V75 Momarken

V75

Att inte vår spik är favorit är helt felaktigt och nu ska Jackpotpengarna bärgas hem till Sverige igen

[content_protector password=”norrbaggar” cookie_expires=”3600″]Till V75:an på Kalmartravet förra helgen så hittade vi omgångens bästa spelvärde i vår spik Tack Wee som var klart mindre betrodd än den ständigt överspelade Dernier Viking men det hjälpte föga då vi missade 1%-aren Storm Cloud trots gardering. Vi hade sniffat oss fram till den under lördagen till våra Tillsammans-system då den värmde bra och det var intressanta balansändringar men det hjälpte inte systemet på hemsidan. Sedan avslutades omgången med ett par favoritvinster som gjorde att det blev Jackpot på femmorna.

De här Jackpotpengarna flyttas över till Norge och Momarken och helgens omgång ser intressant ut. Det är många mer eller mindre “okända” hästar att gå igenom i startlistorna och det är lite utfyllnad och klassblandning i vissa lopp då vi har några kanoner i startlistorna också. Spårlottningen har dock gjort omgången intressant då flera av de betrodda hästarna har fått svåra lägen och de dessutom i vissa fall gör årsdebut eller comeback efter vila vilket alltid är lite svårt att räkna på. Vi tror på en medelhög utdelning här och siktar framför allt på att sätta sjuan och ta med oss en del av Jackpotpengarna till Sverige igen. Vi spikar 13 Denise F. Boko (15,5 %) i Stoloppet som kanske är Norges bästa sto och har siktats hit och märkligt nog bara är fjärdehandsfavorit i den svenska poolen medan hon är klar favorit i Norge.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 500 kronor per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

Ett fint Bronsdivisionslopp inleder där det är öppet bakom favoriten 12 Seedorf O.M.F. (44,5 %) som gör årsdebut efter det monsterlopp som han gjorde i oktober där han vann på V75 trots att han galopperade bort “hundra meter” i starten. Startspåret är givetvis inte det bästa och han kan galoppera när som helst, inte minst med de snäva kurvorna på Momarken, men han är gynnad av distansen gentemot de flesta konkurrenterna och kan både gå på tidigt eller sitta kvar beroende på tempot och om han tävlar vid sunda vätskor så blir han svår att stå emot. 2 Royal Ice (15 %) som är en fin typ som har härdats mot kulltoppen och antagligen kommer släppas till ledningen av sin stallkamrat på innerspåret kan visa sig vara värst emot men vi tycker inte att distansen känns som något plus för hans del även om det ska vara okej enligt stallet och vi är inne på att han måste få bestämma en bit för att hålla undan. Då det finns en risk att favoriten galopperar bort sig så tycker vi att det här är ett av omgångens öppnaste lopp och vi streckar åtta hästar men hade gärna tagit med alla elva på ramen.

V75-2 Klass II

Vi går ganska kort med antalet A- och B-hästar i Klass II-loppet då vi känner oss ganska säkra på att vi har med vinnaren där. Återigen så har den bästa hästen fått det sämsta läget vilket gör att det i alla fall blir lite spännande men vi är helt inne på att 12 El Diablo B.R. (18,5 %) reder ut det trots läget och att han inte är favorit är rena skämtet i våra ögon då han har enorm kapacitet för att endast ha tjänat hundra tusen kronor. Det finns dock ett par intressanta utmanare, speciellt 6 Hez So Perfect (4,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud.

V75-3 Kallblod – Östfoldpokalen

Kallblodsloppet blev en profil fattigare när Tekno Odin inte kom till start men det startar fortfarande flera hästar ur kallblodseliten ändå och det har inte varit helt lätt för spelarkåren att ta ställning mellan dem vilket streckprocenten också visar då de är väldigt jämnspelade. Vi streckar alla fyra betrodda hästar här som vi tycker höjer sig ordentligt över resten av fältet och vi skulle bli förvånade om vi missar här. Vi tar dock ställning och spelar utgång på 7 Moe Svarten (21,4 %) där stallet verkligen andas optimism och som tål att göra grovjobb och i våra ögon borde vara klar favorit.

V75-4 Silverdivisionen

Även i Silverdivisionen så har favoriten dragit ett dåligt läge då 10 Fridericus (46,7 %) är mycket startsnabb och antagligen hade spetsat från de flesta framspår och sedan antagligen blivit svårslagen också. Veijo Heiskanen har haft hästen i träning i några månader nu och skrutit upp hästen ordentligt och senast såg han fin ut när han växlade ner Even’s First Boy via open stretch i en snabb avslutning. Nu blir loppet dock mer intressant från bakspår då han inte gillar de snäva kurvorna på Momarken och han därmed får hoppas att tempot passar honom under vägen vilket gör honom sårbar. Ändå en solklar A-häst på vårt system tillsammans med vårt skrällbud 6 Vacqueyras (4,8 %) som gick väldigt bra senast och är på gång och helt bortglömd på strecken.

V75-5 Stolopp

Stoloppet är lite av en eller flera som vi ser på saken. 13 Denise F. Boko (15,5 %) mötte flera tuffa konkurrenter i den högsta klassen senast i matchningen mot det här loppet och vi tror att hon kliver runt ett sånt här motstånd lite när kusken vill då det är en riktigt klassig märr och vi väljer att spika. På startfållan så är 5 Caddie Ivory (6,1 %) klart mest intressant vid gardering då vi tror att hon har en bra chans att pipa iväg till ledningen med den norska voltningen vilket är en position som alltid är mycket värd. Senast när de ryckte skorna på henne, vilket är en kraftig fördel och de ska göra igen, så släppte de spets och hon fastnade med krafter kvar i mål men det tror vi inte att de kommer göra den här gången.

V75-6 Gulddivisionen Steinlagers Äreslopp

Guldivisionsloppet är lite lurigt att bena ut då två av de mest meriterade hästarna, 10 Papagayo E. (58,3 %) och 5 Ivar Sånna (3,2 %), återkommer efter lång vila alternativt inte har fungerat på slutet. 10 Papagayo E. (58,3 %) vann VM-loppet i sin senaste start i oktober och har inte startat sedan dess men lever på sin styrka och kan gynnas av det långa upploppet om det blir rusning i starten här vilket det ser ut att kunna bli med många hästar som vill till ledningen. Hästen rapporteras träna bra och ska räknas mycket tidigt men han har trots allt förlorat i sina årsdebuter de senaste åren, även om det varit mot riktigt bra hästar, och vi är lite inne på att han kan få sträcka vapen den här gången också mot 4 Allaballakaitoz (17 %) där Peter Untersteiner andas optimism och ska köra barfota och med jänkarvagn och kan spåra runt om. 1 Punk (6,5 %) är kanske Norges startsnabbaste häst invändigt och det finns risk att norrmännen håller ihop här och kör loppet i halsen åt favoriten men då det är svårt att få någon riktig kanonstart från innerspåret över 1640 meter auto på Momarken så är vi inne på att han kan få ge sig in i första sväng och i såna fall blir Untersteiners häst svår att slå i ledningen över den korta häcken.

V75-7 Klass I

V75-avslutningen bjuder på ett fint lopp där 1 Good’s Of Norway (60,5 %) har blivit enormt stor favorit vilket vi har svårt att köpa. De hästar som känns klart mest intressanta är 12 Natalie de Vie (11,3 %) som ska gå barfota runt om för första gången samt med urryckare vilket är väldigt intressant på en sån här klassig häst. Att hon fick ge sig mot Jetset är inte mycket att säga om och vi är inne på att hon kan visa sig vara starkast trots läget. Även 9 Conrads Wilhelm (7,8 %) är mycket tidig då han stått för idel starka prestationer på slutet och att han vann senast borde ha varit nästan omöjligt med det löpningsförlopp som blev. Uppehållet och de svåra träningsförhållandena på slutet är dock ett litet frågetecken.

Spiken

V75-5: 13 Denise F. Boko (15,5 %) är kanske Norges bästa sto och har siktats mot det här Stoloppet som bjuder på ett ganska halvljummet motstånd. Senast var hon ute mot Punk och kompani i ett betydligt hårdare gäng för att få hårdhet och lite snabbhet i benen i matchningen mot det här loppet och hon höll stilen fint till slut. Hästen är stark och rejäl och formen verkar vara i stigande och vi är inne på att hon kan kliva fram nästan när som helst här och kontrollera fältet från utvändigt om ledaren. Att hon bara är fjärdehandare i den svenska poolen känns i alla fall helt felaktigt och vi väljer att spika på det fina spelvärdet.

Utgångar

V75-2: 12 El Diablo B.R. (18,5 %) står för klassen i gänget vilket det inte är något större snack om. Han borde ha haft betydligt mer pengar på sig än att tävla i Klass II vilket han också hade haft om han inte hade galopperat samtidigt som han möter en del motståndare som snarare går upp i klass. Senast blev han bortkörd där han gick i tredjespår runt om i 1.13-tempo och var trots det på väg att koppla grepp i den sista svängen. Galoppen som kom den gången var inte trött och uppgiven utan för att kusken försökte trycka till och begära lite extra av honom i det läget. Det som kan vara oroväckande är att det pga det senaste loppet aviseras ett mer defensivt upplägg den här gången vilket gör att vi drar öronen åt oss vad gäller att spika. Utgången är dock given och att han inte är favorit är rena skämtet i våra ögon.

V75-3: 7 Moe Svarten (21,4 %) kan inte öppna speciellt snabbt men lever på sin styrka och bör kunna få en hygglig start från det här läget och kontrollera det här lilla fältet från en utvändigt position eller i bästa fall t o m genom att ta över ledningen för i såna fall bör loppet vara över. Hästen står perfekt inne i loppet och har ett par av sina värsta motståndare 20 meter bakom sig i starten vilket bör kunna visa sig avgörande och är klart favoritspelad i Norge vilket han definitivt borde vara i Sverige också. Utgången känns given.

V75-6: 4 Allaballakaitoz (17 %) tror vi kan bjuda på en liten överraskning i Gulddivisionen då Peter Untersteiner verkar lurigt optimistisk kring honom för dagen. Han vann överlägset senast med skorna på i ett enklare sällskap och han växer minst en klass eller två då han går barfota vilket han ska göra den här gången förutom att jänkarvagnen hängs på igen. Allt står och faller på spetsstriden och vi är inne på att Tom Erik Solberg bakom Punk från innerspåret inte kommer fortsätta att svara om Peter Untersteiner spänner ögonen i honom en andra gång i första sväng. Den första femhundringen lär gå undan men om han bara får dämpa lite upp till varvningen, vilket det mesta talar för i såna fall, så tror vi att han är redo för en riktigt vass prestation.

Övervärderade

V75-2: 8 Emil B.Boko (20 %) har gjort två starter i Peter Untersteiners regi vilket resulterat i två segrar och det är givetvis ett fint tränararbete som ligger bakom det och hästen bör gå framåt med loppen men vi har ändå inte varit så imponerade av insatserna och att hästen  är mer spelad än vår utgång känns lite uppåt väggarna, inte minst då han inte har hovar för barfotakörning. En av flera outsiders som kan vinna men inte mer än C-häst på vårt system.

V75-5: 10 Jumble Ås (20,6 %) står med huvud och hals över motståndarna på pengarna då hon tjänat över två miljoner kronor genom karriären och stallet har meddelat att det här blir hennes sista start innan hon går till avelsarbete. Hon visade senast ingen gnista alls under vägen och verkar ha tröttnat på tävlande och beslutet är därför fullt förståeligt och det känns långsökt att hon skulle vara så otroligt mycket bättre i den här starten heller. Ston är visserligen lite humörbetonade och det aviseras att det troligen blir barfota runt om samtidigt som hon går ner i klass men vi tycker ändå att hon känns överspelad som streckfavorit.

V75-7: 1 Good’s Of Norway (60,5 %) är omgångens största favorit vilket vi har svårt att köpa. Favoritskapet bygger på att hästen ska ta ledningen och sedan antagligen få bestämma men vi är inte alls säkra på att Flemming Jensen lyckas med det med ett par startsnabba hästar ute i banan, speciellt 5 Jacuzzi O. (0,6 %), och vi var inte speciellt imponerade över insatsen senast även om han visade bra löpskalle. Han kan vinna men är alldeles för hårt spelad och omgångens potential ligger i att han bränner.

Skrällbud

V75-2: 6 Hez So Perfect (4,3 %) är en bra häst för klassen som ska lättas till aluminiumskor och gå med rycktussar vilket känns intressant och det är vår favorit att hitta till spets i Klass II-loppet. Vi tycker att han känns värst emot vår utgång och vill absolut inte missa honom till den låga streckprocenten.

V75-4: 6 Vacqueyras (4,8 %) värmde bra innan loppet senast och gick också väldigt bra sedan som tvåa från ett svårt läge och det känns som att han är på gång och kommer att vinna när som helst. Han är kapabel men också lite ojämn och har visserligen bränt på Momarken den här helgen de senaste åren men då har han mött ett helt annat motstånd, Sejr Gammelsbaek och B.B.S.Sugarlight förra året, och vi är inne på att han är skrällduglig i den här omgivningen och tycker att han är helt bortglömd på strecken. Inte minst då det aviseras att han ska gå barfota runt om vilket han inte gjort på länge.

Jokersystemet

Momarken 19 mars

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*3*4*5*1*6*5 = 3 600 kronor[/content_protector]