V75 Örebro

V75

Uppesittarkväll med V75 Örebro och spiken är fräck och det haglar av lågprocentare som vi lyfter upp!

[content_protector password=”danföredan” cookie_expires=”3600″]I lördags när V75-cirkusen  gästade Åbytravet såg det dukat ut för en fin utdelning men det blev tyvärr en favoritparad och vår spik Thaiger Exclusive felade bort sig i en märklig situation i början av loppet. Det var mycket överraskande för oss att både Master Crowe och Sadik America kunde hålla upp spets inledningsvis från innerspåret på medeldistans på Åby vilket inte ens tränarna själva verkade vara inne på att det skulle vara möjligt. I onsdags fortsatte det med en åttarättsjackpot på V86 samtidigt som vi hade ensamma vinnare både på V75 och V86 innan förra veckan och utdelningarna har verkligen rört sig mellan ytterligheter under hösten och vintern.

Nu börjar det dra ihop sig till jul och vi kommer att jobba hårt med att tippa trav under jul och nyår då ATG bestämt sig för att köra V75 nästan varenda dag i mellandagarna. Vi kommer dock att fokusera på de stora dagarna den 23:e, den 26:e och den 31:a först och främst på hemsidan medan vi kör fler omgångar på Tillsammans. Ni kan läsa mer om det här: https://skoinfo.se/blogg/fira-jul-nyar-med-skoinfo-se/

Örebro som ofta brukar ha lite trista och händelsefattiga lopp med sitt korta upplopp bjuder den här gången på en intressant V75-omgång där vi faktiskt vädrar en hög utdelning igen även om många verkar vara inne på att det ska bli favoritbetonat. Det finns i alla fall gott om skrälldugliga hästar i omgången samtidigt som de största favoriterna har blivit lite väl stora i vårt tycke då det är långt ifrån några bombvinnare. Den stora favoriten i V75-avslutningen blev dessutom struken nyss också med omkring 15 miljoner kronor omsatt vilket verkligen öppnar upp den avdelningen ännu mer och gör att en ansenlig mängd extrastreck hamnar på Donatella Center som är först på turordningen. Det är intressant i det här läget i en sån här omgång nära julafton där det säkert handlar om en stor andel Harry Boy-kuponger utan utsatta reserver. Vi är nöjda med vår spik 2 Han Herred (24 %) i V75-2 som bara är mycket knapp favorit och vi tror kommer vara ytterligare förbättrad jämfört med senast och vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde.

Vi kommer också snart att lansera ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om våra tips, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1

V75-omgången inleds med ett kortdistanslopp med autostart och propositionen 115 001 – 465 000 SEK och vi väljer att gardera brett. Loppets knappa favorit är 10 Monfalcone (25 %) som övertygat stort på slutet och vi köper favoritskapet. Däremot anser vi att han är streckad till en lämplig nivå då Tom Horpestad i sulkyn inte direkt skördar stora framgångar inom V75 och det är mycket som kan strula. Dessutom har det gått lite långt mellan starterna och även om han siktats hit och fungerat fint med ett sådant upplägg tidigare så är det inget plus och att det blir skor runt om är ingen fördel heller för trots att han har tre vinster och två andraplatser på tio starter utan skor så är det barfota bak som han imponerat med på slutet. Vi streckar trots allt honom tidigt men har hittat ett par mer spelvärda bud. Andrahandaren i loppet är 2 M.T.Klara (22 %) och henne tror vi mindre på och har lagt in under rubriken övervärderade.

Vår A-häst och utgång är istället 5 Antonio Tabac (12 %) som vi skriver mer om nedan och där bakom varnar vi framför allt för 11 Ramboldo Jet (4,4 %) som visserligen inte är gynnad av läget eller att det är kort distans men körs av en toppkusk och kommer från ett stall som är på gång och har fungerat bra med täta starter som det blir nu förut. Det inledande loppet känns mycket lurigt och vi väljer att fylla på med totalt nio streck.

V75-2

Dagens andra avdelning är ett autostartlopp över medeldistans för treåringar och propositionen 50 001 – 325 000 SEK. Loppets knappa favorit är 2 Han Herred (24 %) och det köper vi fullt ut och anser även att han är underspelad och vi spikar därför i ett lopp som de flesta väljer att gardera vilket gör det mycket intressant att ta ställning här! Köper du inte vår spik så anser vi att det krävs sju streck för att känna sig säker och klart värst emot både i spetsstriden och i loppet är den delade andrahandaren 5 Rafiki Fri (22 %) som är härdad mot tufft motstånd och har gjort det riktigt bra även om han inte vunnit på ett tag nu och är bäst barfota runt om. Han visade senast att det fungerar med skor runt om också men säsongen har varit lång och att Anna Isabelle Karlsson som vanligt sitter i sulkyn är ett minus i de här sammanhangen.

V75-3

Fredagens tredje V75-avdelning är ett långdistanslopp med voltstart och propositionen är 100 001 – 650 000 SEK med ett tillägg vid vunna 260 001 SEK. Här startar Åke Lindbloms 1 Porthos Race (64 %) som är en av omgångens två storfavoriter och de flesta verkar göra det lätt för sig och spikar här. Det här handlar nämligen om “guldtandens” nya affischhäst efter att han förlorat Sauveur och den alltid optimistiska tränaren är i vanlig ordning full av tillförsikt. Att detta kan vara en framtida kanon betvivlar vi inte men trots allt anser vi att han har mycket att bevisa innan vi höjer honom till skyarna för han har inte mött mycket i de två segrarna som han tagit på slutet. Han är väldigt oerfaren och står hårt inne i loppet och har dessutom visat galopptendenser och vi behandlar honom med försiktighet till den här spelprocenten även om han sett bra ut vid de två segrarna. Vi anser att han är berättigad storfavorit men att procenten är i överkant och nöjer oss med B-gruppen. Det här loppet kan bli riktigt stökigt kört också med svar i spets och offensiva upplägg från tillägg – kanske speciellt från 9 Tellmeastory (16 %) som lever på styrkan och brukar köras offensivt.

Vårt förstastreck är istället jätteskrällen 10 Barthold K. (2,7 %) som vi skriver mer om under skrällbud och vi varnar även för 3 Floyd Fortuna  (1,8 %) som rensar ännu bättre och verkar vara på gång och kommer att skrälla när som helst och dessutom kommer ifrån Stall Stig H Johansson vilket känns extra intressant då vi tror på en bra period för stallet framöver. Vi tar totalt med sju streck och då vi som vanligt vill åt de högre utdelningarna så håller vi tummarna för ett favoritfall även om vi unnar sympatiske Åke Lindblom alla framgångar.

V75-4

Omgångens fjärde avdelning är ett medeldistanslopp med autostart och propositionen är 50 001 – 125 000 SEK. För att vara inom V75 så är det väldigt oerfarna hästar och även om flera av dem mycket väl kan gå en spännande framtid till mötes så känns det ovisst om vilka som är bäst för dagen. Loppet är också väldigt rundspelat och knapp favorit är i nuläget 8 Flashing Boko (19 %) som vi också håller klart högst i sällskapet. Senast slutade han tvåa efter en bra prestation bakom fina Seal Kronos och en liknande prestation duger mycket bra här. Vi tror dock på dödens här och dessutom så håller vi inte Carl Johan Jepson i sulkyn som en toppkusk i slutstriderna och nöjer oss med B-häst för honom.

Vårt förstastreck är istället 3 Greyhound Boko (6,8 %) trots att han inte vunnit då det är vår “badkarsvinnare” i loppet och vi skiver mer om honom under skrällbud. I A-gruppen lägger vi även en annan segerlös häst i form av 6 Little Old Man (16 %) som successivt blir allt bättre och bör hitta en bra position direkt då han är snabb ut. Till denna start blir det första gången med helstängt huvudlag vilket vi tror kan ge en riktigt bra effekt och han har i våra ögon högst vinstchans i loppet även om det är bättre spelvärde på Greyhound Boko. Loppet är som sagt väldigt öppet och vi väljer att strecka på med hela sju streck men ratar ett par betrodda hästar – bl a andrahandaren 11 Isola Sund (18 %) – från systemet och här hade man kunnat helgardera om man hade haft råd.

V75-5 Top 7 – Fyraåringslopp Ston

Den femte avdelningen är ett fyraåringslopp över medeldistans med autostart och propositionen är 100 001 – 350 000 SEK och loppet känns ganska skiktat och vi har svårt att se att vinnaren finns utanför vår systemram. Klar favorit är 11 Diva Deo (48 %) som har siktats hit men bara var sådär i comebacken senast och vi är inte säkra på formen för hennes del och ställer oss lite frågande till den höga procenten från det här läget där hon kommer få jobba för havren och vi var nära att lägga ner henne i C-gruppen. Visserligen håller vi henns som en av de bättre i fältet men samtidigt håller vi faktiskt vårt förstastreck 7 Merles Simone (7,6 %) som vi spelar utgång med som åtminstone jämnbördig när hon tävlar på topp.

Bakom vår utgång varnar vi framför allt för 4 Ilona Håleryd (13 %) som varit lite av en snackhäst på slutet och blir allt bättre. Nu är utgångsläget bra och får Peter Untersteiner till styrningen så blir hon livsfarlig. 1 Dashing Kimberley (17 %) måste också nämnas även om procenten är relativt hög och det inte handlar om något stort spelvärde vilket gör att vi bara rankar henne trea. Hon blir dock farlig om hon håller upp ledningen vilket vi tror att hon har chansen till men hon får annars hur som helst ett spårsnålt lopp och är gynnad av den korta distansen där hon har 3-1-1 på fem starter och hon har också tagit sex segrar med skor runt om och har tre segrar och bara missat platsen en gång på sju starter under vintern. Totalt tar vi med fem streck och känner oss trygga med det.

V75-6

Den sjätte V75-avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart och propositionen är 465 001 – 1 250 000 SEK. Här hittar vi omgångens största favorit i 1 Aron the Baron (76 %) och det stora favoritskapet köper vi fullt ut i ett halvskralt gäng och spelar utgång på honom men vi avstår trots allt från att spika då det kan strula för honom från innerspåret och det endast är ett neutralt spelvärde till den här höga procenten och vi vill som vanligt ha chansen att bli ensamma vinnare! Det ska också nämnas att hästen inte visat mycket över kort distans och det känns inte som någon fördel även om han kan vinna ändå. Att det är barfotaförbud är dock ett plus för hans del då han brukar tävla så och Örjan Kihlström i sulkyn är också en förstärkning. Vi skriver mer om utgången nedan.

Bakom den stora favoriten håller vi framför allt upp 12 Orion Tilly (3,0 %) som har utvecklats på slutet mot tufft motstånd och blir det strul för favoriten med överpace så är det honom vi vill sitta på bland köhästarna. Han har som kuriosa gått bra på Örebro tidigare också med en seger, en andraplats och en galopp på tre starter. Vi varnar även för 8 Officer C.D. (3,4 %) som Robert Bergh var oerhört uppåt på inför senast då han fick ett oerhört tufft lopp och var ursäktad med tanke på det. Det är lite osäkert på hur han har tagit den skallen men han är det främsta motbudet i spetstriden och även om favoriten är vår spetsfavorit så bedömer vi att Officer C.D. har ca 25 % spetschans och blir det några invändiga strykningar så kan det vara lämpligt att ta bort utgången på favoriten. Han gynnas av den korta distansen och har faktiskt generellt bra resultat på vinter där han varit på plats i 75 % av starterna och Robert Bergh brukar vara taktiskt slipad i såna här lopp när chansen ges. Totalt tar vi med fem streck och om vi satt någon utgång tidigare så hoppas vi kunna jobba bort favoriten här då det öppnar upp för en topputdelning.

V75-7 Stolopp – Spårtrappa

V75-omgången avslutas med ett stolopp över medeldistans med spårtrappa och propositionen är 150 001 – 500 000 SEK och i skrivande stund blev storfavoriten U.F. Andover Again struken vilket öppnade upp loppet rejält även om vi inte trodde nämnvärt på favoriten. Omsättningen vid strykningen var 15 miljoner SEK vilket även betydde att spelvärdet på 15 Donatella Center (16 %) minskade kraftigt då hon är först i turordningen och det bör vara ovanligt många kuponger utan reserver i det här läget.

Vårt klara förstastreck i loppet är istället 8 Nocturn Broline (2,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud och i vår A-grupp lägger vi även 12 Annabelle Dimanche (3,6 %) som visserligen inte vunnit sedan de två första starterna 2014 men stod för ett strålande intryck på Åby den senaste helgen. Det låter uppåt ifrån stallet och om Robert Bergh hittar en vettig position så bör hennes spurt kunna bita riktigt bra här. Loppet känns väldigt öppet och vi har rejäl skrällkänsla vilket alltid är spännande i V75-avslutningen där det rensar extra bra bland alla tv-system. Vi väljer att fylla på med sex streck men har du fetare plånbok behöver det inte vara fel att fylla på ytterligare.

Spiken

V75-2: 2 Han Herred (24 %) lovade mycket inledningsvis och det såg ut som att Stig H Johansson hade en häst för större uppgifter än det här men sedan har det strulat under året och det här först nu som hästen är tillbaka på banan igen. Han visade inget speciellt i comebacken i november men var okej senast med en månads vila sedan comebacken och att han nu kommer ut igen drygt två veckor senare ser vi som ett stort plus då han agerat klart bäst så tidigare vid andraplatsen den 16 mars och segern den 2 april vilket har varit hans två bästa prestationer i karriären.

Det som också talar till hans fördel är spetsstriden där vi tror att han kan hålla sig före ganske starttröge 5 Rafiki Fri (22 %) för att vara först framme för att överta av 4 Charming Soldier (6,4 %) som fick en ordentlig “skalle” senast. Att rutinerade Kenneth Haugstad sitter i sulkyn jämfört med Anna Isabelle Karlsson på det värsta motbudet är också en klar fördel när det handlar om det taktiska rävspelet i loppet. I spets är hästen obesegrad och därifrån bör han inte förlora den här gången heller och att tävla med skor är vi inte så oroliga för då han var fin i debuten med den balansen. En fräck spik i ett lopp där många garderar på en häst som många tyckte var tveksam senast. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

Utgångar

V75-1: 5 Antonio Tabac (12 %) har sin bästa tid under vinterhalvåret och verkade klart på gång formmässigt näst senast då han vann efter en resa i tredjespår i starten och sedan utvändigt om ledaren. Senast var han dock klart sämre och sedan har han varit struken för halsproblem vilket kan ha varit det som satte ned honom senast också men vi är inte så överdrivet oroliga över uppehållet då han presterat som bäst med ett kort uppehåll på 21-30 dagar med två segrar och en tredjeplats på fyra starter. Han har också tre segrar på fem starter under vintern och trivs bra över kort distans med två segrar på fem starter varav han bara missat en plats bland de tre en gång och han har sex av sju av sina segrar med skor runt om vilket statistiskt nästan är en fördel för honom och han är i alla fall mindre missgynnad av skorna än flera motståndare. Vi hoppas också på halvstängt huvudlag eftersom han har varit vass med det tidigare och har gått med öppet huvudlag länge vilket brukar göra att hästar tänder till lite extra. Startspåret den här gången är också perfekt på Örebrotravet även om det blir svårt att nå ledningen och vi tycker att han ska räknas tidigt oavsett position om han tävlar på topp. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

V75-5: 7 Merles Simoni (7,6 %) vet ni som följer oss att vi håller högt och vi har med framgång lyft upp henne i rankingen tidigare. Hon var nedsatt av problem i stallet tidigare i år men kommer till denna start med en mersmakande seger på Färjestad och med lopp i kroppen bör hon vara ytterligare förbättrad. Det låter dessutom oerhört positivt ifrån stallet vilket vi förstår då förutsättningarna känns klart intressanta. Hon är visserligen ingen startkanon och det kan bli vingel men i detta fält ser vi spetschansen som hygglig och även om spets missas så bör dödens vara ledigt vilket är en position som hon trivs okej i också. Ifrån spets har vi dock svårt att se henne förlora om hon tävlar på topp medan det givetvis blir svårare från dödens men vi ser det även som en hygglig chans därifrån också. Vi förstår faktiskt inte den låga procenten och detta kan vara en tänkbar chansspik! Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V75-6: 1 Aron the Baron (76 %) har nu gjort fyra starter i ny regi och insatserna har varit klart plusbetonade och det ser ut som en topphäst i vardande. Han visade i den senaste starten att han står sig väl mot klart tuffare motstånd än vad han möter här vilket syns på spelprocenten. Nu bedömer vi spetschansen till 65 % och därifrån har han visat sig fungera riktigt bra. Trots detta så väljer vi att nöja oss med utgång då procenten är i det saftigaste laget och det krävs inte några större frågetecken för att inte spika.

Det vi tänker på är att det finns en liten risk för att han missar spets och fastnar invändigt trots att Örjan Kihlström är en mästare att hitta ut – oavsett om det är med schyssta eller oschyssta metoder. Även om han vinner spetstriden så blir vi inte förvånade om det blir en lång och utdragen spetsstrid då Robert Bergh bakom 8 Officer C.D. (3,4 %) inte är känd för att vika ner sig och det kan ofta bli för tufft kört. Det är också täta starter för första gången och även om det brukar vara positivt så är det alltid ett frågetecken den första gången och distansen är också något av ett frågetecken då han bara varit ute över den två gånger där han inte visat mycket. Vi taxerar vinstchansen till 71 % och vill du vinna ofta så är det en självklar spik men vi går dock för hela potten och är inte intresseade av att vinna ofta utan mycket!

Övervärderade

V75-1: 2 M.T.Klara (22 %) gjorde det bra senast efter galopp men ändå anser vi inte att det slog några gnistor om insatsen och prestationer efter galopp tar vi lätt på. Innan dess har hon inte visat speciellt mycket även om insatserna varit gedigna. Vi ställer dessutom frågetecken kring stall Reijo Liljendahls form som bara vunnit en av de 24 senaste starterna med många betrodda hästar. Utöver ovan så är 6 Claymore (6,1 %) vår klara spetsfavorit och det finns en hög risk att startrusningen kan kosta mycket och hon har inte heller tävlat någonting med skor runt om innan galoppen senast vilket bör vara en klar nackdel. Vi taxerar vinstchansen till 9 %

V75-4: 11 Isola Sund (18 %) är märkligt hårt betrodd då hon startar från ett uselt startspår och återkommer efter vila och dessutom inte körs av någon toppkusk. Det låter heller inte speciellt påställt ifrån stallet och hon kommer från en sämre prestation. Vi håller dessutom flera andra springare som minst lika bra som henne kapacitetsmässigt och vi förstår inte procenten alls. Här har Harry Boy-spelarna hamnat fel i våra ögon och vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V75-3: 10 Barthold K. (2,8 %) var stallet uppåt kring inför den förra starten mot ett klart hårdare motstånd (Bryssel vann) och insatsen med en fjärdeplats var mersmakande. Han är stark och gynnad av den långa distansen och kan öppna snabbt och bör hitta en vettig position direkt. Visst kan det bli långt fram om hästarna på startvolten presterar på topp men det kan också bli körning i det här loppet och då det lyser form för närvarande så förstår vi inte den låga procenten. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-4: 3 Greyhound Boko (6,7 %) är vårt klara förstastreck i V75-4 vilket kanske kan te sig märkligt med tanke på att han aldrig har vunnit hittills i karriären. Vi har dock kört loppet i badkaret och förvånansvärt ofta korsar han mållinjen först. Det är sällan vi varit så pass övertygade om en position som nu och vi bedömer det som en toppchans att han ska hitta andra par utvändigt alternativt tredje par utvändigt och då vi förväntar oss att fältets bästa häst 8 Flashing Boko (18 %) sitter i dödens och trycker upp tempot så har vi goda förhoppningar om att han knäcker spetshästen och sedan kan få problem att hålla undan för bakomvarande Greyhound Boko som lär hitta lucka till slut med Örjan Kihlström i sulkyn. Förutom att vi tror på ett bra löpningsförlopp så anser vi att Roger Walmann visat gryende stallform i veckan och då vill vi vara med på tåget och dessutom är vår känsla att hästen är under stark utveckling och vi blir inte förvånade om vi får se en kraftigt förbättrad insats till denna start. Till den låga procenten i ett annars vidöppet lopp är detta en tänkbar chansspik! Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-7: 8 Nocturn Broline (2,1 %) är nu nedstruken ett spår efter att storfavoriten blivit struken under förmiddagen, vilket gör att hon går från att ha varit knapp spetsfavorit till klar spetsfavorit i våra ögon och hon lär inte heller behöva offra lika mycket kraft för att nå dit. Hon kommer visserligen från en sämre prestation men hade då en halsinfektion så den svaga insatsen är henne förlåtet. Efter den senaste insatsen låter det oerhört positivt ifrån stallet och även om en barfotabalans hade varit att föredra så fungerar hon fint med skor också och att det nu är lite långt mellan starterna oroar inte särskilt mycket heller då hon tidigare gått bra efter uppehåll. Den otroligt låga procenten på en klar spetsfavorit som helt klart duger om hon presterar på topp känns hyperintressant! Vi taxerar vinsthchansen till 13 %.

Jokersystemet

V75 Örebro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

6*1*7*7*1*3*9 = 3 969 kronor[/content_protector]