V75 Örebro

Spikförslagen

V75-1: 1 In Toto Sund (27 %) återkom från Frankrike senast och vi var inne på att hon skulle ha en bra chans att vinna direkt men det slutade med en liten besvikelse då hon gav sig över upploppet och gick i mål som trea bakom 8 Unique Juni (18 %) som är en av de värsta motståndarna igen. Nu har hon dock fått det loppet i kroppen och känns mycket bättre och mer alert i träningen enligt Daniel Redén som har en otrolig snurr på stallet för tillfället och verkar vara inne på att hon är nära toppform för dagen vilket är ord som vi har en stor respekt för när det handlar om honom och på en sån här spetsbana där hon nästan garanterat tar hand om ledningen så tror vi på att hon tar en snabb revansch. Det blir antagligen barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-3: 7 Volstead (11 %) har gjort två starter i år och inte visat något speciellt och senast slutade det med galopp i slutsvängen vilket normalt sett kanske inte är någon optimal uppladdning. Vi är dock inne på att det handlat om rena preparélopp av Stefan Melander och att han haft sikte på start i Elitloppet hela tiden och i sådana fall gäller det att han presterar på topp här med de här två loppen i kroppen. Det har varit öppet huvudlag i årets båda starter men hästen brukar svara ordentligt på det helstängda huvudlaget vilket är planerat nu och vi skulle faktiskt inte bli förvånade om han vinner från dödens om han tävlar på topp – även om 5 Shadow Woodland (47 %) är en bra spetshäst också när han är i form. Det skiljer dock mycket i spelprocent och det är intressant att ta ställning här rent speltekniskt och vi tror att det kommer att delas ut en Elitloppsbiljett till vår spik efter det här loppet… Det blir antagligen barfota fram och jänkarvagn igen i övrigt.

V75-6: 4 Urgent Call (19 %) var okej som tvåa i årsdebuten senast efter knäoperation i vintras där han gick med skor runt om och open eye-huvudlag och det var egentligten inte mer än ett preparélopp inför den här uppgiften som de siktat på länge. Nu blir det antagligen lättning till barfota runt om för första gången vilket skulle vara mycket intressant men annars blir det med största säkerhet åtminstone lättning fram och barfota bak som vid V75-vinsten på Solänget i september där han var toppfin. I övrigt blir det antagligen trekvartsstängt huvudlag och hästen kan öppna snabbt och är mycket envis i tätpositionen om han tävlar på topp. I övrigt blir det jänkarvagn som vanligt.

V75-7: 6 Just Wait And See (3,8 %) har gjort bra lopp hela tiden i år sedan de opererade honom i halsen i vintras trots att han fått tunga lopp flera gånger med spår på vägen. Han har aldrig provat på tre varv och det är en liten osäkerhet hur det fungerar men om han bara inte blir för het så tror vi inte att det ska vara några problem och det kan till och med vara en fördel då han visat upp en fin styrka. Det som gör honom riktigt intressant nu är att det blir barfota runt om vilket Håkan K Persson väntat länge med att prova och han är själv inne på att det ska vara en kraftig fördel. Läget blev helt optimalt och han lär ta hand om ledningen direkt och sedan köra där alternativt släppa till 8 Tesio (7,5 %) som kan komma farandes tidigt men det blir oavsett en mycket passande resa på innerspår. Det är tufft motstånd men spelprocenten är otroligt låg och det är inte säkert att tilläggshästarna hinner ikapp de som står på startvolten här. Det blir antagligen öppet huvudlag och vanlig vagn i övrigt.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-orebro-5-maj-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=53514

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.