V75 Romme

Spikförslagen

V75-1: 6 Månprinsen A.M. (72 %) har årsdebuten avklarad där han slog ett av dagens värsta motbud i form av 9 Smedheim Solan (9,3 %) trots att den sistnämnde fått bestämma tempot i ledningen och även om det var en knapp marginal så var det inget snack och Gunnar Melander körde mest på säkerhet eftersom hästen inte trivdes att tävla med brodd på den banan. Nu slipper han sannolikt det och han har mycket bra facit på Romme med åtta segrar på nio starter och bör vara förbättrad med det senaste loppet i kroppen. Gunnar Melander gillar vi att gå emot då han ibland kan köra för sent men här gynnas han av att det är ett litet fält och de flesta motståndare verkar ligga mer eller mindre på rygg och det kan bli en hög utdelning i en multijackpotomgång även om storfavoriten vinner i V75-1. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 5 GlobalSatisfaction (46 %) har gjort två starter efter ett långt uppehåll och varit riktigt bra och den absoluta toppformen bör närma sig nu med ett par lopp i kroppen. Stall Timo Nurmos är i toppform och tror på en mycket bra segerchans i den här starten och det handlar kort sagt om en högklassig häst. Han gick med skor runt om i årsdebuten och barfota fram senast men är allra vassast barfota runt om och det kan bli aktuellt i den här starten vilket skulle vara ett plus. Det ökar vinstchansen men kan också göra hästen lite mer osäker på benen för de som spekulerar i favoritfall. Det enda som talar emot i övrigt är distansen som han visserligen hanterar men det är inget plus jämfört med en del motståndare när han antagligen måste vinna från utvändigt ledaren i en snabb avslutning. Det är dock troligt att det blir en rivig start här och att Ulf Ohlsson sedan kör upp i dödens och dirigerar fältet därifrån. Det blir antagligen barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare och vanlig vagn.

V75-6: 6 Aramis Amok (19 %) galopperade bort en hel del pengar i höstas men stod för ett strålande intryck i årsdebuten senast och verkar ha tagit till sig vinterträningen på helt rätt sätt. Även om 3 Lukas Zaz (17 %) ska ändra till halvstängt huvudlag och kan ta hand om ledningen initialt så är Aramis Amok vår spetsfavorit efter en bit då vi tror på ett mycket offensivt upplägg av Robert Bergh som är mycket taktiskt slipad och lär vilja visa att gammal är äldst. Det blir barfota runt om igen vilket fungerade mycket fint senast och det är fortsatt positiva träningsrapporter och även om favoriten här är bra så tror vi att löpningsförloppet kan avgöra vem som vinner. Förutom barfotabalansen så blir det antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-7: 2 Knifetown Winner (22 %) är en sort som vi gillar och som har blommat ut i Nicklas Westerholms regi och kommer med absolut toppform för dagen. Han har tävlat med skor runt om på slutet men nu blir det barfota runt om igen och det är ett klart plus för hans del och det blir dessutom ändring till ett halvstängt huvudlag och det verkar vara ordentligt påställt för seger på hemmaplan. Det är vår spetsfavorit vilket är en position som hästen har fyra segrar på fyra försök på i nuvarande regi och han borde i våra ögon vara klar favorit. Det är en stor chans att det blir lite av ett blufflopp men han fungerar även bakifrån om det skulle krävas. Det blir antagligen barfota runt om, halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-romme-1-april-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53514

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.