V75 Örebro

V75

Tvååringarna gör upp i Svampen och här hittar vi helgens fynd

[content_protector password=”svampen” cookie_expires=”3600″]Efter en period med vassa tips inom V86 och fina nettointäkter för er som köpt tipsen så blev det ett riktigt magplask i onsdags och vi kan bara beklaga. Ni som håller på med trav vet att sådant händer emellanåt och det är bara att ta nya tag och hoppas att det inte upprepas igen. Den främsta orsaken till klavertrampet var Stall Untersteiner och hans hästar som vi genomgående rankade ner på grund av misstanke om sviktande stallform. Istället så presterade hans hästar på topp och stallet vann hela tre lopp och vi var därmed körda!

Nu är onsdagen glömd och vi siktar istället emot lördagens omgång på Örebro som ser mycket intressant ut. Vi tror visserligen att omgångens största favorit har en skrattmatch men i övrigt finns det gott om lågprocentare och vi blir inte förvånade om det blir miljonregn på lördag trots avsaknaden av Jackpotpengar som vi på slutet vant oss vid.

Lördagens höjdpunkter enligt oss är:

  • V75-5: Ett lopp som ser svårlöst ut och vi streckar sju hästar men där det inte behöver vara fel att helgardera. Det är flera hästar som hittills visat upp rejäla fartresurser och vi tror att det kommer gå riktigt snabbt och här har vi utgång på omgångens idé 6 Racing Mange (2,8%) som vi har feeling för!
  • V75-7: Det avslutande Klass II-försöket som i vårt tycke innehåller flera hästar som är kraftigt på väg uppåt och loppet känns högintressant både rent sportsligt och  spelmässigt då vi anser att det kan skrälla till rejält även här!

Vi är för övrigt glada över att våra V75 Tillsammans-bolag har flyttats till Andelskungen.se och fått en bra start där då vi numera har möjlighet att ta emot ett obegränsat antal medlemmar. Vill ni vara med på våra andelsspel, så kolla in det här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-2: 2 Sauveur (69 %) vet ni som följer oss att vi håller oerhört högt. Vi spikade exempelvis honom från bricka tolv som 18%-are under Elitloppshelgen och då gjorde han oss inte besvikna. Hästen har visat absolut toppform på slutet och dessutom blivit bättre för varje start. I den senaste starten var han rent magiskt bra då han krossade allt mot ett likvärdigt motstånd på stayerdistans. Efter den starten finns det inga orosmoln på himlen utan stallet är påställt till max och man hör på Åke Lindblom att han blir mäkta förvånad om han missar i detta lopp. Nu ska visserligen inte hans ord tas på för stort allvar då han är en obotlig optimist.

Rent kapacitetsmässigt anser vi hästen vara överlägsen i sällskapet och vi blir förvånade om han inte sitter i spets efter några hundra meter då Åke Lindblom lär ställa frågan om att få överta ganska omgående. Om han mot förmodan inte får göra det så lär han ändå kunna krossa allt ifrån dödens även om det så klart blir lite mer ansträngande. Om man ska leta orosmoln så är det att det nu är voltstart vilket hästen är oerfaren med. Men vi anser att han hittills visat stabila takter och faktum är att vi inte är speciellt oroade för galopp och även med en kortare galopp så tror vi att hästen kan vinna för så pass överlägsen är han.

Utgångar

V75-5: 6 Racing Mange (2,8 %) anser vi är omgångens stora fynd då hästen känns klart på uppåtgående och vi tror även att loppet kommer bli kört perfekt för honom idag. Han har visserligen inte vunnit hittills på sina tre starter men har förbättrat sig markant för varje start och i den senaste starten var vi riktigt nöjda med vad vi såg även om han då inte rådde på favoriten 2 M.T.Le Bron (34 %) men han var inte långt bakom och utmanade hela vägen. Efter den starten har han fortsatt att träna bra och stall Joakim Lövgren har visat absolut toppform på slutet vilket alltid är ett plus. Lövgren har uttalat sig om att  hästen helst ska ha en resa i ryggar vilket vi spekulerar i kan passa perfekt idag då det finns flera gasglada kuskar bakom de betrodda hästarna och vi spår att det kommer att bli en ganska vild körning inledningsvis och då tror vi att Racing Manges spurt kommer kunna bita riktigt bra över upploppet och att insatsprocenten därmed känns helt fel som vi anser borde vara närmare 15%.

V75-6: 3 Linslusen A.U. (9,7 %) har länge varit en gedigen och bra häst utan att riktigt lyfta förrän han bytte regi till Stall Båth i de senaste två starterna. Hästen har varit markant förbättrad där och nu med två lopp i kroppen så bör formen vara ytterligare uppåt och då blir hästen riktigt svårslagen här. Spetsstriden i loppet är ovisst men det är vår spetsfavorit och därifrån biter han hittills ifrån sig allra bäst även om vi tror på vettig chans från andra positioner också och vi anser att hästen är rejält underskattad idag. Till helgens lopp så rapporteras det att han ska gå barfota runt om och med jänkarvagn som i senaste starten och eventuellt ska det provas med helstängt huvudlag vilket känns klart intressant.

V75-7: 5 Global Respons (14 %) har Stefan Persson länge hållit väldigt högt och i de senaste två starterna efter lång vila har hästen höjt sig markant. Hästen känns allmänt på väg uppåt och till lördagen blir det för första gången både jänkarvagn och helstängt huvudlag vilket känns hyperintressant. Då startspåret dessutom är helt perfekt så känns utgången given och vi blir inte förvånade om hästen bara visar sig bäst även om han får gå den tunga vägen.

Överspelade

V75-3: 9 Volstead (15 %) är en jättefin häst men förutsättningarna idag är helt fel. Orsakerna till detta är:

  • För det första är det statistiskt ett jätteminus att vara fyra år och starta inom Gulddivisionen. Sedan V75-spelet har funnits är det bara två hästar som har lyckats vinna som fyraåringar, nämligen Scarlet Knight och vår favorithäst Amaru Boko dvs det måste till en undantagshäst för att det ska lyckas.
  • För det andra kommer hästen från en blek prestation då han mötte klart enklare motstånd än det här men ändå var chanslös.
  • För det tredje så har Melanders hästar märkbart svårt att vinna på Örebro, kanske då banunderlaget normalt sett inte passar hans hästar. Senaste vinsten där för honom var 2009!
  • För det fjärde har hästen dålig statistik ifrån bakspår och har endast mäktat med att komma på en fjärdeplats som bäst på tre försök.
  • För det femte så låter det inte som att det är vässat ifrån stallet och vi förväntar oss ett passivt upplägg.

Summa summarum är det sällan vi möter på lika överstreckade hästar som det här och vi ratar honom från systemet.

V75-6: 1 Only One Winner (58 %) får vi erkänna att vi missbedömt lite tidigare då hästen har visat sig vara klart bättre än vad vi ansåg förut. I den senaste starten var hästen rent heroisk och en liknande insats idag (förutsatt han får chansen) räcker mycket  långt.

Trots den senaste insatsen väljer vi dock att ranka ned honom ordentligt idag då vi inte tror hästen håller upp spets och vårt favoritscenario är att han kommer sitta fast. Dessutom är vår känsla att han inte heller kommer prestera på samma nivå som i den senaste starten då han var ordentligt toppad då och det är ofta vanligt att det kommer en negativ reaktion i starten efteråt.  Eftersom motståndet är klart hårdare idag så tror vi att hästen måste göra en topprestation för att vinna. Vi väljer att ha med hästen som C-häst på systemet då han trots allt fortfarande har vinstchans men spelvärdet är iskallt och vi anser att ca 25% av insatserna var den nivå han borde ligga på.

Skrällbud

V75-3: 10 MagicCarpetRide U.S. (4,5 %) väljer vi att ha som ensam A-häst på grund av det höga spelvärdet även om vi anser att de betrodda har högre vinstchanser. Hästen har visat kraftig uppåtform på slutet och idag tror vi att loppet kan bli perfekt kört för vår skräll då vi förväntar oss en tuff inledning och att det kan bli en lång och utdragen spetsstrid. Inträffar det scenariot så anser vi att vår skräll bör ha goda chanser att spurta ner samtliga motståndare då han har en bra startrygg och bör hamna vettigt till från start.

V75-5: 6 Racing Mange (2,8 %) se utgångar.

V75-7: 12 Mouron Rouge (5,9 %) har förbättrat sig oerhört på slutet och kommer ifrån ett stall som visat absolut toppform på slutet. Nu blir det eventuellt jänkarvagn för första gången och rent kapacitetsmässigt är han en av dem som vi håller allra högst i loppet.

Nu har Mouron Rouge visserligen ett väldigt besvärligt utgångsläge och för att hästen ska ha chansen så måste det bli bra tempo på tillställningen. Då vi förväntar oss ett offensivt upplägg av Adrian Kolgjini så är det dock en stor chans att det blir just detta och då är vår skrällbud en av de som gynnas mest . Insatsprocenten känns helt fel och borde i våra ögon vara ca 13-14 %.

Jokersystemet

 Ranking med insatsfördelning  Reservtyp: nästa rankade
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 16:20
 V75-1
2140v
40% 2 40
Balero M
Erik Adiel
4320 A
22% 3 36
New Gen
Björn Goo
2920 B
7,9% 12 78
Officer C.
Robert Be
15% 6 68
Spicy A.
Dennis S
0,4% 10 113
Dream Tr
Oskar J A
3,2% 9 176
Baron d’I
Jorma Ko
0,5% 11 999
Persos B
Nicklas W
2,4% 8 120
Cinnamo
Mikael J
0,7% 7 263
Caspian D
Per Lenn
4,5% 1 79
Charles B
Olle Alsé
2,5% 5 282
Celebrity
Christoff
0,3% 4 418
K.A.Onlin
Sören Eri
 16:42
 V75-2
2640v
69% 2 11
Sauveur
Åke Lind
7240 A
7,2% 1 443
Twitter
Björn Goo
1,9% 11 216
Usain Swi
Leif Eriks
3,7% 7 161
Dernier V
Peter Ing
11% 5 123
Ni Talar B
Stefan Sö
3,1% 10 156
Lover Fac
Veijo Hei
2,4% 6 249
October K
Peter Unt
0,3% 4 999
Twin’s Fa
Svend Dy
0,6% 3 776
Speed De
Robert Be
0,2% 9 999
Zinedine
Torbjörn
0,2% 8 999
Västerbo
Ulf Ohlss
0,6% 12 508
Gitano
Carl Joha
 17:04
 V75-3
2100a
4,5% 10 270
MagicCar
Jorma Ko
1848 A
45% 2 17
Thai Broa
Björn Goo
1448 B
17% 4 50
Quid Pro
Erik Adiel
1448 B
6,7% 7 224
Kadett C.
Robert Be
1448 B
2,7% 3 373
Alvena Pe
Per Lenn
524 C
3,1% 6 108
Allaballak
Peter Unt
524 C
3,3% 1 160
O’grady* (
Flemmin
0,4% 11 999
Royal Ble
Wilhelm P
15% 9 91
Volstead
Örjan Kihl
0,3% 5 392
Greenleaf
Carl Joha
1,8% 8 168
Mind You
Ulf Ohlss
0,1% 12 999
Nato Drea
Torbjörn
 17:26
 V75-4
2100a
21% 1 164
Apollonia
Veijo Hei
1232 A
9,0% 13 186
Joy Ribb
Erik Adiel
988 B
4,7% 8 49
Seattle Z
Ulf Ohlss
988 B
6,2% 6 94
Kicki the
Troels An
988 B
3,2% 12 102
Beverly B
Adrian Ko
988 B
3,7% 3 555
Io Eld
Torbjörn
988 B
19% 15 129
Raffinos
Örjan Kihl
356 C
5,7% 9 458
Eternal S
Björn Goo
356 C
0,7% 10 367
Loke Chi
Håkan K P
356 C
17% 11 34
Stelina
Robert Be
5,3% 7 71
She’s fro
Claes Sjö
0,5% 4 999
Prima Eag
Stefan Sö
2,2% 2 108
Jennie Lo
Peter Ing
1,8% 5 449
Moneype
Magnus J
0,4% 14 232
Maxmara
Mattias Dj
 17:50
 V75-5
1609a
2,8% 6 96
Racing M
Joakim L
2854 A
7,7% 7 112
Chocolat
Erik Adiel
1104 A
7,5% 4 95
Dixi Sisu (
Per Nord
1104 A
23% 8 54
Borups P
Christoff
795 B
34% 2 32
M.T.Le Br
Åke Lind
795 B
4,4% 12 178
Danedrea
Björn Goo
294 C
3,4% 5 233
Gareth Bo
Per Lenn
294 C
1,5% 10 168
Inga in He
Ulf Ohlss
12% 3 40
Global To
Örjan Kihl
1,6% 9 381
Barbroke
Torbjörn
0,3% 11 466
Lady Jan
Kaj Widell
2,0% 1 999
Robinia F
Adrian Ko
 18:20
 V75-6
1609a
9,7% 3 40
Linsluse
Erik Adiel
2948 A
8,7% 11 37
Global Pat
Magnus J
830 B
2,3% 7 116
Diamond*
Björn Goo
830 B
2,3% 8 199
Napoleon
Stefan Sö
830 B
2,3% 6 254
Unique Ju
Ulf Ohlss
830 B
2,5% 9 175
Emma di
Dennis S
324 C
5,1% 5 145
Re Doc
Robert Be
324 C
58% 1 51
Only One
Jorma Ko
324 C
2,1% 2 132
Drogba B
Peter Unt
6,3% 4 73
Mr Lindy
Örjan Kihl
0,3% 10 339
Alchemill
Christoff
0,1% 12 ej
Önas Joc
struken
 18:42
 V75-7
2100a
14% 5 44
Global Re
Stefan Pe
3118 A
5,9% 12 83
Mouron R
Björn Goo
1104 A
16% 11 68
King Sir K
Claes Sve
825 B
32% 4 93
Mellby Di
Ulf Ohlss
825 B
2,4% 1 118
Grinneby
Carl Joha
342 C
2,0% 9 103
Gunell Pal
Håkan K P
342 C
7,2% 2 51
Nobel So
Peter Unt
342 C
12% 3 82
Polycrate
Adrian Ko
342 C
1,9% 7 273
Thaiger E
Torbjörn
0,4% 10 158
Coktail Ba
Daniel Ols
0,4% 8 181
Jaguar Wi
Claes Sjö
4,2% 6 ej
Don di Qu
struken

Utgång 1: Min. 1 vinnare måste vara med i denna. Avd. 5:6                     Avd. 6:3                     Avd. 7:5

 Andra begränsningar
 ABCD:  Min. 3 A-hästar i loppen 1 2 3 4 5 6 7
 ABCD:  Max. 1 C-hästar i loppen 1 2 3 4 5 6 7
 Ored: 48 384 rader  Red.: 85%  Radpris: 0,50  Kuponger: 42  Inlämn.pris: 3 620,00
  Uppdaterat: 16.10 kl. 17:30

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking: 2*1*6*9*7*1*8 = 3 024 kronor.[/content_protector]