygglopp då han sett smällfin ut i år på säkerhetsbalans. Vi hade antagligen tippat honom och spelat utgång eller till och med spikat vid barfotabalans och helstängt huvudlag som är optimalt för honom men det blir återigen “preparé” med skor runt om och öppet huvudlag och dessutom vanlig vagn istället för jänkarvagn som senast eftersom det är voltstart. Som han sett ut på slutet så kan han vinna ändå i ett lopp i Silverdivisionen där det saknas riktiga tungviktare.

I B-gruppen lägger vi 12 Rolex Bigi (11 %) som haft mycket problem men senast återkom efter en längre vila och prestationen var mycket bra vid en lite överraskande vinst direkt och detta är en högkapabel rackare som troligtvis har högst kapacitet i fältet men fortsatt är lite svårbedömd efter skadan. Nu är utgångsläget också uselt men han bör vara framflyttad formmässigt och kommer han till i loppet så är det en bra vinstchans. Han går med öppet huvudlag, vanlig vagn och barfota runt om som vanligt och skulle liksom vår tipsetta vara klart missgynnad om det inte går att köra barfota runt om. Vår andra B-häst är 4 Beppe Am (17 %) har varit en följetong inom V75 under vintern och vi hade inför  senast så smått tröttnat på honom då han sällan levererar lika bra som han ser ut att göra inför tävlingarna eller under loppen. Det blev dock barfota runt om för ovanlighetens skull senast och det intrycket var kraftigt förbättrat över upploppet efter en sen lucka och det aviseras återigen barfota runt om vilket gör honom lite hetare i den här starten också. Det är inte bestämt om det blir jänkarvagn eller vanlig vagn från det snäva spåret i voltstart men om det blir vanlig vagn så vore det ett klart minus då han tävlat i jänkarvagn länge och den enda gången han inte gjorde det på Bollnäs så stod han för en blek insats. Vi tar slutligen med 10 Paparazzi M. (3,3 %) som C-häst då vi ser honom som den enda potentiella skrällen i loppet men samtidigt är det en klar nackdel att det blir bakskor denna gång istället för barfota runt om och det krävs klaff med ryggar från bakspår.

V75-2 Diamantstoet

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för ston som tjänat mellan 325 001 – 975 000 SEK. Här känns det som vanligt när det gäller ston och spårtrappa att en skräll ligger på lut och vi väljer att gardera brett. Klar favorit är 5 Darling Hornline (36 %) men henne tror vi mindre på då det lär bli ett tungt lopp utvändigt och vi lägger henne under rubriken överspelade vilket vi skriver mer om nedan. Vårt förstastreck hamnar istället på 10 Pense Kloster (17 %) som är en riktig vinnarskalle som senast årsdebuterade på ett mersmakande sätt och hon har tidigare visat sig fungera bra bakifrån. Nu bör hon hitta en fin position från bakspår direkt och då vi är inne på att det kan bli ett tufft tempo i detta lopp mellan de mest betrodda på framspår så kan det vara gynnsamt att köra bakifrån men även om tempot inte blir speciellt uppskruvat så är hon tillräckligt bra för att göra en del grovjobb själv. Hon tävlar barfota bak som vanligt vilket är optimal balans.

Som första B-häst och på gränsen till A-häst lägger vi 6 Ninepoints Gaagaa (7,6 %) som sett jättefin ut i de senaste starterna då hon tävlat barfota runt om igen och det måste vara dags för en seger för henne snart. Nu är vi dock inne på att hon kommer bli något av omgångens “kommunare” vilket gör att vårt intresse svalnar en aning och samtidigt är det en uppenbar risk för en vingelresa från det här läget då hon inte är speciellt snabb den första biten och hon är också relativt galoppbenägen. Trots detta så är hon tidig för oss till nuvarande procent och intrycket i de senaste starterna. Där bakom lägger vi 1 Mitica (18 %) som sett väldigt fin ut barfota runt om och i jänkarvagnen i ny regi hos Veijo Heiskanen och är klar spetsfavorit och det är en positon som man ska respektera i jämna stolopp och hon visade näst senast på V75 när hon bombade runt om från spets att hon duger i tuffa sammanhang. Har vi fel i vår teori att det blir ett hårt tryck på tillställningen så kan hon mycket väl leda runt om även om kort distans kanske hade varit att föredra. Därefter skiljer det inte speciellt mycket mellan hästarna och vi garderar rejält och tar totalt med nio streck på vårt systemförslag.

V75-3 Gulddivisionen

Den tredje V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och i nuläget tyder procenten på att loppet ska stå mellan 4 Volstead (37 %) och 5 D.D.’s Hitman (32 %) och vi håller med spelarkollektivet. Ni som följer oss vet att vi gillar att ta ställning i dessa situationer då det är systemtekniskt riktigt och det gör vi även den här gången då vi spikar den förstnämnda hästen som normalt sett har vunnit loppet i spårlottningen och vi skriver mer om det nedan. Väljer du att gardera så räcker det långt med andrahandaren men en intressant kantboll kan även 6 Dante Boko (5,7 %) vara som är främsta motbudet i spetsstriden samt 10 Nadal Broline (12 %) som radar segrarna och har exceptionellt bra statistik efter lång vila och nästan garanterat kommer vara på plats igen. På vårt systemförslag lägger vi Dante Boko som förstareserv då vägen till spets bör vara öppen om favoriten blir struken och han får inte på sig massor av extrastreck.

V75-4 Kallblod

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett kallblodslopp med voltstart och två tillägg. Loppet är öppet för kallblod med 20 meters tillägg vid vunna 900 001 SEK och 40 meters tillägg vid vunna 1 500 001 SEK. Här startar omgångens största favorit i form av 9 Månprinsen A.M. (64 %) och att han har klart högst kapacitet i fältet och även har klart högst vinstchans råder det givetvis inga tvivel om. Vi anser däremot inte att det finns något spelvärde till den här spelprocenten och går därför emot och lyfter en annan häst med bättre spelvärde. Gunnar Melander känner hästen väl men det är inte någon av våra favoriter i sulkyn och med en toppkusk i sulkyn så hade vi troligtvis spikat favoriten trots allt men vi har vid ett flertal tillfällen sett Gunnar Melander “såsa” i kön för länge och vår förhoppning är att så blir fallet när det handlar om medeldistans men kör han i tid så lär det faktiskt bli en säker seger men vi jobbar in en svag kuskprestation. Det är en fördel med ett litet fält och han har mycket fin statistik på att plocka in tillägg oavsett distans men vi tycker att det är en klar nackdel att hämta in dubbla tillägg över medeldistans nu jämfört med i årsdebuten senast då han också ställdes mot 2 Pydin (9,0 %) över lång distans och det är vår idé den här gången då han är obesegrad i spets vilket vi skriver mer om under skrällbud och vi tar även med 6 Smedsbo Faksen (14 %) samt 5 Steinfaks (11 %) som båda lär hamna bra på det direkt och de höjer sig rejält över resten enligt vår mening.

V75-5 Top 7 – Klass II

Den femte V75-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart i Klass II och loppets klara favorit är Stefan Melanders förmodade klassklättrare 2 Disco Volante (58 %) som är omgångens näst största favorit då han visat en skyhög kapacitet för klassen och aldrig förlorat felfritt. Hästen galopperade i debuten i ny regi näst senast och agerade även knepigt senast och har hetsiga tendenser vilket knappast är någon fördel över den långa distansen men att det handlar om en mycket bra segerchans felfritt den här gången råder det inga tvivel om. Han är dock fortfarande omogen och till nuvarande procent bedömer vi spelvärdet som svagt negativt då vi taxerar galopprisken till 30-35 % till att börja med och han vinner inte varje gång han går felfritt heller. Om han sköter sig så kan han dock visa sig komplett överlägsen men det får vi svälja i såna fall. Han går med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag och har många växlar att dra där i framtiden men nu handlar det mest om att hålla sig lugn och att gå felfritt.

Vårt förstastreck landar istället på 12 Rushmore Face (10 %) som svek senast men där vi tror på en bättre insats nu. Han är distansgynnad och liksom favoriten en potentiell klassklättrare och vi spelar utgång vilket vi skriver mer om nedan. Sedan B-rankar vi främst 1 Highspeed Dynamite (13 %) som bör sitta bra på det direkt i vinnarhålet alternativt spets om favoriten kommer bort med galopp vilket inte alls är otänkbart. Hästen är visserligen lite grön och står dåligt inne i loppet men till denna start rycks skorna för andra  gången i karriären vilket vi ser som ett klart plus och dessutom aviseras det jänkarvagn för första gången vilket känns intressant – inte minst om han skulle kunna löpa ut med den i täten där vagnen vanligtvis får störst effekt. Vårt tredjestreck är också en jänkarvagnsdebut i form av 11 Vidivici C.C. (3,9 %) som trivs över lång distans och nu aviseras det barfota runt om vilket han gått bra på innan förutom jänkarvagn för första gången då vilket är något som vi inte vill bränna på! Ovan nämnda hästar höjer sig en del gentemot resten spelvärdesmässigt och gör du ett mindre system kan våra C-hästar plockas bort men vi tar även med tre hästar till som kan skrälla vid maxklaff och totalt blir det därför sju streck på vårt systemförslag.

V75-6 Klass I

Den sjätte V75-avdelningen är ett Klass I-lopp som går över medeldistans med autostart och även här är det Stefan Melander som selar ut en favorit i form av 4 Test Drive (50 %) som eventuellt ska provas barfota runt om för första gången men det är inte något som är odelat positivt på en jättefavorit och vi lägger honom under rubriken överspelade vilket vi skriver mer om nedan. Det vimlar av heta utrustningsändringar i det här loppet i övrigt på hästar som är betydligt mindre spelade och våra hetaste vinstbud hittas samtliga från bakspår där 10 Västerbo HighScore (4,9 %) samt 12 Man at Work (3,8 %) – som också ska gå barfota runt om för första gången – bildar vår A-grupp och utgångsgrupp vilket vi skriver mer om nedan.

Där bakom varnar vi för 9 Niagara Broline (3,6 %) som såg fin ut i första starten efter vila senast. Nu aviseras det jänkarvagn för första gången och träningsrapporterna är fina sedan den förra starten. Dessutom är det upplagt för en fin resa i den främre träffen då han lär kunna rygga startsnabba 2 Cat’s Clondike (3,0 %) inledningsvis och med ett lopp på rulle går han som allra bäst och till nuvarande procent är det ett fynd. I övrigt är det värt att nämna att 6 Mellby Don Juan (5,0 %) antagligen ska gå barfota runt om och med helstängt huvudlag för första gången i nuvarande regi och dessutom antagligen med jänkarvagn för första gången och med vänsterhänte Björn Goop för första gången och om det slår väl ut så kan vi få se en kraftigt förbättrad prestation. Loppet känns vidöppet bakom nämnda hästar och vi väljer att fylla på med nio stycken och jobbar in ett favoritfall.

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med ett långdistanslopp med autostart i Bronsdivisionen och detta lopp håller en mycket hög nivå för klassen där ingen häst är chanslös på förhand. Loppet är därmed också väldigt rundspelat och hela fem ekipage har över 10 % av insatserna på sig och knapp favorit i nuläget är 4 Västerbo Exact (17 %) som vi även har tidigt i rankingen då han kan nå ledningen från ett perfekt startspår och gör han det relativt smärtfritt så bör han kunna spåra runt om och han är även så pass bra att han tål en del tryck under vägen. Han går antagligen barfota runt om nu istället för barfota fram som senast och skor runt om som i årsdebuten vilket är en klar fördel för honom. Vårt huvudscenario är dock att en annan sitter i spets direkt och det är vårt förstastreck och utgång i form av 7 Barkevious Mingo (14 %) och vi skriver mer om honom nedan.

Bakom dessa nämnda hästar i spetsstriden så rankar vi skrällen 1 Mountain Cleaver (5,8 %) som vi skriver mer om under separat rubrik nedan. Peter Untersteiner är också lite uppåt kring 10 Mellby Duke (16 %) som har en kusligt vass avslutning vid rätt resa på rulle och går okej på distansen men lång vila på över en månad är trots allt ett litet frågetecken enligt statistiken. Vi tar även med ytterligare några fler hästar och att vassa deltagare som 9 Island Life (10 %) som förutom att han växt en klass i år och att han fortsätter gå i den svenska jänkarvagnen ska lättas till barfota fram som han gick bra med i höstas samt 11 M.T King of Cash (13 %) som lever på styrkan och ska provas i jänkarvagn för första gången hos Johan Untersteiner hamnar i C-gruppen säger en del om loppets kvalitet.

Spiken

V75-3: 4 Volstead (38 %) stångades mot eliten under hela fjolåret och visade att han duger gott i de sammanhangen. Han ledsnade lite under de sista starterna under fjolåret men återkom senast efter vintervilan och slutade då tvåa bakom Nuncio och det är ingenting att skämmas över. Intrycket var positivt och känslan är att han har tagit vinterträningen på ett bra sätt och med tanke på att Stefan Melanders hästar brukar behöva ett lopp i kroppen för att vakna till så kan vi säkerligen förvänta oss en ännu bättre prestation nu. Inför denna start verkar det vara påställt då han gick med öppet huvudlag senast och nu ska gå med halvstängt huvudlag vilket vi ser som en positiv förändring. Dessutom blir det barfota fram istället för skor runt om och även detta är ett klart plus.

Rent loppscenariomässigt ser det upplagt ut för vinst då vi värderar spetschansen till 75 % och det är en position som han trivs bra i med nio segrar på tretton försök och det bör vara stora möjligheter att han leder runt om. Vi taxerar vinstchansen till 48 % och att den inte är högre trots ovan text beror helt enkelt på att vi har grym respekt för D.D.’s Hitman som vi faktiskt håller som en bättre häst i framtiden och vi blir inte helt förvånad om han faktiskt tar ner Volstead med ett utvändigt lopp och en offensiv körning men det är inte vårt huvudscenario. Det enda frågetecknet för favoriten är medeldistansen även om han t ex vann Kungapokalen över den och även visat att han klarar lång distans och Stefan Melander tycker att det inte är några problem. Hästen har dock knappt tjänat pengar på medeldistans i slutet och har bara en seger på de tretton senaste starterna över medeldistans men just den här gången är vi ändå inne på att spetsgarantin och spårlottningen avgjorde loppet.

Utgångar

V75-5: 12 Rushmore Face (10 %) har tidigare varit väldigt osäker på benen men agerade klart bättre i år vid två segrar och vi spelade därför utgång på honom senast men då hade han oförklarligt en dålig dag vilket naturligtvis är oroväckande men alla kan ha det ibland och vi gör ett nytt försök. Detta är nämligen en sort som vi gillar och som även Lutfi Kolgjini verkar ha höga förväntningar på. Till dagens start står han fint inne i loppet och bakom storfavoriten så är vi inne på att han höjer sig rejält gentemot resten av fältet och vid sunda vätskor så tror vi faktiskt att han kan bomba fram till dödens och vinna plättlätt. Faktum är att vi inte ens är säkra på att favoriten står emot ifrån spets om han lägger lite krafter på vägen och Adrian kör offensivt. Vi taxerar vinstchansen till 21 % och vill du ha en rolig chansspik så är det här ett alternativ!

V75-6: 10 Västerbo Highscore (4,9 %) är en sort som vi håller högt och som vi ofta anser är allmänt underspelad. Han vann för tre starter sedan på ett övertygande sätt inom V75 och såg därefter fin ut som fastlåst med krafter kvar i ett hårt årgångslopp bakom Gareth Boko för att senast avsluta starkt efter ett omöjligt lopp då han gick barfota bak för första gången vilket föll väl ut i skymundan. Han har visat att han duger i tuffa sammanhang och ska gå barfota bak igen och känslan är att han fortsatt är under stark utveckling. Kusken Ulf Eriksson är dessutom duktigt på att ta tillvara på sina chanser och vi är inne på att det kan bli lite tempo på det här loppet och till nuvarande låga procent är han given att gå på.

V75-6: 12 Man At Work (3,8 %) har ett svårt läge men står bra inne i loppet och går från att ha varit hårt betrodd i samtliga starter på V75 på slutet och i V75-finalen senast till att nu vara en jätteskräll vilket ofta är spelintressant. Även om han inte direkt imponerade senast så anser vi att loppet blev omöjligt kört för honom och att han är ursäktad pga det och att han har kapacitet som duger långt i detta sällskap. Att det dessutom aviseras barfota runt  om för första gånger ser vi som ett kraftigt utropstecken. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V75-7: 7 Barkevious Mingo (14 %) är en häst som vi är stormförtjusta i när han börjat gå i jänkarvagnen och som givetvis går allra bäst ifrån spets vilket vi anser det är upplagt för nu då han är mycket startsnabb och vi helt enkelt är inne på att han med “biken” på tar en längd på 4 Västerbo Exact (17 %) in i första sväng. Även om det inte lyckas så blir vi inte förvånade om Jepson lyckas trycka sig till spets då motståndarna bör ha så pass hög respekt för honom. I såna fall så har vi svårt se någon ta ner honom om han får bestämma tempot lite på vägen men vi håller det faktiskt som en bra chans även om det blir lite kubbning inledningsvis och det finns starka motbud. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

Övervärderade

V75-2: 5 Darling Hornline (36 %) tävlade i tuffa sammanhang under hela fjolåret och gjorde det bra. Senast återkom hon efter vila i sin första start i regi Helena Burman. Hon brukar gå bra efter uppehåll och som väntat gjorde hon även i årsdebuten en fin insats och det var en positiv debut även om det inte blev vinst. Nu verkar spelarkollektivet förvänta sig en förbättrad insats med lopp i kroppen men statistiken visar snarast på det omvända med 4-1-0 på sex starter efter lång vila och 0-2-0 på fem starter inom tre veckor och då vi dessutom är inne på att hon får en tung resa i dödens vi endast värderar spetschansen till ca 20 % så tycker vi att hon är överspelad. Även om det kanske handlar om den bästa hästen i sällskapet så möter hon kapabla ston och vi är inne på att det blir en för tuff uppgift att ta ner ledaren och samtidigt hålla undan för motståndarna bakifrån. Dessutom är inte Johnny Takter direkt känd för att vara en skicklig “dödenskusk”! Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V75-6: 4 Test Drive (50 %) har det länge varit “skrik” om och han visade i V75-finalerna näst senast på annandag jul lite av sin kapacitet då han vann från rygg ledaren med helstängt huvudlag förutom jänkarvagnen som höjt honom ett snäpp innan dess. Därefter gick han till vintervila och kom senast ut i sin årsdebut mot ett enkelt gäng och imponerade då stort igen och att han har framtiden för sig råder det inga tvivel om. Vi har däremot svårt att köpa spelprocenten då vi dels endast värderar spetschansen till 40 % då han inte är någon startkatapult men framför allt då vi inte anser att han har någon överkapacitet för klassen och det finns några motståndare som är relativt jämnbördiga. Han ska eventuellt gå barfota runt om för första gången vilket kan vara väldigt positivt jämfört med skor runt om som det var i årsdebuten men det kan också slå åt fel håll och det är en ändring som vi gillar mer på skrällar än stora favoriter. Han ska ses med högst vinstchans i loppet på sitt fina utgångsläge men vi taxerar ändå bara vinstchansen till 30 % och då platsar han under denna rubrik.

Skrällbud

V75-4: 2 Pydin (9,0 %) har utvecklats kraftigt under den senaste perioden och ser allt bättre ut och förutsättningarna nu ser intressanta ut. Han har ingen lätt uppgift mot omgångens största favorit men är klar spetsfavorit och det är en position som han är obesegrad ifrån efter tre tillfällen. Han körs av Ove A Lindqvist som är duktig på kallblod och kan köra på klockan och hålla motbuden på lagom långt avstånd hela tiden och till denna start låter det påställt. Näst senast mötte han storfavoriten och även om det inte räckte hela vägen över lång distans den gången så bjöd han upp till kamp och att det nu är medeldistans ser vi som positivt. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-7: 1 Mountain Cleaver (5,8 %) står bra inne i klassen och körs av skickliga Mika Forss. Mountain Cleaver har utvecklats enormt de senaste månaderna och går successivt framåt. Hon blir över från start som kommer få ett mycket fint invändigt lopp här och är vass med ett lopp på rulle och blir det hårt tryck  på tillställningen så är vi inne på att hennes spurt duger riktigt bra här. Hon är i alla fall mycket bättre än vad folk verkar förstå och gynnad av distansen vilket man kunde se för fyra starter sedan då hon var mycket vass efter en sen lucka – speciellt om spetsstriden blir utdragen vilket den mycket väl kan bli – och hon ska även lättas i balansen till lättare skoning och går annars med jänkarvagn vilket hon varit vassare med på slutet.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*9*1*4*5*9*1 = 4 050 kronor[/content_protector]‎