V75 Östersund

V75

Jämtlands Stora Pris är en höjdare och vår tipsetta är fräck

[content_protector password=”nyckelhäst” cookie_expires=”3600″]Vi lyckades tyvärr inte fullfölja vårt hattrick med tre raka V86-vinster med över 100 000 kronor netto i onsdags vilket så klart var en besvikelse men samtidigt inget man kan förvänta sig. Det är dock på något konstigt sätt alltid irriterande när systemen inte sitter trots att vi är fullt medvetna om att det är normalt att missa ibland. Banan var lite knepig för dagen efter att de haft en traktormässa under helgen på Solvalla vilket vi är inne på gjorde att vi fick se ovanligt mycket galopper och ojämna prestationer som är svåra att räkna på. Nu är det i alla fall nya tag och vi hoppas att formen de senaste veckorna även gäller på V75 där det varit lite stolpe ut på slutet även om årsnettot fortsatt är fint.

Helgens V75-omgång på Östersund såg inledningsvis inte speciellt spelmässigt intressant ut då favoriterna överlag verkade starka men efter att ha grävt i lopparkivet har bilden dock förändrats och vi har hittat en drös med borttappade fynd som kan göra att utdelningen lyfter riktigt högt med lite tur. Vi väljer att ta ställning i Silverdivisionen i V75-3 för 4 Sir Ratzeputz (31 %) vilket är ett lopp där de flesta kommer välja att gardera trots att det är ett lite ojämnt lopp. Spikvalet stod mellan honom och 5 Reorder (18 %) i V75-7.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass II

Omgången inleds med ett relativt lågklassigt Klass II-försök jämfört med ett par andra Klass II-lopp de senaste veckorna även om det finns några hästar i fältet som är under utveckling och mycket väl kan räcka en bit upp i klasserna. Klar favorit är 6 East Herkules (45%) som visserligen bör ses med hygglig vinstchans i loppet men att ha ska vara storfavorit i inledningen köper vi inte. Hästen har en bra resultatrad vilket gör sitt till det stora favoritskapet men nu är det klart hårdare motstånd än vad han mött tidigare och vi är faktiskt osäkra på om han duger här då vi trots allt inte är speciellt imponerade av stilen. Vår A-grupp och även utgångsgrupp består istället av 5 Malkin (15 %) samt 4 Viola (12 %) som vi skriver mer om under utgångar.  Loppet känns i övrigt väldigt svårlöst och vi rekommenderar många streck. Vi tar totalt med sex hästar men det behöver inte vara fel att fylla på med ytterligare streck.

V75-2 Kallblod

Ett kallblodslopp där vi anser att tilläggshästarna står mycket bra inne i loppet och här bör vinnaren hittas. Klar favorit är 10 Solör Stegg (39 %) och det anser vi vara berättigat även om procenten inte ger något spelvärde. Vi har blivit imponerade av hästen på slutet och att det är bästa hästen i sällskapet för dagen känns givet och att Torbjörn Jansson som hästen tidigare fungerat bra med nu hoppar upp i sulkyn ser vi också som positivt. Tränaren tror på toppchans och motståndarna verkar ha stor respekt för honom men vi rankar dock ner honom till B-gruppen på det neutrala spelvärdet och då utgångsläget kan ställa till det ordentligt. Vi blir inte förvånade om han hamnar långt bak i kön och får en tung resa och då finns det andra hästar på tillägg som kan göra riktigt bra topprestationer också och det kan mycket väl bli för långt fram för favoriten. Han är dock så bra att han kan reda ut det oavsett resa och vi taxerar vinstchansen till 37 %!

Vår idé och förstahäst i loppet är istället 11 Mino (5,4 %) som vi utvecklar tankarna om under skrällbud och vi kör annars med hängslen och livrem och tar med totalt med nio hästar på vårt systemförslag och försöker framför allt jobba bort favoriten.

V75-3 Silverdivisionen

Östersundstravet har fått ihop ett intressant lopp där flera av hästarna i loppet mötte varandra senast under Elitloppshelgen. Favoritskapet delas av 4 Sir Ratzeputz (31 %) samt 6 Next To None Sib (25 %) där vi väljer att ta ställning för den förstnämnde som vi spikar vilket vi tycker är en intressant spelvinkel mot kollektivet i ett lopp där de flesta kommer att gardera. Distansen är bättre för Next To None Sib nu men det känns väldigt tveksamt att det inte var det rätta trycket i honom senast där han släppte spets och blev klart avhängd och att det enbart skulle handla om att det är humörshäst köper vi inte. Att Torbjörn Jansson sitter upp i sulkyn istället för Björn Goop ser vi också som klart negativt. Det känns lite surt att inte ha med 11 Global Patriot (15 %) som vi anser vara värst emot och kan vara ett tänkbart lås för dig som inte spikar.

V75-4 Lördagsloppet

Nu är det äntligen dags för lördagsloppet inom V75 igen och även om vi gillar konceptet så kan vi inte påstå att detta lopp känns speciellt öppet och intressant spelmässigt. Vi anser nämligen att de två mest betrodda 9 Melvin Palema (25 %) samt 14 Cash a Cheque Em (25 %) också har klart högst vinstchanser med en total vinstchans på 60 % vilket gör dem marginellt underspelade i dagsläget.

Vi tar ställning för 14 Cash a Cheque Em (25 %) som förstahäst som var en häst vi var nära att göra mer av då vi anser att han är mest understreckad av de två. Hästen har nu gjort två starter i regi Stig H Johansson och har imponerat stort i bägge dessa till vår glädje då vi spikade honom senast inom V75. Kommer hästen bra till inledningsvis så tror vi att loppet är över men det finns upppenbar risk för vingel och även en viss galopprisk vilket gör att vi endast nöjer oss med honom som ensam A-häst. Vi taxerar vinstchansen till 33 %.

Bakom vår förstahäst ses 9 Melvin Palema (25 %) med klart högst vinstchans. Hästen imponerade senast i sin första start i regi Bergh och här kan ni som vill gå kort stänga loppet även om det så klart är en rätt tråkig lösning. Vi väljer att ta med två C-hästar i 10 Tjacko Zaz (4,7 %) och 1 Survival Kit (12,2 %) som vi anser höjer sig ett snäpp över resterande hästar i fältet och dem hade vi gärna haft med i B-gruppen men med nuvarande systemkonstruktion gick det tyvärr inte.

V75-5 Bronsdivisionen

Här var vi ett tag inne på att spika storfavoriten 3 Valentino Strix (51 %) som vi gjorde senast men nöjde oss till slut med att ta med honom som den “säkra” utgången och målar på ordentligt där bakom då mycket av omgångens potential trots allt ligger i att favoriten bränner här då det kommer bli ett väl anlitat val av singelstreck. Bakom favoriten är det främst 5 Serious Try (3,3 %) som är kapabel och känns intressant till den här låga procenten. Hade hästen haft en bättre kusk bakom tömmarna så hade han varit given i A-gruppen men nu är utgångsläget besvärligt och Henrik Larsson har en sällsynt förmåga att aldrig få till det inom V75. Vi har dock stor respekt för hästens kunnande och att han gått bra på Östersund tidigare där han har två segrar på två starter och vi håller ändå upp honom i ranken. Totalt tar vi med åtta hästar och här spricker vi knappast.

V75-6 Jämtlands Stora Pris

Östersund har återigen lyckats få ihop ett riktigt kanonlopp och här hittar vi en av omgångens mest överspelade hästar enligt vår mening i form av favoriten 10 Call Me Keeper (44 %) vilket ger ett högt spelvärde på flera av motbuden. Vår förstahäst är 4 El Mago Pellini (8,3 %) som vi trodde på näst senast i Copenhagen Cup och då blev vi givetvis besvikna men senast i Harper Hanovers lopp visade hästen toppform igen och nu låter det rejält påställt inför helgens uppgift och når han ledningen vilket inte är vårt favoritscenario så tror vi faktiskt att loppet är över. Mer troligt är dock att det blir dödens och en El Mago Pellini i form gillar den positionen och vi har bra feeling för att hästen krossar motståndet från dödens. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-7 Klass I

Det avslutande Klass I-loppet är kanske omgångens mest intressanta lopp rent spelmässigt då vi anser att favoriten är överspelad och här finns ett av omgångens bästa fynd trots att hästen är spelad till 19 %. Vi nöjer oss dock med utgång på 5 Reorder (19 %) då det även finns andra skrällbud bakom men vi hade väldigt svårt att välja spik idag och hade inte intressanta kantbollar som 3 Dragon Powerfly (4,5 %) och 6 Källna Orlando (3,8 %) varit med i loppet hade vi antagligen gått fullt ut på vår idé och spikat. Totalt streckar vi sju hästar och känner oss trygga med det.

Spiken

V75-3: 4 Sir Ratzeputz (31 %) står väldigt bra inne i loppet och kommer med visad toppform. Hästen slutade under Elitloppshelgen trea ifrån spets i den tuffa Silverdivisionsfinalen och även om det inte höll hela vägen så går det inte att klaga på prestationen som var förstklassig. Nu möter han ett enklare sällskap och även om det är stor risk för dödens den här gången så är vår känsla att Sir Ratzeputz tar ner den troliga ledaren 6 Next To None Sib (25 %) där vi anar nedåtform efter en lång formtopp. Kör Erik Adielsson bara lagom hårt emot ledaren så att inte Global Patriot bjuds in bakifrån så bör vinstchansen vara hög då hästen är stark och bör gynnas av Östersunds långa upplopp. Det finns även en liten chans att vår spik når till ledningen direkt och då bör det bli en relativt enkel seger. Vi taxerar vinstchansen till 40 % och vi vill poängtera att en bidragande orsak till att vi väljer att spika här är att det rent speltekniskt känns rätt. Vi anser nämligen att loppet i stort står mellan de tre betrodda hästarna och då känns det bättre att ta ställning här då det finns gott om skrällpotential bakom de andra hästarna (Valentino Strix samt Reorder) som vi hade som spikbud.

Utgångar

V75-1: 5 Malkin (16 %) är en häst som stallet håller relativt högt och i ett rätt lågklassigt Klass II-försök är vi inne på att han är den mest kapable hästen i sällskapet och även om det finns en stor risk att han måste gå den tunga vägen då det nästan står skrivet dödens i programmet så är vi inne på att han har stora möjligheter att tugga ner den troliga ledaren 6 East Herkules (46 %) därifrån också. Att det blir barfota runt om för andra gången och att det låter vässat ifrån stallet som kommer med goda träningsrapporter gör det extra intressant. Vi taxerar vinstchansen till 26 %.

V75-1: 4 Viola (14 %) har tävlat mot klart hårdare motstånd på slutet och har från dåliga utgångslägen gjort det riktigt bra. Nu har hon dock äntligen fått ett bra utgångsläge och det låter allmänt uppåt kring hästen för dagen. Vi tror inte att startspår fyra i volt kommer innebära några större problem med en stabil kusk som Erik Adielsson i sulkyn och att det aviseras barfota runt om för första gången räknas som positivt. Vi taxerar vinstchansen till 22 %.

V75-5: 3 Valentino Strix (51 %) spikade vi senast inom V86 då vi var mäkta imponerade av årsdebuten och hästen gjorde oss sannerligen inte besvikna. Då var motståndet i våra ögon hårdare och nu går hästen ner i klass och klarar han långresan på ett bra sätt och håller sig på benen tror vi att det är spel mot ett mål trots att hästen nu troligtvis måste anfalla bakifrån då han är bäst i spets. Vi taxerar vinstchansen till 63 %.

V75-7: 5 Reorder (19 %) känns väldigt intressant i V75-avslutningen då hästen verkar ha en hysterisk form för dagen. Han var senast ute på en “självspringande” bana under Elitloppshelgen och hamnade då i kön från ett hopplöst läge i ett av loppen där det inte blev något tempo alls med New Muscle Ås i täten men han stod för en femstjärnig avslutning i tredjespår runt 10,5/800 meter i tredjespår i ett lopp där det var omöjligt att hinna fram. Även näst senast stod han för en liknande avslutning med 11,5 det sista varvet från en position långt nere i kön där han hann fram till vinst i ett enklare sällskap. Om han är lika bra den här gången så tror vi att han bara vinner ett sånt här lopp. Stallet rapporterar fortsatt toppform och det enda som är lite osäkert är spåret i kombination med distansen som han inte är van vid men om Oskar J Andersson bara hittar ner i andraspår så får de andra det svettigt i det här loppet. Det blir antagligen skor runt om, helstängt huvudlag och någon slags jänkarvagn igen.

Övervärderade

V75-3: 6 Next To None Sib (25 %) är en rutinerad gamling som verkligen har gjort det bra i år men att han är så hårt betrodd mot dessa hästar köper vi inte efter prestationen senast. Vi anser nämligen att både vår spik 4 Sir Ratzeputz (31 %) samt 11 Global Patriot (15 %) är bättre hästar som bör kunna ta ner honom ifrån dödens. Nu är det visserligen kort distans och trolig ledning igen (70 % spetschans) vilket man inte ska förringa men då han saknade det rätta trycket senast så känns han spelmässigt kall och överspelad till den här spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-6: 10 Call Me Keeper (44 %) har verkligen imponerat i Frankrike och gjorde senast debut på kort distans i Elitloppet som ett spännande och svårbedömt “wild card”. Där galopperade han 500 meter kvar men såg annars fin ut och hästen bör ha toppform. Han är med tanke på löpningsförloppet och galoppen senast fortsatt lite svårbedömd med de här förutsättningarna och att hästen har en hyfsad vinstchans i loppet kan vi köpa. Detta lopp är dock stenhårt och här finns det flera andra topphästar med i fältet och spår 10 kan verkligen ställa till det då hästen lär inte få något gratis och han måste infria alla högt ställda förväntningar för att vinna härifrån och vi behandlar honom med stor tveksamhet till den här spelprocenten. Vi håller hästen mycket högt men taxerar vinstchansen endast till 30 % vilket gör att vi lägger honom under omgångens mest överspelade.

V75-7: 2 Scarlets Mirakel (33 %) kommer från Peter G Normans stall som inte presterat speciellt bra på slutet. Att hästen tillhör de bättre i fältet tvekar vi inte på men samtidigt är det första övernattning och hästen har galopperat i tre av sina fyra senaste starter varav två diskvalifikationer i rad och han kan därmed få kvala om han galopperar bort sig igen vilket det faktiskt finns en överhängande risk för. Utöver det så kan flera andra hästar i sällskapet ställa till det då vi tror att antingen 1 Oki Doki Face (15 %) eller 6 Källna Orlando (3,8 %) kommer nå spets och bägge verkar vilja köra därifrån och favoriten kan därmed hamna lite i maskin taktikmässigt. Det luktar en tuff resa för favoriten som redan fått en del “skallar” på slutet och dessutom finns det en risk att mycket kraft offras inledningsvis och då tror vi att han kommer ledsna till slut igen. Vi är väl medvetna om att det här är ett av omgångens “drag” bland flera experter men vi håller inte riktigt med utan taxerar vinstchansen endast till 15 %.

Skrällbud

V75-2: 11 Mino (5 %) är en häst som vi ofta hållit upp högt med totalt sett ett positivt resultat vilket ni som följt oss en längre tid säkert märkt. Vi anser att hästen har en riktigt hög toppkapacitet och att han fungerar som allra bäst tillsammans med Magnus Jakobsson vilket är kusken som ska köra nu. I normala fall hade hästen med denna procent, utgångsläge och motstånd varit en tänkbar chansspik för oss då vi rent fartmässigt håller honom högt men tyvärr finns det även en del negativa faktorer till denna start. Hästen kommer från en liten sämre prestation vilket vi inte tar så hårt på då han tidigare presterat lite ojämnt och vi ser det snarare som oddshöjande.

Desto värre är att det låter inte speciellt påställt ifrån Magnus Jakobsson som är orolig över att det kan bli positionsproblem från start. Vi väljer dock att hoppas på att han kommer bra iväg vilket det i vår värld känns som ca 60 % chans till och då tror vi att Magnus Jakobsson kör offensivt för vi blir faktiskt förvånade om han inte får ta över spets vid tidig attack. Vi taxerar vinstchansen till 13 % vilket ger ett fint spelvärde!

V75-7: 3 Dragon Powerfly (4,5 %) är en häst som vi länge gillat och anat att det finns mycket utveckling i honom. I de senaste starterna har han höjt sig rejält och speciellt prestationen senast var imponerande.  Nu var det visserligen mot ett enklare motstånd men då vår badkarsanalys säger att det kommer bli ett högt uppdrivet tempo från början som kan gynna smygkörda hästar såsom Dragon Powerfly så känns han giftig då även träningsrapporterna är mycket positiva. Han ska dessutom antagligen gå barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången vilket känns väldigt intressant. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

V75 Östersund

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*8*1*4*8*7*1 = 3 584 kronor[/content_protector]