V75 Rättvik

Spikförslagen

V75-1: 1 Seedorf O.M.F. (33 %) var riktigt bra näst senast och släppte bara grejerna och galopperade senast men vi tycker inte att han känns lika osäker nu som tidigare och från innerspåret har han spetsat ett par gånger tidigare. Han har vunnit fyra gånger av fem med täta starter som nu och är obesegrad i ledningen efter åtta försök och att Örjan Kihlström sitter i sulkyn för första gången är givetvis intressant. Det blir också antagligen barfota runt om istället för skor runt om i den här starten samt jänkarvagn vilket gör honom extra effektiv utan ryggar på vägen.

V75-4: 6 Faste Viking (22 %) är också en häst som får Örjan Kihlström i sulkyn liksom vid segern på Bergsåker näst senast så de har bra statistik tillsammans. Vi tror på en utmärkt spetschans här från springspåret utan att det kostar speciellt mycket och även om han är bättre med en ryggresa så verkar han vara under kraftig utveckling för dagen och Örjan Kihlström är en mästare på att hålla hästarna på bettet hela vägen in i mål och att det är kort distans är gynnsamt. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-6: 2 Global Respons (6,2 %) var strålande nere i Frankrike och har nu ett lopp i kroppen på svensk mark där han inte imponerade men vi förväntar oss en bättre prestation den här gången. Han gick med vanlig vagn och norskt huvudlag senast som han hade ovanligt bra statistik med innan dess men nu blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn som det var länge sedan han gick med och det är i princip maxad utrustning. Att Kevin Oscarsson sitter i sulkyn ser vi också som en fördel. Hästen har en hög högstanivå och bör sitta bra på det direkt och blir det lite fart på tillställningen så bör hans spurt räcka långt och som väldigt lite spelad känns han intressant som spikförslag.

V75-7: 9 Trot Kronos (15 %) värmde bättre än nånsin senast där han såg ovanligt fräsch ut för dagen och han levererade också en förbluffande stark insats i själva loppet där han krossade allt från dödens och höll stilen mycket fint in i mål. Han har därmed tre raka segrar och fortsätter han bara att hålla sig lika fräsch så duger han snart i högsta klassen. Han står lite hårt inne och kan hamna på mellanhand här men han trivs över distansen och kuskskiftet ser vi som positivt och som han såg ut senast så går det bara inte att gå emot honom här. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen.

Måstestrecken

V75-2: 2 B.T.’s Viclando (15 %) har vunnit i enklare sällskap än det här men det är faktiskt ingen vidare klass på det här Klass II-loppet och han har ändå höjt sig på barfotabalans på slutet och får Ulf Eriksson i sulkyn för första gången vilket är ett kuskplus i våra ögon. Det är lång vila på en månad inför den här vilket är ett frågetecken men han lär få ett bra lopp i rygg ledaren eller liknande och med tanke på att favoriten normalt sett är en rusartyp så bör det öppna upp sig med luckor i fältet till slut. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn förutom barfotabalansen.

Skrälldragen

V75-3: 6 Smevikens Cruiser (6,5 %) gjorde ett bra lopp även om han blev avslagen senast och visade uppåtform liksom hela stall Veijo Heiskanen. Han kan öppna snabbt och vi tror att han får överta ledningen om startsnabbe 4 Highspirit (6,5 %) frontar initialt invändigt och då är spelprocenten låg. Han har vunnit två av tre lopp i ledningen och Kaj Widell som kör för första gången är bra på att reglera gasen i den positionen. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare och jänkarvagn igen.

V75-5: 9 Mellby Demon (5,0 %) har fina startryggar och har stått för fina avslutningar i de senaste starterna och Timo Nurmos har en grym stallform för dagen. Han fick visserligen stryk av favoriten 4 Broadway Appolo (64 %) senast de möttes men vi tycker inte att det skiljer speciellt mycket mellan hästarna utan tror att det blir löpningsförlopp som avgör vem av dem som är först i mål och det kan bli ett passande överpace den här gången. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

Överspelade

V75-4: 3 Pave Faks (22 %) galopperade tidigare bort sig mycket men agerar mycket mer stabilt nu och galopprisken är inte lika stor i loppen längre. Han svek lite näst senast på V75 men det var nog helt enkelt en för tuff uppgift och han var klart godkänd igen vid segern senast igen i ett billigare sällskap. Det blir dock tufft att nå ledningen här då hästen ska köras på säkerhet initialt och sedan lär han få harva på i dödens och även om han kan vinna därifrån också så tror vi att han får ge sig mot vår spetsfavorit eller någon av tilläggshästarna. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170805

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.