V75 Momarken

V75

Jackpot och vi har goda förhoppningar om att kunna bärga hem oljemiljonerna från Momarken som förra året!

[content_protector password=”norgehistoria” cookie_expires=”3600″]Det blev tjällossning i Bollnäs i lördags vilket var något som vi inte direkt förutspådde men åtminstone varnade lite för även om vi inte förväntade oss att tävlingarna skulle bli uppskjutna på det sättet. Vi började på grund av det skissa på nya system under lördagen baserat på vilka hästar som gått bra på tungsprungna banor men sedan sköt de också upp ramloppen inför V75-omgången och det var svårbedömt att avgöra om banunderlaget skulle påverka insatserna något speciellt varefter banan blev allt bättre. I slutändan blev det lite gissningar och vi lämnade in ungefär som på hemsidan trots allt. Vi fick en bra start då den ensamma utgången på Ajlexes Cubano dansade undan barfota runt om i V75-1 och efter att spiken On Track Piraten levererat i V75-3 så satt vi bra till. Det hände dock inte så mycket sedan och vi missade sju rätt på hemsidan och fick nöja oss med full pott på ATG Tillsammans men med tanke på den låga utdelningen så var det kort sagt en omgång att glömma.

Vi skjuter därmed återigen över Jackpotpengar från den svenska spelpoolen till en omgång som delas med våra grannar i väst när det är dags för Unionskampen och V75 Momarken och 50 miljoner till en ensam vinnare vilket gör att pulsen höjs ordentligt inför lördagen. Vi satte en miljonvinst den här omgången förra året då Donna di Quattro slog av “oslagbara” världsmästaren Papagayo E. i Gulddivisionen och Juvel’s Boy skrällde i V75-avslutningen där han gick barfota bak för första gången så vi har goda minnen av den här banan. Det gäller som vanligt att våga gå på några kantbollar men det här året är det skönt att det är Jackpotpengar i potten för i övrigt är det ingen jättehet omgång spelmässigt med en del hårt betrodda hästar som känns starka och många relativt chanslösa nollprocentare. Vi ger trots allt omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde tack vare Jackpotpengarna och spiken hittar vi i kallblodsloppet där vi tror att Frode Hamre som vanligt har ordentligt vässat till den här helgen som är ett stort skyltfönster för att locka nya hästägare och att 13 Smedheim Solan (19 %) plockar in 40 meter på storfavoriten på startvolten.

Momarken har lagt om banan sedan förra året och har nu förutom ett extremt långt upplopp på 240 meter också kurvor med bättre dosering  som inte är lika snäva som tidigare (speciellt målkurvan då) vilket är en positiv förändring för att minska galopprisken i kurvorna och för att flera hästar ska komma in i matchen i loppen. Banunderlaget har ibland fått kritik tidigare och vi vågar inte spekulera i hur det blir på förhand den här gången – men vädret ska i alla fall röra sig kring några enstaka minusgrader på natten och några enstaka plusgrader under lördagseftermiddagen så det finns inga “orosmoln” på himlen i förhand. Det är dock hur som helst en fördel för de hästar som presterat bra på banan tidigare och dessutom för hästar som tävlat bra i Norge där hästarna voltar lite annorlunda och går utan körspö och så vidare – och det är något som vi bakar in i vår analys av omgången.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Bronsdivisionen

V75-omgången inleds med ett långdistanslopp med autostart och loppets stora favorit är 10 Frankie Brodde (42 %) som senast på V75 kanske var bättre än någonsin och vann på ett imponerande sätt där han tävlade barfota runt om och med jänkarvagn samt med helstängt huvudlag och dessutom hade behandlats vilket hade fallit väl ut vilket man också hörde inför den starten. Han hade ingen vidare statistik med olika varianter av “racerbalans” tidigare men det berodde uppenbarligen på att han mött tuffare motstånd när han tävlat så innan dess och det finns all anledning att tro på en ny stark insats den här gången. Han är dock betydligt mer betrodd också och att han är det köper vi då det aviseras barfota runt om igen och det fortsatt låter positivt ifrån stallet och både lång distans samt det långa upploppet bör vara gynnsamt. Tidsintervallet är även perfekt till denna start men det är en V75-final om två veckor och känslan är att han inte kommer gå fram tidigt utan kommer bli tvungen att göra grovjobbet själv och det gör honom lite sårbar och till nuvarande procent känns spelvärdet svagt negativt och vi går därmed emot då det finns två motbud med intressanta utrustningsändringar.

De hästarna vi syftar på utgör vår A-grupp och utgångsgrupp i form av 6 Västerbo Exact (15 %) samt 11 Emir La Brousse (5,9 %) som vi skriver mer om under rubriken utgångar nedan. Bästa fyndet där bakom anser vi att 12 Västerbo Hard Cash (1,7 %) är som har sett riktigt förbättrad ut i värmningarna på slutet och gick bra i skymundan efter startgalopp senast och har kapacitet som räcker långt om löpningsförloppet stämmer någorlunda. Det som gör honom extra intressant nu är att det är täta starter vecka-vecka vilket han har statistiken 3-1-0 med på fyra starter jämfört med 2-5-1 på 26 starter med andra intervall och procenten är verkligen tilltalande. Totalt tar vi med sju hästar och känner oss trygga med det.

V75-2 Stolopp

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp för ston med voltstart och det är 20 meters tillägg vid vunna 575 001 NOK. Loppets klara favorit är 8 Jetset (35 %) och det har vi lite svårt att köpa från det här läget även om det är en mycket gedigen spurtare som eventuellt ska tävla barfota bak vilket är en fördel och vi har lagt in henne under rubriken överspelade. Vårt förstastreck och även utgång är istället favoriten i den norska spelpoolen 12 Gematria (21 %) som vi också skriver mer om nedan under separat rubrik.

Där bakom lägger vi 1 Pandora Face (19 %) som kommer från Lutfi Kolgjinis formstall. Det är visserligen Adrian Kolgjini som ska leda volten i det norska voltstartsystemet där det finns alla möjligheter för att det strular till sig men hon är ändå tillräckligt snabb i benen för att ha goda spetsmöjligheter och kör tilläggshästarna för passivt är det en risk att hon håller undan. Hon ska lättas från järnskor till aluminiumskor vilket är ett litet plus men vi nöjer oss totalt sett med B-häst då vi fortfarande anser att hon har lite dålig “keps” och det har även gått aningen långt sedan den senaste starten för att det ska vara optimalt. Sedan är Adrian Kolgjini i sulkyn ingen kusk som vi vill gå för hårt på heller men det behöver ju inte vara någon avancerad kuskprestation som krävs den här gången förutom startmomentet då. Det mest intressanta skrällbudet i loppet är kanske 3 Donatella Center (3,8 %) som går allra bäst med ryggresa och intrycket senast var fint då hon satt fast med troliga vinstkrafter. Med rätt ryggresa så duger hon långt här och procenten är tilltalande och totalt tar vi med fem hästar och det känns tryggt.

V75-3 Silverdivisionen

Den tredje V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart. Klar favorit är 5 Thai Navigator (44 %) och vill man göra det lätt för sig så tror man på spets och slut och bläddrar vidare men vi är inne på att det inte kommer bli så enkelt. Vi är för det första osäkra på om han verkligen når ledningen och även om så blir fallet är vi inne på att det kan kosta en hel del och då är han sårbar. Sedan är det första starten i ny regi och med tanke på att han bedöms på sina goda prestationer i den förra regin så ser vi faktiskt det som negativt. Regibyten kan ofta bli en nytändning för hästar som inte fungerat på ett tag men det kan också slå åt andra hållet och eftersom han har visat toppform i de senaste starterna så är regibytet inget plus för oss och det är också ett litet frågetecken att han kommer från ett stall med dopningsmisstankar mot sig – inte minst eftersom hästen inte travat som bäst i starterna på svensk mark och det kan komma en reaktion på det, speciellt i de här fortfarande relativt snäva kurvorna på Momarken där han galopperat tidigare. Slutligen så har det gått lite länge sedan den senaste starten och han kommer därmed inte med rykande färsk form och vi blir inte förvånade om han behöver ett lopp i kroppen och han har också gått i jänkarvagn på slutet och det är ett frågetecken hur det blir med den hos den nya tränaren Marc Baek Nielsen. Spelvärdet är för oss negativt på favoriten och vi lägger honom i B-gruppen på sin trots allt höga vinstchans.

Vår A-grupp består istället av 8 Zenit Brick (8,2 %) som vi tycker är underspelad till den här procenten och skriver mer om under skrällbud och i A-gruppen lägger vi även 2 Tonicetobetrue (13 %) som visade toppform senast bakom Barkevious Mingo och är vår andrahandare i spetsstriden och han blir svårslagen om han når dit men oavsett så bör han få en bra resa. Dessutom är det täta starter vilket vi ser som positivt och det aviseras dessutom barfota runt om istället för skor runt om som senast på en sån här barfotahäst och båda dessa faktorer ser vi som klara plus. Loppet känns för övrigt bökigt och känslan är att löpningsförloppet kommer att avgöra mycket och vi väljer att strecka på ordentligt och tar totalt med åtta hästar och känner oss trygga med det. Gör ni ett mindre system rekommenderar vi er att kapa våra C-hästar.

V75-4 Kallblod

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett medeldistanslopp med voltstart som är öppet för 3-15 åriga kallblod och det är 20 meters tillägg vid vunna 1 100 001 NOK samt 40 meters tillägg vid vunna 1 800 001 NOK och här brukar sällan de svenska hästarna ha mycket att hämta i motsats till de övriga loppen. Loppets klara favorit är 2 Myhreng Jerker (51 %) som startade så sent som i lördags i mycket fin författning och även om förutsättningarna ser fina ut nu också vid en första anblick så är det ett helt annat motstånd nu och vi tror att tilläggshästarna kommer vara ikapp honom snabbt och har därmed svårt att köpa honom till denna procent och skriver mer om det under överspelade nedan.

Vi väljer att löpa linan ut och spikar istället loppets andrahandare 13 Smedheim Solan  (19 %) och som förstareserv lägger vi 8 Solör Stegg (8,2 %) som vi anser är märkligt bortglömd till denna start även om han inte har samma hysteriska form som förra året. Som vi läser loppet kommer han sitta riktigt bra på det direkt från springspår på tillägg och vi är faktiskt inte förvånade om han kan komma förbi favoriten direkt och köras till spets. Vi tror att han körs ifrån spets men oavsett så bör resan bli bra. Till denna start är det plus för att sommarbalansen åker på samtidigt som det är täta starter och det är också en klar plusfaktor med Torbjörn Jansson upp på ett kallblod.

V75-5 Top 7 – Klass II

Den femte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och den klara favoriten är 2 Ulisse Kronos (48 %) och den hästen har vi lite förkärlek till då han fick agera spik på vår senaste större V75 Tillsammans-vinst för två veckor sedan där varje andel på systemet gav 22 488 SEK. Till denna starten var vi ett tag inne på att spela honom som A-häst igen men procenten blev väldigt hög samtidigt som han är orutinerad och missgynnad av att det är ett halvvarv kortare distans samt att han tvingas gå utan körspö och det också finns en uppenbar galopprisk med de fortfarande lite snäva kurvorna och det kan bli en besvärlig resa samtidigt då det låter påställt från 5 Don Vince (8,8 %) som lär köras ifrån spets.

Vi anser att favoriten visat en mycket hög kapacitet men det gäller även andrahandaren 6 Ferrari B.R. (20 %) som är favorit i den norska poolen och tillhörde kulltoppen under fjolåret och det aviseras nu skoryck vilket är mycket intressant samtidigt som träningsrapporterna är fina och det lär vara vässat till tänderna även om stallet väljer att ligga lite lågt som vanligt. Det kan behövas något ytterligare lopp i kroppen innan vi får se en riktig topprestation men det är en intressant A-häst då favoriten blivit så hårt betrodd här. Det är relativt stor risk att någon av de ovan nämnda vinner men samtidigt rör det sig om orutinerade hästar och vi streckar ytterligare några stycken och mest intressant på strecken bland dem är 9 Gateway Fortuna (4,2 %) som vi anser är lite underskattad. Det var vårt förstastreck senast på V75 som skräll och även om det är tufft motstånd nu så utvecklas han successivt och tar han ett ytterligare steg till denna start så kan det räcka trots det besvärliga utgångsläget.

V75-6 Gulddivisionen

Den sjätte V75-avdelningen går över kort distans med autostart. Loppets klara favorit är 9 Mosaique Face (50 %) och att den här trettonfaldiga miljonären har klart högst kapacitet i fältet råder det inget tvivel om och stallrapporterna är läskigt positiva där det snackas om ett magiskt banjobb i drygt 1.11-tempo över 1600 meter. Samtidigt handlar det om årsdebut men hästen gjorde faktiskt det riktigt bra då han kom ut för första gången på svensk mark förra året efter en längre vila då han vann på ett överlägset sätt trots att Lutfi Kolgjini låg mycket lågt den gången. Adrian är alltid Adrian men han kan vinna med en överlägsen häst och det låter som att han kommer att dra i högertömmen tidigt här för att gå fram och krossa allt från dödens. Hästen vann bara en gång på 15 starter ifjol trots att det oftast var optimistiska tongångar inför loppen och har inte vunnit på fem starter i Norge samtidigt som det finns viktigare uppgifter framöver men han har en relativt hög chans att krossa det här fältet den tunga vägen och vi lägger honom som B-häst.

Värst emot är sannolikt 4 Bruno Di Quattro (21 %) som normalt sett inte rår på favoriten men samtidigt kommer med toppform och ska provas med ett helstängt huvudlag för första gången vilket är mycket intressant. Näst senast var insatsen som tvåa bakom Nuncio mersmakande och intrycket i den senaste starten mot ett litet enklare gäng i Norge var bländande. Han har utvecklats och vi blir inte förvånade om han tar ytterligare ett steg mot eliten inom kort även om han är nio år gammal. Han brukar normalt sett gå med norskt huvudlag vilket brukar ge en bra effekt och det helstängda kommer säkerligen ge en bra effekt också så länge han inte blir för het men över kort distans så bör det räcka långt. Det som är extra intressant med huvudlaget är att han tidigare varit lite trög ut och det är antagligen viktigt att han håller sig före favoriten i starten här. Lyckas han med detta förväntar vi oss en offensiv körning mot spets och får han sedan bara vara ifred en stund så blir vi inte förvånade om han biter ifrån sig hela vägen. Att han dessutom kommer ifrån Frode Hamres stall som brukar ha det bra i ordning den här helgen ser vi som positivt.

Mest Intressant av övriga hästar är 6 King City (6,1 %) som förvånade på oss när han vann direkt i debuten senast samtidigt som han är lite betrodd då han går ut mot betydligt tuffare motstånd nu men stallet håller toppform och siktar högt och vi skriver mer om honom under skrällbud och totalt tar vi med fyra hästar.

V75-7 Klass I

V75-omgången avslutas med ett medeldistanslopp med autostart och det är rundspelat och det saknas någon klar favorit. I nuläget är 2 Sheriff Bi (21 %) knapp favorit men detta har vi svårt att köpa då vi dels är inne på att det blir en tuff körning om täten mot 1 Frascati B.R. (15%) som kan kosta mycket för bägge ekipagen och favoritscenariot är att han inte når spets. Utöver att det kommer kosta mycket så har träningsförhållandena sedan den senaste starten varit lite sämre och det har också varit lite långt uppehåll. Han står bra inne och ska gå barfota fram vilket är ett plus men han körs inte av någon toppkusk utan av en kusk som är mycket orutinerad i de här sammanhangen och vi lägger ner honom i C-gruppen som överspelad.

Vårt klara förstastreck är istället 10 Xanthis Amazing (18 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan och i A-gruppen men utanför utgångsgruppen lägger vi även 5 Mariana (9,1 %) som var klart förbättrad senast då hon gick barfota runt om för första gången och vann i ett litet men tufft sällskap. Nu är utgångsläget perfekt och hon ska gå barfota runt om igen och är lite svår att sätta in i sammanhanget men vi är inne på att hon är spelvärd till den här låga procenten då stallet är i toppform och hon är under kraftig utveckling och med rätt ryggresa så blir hon livsfarlig om hon upprepar prestationen från senast. Kevin Oscarsson håller vi faktiskt som en av de bästa kuskarna i fältet trots sin orutin då de största svenska kusknamnen saknas i startlistan. Totalt tar vi med sju streck men gör du ett mindre system så kan du ta bort de betrodda hästarna som vi lagt i C-gruppen då de är överspelade till nuvarande spelprocent

Spiken

V75-4: 13 Smedheim Solan (19 %) tar vi ställning för i ett lopp där de flesta storspelare och tipssidor kommer såga favoriten och gardera brett. Vi väljer att gå en annan väg och spika andrahandaren och rent speltekniskt ger det oss ett övertag (om spiken sitter) mot de större systemen vilket är en stor plusfaktor. Om vi nu övergår till själva hästen så har vi valt Smedheim Solan mycket på att vi gillat intrycket på honom på slutet och vår känsla är att han är under kraftig utveckling och kommer göra en topprestation i denna start. Vi är fullt medvetna om att 40 meters tillägg är besvärligt men som ni kan utläsa i loppbeskrivningen så har vi känslan av att favoriten kommer missa i starten och att det kan bli ett tufft tempo här och att de som står 40 meter efter kommer in i matchen. Ytterligere en anledning till att vi spikar är att han till skillnad mot de andra har allt, dvs han är både stark och speedig och kan vinna på flera olika sätt och är inte beroende av ett visst löpningsförlopp. Nämnas kan även att han fungerat bra med Frode Hamre i sulkyn vars hästar för övrigt brukar prestera fint när vi har V75 på Momarken. Vi tror på en topprestation och slipper han bara oflyt så är vi faktiskt inne på att han vinner på ren klass. Vi taxerar vinstchansen till 37 %.

Utgångar

V75-1: 6 Västerbo Exact (15 %) återkom senast efter vila och även om det endast slutade med en fjärdeplats så var insatsen bra och han bör vara kraftigt framflyttad till denna start då han inte var speciellt hårt jobbad inför senast. Förutsättningarna till denna start känns mycket lämpliga då han är vår klara spetsfavorit och där har han vunnit sex av sju starter och dessutom passar lång distans som handen i handsken. Det aviseras även barfota runt om vilket är ett klart plus även om det inte går att urskilja från statistiken samtidigt som tidsintervallet till denna start är perfekt. Med nuvarande intervall har han statistiken 7-3-1 på 16 starter jämfört med 1-1-1 på tio starter med andra intervall. Det enda orsomolnet är avsaknaden av körspö då han kan vara lite trög men till nuvarande procent får vi ta det. Vi taxerar vinstchansen till 26 %.

V75-1: 11 Emir La Brousse (5,9 %) är mycket stark och rejäl och har gjort idel topplopp de senaste månaderna även om insatsen senast var något sämre men då blev det också en opassande resa i dödens och han tävlade med skor runt om samt med vanlig vagn och det var kanske lite med tanke på den här starten. Nu är det en lämpligare distans och framför allt så ska han gå barfota runt om för första gången vilket vi är inne på kommer ge en stor effekt och det blir dessutom jänkarvagn istället för vanlig vagn och samma helstängda huvudlag som senast och han visade vid sin enda start på Momarken i V75 att han hanterar den bankroppen bra med kurvorna som fortfarande är lite snäva. Favoriten verkar vilja köra till slut istället för att gå fram på mellanvarvet och får han bara lite draghjälp under slutrundan så är vi inne på att han kan slå av favoriten över det långa upploppet om utrustningsändringarna faller väl ut och varningen är utfärdad. Vi taxerar vinstchanen till 15 %.

V75-2: 2 Gematria (20 %) är en sort som vi är rejält förtjusta i och som den svenska spelarkåren kanske inte riktigt fått upp ögonen för än vilket vi tänker ta betalt för här. Till dagens start så låter det extremt uppåt ifrån stallet som brukar ha i ordningställt den här helgen och hon kommer också med en topprestation i ryggen och det aviseras barfota fram till skillnad mot skor runt om som det var senast vilket vi ser som ett klart plus. Utgångsläget är lämpligt då det är ett springspår i Norge och hon bör komma iväg snabbast av tilläggshästarna och finna en fin postion och även om det är viss risk för dödens så tål hon grovjobb och kan räcka gott även därifrån och det kan skilja många meter ner till favoriten efter ett halvvarv. Då vi dessutom är inne på att 1 Pandora Face (19 %) kan göra bort sig med Adrian Kolgjini i det norska voltstartsystemet så känns det faktiskt inte omöjligt att Frode Hamres springare kan sitta i spets relativt tidigt och då har vi svårt se någon ta ner henne. Hon borde vara klar favorit och vi spelar utgång och taxerar vinstchansen till 36 %.

V75-7: 10 Xanthis Amazing (18 %) har tävlat flitigt inom V75 på slutet och har gjort det klart bra mot hårdare motstånd. Nu går hon ner i klass i våra ögon och trots att det är bakspår är vi inne på att förutsättningarna är lämpliga då vårt huvudscenario är att det kommer bli en hårt och utdragen spetskörning som bjuder in bakspårshästarna. Dessutom aviseras det barfota runt om för första gången i denna regi vilket är ett klart plus samtidigt som Momarkens långa upplopp bör vara en klar plusfaktor då hon har sin bästa egenskap i sin vassa spurt. Hon sparkade sig i hagen och har vilat lite inför den här starten och har en andraplats som bäst efter två försök efter uppehåll på över en månad tidigare men hon var riktigt bra vid den andraplatsen strax innan jul och vi är inne på att det faktiskt kan vara ett litet plus. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

Övervärderade

V75-2: 8 Jetset (35 %) slutade senast trea på V75 och även om insatsen var bra så lyser det inte riktigt form om hästen på samma sätt som under fjolåret och även om det låter positivt ifrån stall Peter Untersteiner så är vi tveksamma till om formen riktigt sitter där. Dessutom är det nu ett innerspår på tillägg för en häst som inte brukar öppna speciellt snabbt och det kan mycket väl häxa med postionerna samtidigt som det finns flera andra spurtstarka ekipage med i loppet som kan sitta mycket bättre till. Hon ska antagligen gå barfota bak istället för med skor runt om vilket är ett plus (5-5-2 på 15 starter barfota bak på svensk mark) men med tanke på läget och att hon är beroende av ryggar på vägen så är hon bara en av flera och vi rankar ner som favorit. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V75-4: 2 Myhreng Jerker (51 %) imponerade senast vid V75-segern på Bollnäs och kommer med absolut toppform men vi har ändå lite svårt att köpa den höga procenten. Anledningen är helt enkelt att motståndet är klart hårdare och kapacitetsmässigt finns det flera ekipage som vi håller högre för dagen från 40 meters tillägg. Det är visserligen en gynnsam proposition för favoriten på papperet men vi tror att det ser bättre ut än vad det är rent loppscenariomässigt då han inte är speciellt kvick ut från start och det dessutom föreligger en viss galopprisk om han laddas för hårt.

Vi är inne på att både 7 Steinfaks (3,3 %) och framför allt 8 Solör Stegg (8,4 %) kommer vara förbi relativt snabbt trots att de startar 20 meter bakom och de lär även köras ifrån spets i sådana fall och därmed kan det faktiskt bli en tung resa i dödens för favoriten i värsta fall. Vi är i alla fall inne på att det blir en snabb inledning på loppet och att det kan bjuda in tilläggshästarna från 40 meters tillägg där vi hittar vår spik i omgången och även om det är lite intressant med barfota bak och vagnbyte och vi håller favoriten högt så kan vi inte köpa den här procenten. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

Skrällbud

V75-3: 8 Zenit Brick (8,1 %) har tävlat kontinuerligt på V75 de senaste månaderna och gjort det med ett strålande resultat sedan kastration och de ändrade på hans skoning och han är riktigt bra nu för tiden. Senast var han klar favorit och vann på ett bra sätt ifrån dödens på klasshästens vis. Nu är motståndet aningen hårdare samtidigt som utgångsläget är sämre men han har trots allt blivit nedstruken ett snäpp och vi har lite svårt att köpa att han går från storfavorit till skräll då han visat vid ett flertal tillfällen att han kapacitetsmässigt tillhör de allra bästa i loppet och att han tål grovjobb. Nu är som nämnts ovan utgångsläget dåligt och Jorma Kontio i sulkyn brukar inte bjuda på några finesser i sulkyn men vi tror inte på någon preparékörning inför V75-finalerna om två veckor och med tanke på att det kan bli en tuff spetskörning så blir vi inte förvånade om det löser sig bra ändå då han är startsnabb och han kan slinka ner i en fin position. Det är därmed inte omöjligt att det löser sig på vägen och då tror vi inte att någon står emot honom den sista biten om han är lika bra igen. Det är också värt att nämna att Timo Nurmos hade riktigt bra snurr på stallet under fredagen. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-6: 6 King City (6,1 %) gjorde i den senaste starten årsdebut och insatsen var klart plusbetonad då han var bättre än väntat och Roger Walmann drömmer lite på skämt om Elitloppet och 1.09-tider i sommar men samtidigt visar det hur högt han håller hästen att han ens nämns i såna sammanhang. Nu när han har ett lopp i kroppen så kan vi normalt förvänta oss att han är framflyttad och att han ska också gå från skor runt om till barfota runt om vilket också normalt sett är ett stort plus för en sån här häst och förutsättningarna till denna start ser lämpliga ut då han går som allra bäst över kort distans och med ryggresa i ett högt tempo och vi tror på en riktigt bra insats här mot ett par elithästar. Ett troligt scenario är att 4 Bruno Di Quattro (21 %) körs ifrån spets med en hårt pressande 9 Mosaique Face (50 %) utvändigt och har Kenneth Haugstaud hittat andra eller tredje par utvändigt så kan han bli en obehaglig överraskning över upploppet om de inte är så där läskigt bra i täten. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*7*8*1*5*4*1 = 3 920 kronor[/content_protector]‎