V75 Örebro

Spikförslagen

V75-4: 1 Felicity Shagwell (22 %) är välstammad och har tidigt visat startsnabbhet samtidigt som hon har dragit innerspåret i spårlottningen och det klara favoritscenariot är att hon håller upp ledningen. Det är mycket värt över 1609 meter och det bör vara en vettig chans att hon håller undan hela vägen eftersom hon gått i mål i riktigt fin stil med krafter kvar i sina två senaste starter efter en mycket vass spurt i debuten. Hon ska dessutom lättas i balansen till aluminiumskor bak vilket ses som ett litet plus och i övrigt blir det öppet huvudlag och vanlig vagn.

V75-5: 1 Nuncio (69 %) är omgångens största favorit trots att han haft en allt annat än bra säsong där vi har gått emot honom i de flesta starterna i tipsen med ett gott resultat. Han har kort sagt inte sett bra ut då han sprungit och hängt töm och det har helt klart varit så att han inte fått ut sin fulla kapacitet men i comebacken senast mot skralt motstånd så var intrycket lysande där han gick med en ny vagn med en sidostång som är godkänd för Frankrike och vi tror att han vinner det här loppet mer eller mindre oavsett löpningsförlopp om han är lika fin igen. Det blir antagligen barfota fram i den här starten men det är inte någon ändring som är rankingavgörande för vår del även om det kan göra honom något snabbare i starten. Han håller antagligen upp ledningen men om han inte gör det så bör han ändå hitta ut i andraspår och risken att fastna invändigt är liten. Det är möjligen en lös bana som skulle kunna fälla honom men de senaste rapporterna är att den är fin för dagen och vi tycker att spiken därmed är given även om det är lockande att gardera då det rensar friskt bakom.

V75-6: 9 Wingait Erik (15 %) känns som ett mycket spelvärt spikförslag i ett i övrigt vidöppet Klass II-försök. Han har mognat i kroppen och verkligen hittat stilen i jänkarvagnen på slutet där han tagit två segrar i billigare sällskap ihop med Kevin Oscarsson innan det senaste loppet där han satt långt bak men stod för en stark slutrunda i tredjespår med 1.10,5/800 meter trots att han inte var fullt körbar genom sista sväng. Nu blir det en korrigering av bettet för att åtgärda det och hästen har perfekta startryggar för att hitta en bättre position i andraspår än senast och står han för en liknande avslutning igen så får de andra vara bra för att stå emot honom. Det blir antagligen barfota bak och jänkarvagn igen.

Måstestrecken

V75-2: 6 Feria de Mayo (14 %) har också verkligen tänt till med jänkarvagnen i de fyra senaste starterna men det är osäkert om effekten är avtagande eller inte då hon sprungit sig trött i de senaste starterna. Senast så fick hon dock öppna tufft i 1.09,5-tempo och sedan inte riktigt dämpa tempot tillräckligt när de gick in på slutvarvet men hon höll ändå farten mycket bra tills det var 50 meter kvar. Vi tror att hon tar ledningen här igen och att det är kortare upplopp än senast bör vara en fördel – inte minst om hon får dämpa tempot lite mer upp till varvningen och vi ser henne som ett måstestreck. Det blir antagligen skor runt om och jänkarvagn igen.

Skrälldragen

V75-1: 1 Give Me Ten (7,1 %) gillade vi intrycket på senast där de hade hittat rätt på utrustningen och han återgick till jänkarvagn och han brisade undan till en överlägsen seger. Han verkar vara absolut på topp för dagen då han kändes som en retad tiger i det senaste jobbet enligt tränaren Klaus Kern. Det är en riktig lottsedel hur det blir med innerspår i voltstart med Klaus Kern i sulkyn och det går inte att på allvar tro på spets mot en springspårsspecialist som Carl Johan Jepson bakom 6 Mack Dragan (40 %) men det finns åtminstone en vettig chans att han försvarar rygg ledaren och då blir han mycket intressant sedan över den här långa distansen. Det blir samma utrustning som senast med jänkarvagn och skor runt om.

V75-3: 6 Highspirit (6,2 %) har fungerat mycket bra i år och hittat en ny nivå som nioåring och hade fyra barfotasegrar innan tredjeplatsen i Klass I-finalen senast. Visst kan man påstå att han blev utklassad av favoriten 7 M.T.Joinville (40 %) i den starten men han fick också öppna tufft och gick framför allt med bakskor vilket vi är inne på var en stor nackdel. Nu ska han gå barfota runt om igen och lär bomba till spets som senast då han är kusligt startsnabb samtidigt som favoriten startar “utanför doseringen” och lär få ett ännu tyngre lopp än senast och vi tycker därmed att han är skrällduglig i ett lopp där de flesta räknar bort honom efter “torsken” senast. Det oroar lite att han inte gått så bra på Örebro tidigare men på det bättre banunderlaget och i nuvarande form så bör det korta upploppet vara en fördel. I övrigt blir det svensk jänkarvagn som på slutet.

V75-4: 7 Person of Interest (3,6 %) gick i mål relativt obrukad i debuten näst senast i rygg på ledaren och vinnaren 1 Felicity Shagwell (22 %) och hade krafter kvar genom mål senast också bakom 3 Activated (29 %) trots att aktionen inte fungerade när han gick med jänkarvagn för första gången. Nu blir det återgång till vanlig vagn vilket förhoppningsvis gör att han travar lika bra som i debuten och antagligen helstängt huvudlag för första gången vilket känns klart intressant och vi tycker att han är underspelad då vi anar en hög potential när alla bitarna faller på plats. Läget är lite långt ute bakom vingen men vi tror att det är en vettig chans att Kevin Oscarsson hittar ner i slagläge och det kan bli en hård körning i det här loppet.

V75-7: 10 Västerbo Exact (9,1 %) gjorde ett enormt lopp senast i ett försök av Bronsdivisionen som nästan kunde vinna trots en stor galopp i starten med överkant 1.10-tempo i 1900 meter och det var antagligen hästens bästa lopp i karriären även om man ska ta insatser efter galopp med en nypa salt. Han gör debut i Silverdivisionen och är liksom favoriten 6 Linus Boy (30 %) färsk i klassen men vi tycker ändå att han känns mycket spelvärd då han verkar ha formen absolut på topp och samtidigt är en av de mest distansgynnade hästarna och det finns också frågetecken på flera motståndare. Det blir barfota runt om och vanlig vagn.

Överspelade

V75-2: 1 Swish Lane (28 %) har inte visat någon större startsnabbhet hittills i karriären men ska vässas upp och laddas för första gången nu enligt tränaren Peter Untersteiner. Det hade kunnat vara intressant eftersom grundkapaciteten är hög men med tanke på att hon är skör och inte såg som bäst ut över upploppet senast och att det handlar om innerspår på Örebro så känns det lite långsökt att det ska lyckas. Hon kan givetvis vinna från andra positioner också men hon står trots allt tufft inne i loppet och det känns som att galopprisken är överhängande om hon laddas för hårt eller stressas av att hästar kommer upp och förbi utvändigt i starten. Det blir barfota fram och vanlig vagn igen.

V75-6: 8 Fairplay Pellini (26 %) är en ganska fin sort som var fortsatt bra senast men han springer med ett par växlar sparade och har visat sig vara lite entaktad och ospeedig. Han kan inte öppna speciellt snabbt heller och lär hamna illa till i starten och riskerar antingen att få backa sig ner i kön eller en tung väg fram till dödens och vi tycker att det här är en favorit som ska fällas i omgången. Det brukar trots allt krävas lite snabbare avslutning för att han ska vinna nu och det brukar allmänt vara svårt för ospeediga hästar på V75 om de inte är helt överlägsna kapacitetsmässigt och det tycker vi inte att han är. Det blir troligen barfota fram igen eller barfota runt om som näst senast och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171021

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.