V75 Örebro

Spikförslagen

V75-2: 9 Vikens High Yield (31 %) var läcker att skåda i våras men sedan tappade han stilen och fick ta igen sig och en längre träningsperiod. Han var sedan riktigt bra igen i comebacken senast där han visade fina fartresurser och vi tycker att han kapacitetsmässigt står lite i en klass för sig i det här skiktade fältet även om det finns ett par motståndare som vi har respekt för. Han har i alla fall vunnit med nuvarande täta intervall vid det enda försöket förut vilket känns som ett klart plus och skor runt om är hans normala balans vilket inte gäller hans värsta motbud vilket gör att vi tycker att barfotaförbudet talar till hans fördel och han klarar också av att tävla med brodd om det skulle krävas. I övrigt blir det antagligen svensk jänkarvagn.

V75-4: 3 Indian Front (18 %) var riktigt bra som kunde vinna efter startgalopp för tre starter sedan och har gått fortsatt mycket bra i de två senaste starterna för Kaj Widell och att han kör igen istället för tränaren är ett klart plus även om det är kul med tränare som kör sina egna hästar också. Senast sprang hon rakare i vagnen efter att ha gått med huvudstång och den lär hon gå med igen och det kommer antagligen bli en lugn start för att undvika galopp och för att spara krutet till slut istället och vi tror att hon har en bra chans att visa sig vara starkast igen från ett fint läge om inte favoriten släpps allt för lättvindigt till spets. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn i övrigt.

V75-5: 9 Mack Dragan (25 %) var väldigt fin med jänkarvagn för första gången i V75-finalen näst senast där vi för övrigt hade spikat honom och det blev hårt tryck hela vägen men han ändå kunde gå undan till slut. Senast var han ute i ett förberedande lopp som var mycket billigt men det var med norsken oryckt och krafter kvar och en fin uppladdning inför den här uppgiften. Vi sätter ett litet frågetecken för favoriten 4 Tudor Kronos (62 %) med tanke på hur ojämnt Robert Berghs hästar presterat på slutet och då han verkar vara beroende av underlaget som inte brukar vara det bästa på Örebros travbana. Mack Dragan går alltid med skor runt om och lever på styrkan och även om det antagligen inte blir jänkarvagn i den här starten så tycker vi inte att det skiljer mycket mellan honom och favoriten och spelvärdet är därmed mycket fint. Det blir antagligen norskt huvudlag i övrigt.

V75-7: 1 Doctor Doxey Zenz (13 %) blev nerspurtad senast och borde vunnit för att få överbetyg men hästen är inte så speedig och vi tror att han kommer få ett passande lopp här från innerspåret. Det finns en liten chans att han håller upp ledningen men det är många hästar som verkar vara ute efter den positionen och det skulle nästan förvåna om det inte blir en häftig rusning runt första sväng och det tror vi gynnar vårt spikförslag som kan söka en ryggposition där bakom. Att Kaj Widell kör för första gången på en häst som varit tränarkörd i samtliga 31 starter i karriären är ett stort utropstecken och speciellt i kombination med att jänkarvagnen åker på igen som han visserligen galopperade med senast för fem starter sedan. En rolig multijackpotspik att avsluta året med!

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-orebro-31-december-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171231

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 14.30.

One thought on “V75 Örebro

Comments are closed.