V75 Östersund

V75

V75 med Jämtlands Stora Pris och vi tror på en snabb revansch för vår spelvärda spik som borde vunnit senast

[content_protector password=”intryck” cookie_expires=”3600″]Vi tyckte att det var en skräddarsydd uppgift för vår spik Carabinieri förra veckan och det visade sig också stämma då han vann hur lätt som helst även om han också fick loppet kört i halsen. Det blev dock ingen plats i Oslo Grand Prix på söndag ändå utan han fick nöja sig med Kymi Grand Prix i Finland i nästa start. I övrigt var vi besvikna på omgången då det kändes som att vi borde ha satt systemet på något av våra Tillsammans-bolag men vi gick kort i fel avdelningar och då hjälpte det inte att Flash Hammering var ensam A-häst efter strykningen på Leonas Sami och att Jaques Noir var både ensam A-häst och utgång. Roger Walmann och Robert Bergh låg lågt med Ottens Casher och Muscle Hustle vilket lurade oss något och man ska kanske inte lyssna allt för mycket när vissa tränare uttalar sig eftersom de verkar vara mer ärliga inför sina hästägare än spelarkollektivet ibland. Aron the Baron som var vårt barfotadrag i omgången gick inte barfota till slut heller vilket gjorde att han inte var lika intressant spelmässigt – men vi var i alla fall rätt inne på att storfavoriten Fossens Bonus skulle få svårt att försvara ledningen där.

Det är dags för V75 på Östersund med Jämtlands Stora Pris som dagens clou och även om det inte håller en lika hög klass som vi skämt bort oss med i vissa andra storlopp på slutet så håller det ändå en bra nivå och det är ett jämnt startfält där det är öppet för spekulationer. Vi tror mest på ynglingen 5 Tobin Kronos (20 %) i det loppet som nästan är hälften så gammal som sina motståndare men å andra sidan har en utvecklingskurva som pekar åt rätt håll och det ska bli mycket intressant att se om han kan lösa den här uppgiften. Vi spikar dock i stoloppet för lärlingar i V75-2 där vi tror att 8 First Love Boko (35 %) tar revansch för den snöpliga förlusten senast där hästen var riktigt påställd. Att hon blivit nedstruken ett spår är en klar fördel och Jörgen Westholm verkar säker på att det blir ledningen och då bör hon bli svårslagen med en liknande insats som senast. Vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde.

Östersund är en bana med ett långt upplopp på 218 meter vilket är landets näst längsta efter Axevalla med knapp marginal även om det inte alls nämns lika ofta för den här banan. Det finns alltså all anledning att tro att hästarna från kön kan komma in i matchen – vilket givetvis är positivt både spelmässigt och för underhållningsvärdet. Den är också smal med en bredd runt tjugo meter vid båda starterna vilket kan påverka hur mycket plats det finns vid voltstart och starten i autostart ligger ganska långt efter kurvan vilket normalt sett gynnar hästar med de inre startspåren eftersom de hinner få upp farten lika bra som alla andra och första kurvan kommer lite snabbare. Det kan vara viktigt att tänka på i den här omgången där hästarna från innerspår är betrodda i nästan varenda avdelning.

Om man kollar här på segerprocenten från innerspåret i autostart på våra olika travbanor så ligger Östersund dock nära botten med 6,85 % de senaste åren och det beror antagligen på det långa upploppet till att börja med. Även när man kollar statistik från optimala startspår i autostart 2, 3, 4 och 5 här så ligger Östersund nära botten med 9,57 % vilket är en låg siffra. Från ytterspåren i autostart så ligger Östersund runt medel medan de ligger i toppen från bakspår med en segerprocent på 8,52 % vilket ni kan se här. Vi kommer baka in de här siffrorna i vår analys av omgången även om hästarna givetvis bedöms individuellt.

Det är sommar i Norrland och det väntas omkring 17 grader varmt under lördagen men det ser ut att dra in ett regnområde som passerar under lördagseftermiddagen och det är i skrivande stund osäkert hur det kommer att påverka banunderlaget. Vi räknar med att man ska kunna köra med valfri balans i alla fall men vi dubbelkollar lite extra på hästar som har gått bra på tungsprunget underlag. Det ser ut som att banan är mer åt det lösa än det hårda hållet vilket talar för att det snarare blir lite sugande underlag än för hårt för barfotahästar om det blir nederbörd.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: http://www.andelskungen.se/tipsters/12/

V75-1 Klass I

Omgången inleds med ett voltstartslopp över lång distans och klar favorit är 6 Survival Kit  (35 %) med springspårspecialisten Erik Adielsson och det köper vi fullt ut då vi tror att uppehållet kan ha varit positivt för honom och vi spelar därmed utgång vilket vi skriver mer om nedan och det är också en tänkbar spik för de som vill koppla grepp om omgången direkt i V75-inledningen. Det finns dock många tänkbara skrällar bakom som vi gärna tar med på systemet också och vi garderar istället rejält. Först och främst tar vi med Hans R Strömbergs 5 Tiger Williams (16%) som vi inte hade några större förväntningar på förra veckan på V75 då han gjorde ett topplopp som fyra mot tuffare motstånd än här efter vila. Det kan vara så att stallet är på gång igen efter en liten downperiod och nu är det till skillnad mot senast riktigt täta starter vilket är ett klart plus (tre vinster på sex starter inom tio dagar) och det låter påställt ifrån stallet som kör vidare med jänkarvagnen som han börjat gå med i år trots att det nu handlar om voltstart och i övrigt blir det can’t see back-huvudlag och barfota fram. Det är dock inte säkert att han löser startmomentet – inte minst med tanke på jänkarvagnen och att banan är relativt smal. Distansen ser vi som en fördel i alla fall och han har en seger och en startgalopp över den tidigare.

Vår andra B-häst är 1 Vidivici C.C. (14 %) som är en sort som vi gillar skarpt och som har ett intressant utgångläge. Han körs av Christoffer Eriksson som gör allt rätt för tillfället och även om vi inte tror på spets sä är han vår favorit till att få vinnarhålet alternativt tredje par invändigt och med lucka till slut så kan hans spurt bli svår att stå emot. Han har gått i jänkarvagn i de två senaste starterna vilket fungerar bra och det kan eventuellt bli återgång till vanlig vagn nu då det är voltstart men Christoffer Eriksson brukar inte vara rädd för att köra i jänkarvagn heller så vi räknar med att det blir den vagnen igen. Det blir annars troligen barfota runt om igen samt helstängt huvudlag. Ett minus är att hästen haft en hovböld och vilat och stått över jobb vilket inte varit någon fördel tidigare (0-2-0 på fyra starter med över tre veckors vila).

Det mest troliga är att vinnaren hittas bland de tre nämnda hästarna och gör du ett mindre system så kan det vara lämpligt att låsa loppet på dem men vi fyller på med ett antal C-hästar också och då vår B-grupp inte är speciellt rolig så gör det inte så mycket om det blir en rejäl skräll från C-gruppen istället eftersom den lär rensa rejält. 4 Mellby Charmören (11 %) ska antagligen provas barfota runt om för första gången och får Örjan Kihlström i sulkyn och det kan ge ett rejält lyft men vi är inte överdrivet imponerade av hästen och han får nöja sig med att vara C-häst trots allt. 12 Mellby Diamant (3,0 %) har inte vunnit sedan 2015 och har vilat och fräschats upp inför den här starten men det ser vi snarare som en fördel för den här hästen som har 2-1-0 på fem starter efter vila tidigare. Han provades barfota runt om och med jänkarvagn näst senast och det slutade i galopp men har varit vass i skymundan någon enstaka gång i jänkarvagn tidigare och det kan bli något liknande nu och det är enklare motstånd nu än vad han mött i många lopp på slutet som varit riktigt tuffa och han kan skrälla trots läget om favoriten bränner.

V75-2 Diamantstoet – lärlingslopp

Dagens andra V75-avdelning är ett lärlingslopp för ston med spårtrappa. Loppet går över medeldistans med autostart och är ett lärlingslopp med handikapp och det lockar därför att gardera för många. Denna proposition har dock profilen att antingen vinner favoriten ifrån spets eller så skräller det rejält och vi väljer efter strykningen av Alvena Ullabella att gå fullt ut och spika favoriten 8 First Love Boko (35 %) som vi nu är övertygade om bombar till spets och vi skriver mer om henne nedan.

Vi väljer att ta den knappa andrahandaren 5 Chenin Blanc (14 %) som förstareserv då hon istället seglar upp som klar spetsfavorit utifall favoriten blir struken och då är vi inne på att hon spårar runt om. Hon öppnade snabbt senast men galopperade då hon togs upp och vi tror att hon antingen spetsar själv eller får ta över av 4 Amazing La Marc (4,5 %) invändigt som är bäst på kort distans. Hon har fungerat bra barfota runt om och i svensk jänkarvagn på slutet och det blir antagligen samma balans igen. Det är dock väldigt öppet bakom favoriten och det krävs en stor gardering för att känns sig helt säker här och vi tycker att några riktiga miljonskrällar är mest intressanta streckmässigt som ni kan se på systemet nedan.

V75-3 Klass II

Den tredje V75-avdelningen går över sprinterdistans med autostart och det är öppet för deltagare som tjänat mellan 50 001 – 200 000 SEK. Klar favorit är 1 Vincent Zaz (41 %) och även om Timo Nurmos har fin stallform och favoriten definitivt tillhör de bättre i loppet så känns procenten väl tilltagen då det trots allt handlar om första långresan med övernattning och utgångsläget kan ställa till det. Vi är tveksamma till om han håller upp spets och dessutom så känns hästens aktion bitvis lite hackig och det verkar aldrig vara långt till galopp – vilket nästan var fallet senast då han tappade aktionen till slut vilket aldrig är något positivt tecken inför nästa start. Om han missar spets så kan det bli trafikproblem och då vi dessutom är inne på att vårt förstastreck har chans att ta ner favoriten även ifrån dödens om han tävlar på topp så var det givet att gå emot. Distansen är knappast någon fördel heller även om han vunnit i sitt enda försök över den tidigare då det var i ett billigt sällskap. I övrigt blir det barfota fram och öppet huvudlag eller halvstängt istället för helstängt huvudlag som han gått med på slutet.

Vår A-grupp består istället av 6 Edgy Look (16 %) som senast tävlade under Elitloppshelgen då han imponerade stort på oss då han gick med jänkarvagn för första gången och Christoffer Eriksson kontrollerade fältet ifrån dödens och intrycket var strålande. Han är under stark utveckling och vi blir inte förvånade om han krossar motståndet ifrån dödens igen eller om han släpps till spets av stallkamraten 5 Lexington Hall (14 %) som är vår knappa spetsfavorit. Att det är Christoffer Eriksson som sitter i sulkyn igen tycker vi är en stor fördel jämfört med de som körde innan senast och jämfört med stallkamraten med spåret innanför. Vi dubblar A-gruppen med 4 Ready Lane (5,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud och bakom vår A-duo rankar vi 5 Lexington Hall (14 %) som är vår knappa spetsfavorit som vi nämnt ovan och får han vara ifred ett tag där så kan han mycket väl rinna undan eller så kan det bli ett passande lopp i rygg ledaren. Han gick med ändrad balans och med blinkers för första gången senast och utan checkrem och var kraftigt förbättrad och det blir antagligen samma igen vilket är positivt.

I övrigt så vill vi nämna att 3 Dugur (4,9 %) ska gå barfota runt om för första gången och ska provas med jänkarvagn för första gången inför loppet och även om vi inte har blivit överdrivet imponerad av honom på slutet så har vi stor respekt för när två sådana växlar dras samtidigt och han kan bli en av omgångens hetare hästar under lördagen och platsar tills vidare i B-gruppen. 11 Vilma Spring (0,2 %) är helt ospelad men ska också gå barfota runt om för första gången vilket gör henne streckvärd som miljonskräll och 9 M.T.Jamming Jerry (14 %) ska gå barfota runt om också och har aldrig förlorat när han gått så på fyra starter tidigare även om det är tuffare motstånd nu. Det är också Örjan Kihlström i sulkyn där men det blir dock en vanlig vagn igen och ingen jänkarvagn för första gången vilket hade varit extra intressant. Loppet känns relativt lurigt och vi blir inte förvånade om det smäller till här och tar totalt med sju hästar men det kan vara motiverat att ta med fler om du gör ett större system.

V75-4 Kallblod

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett kallblodslopp över medeldistans och autostart. Loppet är öppet för deltagare med 250 001 – 1 200 000 SEK intjänat med 20 meters tillägg vid vunna 738 401 SEK. Loppets klara favorit är 9 Fender (33 %) som utvecklas stadigt och höjt sig ett snäpp till när han börjat gå barfota runt om igen i de två senaste starterna och speciellt imponerande var det kanske senast trots att det inte var särskilt påställt inför den starten. Det kommer bli intressant att följa honom under säsongen och vi blir inte förvånade om han tar steget upp i eliten men samtidigt hittar vi inget spelvärde till nuvarande procent då känslan är att det kan bli långt fram och han har trots allt inte startat på en månad och det är långtifrån säkert att toppformen sitter där även om de har siktat mot det här loppet länge. Han kan gå fram och krossa allt från utvändigt ledaren och har högst vinstchans i loppet men vi nöjer oss med B-gruppen då mycket kan hända i kallblodsloppen och spelvärdet är neutralt.

Vårt förstastreck är istället 4 Pave Faks (16 %) som gjorde det strålande som trea senast mot tufft motstånd och känslan är att han också är kraftigt på gång. Till denna start låter det påställt och vi förväntar oss en offensiv styrning och vårt huvudscenario är att han körs resolut mot spets och sitter där inom 500 meter. Får han vara i fred ett tag i spets så kan det bli svårt för favoriten att ta tillräckligt mycket över upploppet. Risken är att han galopperar bort sig i starten på den här smala banan men vi tror att det ska gå bra och det blir annars inga ändringar i utrustningen. Därefter rankar vi ett annat spetsbud i form av 2 Kolbergs Lillefot (13 %) som också kommer med absolut toppform men körs av en svag V75-kusk. Nu är utgångläget dock intressant då han kan öppna från alla spår och kusken aviserar att det är spets som gäller och att han kommer köras därifrån om han kommer dit. Han kan få vara ifred i spets och annars så blir det en bra resa i vinnarhålet där han gått i mål med krafter kvar några gånger. Han gick barfota runt om för första gången på länge vid segern senast och ska gå likadant igen vilket är intressant.

I B-gruppen rankar vi även 7 Mix Mollyn (7,1 %) som vi anser är allmänt underskattad och det känns som ett plus att Erik Adielsson sitter upp i sulkyn och då bör han komma bra på det direkt från springspåret och detta handlar om en segervan häst som kan blixtra till rejält med lämplig ryggresa. Han har svarat mycket bra på halvstängt huvudlag vid segrarna för tre starter sedan och senast och ska nu gå med open eye-huvudlag och det är fortfarande lite osynat då han galopperade med det förra gången men vi tror att det kan ge positiv effekt också om hästen går felfritt. Vi tar även med tre C-hästar och kan nämna att det känns lite läskigt att lämna 15 Pydin (2,1 %) utanför systemet då han kapacitetsmässigt räcker långt här men Ove A Lindqvist vinner inte direkt ofta inom travets elitserie.

V75-5 Top 7 – Silverdivisionen

Den femte V75-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart i Silverdivisionen och den klara favoriten är 1 Spitcam Jubb (46 %) som imponerade i Sweden Cup och visade fartresurser som vi inte anade att han hade. Med de insatserna i ryggen och de fina tiderna han gick så blir han storfavorit här och favoritskapet är berättigat men samtidigt så anser vi att han nu blivit alltför hårt spelad då det finns vissa frågetecken. Han är inte någon startkanon och framför allt känns han långsam ut ifrån det inre spåret även om det är lättare på Östersundstravet och han ska gå med ett ny typ av stängt huvudlag som kan göra honom snabbare iväg. I ett normalt sällskap hade vi kunnat avskriva spetsmöjligheterna fullständigt men nu saknas det startkanoner i fältet och vi blir inte förvånade om han trots allt håller upp spets. Det känns dock lite osäkert kring hans dagsstatus då han har fått gå två tuffa lopp under Elitloppshelgen och det är inte ovanligt att det kommer en reaktion efteråt. Tränaren har dessutom kört ytterligare skarpare jobb med honom och det är inte säkert att han svarar rätt på det utan vi kan få se en sämre prestation istället och det kan också bli riktigt tufft tryck här hela vägen med Robert Bergh i dödens. Vi måste också nämna att favoriten trots allt aldrig har vunnit över kort distans på åtta försök även om han gick 1.09,5 över kort distans senast. Vi tar med honom i B-gruppen då vinstchansen trots allt är relativt hög men gör du ett mindre system så behöver det inte vara fel att ta bort honom från systemet.

Vi tror att bakspåren kommer in i matchen här på det långa upploppet med överpace på vägen och väljer istället att spela utgång emot favoriten med 11 Queer Fish (14 %) samt 10 Zenit Brick (3,5 %) som vi skriver mer om nedan och därefter rankar vi 5 Valeur (15 %) i B-gruppen trots att den korta distansen känns som en nackdel för honom då han brukar hamna långt bak och få lite långt fram även om han alltid spurtar starkt. Känslan är dock som sagt att det kan bli en tuff körning i loppet och att Örjan Kihlström kan bjuda sin häst en perfekt ryggresa från sitt fina startspår. Totalt tar vi med fem streck och känner oss trygga med det. 7 Balfour (15 %) låter Robert Bergh riktigt nöjd med och han lär sätta färg på loppet tillsammans med favoriten. Hästen kan visa sig vara bäst igen men det blir dock framskor och öppet huvudlag i den här starten så det är inte lika maxat som senast och läge och distans är inte heller några plus och han blev utkörd senast efter att ha orsakat omstarter vilket inte var en optimal uppladdning.

V75-6 Jämtlands Stora Pris 2017

Den sjätte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat lägst 400 001 SEK. Detta är omgångens sportsliga höjdpunkt och loppet är relativt rundspelat och trist nog tar vi efter viss tvekan med samtliga fyra deltagare som är hårt streckade på vårt systemförslag. Vårt förstasteck landar på ynglingen 5 Tobin Kronos (21 %) som nu gör sin första start mot den yppersta eliten. Han är en riktig glänsare och det är lite svårt att veta exakt hur bra han är då segrarna har varit imponerade på lätta fötter utan att han behövt bruka speciellt mycket. Motståndet hårdnar nu till ordentligt men vi är inne på att detta kan vara en häst för den yppersta eliten redan nu och då vi desstuom har en känsla av att det kommer bli tufft tempo  i detta lopp med 1 Västerbo Highflyer (18 %) i spets med Adrian Kolgjini och 3 Mosaique Face (20 %) i dödens så kan det lösa sig perfekt om han kommer ner bakom dem. Att Örjan Kihlström sitter i sulkyn i ett storlopp är en enorm fördel rent taktiskt och minskar inte direkt chanserna och det blir barfota runt om, can’t see back-huvudlag och vanlig vagn som på slutet och tipsettan känns given.

Bästa skrällbudet i loppet är den ständigt underskattade 10 Oasis Bi (4,0 %) som har en bra spurtförmåga om blir det överpace som vi spekulerar kring ovan och då räcker hans spurt långt. Även han körs av en toppkusk och det känns som loppets fynd. Utrustningsmässigt så går han nästan alltid likadant och det finns ingen större anledning att ändra på det. Vi tar även med sagohästen 4 Spring Erom (16 %) i B-gruppen före spetsbuden som vi skrev om ovan då han gjorde det väldigt bra i försök och final av Elitloppet och faktiskt satt lite fast med krafter kvar bakom ingen mindre än Bold Eagle i finalen. Han ska övernatta för första gången på länge men det är en rutinerad häst som lär klara av det mesta och upprepar han insatsen från senast så unnar vi honom verkligen en seger och han gynnas också av överpace. Totalt tar vi med fem hästar men gör du ett mindre system så kan det vara lämpligt att chansa lite och låsa loppet på tre hästar som gynnas av det mest troliga löpningsförloppet.

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med ett medeldistanslopp med autostart och här hittar vi omgångens största favorit i form av 4 Linus Boy (55 %) som var ute i Harper Hanovers lopp senast och gjorde det klart bra men ska gå med skor runt om nu och har blivit väldigt hårt spelad och vi skriver mer om honom under rubriken överspelade nedan. Vårt klara förstastreck är istället 11 Bison Spiro (9,2 %) som var strålande efter galopp i samma lopp som favoriten senast och får jänkarvagnen på nu igen förutom att Erik Adielsson kör som senast vilket är ett stort kuskplus jämfört med när han är tränarkörd och vi spelar utgång med honom och skriver mer om det nedan.

Därefter rankar vi  5 Overtimeosåfin (5,4 %) som vi även var nära att lägga i A-gruppen men vi fick inte råd med det i denna systemkonstruktion. Vi skriver mer om honom under skrällbud och rankar sedan 10 Valentino Strix (12 %) som kapacitetsmässigt räcker långt men har förbluffande  svårt att vinna mot tuffare motstånd. Han kommer dock med visad form men spelprocenten är också relativt hög och som andrahandare anser vi att spelvärdet endast är svagt positivt. Vi tar även med tre kantbollar som C-hästar som alla kan duga vid perfekta löpningsförlopp men som vi rent kapacitetsmässigt håller som snäppet sämre än nämnda hästar.

Spiken

V75-2: 8 First Love Boko (35 %) lovade Jörgen Westholm nästan vinst med senast och han var fortfarande riktigt segersäker i sista sväng där han satt och försökte köra hela fältet. Det blev dock en snöplig förlust där till slut då hästen inte tände om över upploppet men vi tror att hon tar en snabb revansch här i ett fält som ser lite enklare ut än senast. Att hon blivit nedstruken ett spår är en fördel då hon står bra inne och är startsnabb och Jörgen Westholm verkar helt säker på att det blir ledningen och att det är Oskar J Andersson i sulkyn tycker vi faktiskt snarare är en fördel jämfört med senast – och med tanke på motståndet med lärlingar så är det en stor fördel då det är en av fältets bästa kuskar. Hon har länge gått med jänkarvagn och oftast barfota runt om och i årets två starter har det fungerat bra med norskt halvstängt huvudlag då hon först satt fast i årsdebuten och sedan var riktigt bra senast. Det blir antagligen samma utrustning nu förutom att det verkar bli öppet huvudlag men det tycker vi inte är något direkt rankingavgörande i det här sällskapet. Vi tror att ett lopp till i kroppen som hon fick senast kan vara positivt och att hon bli svårslagen med en liknande insats som senast i ett lopp som i övrigt är väldigt streckkrävande. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

Utgångar

V75-1: 6 Survival Kit (35 %) har utvecklats enormt under vintern av omlagd intervallträning och förbättrad stallmiljö vilket antagligen förklarar mycket av tränaren Magnus Träffs otroliga stallform i år. Segern den 12 april imponerade stort på oss och en liknande insats tror vi inte att motståndarna här är mäktiga till. Därefter har han startat ytterligare en gång men hängde då på en töm i sista sväng och slutade endast tvåa. Spurten var dock fortsatt mäktig trots att han inte var helt körbar och därefter har han behandlats för första gången i karriären mer eller mindre vilket vi faktiskt ser som en fördel i den här starten. Inte minst med tanke på att han har två segrar på tre starter efter längre vila tidigare. Förutsättningarna till lördagens uppgift ser perfekta ut då vi håller honom som klar spetsfavorit från spår sex med springspårspecialisten Erik Adielsson i sulkyn. Därifrån ser vi det som en toppchans då han vunnit ifrån den positionen vid fyra av fem tillfällen även om fyra av dessa starter var i hans fyra första starter i karriären och han inte går där speciellt ofta nu för tiden. Han har i alla fall visat sig fungera utmärkt på Östersundstravet och tävlar han på topp så bör han helt enkelt hålla undan då vi även ser den långa distansen som ett plus. Det kan bli nervöst och mycket omstarter i V75-inledningen och om han lägger krafter i återkallade starter eller missar spets så blir det lite värre att reda ut uppgiften men vi taxerar totalt sett vinstchansen till 53 %.

V75-5: 10 Zenit Brick (3,5 %) har en riktigt trist resultatrad vilket vi tackar för då hästen har haft mycket oflyt både i spårlottningarna och i loppen. Träningsrapporterna är fortsatt väldigt positiva och vi håller honom fartmässigt som en av de bästa hästarna i sällskapet men det går dock inte att blunda för att han galopperar ofta och som favorit är han inte trygg att hålla i handen. Som storskräll är han desto mer tacksam att ta med då grundkapacitetet är hög när han tävlar på topp och vi är inne på att han vid lämplig ryggresa i högt tempo bör ha goda chanser att spurta förbi alla här över Östersunds långa upplopp. Detta trots att distansen inte är hans bästa och trots att det blir skor runt om – vilket vi tror gör honom mer säker på benen (100 % galopp barfota runt om och 67% galopp barfota bak). I övrigt blir det antagligen helstängt huvudlag vilket är ett plus. Spelprocenten är alldeles för låg som vi ser på saken då vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-5: 11 Queer Fish (14 %) kommer liksom Survival Kit från Magnus Träffs stall som har haft så otroliga resultat i år och har radat upp topprestationer på slutet och insatsen senast på Elitloppshelgen var extra imponerande. Att han nu startar från bakspår är en nackdel då han är bäst med tätkänning men att det blir bakskor eller eventuellt skor runt om ser vi inte som något avgörande minus då han har gjort riktigt bra lopp med alla typer av balanser och vi ser det som viktigast att han går med jänkarvagn igen som han gjort på slutet. Bakspåret uppvägs också av att Erik Adielsson hoppar upp i sulkyn och det är faktiskt första gången Queer Fish körs av en riktig toppkusk. Har han tagit det senaste loppet som var tufft på rätt sätt så är vi inne på att han kan spurta förbi motståndet men han kan även vinna den tunga vägen då han tål en del grovjobb. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V75-7: 11 Bison Spiro (9,2 %) var liksom favoriten ute i Harper Hanovers lopp senast och även om placeringen blev sämre så anser vi att Bison Spiro med råge överglänste Linus Boy där och kusken Erik Adielsson som körde för första gången på länge var imponerad efteråt. Vi gillade verkligen vad vi såg och det här har länge varit lite av en snackhäst som de senaste månaderna visat riktigt fin form. Med en proffskusk i sulkyn igen som det var senast så är känslan att han blev ytterligare förbättrad och det blir dessutom återgång till jänkarvagn igen förutom barfota runt om som fungerat så bra på slutet. Trots att det är bakspår här vilket för övrigt statistiskt inte är så illa på Östersundstravet som vi skrev om i inledningen så är vi inne på att det bör vara en fin vinstchans då vi är inne på att det kan bli en tuff körning där framme och han kan ta dem till slut eller så kan Erik Adielsson köra fram i dödens tidigt och ha vettiga möjligheter att kontrollera fältet. Till nuvarande procent är det omgångens fynd och vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Övervärderade

V75-7: 4 Linus Boy (55 %) kommer från Timo Nurmos stall som brukar tävla framgångsrikt i Norrland och från en plusbetonad  insats i Harper Hanovers Lopp där han slutade trea. Samtidigt som insatsen var bra så anser vi att den blivit lite överskattad då han verkligen fick loppet kört i halsen och dessutom såg inte travet klockrent ut och galoppen verkade ligga nära till hands som vanligt för den här hästen.  Vi anser att han är tacksam spelmässigt som storfavorit då han fick ett tufft lopp senast och trots allt galopperat i ca 50 % av sina starter och dessutom blir det skor runt om nu vilket är ett minus och talar för att han har slitna hovar. Dessutom lär han inte nå spets direkt och det är troligt att han inte får överta utan istället harva i dödens och då det inte handlar om någon häst med överkapacitet för klassen så försöker vi fälla honom. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Skrällbud

V75-3: 4 Ready Lane (5,2 %) är en häst som är under stark utveckling och från sitt perfekta utgångsläge bör han kunna hitta ner i andraspår och sitta bra på det direkt. Nu har han härdats i några lopp med tufft motstånd och han lär inte slösa några krafter i spetskörningen utan istället hoppas på ett lite för tufft tempo där framme vilket det mycket väl kan bli då flera lär köra hårt om ledningen och då bör chansen vara hyfsat stor att han spurtar förbi allt över upploppet. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt och vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V75-7: 5 Overtimeosåfin (5,4 %) startar också från ett perfekt utgångsläge och vi bedömer spetschansen till 40 % och i en inte alltför tuff Bronsdivision där han visserligen själv står hårt inne och där favoriten kan galoppera bort sig så tror vi att han kan spåra hela vägen. Vi gillade intrycket senast och det lyser form om hästen som verkar var under kraftig utveckling och det låter även riktigt påställt ifrån stallet som verkar vara inne på att prova att köra i ledningen om han kommer dit. Hästen har gått med norskt på slutet och har också blivit snabbare ut med öppet huvudlag i starten och går barfota fram och med jänkarvagn i övrigt som vanligt. Om han missar spets så ger vi inte slaget helt förlorat då han har en bra spurt med en lämplig ryggresa i högt tempo. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*1*8*7*5*5*1 = 4 200 kronor[/content_protector]‎