V75 Örebro

V75

Högklassiga V75-lopp på Örebro och det ser ut att vara perfekta förutsättningar för vårt spikförslag nu

[content_protector password=”Örebro” cookie_expires=”3600″]Nu har verkligen högsäsongen kommit gång och efter att ha fått njuta av högklassig sport på Åby förra helgen är det dags för fina tävlingar igen. Helgens omgång håller överlag en hög klass med stayerloppet Örebro International som höjdpunkten medan tyvärr Gulddivisionen håller en ganska låg nivå för säsongen då flera av de bästa hästarna antagligen sparar sig för att försöka kvala in till Elitloppet de kommande veckorna.

I början av veckan var vi faktiskt inte speciellt laddade inför helgens omgång rent spelmässigt då vi ansåg att favoriterna överlag såg starka ut men den känslan har successivt växt bort då vi hittat flera spelmässiga fynd och även fått känslan att flera av de betrodda hästarna kan fällas med tanke på yttre omständigheter och banan. Nu är faktiskt vår känsla tvärtom och vi tror på en ganska bra sannolikhet för hög utdelning. Vi väljer att spela med spik på 2 Coldtown (19 %) i V75-6 som ser ut att ha en jättefin uppgift efter strykningen av Nadal Broline och vi gör detta fullt medvetna om att streckprocenten lär stiga fram till spelstopp.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

Dagens första avdelning inom V75 håller minst sagt en hög klass och man får nästan känslan av Elitloppshelgen redan är här. Det kryllar av topphästar och att vi rankar en sådan fin häst som Valeur först på nionde plats säger det mesta. Även om loppet håller toppklass så känns det ändå som skräddarsytt för vår utgång 5 Fossens Bonus (47 %) som är berättigad favorit. Bakom honom är det några hästar som höjer sig som extra streckvärda och vi tar med dem som B-hästar och stänger loppet på fem streck och här skulle man kunna motivera att ta med fler streck men för att få ihop vårt systemförslag så gick det inte för oss.

V75-2 Klass II

Dagens andra lopp håller lite ojämn klass och känslan är att det framför allt är de hästar som är inblandade i spetsstriden som det står mellan. Den häst som når ledningen bör ha en vettig chans om det inte blir alldeles för tuff öppning och vår klara spetsfavorit är 4 M.T.Klara (18 %) vilket är en kraftigt bidragande orsak till att vi spelar utgång på henne. Där bakom rankar vi favoriten 2 Well Done La Marc (40 %) som har imponerat hos Björn Goop och vi värderar hästens vinstchans som aningen lägre än vår utgång. Loppet känns i övrigt ganska ovisst om det inte är så enkelt att det blir spets-och-slut och vi tar med totalt sju hästar inom ramen och det känns relativt tryggt.

V75-3 Gulddivisionen

Gulddivisionen denna vecka är lite av en besvikelse efter att ha blivit vana med de senaste veckornas toppkvalitet. Favorit i brist på bättre är 3 Global Money (29 %) som visserligen är en mycket kapabel häst men vi har inte varit riktigt nöjda med hästens prestationer på slutet och rankar ner honom en bit. Först rankar vi istället 10 Spring Erom (15 %) som vi var mycket nära att spela utgång med men vi nöjer oss med ensam A-häst. Anledningen till att vi tror på hästen är dels att han har visat klart mest på slutet och även om det inte är positivt med kort distans så känns det lite som att hästen faktiskt är överlägsen motståndet på visad dagsform och dessutom ska hästen gå barfota runt om för andra gången i karriären (galopperade i en trång situation den första gången) vilket känns väldigt intressant om det fungerar. Vår känsla är att hästen kan vinna den tunga vägen men samtidigt befarar vi att det kan bli ett försiktigt upplägg och ingen överpace vilket gör att vi nöjer oss med att spela honom som A-häst.

Bakom Spring Erom har vi som klar andrahäst 1 Allaballakaitoz (20 %) som de flesta experter går på då hästen är den logiska chansspiken från ledningen. Hästen är mycket startsnabb och har goda möjligheter att nå spets och att det sedan blir ett blufflopp. Vi har dock ingen riktig feeling för hästen idag och fullt medvetna om att han logiskt borde vara favorit så har vi en känsla av att något kommer strula eller att hästen inte kommer göra någon bra prestation. 4 Francais Du Gull (2,8 %) som ska gå med helstängt huvudlag kan mycket väl överflygla honom i starten från ett perfekt läge vilket skulle sätta käppar i hjulet direkt. Att hästen får bli B-häst är något av en kompromiss mellan logik och känsla vilket enligt vår erfarenhet ibland kan vara den bästa lösningen.

På vårt systemförslag har vi totalt med fem hästar och vill du vara i princip hundra procent att överleva loppet tar du även med 8 Cool Keeper (5,0 %) samt 7 Quid Pro Quo (8,4 %).

V75-4 Klass I

En stor del av omgångens värde hittar vi här då vi anser att storfavoriten 2 Say That Again (61 %) har blivit alldeles för hårt streckad med över 60 % av insatserna på sig vilket är obegripligt då vi inte tror att han får bestämma vilket lär krävas över den här långa distansen mot det här motståndet. Vi anser att han borde ha ca 30 % av insatserna på sig och här har vi istället hittat vår tredje utgång i form av en barfotaspringande 8 Wollafur (4,9 %) som är en riktig smällkaramell. Det finns gott om hästar med hög kapacitet i detta lopp och vi fyller på ordentligt med åtta streck och försöker jobba bort favoriten. Att vinnaren finns utanför vår ram känns inte speciellt troligt.

V75-5 Stoeliten

Även i detta lopp hittar vi en storfavorit i form av 10 Windy Ways (61 %) och den hästen är vi förtjusta i men samtidigt anser vi att spelvärdet är dåligt idag med tanke på bakspåret på Örebro och att Redén varnar om att hon behöver ordentligt fäste vilket brukar vara svårt på Örebro och vi tycker att hästen borde ha ca 45 % av insatserna på sig och rankar därför ner ett snäpp. Istället har vi valt att spela med 3 Bethel Hanover (16 %) som ensam A-häst då vi anser att det är här spelvärdet finns. Vi taxerar hennes vinstchans till 25 % och detta är en häst som vi är riktigt förtjusta i då hon är startsnabb och vår spetsfavorit och når hon dit blir det inte en lätt nöt för storfavoriten att knäcka. Totalt har vi med sex hästar på vårt systemförslag och för dig som gör ett mindre system är det C-hästarna i detta lopp som vi först rekommenderar dig att ta bort.

V75-6 Silverdivisionen

Här ändrades förutsättningarna dramatiskt då storfavoriten Nadal Broline som vi är så förtjusta i blev struken. Vi hade visserligen inte tänkt att spika storfavoriten men vi såg framför oss Coldtown i spets med en hårt tryckande Nadal Broline i dödens vilket skulle kunna bädda för en tredje häst. Efter strykningen så känns loppet istället skräddarsytt för vår spik 2 Coldtown (19 %) som vi tror leder runt om och vi skriver mer om nedan!

V75-7 Örebro International

Omgången avslutas med Örebro International som är dagens höjdpunkt och som vanligt håller en mycket hög standard. Denna upplaga känns vidöppen då det finns frågetecken kring de betrodda hästarna och vi blir inte förvånade om det kan komma en riktig skräll här även o vi tror klart mest på hästarna på 40 meters tillägg som har tagit hem detta lopp de flesta gångerna de senaste åren på sin hårdhet. Vi har mest feeling för 12 Alfas Da Vinci (24 %) som var nedsatt infektion senast men ska gå barfota nu och trivs ypperligt över tre varv och där det rapporteras om väldigt fina träningsrundor efter senast.

Spiken

V75-6: 2 Coldtown (19 %) är en häst som vi alltid hållit väldigt högt och som har visat en väldigt hög toppnivå när han fungerat fullt ut. I den senaste starten återkom han efter vinteruppehållet och det gjorde han med bravur, speciellt om man tänker på att hästen vilat i nästan sju månader. Årsdebuten lovade mer och till dagens start bör han normalt sett vara kraftigt framflyttad formmässigt och då duger han väldigt bra i klassen trots att motstånd sannerligen inte saknas då flera av motståndarna även dom är riktigt fina hästar.

Storfavoriten Nadal Broline har dock blivit struken och eftersom de värsta motbuden startar utvändigt är vår känsla att det inte finns någon i sällskapet som vill trycka på i dödens vilket känns väsentligt då Coldtown är vår klara spetsfavorit. Ifrån spets har hästen tidigare bitit ifrån sig riktigt bra och har därifrån hela 11 av 13 segrar och spiken känns faktiskt som given. Blir han utmanad eller missar spets är loppet inte över då han helt enkelt är grymt bra och har chans att vinna oavsett resa. Till dagens start blir det troligtvis barfota runt om vilket är ett plus. Det största orosmolnet som vi ser det är faktiskt kusken Jorma Kontio som nu har 64 lopp i rad inom V75 utan seger och då har han varit betrodd ett flertal gånger. Med en toppkusk hade vi taxerat vinstchansen till betydligt mer än 45 % vilket är vår värdering i nuläget vilket räcker gott för att spelvärdet ska ses som skyhögt.

Utgångar

V75-1: 5 Fossens Bonus (47 %) är en blänkare som har varit en snackis från första stund och det spåddes tidigt att det skulle bli en riktig stjärna. Han har nu hunnit bli sex år och även om han gjort det bra hela vägen så var det först när han började gå med barfotabalans förra året som han blev riktigt bra. Han har sett fullkomligt lysande ut vid några tillfällen och även om det mest varit mot billiga gäng så är intrycket bestående. Vår känsla är att han kan fortsätta utvecklas till den kanon som han ser ut som även om det inte är glasklart då han även svikit några gånger mot hårdare motstånd.

Till dagens start känns förutsättningarna fina då de värsta motståndarna har fått bakspår medan han är vår klara spetsfavorit och vi tror faktiskt att han når den relativt enkelt även om det är mycket spekulationer om andra scenarion. Till dagens start blir det liksom i den senaste starten barfota runt om och eftersom träningsrapporterna går i dur sedan senast och distansen inte är något problem så förväntar vi oss inte än sämre prestation utan snarare bättre och då blir han mycket svår att komma till tals vid.

Vi vill också nämna att en bidragande orsak till att vi tror på Fossens Bonus är att vår känsla är att både Erik Adielsson med 9 Seedorf O.M.F. (17 %) samt Björn Goop med 11 Heartbreaker V.S. (15 %) inte kommer köra speciellt offensivt vilket i sådana fall kraftigt underlättar för vår utgång då vi ser dessa hästar som “minst” lika bra som favoriten. Eftersom vi förväntar oss att det kommer bli lite av ett blufflopp så spelar vi utgång men samtidigt är känslan att han klarar ett tufft upplägg också. Vi taxerar vinstchansen till 53 %.

V75-2: 4 M.T.Klara (18 %) startade som hårt betrodd inom V75 på Axevalla näst senast och den gången ansåg vi att hästen var kraftigt överskattad. Vi blev dock imponerade av hennes prestation även om hon inte vann och det följdes därefter upp på Solvalla då hon stod för ett läckert intryck och vann bakifrån vilket inte har varit hennes kännemärke innan. Vi har helt enkelt fått omvärdera hästen vilket kanske är en av de svåraste sakerna inom travspel då det är alltför ofta man inte är öppen i sina åsikter kring hästarna och det är också en bidragande orsak till att hästar som Owen Face, Dernier Viking och Nahar ofta blir överspelade då folk minns några enorma prestationer från förr.

Vi har hur som helst omvärderat hästen och till dagens start så känns förutsättningarna goda då vi håller henne som spetsfavorit (40 % chans) men även om hon inte når dit så har vi goda förhoppningar om att hon med den senaste starten i minne kan göra en bra prestation bakifrån. Ytterligare en faktor att vi tror på henne är att det hörs på tränaren Reijo Liljendahl som brukar ha bra koll att han är mycket tillfreds med hästens utveckling och att han andas för oss oväntad hög optimism inför denna start. Ytterligare positivt är att hästen går med jänkarvagn och känslan är att hon är under fortsatt utveckling och som vi ser det borde hästen vara favorit här. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V75-4: 8 Wollafur (4,9 %) är för oss omgångens stora fynd på insatsprocenten då Wollafur visade sådana fartresurser näst senast då han gick barfota runt om för första gången så att vi nästan häpnade. Han var då nära att nå ikapp Bravo Navaronne och den avslutningen som han visade då tror vi ingen i detta sällskap kan stå emot och att det nu återigen är Örjan Kihlström upp i sulkyn känns helt perfekt.

Ett annat stort plus till denna start är att nu likt näst senast ska gå med customjänkarvagn och även om utgångsläget är uselt så är vår känsla att om det bara blir lite tryck på loppet så kommer hästen kunna blåsa till allt över upploppet om Örjan bara hittar ner i ett vettigt läge och han är som ni vet mästare på det! Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Övervärderade

V75-3: 3 Global Money (29 %) är favorit i Gulddivisionen vilket vi inte köper då vi inte blivit imponerade av hästens prestationer på slutet och vi anser i stort att hästen blivit favorit på gamla meriter. Robert Bergh låter inte speciellt optimistisk heller utan verkar tycka att det är en av flera med chans och aviserar att de ska smyga med i ryggar vilket känns chansartat på en klar favorit. Vi sågar inte hästen helt då loppet är klent men taxerar bara vinstchansen till 15 %.

V75-4: 2 Say That Again (61 %) är favorit vilket vi förstår då han kommer från en kanonprestation samtidigt som han är klar spetsfavorit. Samtidigt som vi säger ovan så tycker vi dock att streckprocenten är uppåt väggarna då distansen knappast gynnar honom gentemot hans värsta motståndare och det faktiskt finns flera i sällskapet som vi håller som bättre hästar och vår känsla är att det måste bli ett blufflopp för att Say That Again ska vinna. Nu finns det visserligen en hyfsad stor risk för det och vi taxerar därför vinstchansen till 30 % men det är inget vidare spelvärde på honom till den här streckprocenten.

Skrällbud

V75-1: 10 Queer Fish (3,0 %) trodde vi en del på i den senaste starten på Umåker då han slutade tvåa från vinnarhålet med alla krafter kvar bakom Bravo Navaronne. En bidragande orsak till vår tro på hästen den gången var att han gick barfota runt om för första gången vilket även blir balansen nu på lördag då det fungerade perfekt senast. Till denna start blir det även jänkarvagn vilket vi ser som ett klart plus till och det känns som att vi kan förvänta oss en topprestation om han kommer till i loppet.

Vårt huvudscenario är dock att det riskerar att bli lite av ett blufflopp för vår utgång Fossens Bonus men har vi fel i det scenariot så känns Queer Fish väldigt tidig och gudarna ska veta att vi har haft fel om löpningsscenarion många gånger förut. Han bör kunna dra nytta av om någon av de andra betrodda väljer ett offensivt upplägg och faktum är att vi inte heller utesluter att Sören Eriksson väljer att köra offensivt själv och Queer Fish har i sina toppstunder visat en sådan hög nivå att vi inte blir alldeles chockade om han vinner den tunga vägen. Att hästen har under tre procent av insatserna på sig ser vi som ett skämt och är en av de bidragande orsakerna till att vi inte vill spika Fossens Bonus då spelvärdet på Queer Fish är skyhögt. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-4: 8 Wollafur (4,9 %) se utgångar.

V75-7: 14 Narold Vox (4,4 %) har gjort starka prestationer på slutet och håller en hög nivå för långloppet och även om vi kanske håller hästar som 13 Mellby Viking (24 %) och 12 Alfas da Vinci (24 %) som bättre hästar känns Narold Vox intressant idag då hästen är klart snabbast i starten av hästarna på 40 meters tillägg och vi har en känsla av att Ulf Ohlsson kan utnyttja detta till max denna gång och köra offensivt mot täten direkt och därifrån är hästen obesegrad! Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

Örebrointernational7juni

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*6*2*6*3*1*9 = 3 888 kronor[/content_protector]