V75 Rättvik

V75

Volstead ser ut att ha en lämplig uppgift men vi har hittat fina drag i de andra loppen istället!

[content_protector password=”huvudlag” cookie_expires=”3600″]Förra lördagen var det ömsom vin och ömsom vatten för vår del då vi kom väldigt rätt på skrällarna 6 Fika (4,9 %) i V75-1 samt på 15 Monster Monsun (3,4 %) i V75-3 vilket gav en bra grund för en topputdelning. Dessutom var vi mycket inne på 3 Sloppy Joe (15 %) i V75-5 som var precis så bra som vi hade hoppats på och vi hade bra läge på alla system men när sedan vår speltekniska spik 1 Chelsea Boko (30 %) missade spets och sedan aldrig fick se dagens ljus i V75-6 efter en något passiv insats i sulkyn av Torbjörn Jansson och 6 Ceasar Sisu (28 %) vann som nedrankad favorit i V75-7 så fick vi nöja oss med sex rätt och tröstpengar tillbaka. Örjan Kihlström förstörde kort sagt festen lite för oss (och värdet på V75:orna) både i tisdags och i lördags med sina favoritvinster. Tipsformen känns oavsett detta väldigt bra för närvarande och nu tar vi nya tag i helgen.

Lördagens omgång på Rättvikstravet såg vid första anblicken rätt trist ut och vi hade inledningsvis inga högre förväntningar kring omgången. Mycket av detta berodde på att storfavoriten 2 Volstead (78 %) i V75-3 som blir en av årets största favoriter kändes given direkt då vi såg startlistorna och då är det uppförsbacke när man jagar de stora pengarna. Lyckligtvis visade det sig vid en närmare granskning att övriga lopp är ruggigt svårlösta och att det finns gott om överstreckade hästar och fina drag i övriga lopp. Det finns helt klart spelvärde i omgången och vi har goda förhoppningar om en bra utdelning trots att storfavoriten bör vinna. Det gäller dock givetvis att inte för många favoriter vinner i övrigt.

Omgången präglas för övrigt av att delar av kuskeliten saknas vilket gör att vi inte tar lika hårt på vissa kuskars dåliga statistik och segerprocent inom V75 som vi normalt sett gör. Det är helt enkelt lättare motstånd för kuskar som exempelvis Kenneth Haugstad och Jorma kontio och nu står de sig förhållandevis bra gentemot konkurrenterna.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Silverdivisionen

Omgången inleds med ett ovanligt svag upplaga av Silverdivisionen och klar favorit är 10 Al’s Winnermede (38 %) med Svante Ericsson från bakspår. Vi håller tveklöst hästen som kapacitetsmässsigt bäst i fältet men samtidigt så är vi lite tveksamma till formen som verkligen var toppad för en tid sedan men inte verkar riktigt lika bra nu och Svante Ericsson i sulkyn känns inte heller som något starkt kort från bakspår i V75-konkurrens. Vår känsla är att mycket kan strula och sammantaget anser vi att insatsprocenten är aningen för hög och vi rankar därför ner en bit.

Vår förstahäst är istället 8 Mellby Apollo (18 %) som senast återkom efter ett halvårs vila och då vann på ett enkelt sätt ifrån spets. Insatsen var bra och rent prestationsmässigt kan vi förvänta oss att han ska vara ännu bättre idag. Vi är fullt medvetna om att startspåret inte är idealt men hästen är trots det vår klara spetsfavorit och ett extra plus är naturligtvis kombon Ulf Ohlsson och Reijo Liljendahl som vinner med allt för närvarande. Vi var länge inne på att göra mer utav hästen men samtidigt kan vi inte blunda för hans dåliga statistik på V75 och det är inte heller någon utopi att det kan strula från start och då blir det snabbt jobbigare. Vi nöjer oss med ensam A-häst och värderar vinstchansen till 27 % men tipsettan känns ändå given. Vi väljer att fylla på med rätt många hästar och vill framför allt varna för 3 Final Oak (6,9 %) som är startsnabb och underskattad och bör hitta en bra position från sitt utgångsläge och stod för ett riktigt fint intryck senast där han återkom efter vila. Vi tar totalt med sex hästar och “chansar” bort 1 Order by Keeper (11 %) som vi anser vara överstreckad trots läget.

V75-2 Klass II

Ett Klass II-försök som i våra ögon känns relativt klasslöst och vi har svårt att se någon häst klättra speciellt långt i klasserna i den närmaste framtiden. Klar favorit är 1 Smokey Herman (47 %) och vi har full förståelse för att han är hårt betrodd men samtidigt anser vi att han är kraftigt översteckad till nuvarande spelprocent och var faktiskt mycket nära att lägga ner hästen i C-gruppen. Vi valde dock till slut B-gruppen då han trots allt är knapp spetsfavorit och därifrån biter han ifrån sig bra men samtidigt anser vi att det finns andra hästar i loppet som faktiskt är bättre kapacitetsmässigt. Då tränaren Ulf Stenströmers hästar dessutom inte går något vidare för dagen så rankar vi ner men vi taxerar ändå vinstchansen till 31 %.

Våra förstahästar är 5 Breezy Badger (5,8 %) samt 10 Prins Norrgård (2,6 %) som bildar vår A-grupp och även ingår i vår utgångsgrupp och vi skriver mer om nedan. Dessa båda hästar är lågt streckade och lite av nyckelhästar för vår potential i omgången och vinner någon av dessa så kan det bli en mycket spännande lördag! Utöver dessa tar vi med två ytterligare hästar och totalt har vi med fem streck på systemet. Här kan det finnas skäl för ytterligare streck men vi väljer att gå relativt kort här.

V75-3 Gulddivisionen

Här hittar vi omgångens spik i form av 2 Volstead (78 %) som har en bra uppgift och vi anser är berättigad storfavorit. Vi skriver mer om spiken nedan och vid en strykning av honom känns 6 Hillustrious (1,9 %) klart mest intressant då han värmde riktigt bra senast och såg ut att vara i bra form och nu är klart kuskförstärkt och i sådana fall blir vår klara spetsfavorit. Dessutom är hästen långt ner på turordningen och får vi en sen strykning blir omgången extra intressant! Vi vill även nämna 1 Standout (2,3 %) som vi anser vara klart prisvärd till den här låga procenten om ni inte köper vår spik. Hästen är ojämn men har varit klart förbättrad på slutet och vill ni inte spika så tror vi att det räcker långt att låsa på ovan nämnda hästar där det rensar bra bakom favoriten. Vi tror dock som alla andra att favoriten vinner och väljer att spika honom.

V75-4 Lördagsloppet

Äntligen är Lördagsloppet tillbaka inom V75 vilket är uppskattat men tyvärr är loppet ganska skiktat och vår känsla är att sju-åtta hästar i fältet startar med minimal vinstchans. Det finns dock ingen klar favorit i loppet och vi har fyra hästar som i princip delar på favoritskapet. Av dessa tror vi mindre på 5 Friddie Islet (15 %) som vi var nära att lämna utanför systemet men tog med på att det är möjligt att det blir barfotabalans och 15 E.V.Gingin (15 %) som vi håller som en riktigt bra häst men där utgångsläget ställer till det.

Knapp favorit är 13 Coolwater In (22 %) som ska provas barfota runt om och det köper vi fullt ut. Vi anser faktiskt att det finns gott om spelvärde här till den här spelprocenten och väljer därför att spela utgång på honom. Bakom favoriten är skrällbudet 10 Get a Winner (6,1 %) klart mest intressant och vi skriver mer om honom under skrällbud. Nämnas bör även 2 Kapten Haddock (8,3 %) som är vår spetsfavorit och dessutom klart kuskförstärkt med Örjan Kihlström i sulkyn som kör i ett fint flyt för dagen. Hästen borde åtminstone ha ca 13 % av insatserna på sig enligt vår värdering. Totalt tar vi med sex hästar och känner oss relativt trygga med det även om vi gärna skulle haft med kantbollen 7 Casper W.F. (2,8 %) på systemet också då han rensar bra men vi fick inte råd med det nu.

V75-5 Klass I

Ett Klass I-försök som känns väldigt ovisst på förhand och där vi inte alls köper det stora favoritskapet på 3 Oki Doki Face (40 %) som vi faktiskt väljer att ta bort från systemet helt och hållet trots att vi har med inte mindre än sex hästar. Vi utvecklar tankarna kring hästen under rubriken övervärderade nedan.

Vår klara förstahäst är istället 4 Playboy Face (12 %) som vi spelar utgång med och där bakom vill vi framför allt varna för 2 Calvados In (3,8 %) som vi varnade lite för även senast från ett iskallt läge då han gick barfota bak efter vila och nog hade kunnat vinna om han körts lite mer offensivt och enligt oss är han ett av omgångens fynd den här gången. Totalt tar vi med sex hästar och för dig med fetare plånbok rekommenderar vi att fylla på med ytterligare några streck.

V75-6 Bronsdivisionen

Loppet håller en låg klass för att vara mitt under sommaren och vi har lite skrällfeeling i detta lopp och hoppas att vi fångat in skrällen bland våra sex streck. Loppets knappa favorit är 2 Danne Edel (22 %) och vår första känsla var att vi skulle såga hästen rakt ut då det inte känns som någon häst som ska vara favorit i Bronsdivisionen. Vid närmare eftertanke så anser vi dock att ekipaget står sig riktigt bra i det här sällskapet och att favoritskapet faktiskt är berättigat och att spelvärdet känns neutralt. Hästen var klart förbättrad i den senaste starten och distansen är nu perfekt. Han är dock fortfarande relativt entaktad och att det nu blir vanlig vagn istället för jänkarvagn ser vi som ett klart minus. Vår förstahäst är istället 1 Republique (11 %) som kommer med full form och är vår klara spetsfavorit och dessutom visat sig fungera bra på lång distans. Då hästen dessutom känns klart kuskförstärkt och tidigare gillat att starta tätt så känns han klart intressant den här gången. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

V75-7 Sommartravets final

I V75-avslutningen får vi se ett härligt lopp med 300 000 SEK i förstapris där favoritduon är två undantagshästar i nuvarande klass. Klar favorit är 3 Minnestads Dubai (55 %) som ser ut att vara något utöver det vanliga. Han imponerade stort senast där han sprang ett och ett halvt lopp då loppet blåstes av och blir inte lätt att komma till tals med vid en liknande prestation. Motståndet är dock klart bättre denna gång och det kan bli svar i spetskörningen och vi köper inte riktigt det höga favoritskapet och rankar ner en bit då spelvärdet känns högre på andra ekipage och favoriter ofta rensar dåligt i V75-avslutningen. Vi taxerar vinstchansen på favoriten till 37 %.

Vår förstahäst är 5 Sahara One (20 %) som även det är en undantagshäst för klassen. Han har hittills i karriären varit lite knepig men när han fungerar fullt ut som exempelvis senast inom V75 så är han svårslagen i klassen. Strykningen bör ha gynnat honom och lyckas Conrad Lugauer nå spets med sin springare så blir han mycket svårslagen men hästen ska ses med vettiga möjligheter även från andra positioner. Tänk på att han var på linje med kanonen Southwind Mozart vid målgaloppen nyligen. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Tillsammans med favoritduon tar vi även med två skrällhästar som B-hästar från tillägg som båda kommer från två topprestationer i den senaste starten i 13 Vernin Starlight (7,1 %) och 15 Stay Alert (3,4 %). Kör favoritduon för hårt mot varandra tror vi att dessa hästar gynnas av det hårda tempot och då vi dessutom håller båda kuskarna högt i sammanhanget var det givet att gå på dem som skrällar i V75-avslutningen. De ska dessutom antagligen gå barfota runt om och den sistnämnda ska gå med helstängt huvudlag vilket känns klart intressant.

Spiken

V75-3: 2 Volstead (78 %) har utvecklats under säsongen och gått från klarhet till klarhet och visat att han tillhör eliten när han tävlar på topp. Det låter väldigt positivt ifrån stallet inför den här uppgiften som ser väldigt lämplig ut på papperet och det är i princip garantispets och det finns inga orosmoln som vi ser på saken. Spets ser speciellt givet ut då det är stallkamraten invändigt som inte lär bjuda någon strid och vi tror inte att någon utvändigt tar sig förbi. Det är alltid lockande att söka miljondrag mot årets största favoriter, inte minst med tanke på att ett par av dem förlorat tidigare under året, men det ser helt enkelt för upplagt ut för honom här då i princip alla faktorer talar till hans fördel och alla motståndare har respekt för honom. Vi anser att han går ner i motstånd och helt enkelt bör städa av detta motstånd relativt enkelt och spikar och går vidare och söker spelvärde i andra lopp. Det blir inga ändringar i balans och huvudlag och vi taxerar vinstchansen till 77 %.

Utgångar

V75-2: 5 Breezy Badger (5,8 %) galopperade direkt senast till vår stora besvikelse då vi var väldigt spända på hur han skulle fungera barfota runt om. Hästen är en ganska enkel typ men såg i alla fall fin ut i övrigt och fullföljde bra efter galoppen och visade full form. Det såg också ut som att barfotabalansen gav en fin effekt (förutom att det kanske orsakade galoppen då) och vi är därför sugna på att ta omtag på honom i ett öppet lopp. Till denna start är det dock oklart om det blir skor eller barfotabalans men oavsett vilket så anser vi att hästen står sig bra mot konkurrensen och blir det barfotabalans så är det så klart extra intressant. Det är dock inte helt avgörande för vår tro på hästen då vi anser att han bör sitta bra på det och tillhör de bästa i loppet kapacitetsmässigt också i nuvarande form. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V75-2: 10 Prins Norrgård (2,6 %) var enormt förbättrad i den senaste starten där han gick barfota runt om och med jänkarvagn för första gången och avslutade med en tung spurt med 1.10/800 meter i spåren. Det blir återigen barfota runt om och jänkarvagn och då intrycket senast var så positivt så tror vi att hästen klarar av att göra en stor del av grovjobbet mot detta motstånd om han gör om en sådan prestation och till den låga insatsprocenten var det givet att lyfta upp hästen till utgångsgruppen trots att Kajsa Frick som sällan vinner på V75 sitter i sulkyn. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-4: 13 Coolwater In (22 %) är det ovanligt positiva tongångar ifrån Per Linderoth som annars är känd för att vara lite försiktig och negativ i sina uttalanden kring hästarnas möjligheter. Hästen har visserligen mött ett klart enklare motstånd tidigare än vad han möter idag men vi gillar verkligen intrycket på hästen i de tre starterna i regi Linderoth och vår känsla är att han är under kraftig utveckling och vi håller det som den klart kapacitetsmässigt bästa hästen i sällskapet. Det är också extra intressant att det nu blir barfota runt om för andra gången i karriären och även om det blev galopp första gången i tidigare regi så känner vi oss relativt övertygade om att det kommer fungera denna gång då han känns klart mer mogen enligt stallet. Vi tycker att han känns given som tipsetta och taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-5: 4 Playboy Face (12 %) har länge sett ut att ha fin kapacitet men har inte levererat i lopp innan näst senast där han var kraftigt förbättrad i Jarlsberg. Efter den starten var han med i V75 på Axevalla från ett omöjligt utgångsläge och såg fortsatt väldigt fin ut inför denna start. Tongångarna inför den här starten är väldigt positiva från stallet och vår känsla är att han är under kraftig utveckling. Förutsättningarna känns riktigt bra då Kenneth Haugstad bör kunna hitta en fin position direkt och eftersom vi har en känsla av att det kan bli ett tufft tempo i detta lopp så bör spurten kunna duga riktigt bra trots att det nu endast blir barfota bak istället för barfota runt om som hade varit optimalt. Vi tycker att det är den klart mest spelvärda hästen i loppet och spelar därför utgång.

Övervärderade

V75-5: 3 Oki Doki Face (39 %) är en häst som vi egentligen håller rätt högt och hade vi trott på toppform hade det varit vår klara förstahäst i det här loppet. Vi gillade dock inte insatsen senast och han har dessutom blivit struken efter den senaste starten då han blev utkörd av banveterinären på Årjäng. Som klar favorit är det stora frågetecken på honom och då vi dessutom värderar spetschansen endast till 15 % så väljer vi att ta bort hästen helt från systemet på grund av det dåliga spelvärdet. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

Skrällbud

V75-4: 10 Get a Winner (6 %) återkom senast efter vila och stod då för en grym prestation där han spurtade vasst till seger. Efter den starten går tongångarna i dur från stallet och han bör normalt sett vara framflyttad till denna start vilket gör att den nuvarande spelprocenten känns låg. Kusken Ulf Eriksson har toppform och kör med gott självförtroende för närvarande och då hästen tidigare visat sig fungera väldigt bra på lång distans så känns han extra intressant idag. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-5: 2 Calvados In (3,8 %) står kanske lite hårt inne i klassen men vi anser trots det att han är kraftigt understreckad. Han återkom senast från en längre vila och stod då för en vass avslutning längst ute vid staketet från ett iskallt läge och vi hade vunnit betydligt mer på vårt V75 Tillsammans-system om han vunnit då som tvåprocentare istället för andrahandsfavoriten Brilliance. Hästen har nu ett desto bättre utgångsläge och formen bör vara framflyttad till denna start även om han presterat bra efter vila tidigare. Visserligen är det ingen toppkusk i sulkyn men fartmässigt anser vi att hästen duger fint här och även om det nu blir skor istället för barfota bak är han intressant för oss från det här läget. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-7: 13 Vernin Starlight (7,1 %) har utvecklats kraftigt på slutet och kommer med absolut toppform. Vi trodde mycket på honom som skräll senast då han formligen flög fram över upploppet men tyvärr räckte det inte ända fram den gången. Då dessutom Örjan Kihlström som vinner med allt för närvarande sitter upp i sulkyn så känns han klart intressant bakom favoritduon och vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

V75 RÄTTVIK

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*2*1*5*6*6*4= 3 600 kronor[/content_protector]