V75 Mantorp

V75

Det är fortsatt form på tipsen och på lördag siktar vi på att ta del av Jackpotpengarna från Elitloppshelgen

[content_protector password=”jackpotdrag” cookie_expires=”3600″]Nu är det återigen dags för V75 och även om denna omgång så klart inte håller samma klass som tävlingarna under Elitloppshelgen så bjuder ändå Mantorp på en omgång med förvånansvärd hög klass med Ina Scots Ära i V75-6 som den absoluta höjdpunkten sportsligt sett.

Vi lyckades inte speciellt bra spelmässigt under Elitloppshelgen då vi fick se våra idéer som knappt slagna i flera lopp trots starka prestationer men det är så det är ibland och därefter har vi gett ut tips till onsdagens V86-omgång på Bodentravet och där lyckades vi desto bättre då vi var riktigt rätt ute inledningsvis. Ni som följde våra tips på hemsidan kunde glädjas över en fin vinst då det var andra onsdagen i rad med ett nettoplus på över 100 000 SEK så trots att vi inte hade marginalerna på vår sida förra helgen så känns formen ganska stark. Ni kan läsa om våra onsdagen här: https://skoinfo.se/blogg/v86-boden-blev-en-ny-succe/

Lördagens V75:a håller en hyfsat hög sportslig kvalitet men tyvärr så känns den lite trist spelmässigt och de extra Jackpotpengarna är främst det som ger omgången spelvärde då det därmed inte behövs mycket för att utdelningen ska skena iväg samtidigt som några favoriter är både lite ojämna och osäkra av sig. Vår spik i denna omgång 5 Spring Erom (67 %) i V75-3 som är desto säkrare och enklare att räkna på och vi köper honom fullt ut som storfavorit och jagar skrällarna i andra lopp.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 100 respektive 400/500 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

Dagen startar med ett högklassigt Klass I-försök där vi spår en ljus framtid för flera av deltagarna. Rent kapacitetsmässigt håller vi 3 Edge Boko (24 %) samt 10 Day Or Night In (25 %) klart högst och fortsätter de att utvecklas så bör båda vandra långt upp i klasserna.  Inför denna start är vi dock osäkra kring var Edge Boko står efter sin svåra gaffelbandsskada medan Day Or Night In har fått några lopp i kroppen och det låter klart mer påställt ifrån stallet vilket gör att vi spelar utgång på honom medan vi istället sänker Edge Boko ner i källaren som C-häst. Vi har ingen feeling för någon toppinsats där.

En annan kapabel häst är annars 2 Tobacco (20 %) som kommer med visad toppform. Hästen är dock rätt trög ut och trots att startspåret är okej så är vår känsla att han kommer hamna lite för långt bak inledningsvis samtidigt som Kenneth Haugstad fortfarande har fruktansvärt svårt att få till styrningarna inom V75. På sin form och höga kapacitet är hästen dock gjuten som B-häst. Att hästen knappast kan tävla med jänkarvagn med voltstart är dock inget plus och kapacitetsmässigt så är han inte lika vass som vår tipsetta så det finns inget större spelvärde på honom med dagens streckprocent. Totalt streckar vi fem hästar och går aningen kort i loppet. Vill du helgardera så kan du strecka åtta hästar i loppet och ett alternativ är också att spika vår utgång på mindre system då han är klart mest streckvärd.

V75-2 Silverdivisionen

Silverdivisionen håller ganska bra klass även om det är lite väl skiktat eftersom att loppet inte blev fullt och de fyra sista hästarna i vår rank därmed har minimala chanser men å andra sidan håller övriga hästar som kom med i loppet en bra nivå. Rent spelmässigt känns loppet väldigt intressant då vi har hittat en av våra utgångar i omgången i form av skrällen 6 British Steel (7,7 %) som kommer från formstallet Marcus Lindgren vars hästar verkar trivas utmärkt på Mantorp där stallet tagit 10 segrar på de 29 senaste starterna.

Klar favorit är annars den allmänt uppskrutne 5 Fridericus (48 %) som har läge för spets och absolut är en mycket bra häst men har startat mycket på slutet och fortsatt har lite kvar att bevisa att han verkligen är så bra som Veijo Heiskanen vill låta påskina då han sällan fungerar helt optimalt i loppen. Han har nu tre plumpar i protokollet och det har visserligen varit från bakspår men vi är ändå inte helt övertygade om hans storhet om det skulle bli lite körning i det här loppet. Vi tar totalt med fem hästar i loppet och är det någonstans du kan ta bort hästar ifrån vårt systemförslag så är det våra C-hästar i detta lopp.

V75-3 Gulddivisionen

Här hittar vi omgångens bästa (troligaste) vinnare i form av 5 Spring Erom (67 %). Loppet håller dålig klass för att vara en Gulddivision på V75 och som vi ser det måste Spring Erom underprestera enormt för att förlora. Han lär sitta i täten omgående och därifrån har han riktigt bra statistik med nio segrar på elva försök även om han förlorade senast. Läge, distans, kusk, utrustning och bana talar allt till hans fördel och det enda som kan fälla honom är om On Hold eller någon annan häst kliver fram och vinner på en bättre skalle till slut om åldern börjar ta ut sin rätt men det håller vi inte som troligt.

Om ni trots allt vill gardera vår spik så är det värt att nämna att 1 Tomorrowland (6,3 %) som gjort två starter i Peter Untersteiners regi antagligen ska tävla med jänkarvagn för första gången i karriären och det är en intressant utrustningsändring på en sådan häst där de sökt lite efter rätt balans i den nya regin utan att riktigt få till det hittills. Han lär dock hamna en bit längre bak invändigt från start den här gången och jänkarvagnen gör sannolikt inte startmomentet bättre och att han sedan ska kunna slå Spring Erom känns lite långsökt.

V75-4 ATG Tillsammans-loppet

Det här är ett stolopp med tillägg för fyraåringar där lite vad som helst kan hända och bakom favoriten som vi tyvärr anser ha högst vinstchans så känns loppet vidöppet. Favoriten handlar alltså om 6 Caresse (39 %) från Björn Goops stall och även om det kanske inte är någon häst som vi håller väldigt högt kapacitetsmässigt så känns förutsättningarna perfekta här med Björn Goop bakom tömmarna och springspår och det är också därför hon blivit så hårt betrodd. För oss är hon nämligen klar spetsfavorit och därifrån har hon tidigare visat sig fungera bra med fyra segrar på fyra försök och när hon dessutom har visat god form på slutet samtidigt som hon kommer från ett stall i toppform så känns hon given att tippa först trots den relativt höga procenten.

Om favoriten bommar i starten eller kommer bort på annat sätt – vilket det faktiskt inte krävs speciellt mycket för att det ska hända – så känns loppet vidöppet som det nämndes ovan och det finns faktiskt några hästar som vi håller som bättre än favoriten rent kapacitetsmässigt. En av dessa hästar är 4 High Expectation (2,0 %) som vi anser har bäst fartresurser i sällskapet när hon går barfota runt om. Tyvärr blir det troligtvis lite av säkerhetsbalans med skor till denna start och stallet verkar mest sikta på att hästen ska gå felfritt idag och därmed är det mest ett garderingsbud men till den här låga procenten så känns hon ändå intressant. Ändras skobalansen till barfota närmare in på start så kommer hon att rankas upp men som med nuvarande informationsläge blir hon först vårt tredjestreck i loppet.

Som andrarankad häst i loppet håller vi 5 Top Notch Lady Ås (7,4 %) som inte riktigt har fått till det på slutet men vi anar goda fartresurser och hon imponerade även vid vinsten för sex starter sedan ifrån spets. Får Örjan Kihlström bara till styrningen någorlunda från det besvärliga utgångsläget så tror vi att hon blir livsfarlig i det här sällskapet, speciellt som det låter uppåt ifrån stallet. Totalt streckar vi hela elva hästar i loppet och det behöver faktiskt inte vara fel att helgardera men då vi vill hålla oss under 4 000 SEK i vårt systemförslag hade vi inte råd med det.

V75-5 Klass II

För att det ska bli en rejäl utdelning idag är känslan att det måste skrälla till i detta lopp där 3 Kalle Kalas (62 %) är berättigad favorit men alldeles för stor sådan i våra ögon. Han är en vinna-eller-försvinna-typ som hittills har varit väldigt osäker och ojämn av sig och vi vill se fler topprestationer i rad innan vi köper honom till den här höga procenten. Vinstchansen värderar vi dock till 48 % så han är given på systemet men för oss först i B-gruppen. Vi lyfter istället upp två skrällhästar 4 Rough Stuff (2,6 %) och 12 Faloria Boko (4,9 %) i A-gruppen som känns väldigt spelvärda och vilka vi skriver mer om under skrällbud. Vi tar totalt med sex hästar på systemförslaget vilket känns kassaskåpssäkert.

V75-6 Ina Scots Ära

Här har vi omgångens huvudnummer och det är ett väldigt fint startfält som Mantorp har samlat ihop. Loppet kryllar av topphästar och mest intressant rent sportsligt är nog att se kanonen 5 Readly Express (21 %) i hans årsdebut. Till denna start tror vi dock inte på hästen då han knappast är på topp och möter flera formstarka motståndare utan vi har istället lagt honom som en av omgångens mest överstreckade.

Vår klara förstahäst hittar vi istället i 6 Cruzado Dela Noche (20 %) som känns klart prisvärd och vi spelar utgång med och skriver mer om nedan. Bakom vår utgång känns loppet ganska öppet och här kan det mycket väl smälla till ordentligt och vi tar totalt med sex hästar och för dig med fetare plånbok kan det vara motiverat med fler streck.

V75-7 Bronsdivisionen

Bronsdivisionen håller en relativt svag klass och även här har vi en stark favorit i from av 6 Furious Francis (43 %) som definitivt har högst vinstchans i loppet. Vi anser dock att han är en aning stor favorit då hästen tidigare haft svårt inom V75 och har dessutom aldrig vunnit två starter i rad. Läget ser dock upplagt ut för honom nu och vi värderar vinstchansen till 41 % vilket gör spelvärdet på honom ganska neutralt.

Vår förstahäst i loppet är istället 5 Nobel Southwind (6 %) som känns märkligt bortglömd idag. Det är en häst som Peter Untersteiner länge har hållit högt och även om han står hårt inne i klassen så kommer han senast ifrån en femteplats i Kungapokalen där han gjorde bra ifrån sig. Hästen verkar vara under kraftig utveckling och har en bra spurtförmåga och har favoriten en sämre dag så bör Peter Untersteiners häst ha vettiga möjligheter att spurta ner allt och vi värderar vinstchansen till 13 %. Han har mest gått barfota runt om på slutet och ska antagligen gå barfota fram i den här starten men det var faktiskt så han vann för tre starter sedan och det behöver inte vara något större minus. En annan intressant skräll i loppet är 4 Hero Sjöhammar (5,1 %) som kan öppna snabbt och antagligen ska gå med jänkarvagn för andra gången i karriären. Han var inget vidare senast med hade stått över innan dess och blir därför bortglömd på strecken idag trots ett fint läge men han såg tankad ut med jänkarvagnen näst senast bakom kanoner som Ochongo Face och Bartender In innan han galopperade bort sig i sista sväng. Han är lite svårbedömd för dagen men det är inte en häst som vi tänker spricka på så länge jänkarvagnen hängs på.

Spiken

V75-3: 5 Spring Erom (67 %) går ut som en av omgångens största favoriter i en Gulddivision som har lite “veckan efter”-känsla eftersom de flesta hästarna i högsta klassen varit toppade för större lopp under förra veckan eller siktar mot andra uppgifter längre fram. Dan Widegrens 11-årige gamle kämpe har därmed hittat en perfekt uppgift på papperet då han är klar favorit till att sitta i ledningen relativt omgående och det är en position som han trivs ypperligt i. Han var faktiskt obesegrad där på nio försök fram tills nyligen då han först fick vika sig mot On Track Piraten i en start där han inte travade som bäst och senast i Copenhagen Cup mot kanonen Your Highness vilket inte var mycket att säga om. Några sådana hästar finns inte med i dagens fält och segerchansen bör därmed vara mycket god om han tävlar vid sunda vätskor.

Björn Goop är en god tempobedömare och brukar vara mycket säker på att lösa såna här uppgifter och vi hade inte bytt honom mot någon annan kusk och hästen har dessutom vunnit två av tre starter på Mantorp – senast i december förra året där han stod för en stark prestation. Vi har respekt för On Hold men eftersom han inte såg ut att vara nära toppformen senast i comebacken och det dessutom aviseras ett mer defensivt upplägg av Magnus Jakobsson så känns han inte som en speciellt het utmanare heller. Det kommer antagligen bli helstängt huvudlag och skor runt om för Spring Erom och det har fungerat bra tidigare och vi spikar och söker spelvärde i andra lopp istället.

Utgångar

V75-1: 10 Day Or Night In (25 %) är antagligen en framtida kanon vilket det från första början har varit tongångarna från stall Untersteiner. Vi var väldigt förtjusta i intrycket på honom från första stund och han visade under fjolåret att kapaciteten finns för att gå riktigt långt. Nu har han gjort två starter efter vintervilan och detta är en modell som sannolikt behöver några lopp i kroppen. Han har trots detta gjort bra prestationer i år och med tanke på att formen nu bör vara kraftigt på väg uppåt så förväntar vi oss en ännu bättre prestation nu. Det låter påställt ifrån stallet och kör bara Johan Untersteiner offensivt så är vår känsla att han krossar motståndet ifrån dödens, speciellt då vi inte är inne på att Edge Boko är på topp. Det finns dock en liten risk för att det återigen blir ett försiktigt upplägg vilket gör att vi nöjer oss med utgång men streckprocenten är hur som helst tilltalande. Vi taxerar vinstchansen till 41 %.

V75-2: 6 British Steel (7,8 %) kommer från Marcus Lindgrens formstall och hästen har liksom flera av Marcus Lindgrens övriga hästar visat toppform på slutet. Det här handlar om en stor och tung häst som sannolikt behöver väckas upp och i de två senaste starterna har British Steel stått för strålande prestationer där han bör gå framåt kraftigt och även om han inte vunnit så har vi blivit imponerade. Efter den senaste starten där han verkligen fick sträcka ut ordentligt bakom en bra häst så går träningsrapporterna i dur och även om det finns viss vingelrisk idag anser vi att han bör räknas med klart högre vinstchans än den låga procenten som han är spelad till. Att dessutom Marcus Lindgrens hästar har vunnit hela 10 starter på de senaste 29 starterna på Mantorp känns också klart positivt i sammanhanget. Vi värderar vinstchansen till 16 %.

V75-6: 6 Cruzado Dela Noche (20 %) befarade vi skulle bli hela omgångens “skrikhäst” efter prestationen senast i Kungapokalen även om man ska ta prestationer efter galopp med en nypa salt. Det är inget som märks i strecklistorna hittills även om vi befarar att procenten kommer stiga en del närmaste dygnet. Inför Kungapokalen var det också mycket snack kring hästen och även vi trodde en del på honom den gången eftersom det tydligt syns på honom att kapaciteten finns. Han gick då barfota runt om för första gången och galopperade efter 100 meter men intrycket därefter var magnifikt även om vi är fullt medvetna om att det inte ska dras för stora växlar av prestationer efter galopp. Han slutade i alla fall fyra på ett mersmakande sätt och efter senaste starten är träningsrapporterna fortsatt positiva. Till denna start blir det återigen barfota runt om även om det är risk för vingelläge idag då det finns många startsnabba innanför är vårt huvudscenario att Björn Goop som lyckas med det mesta för närvarande hittar ett bra slagläge och då tror vi övriga hästar får jobbigt att stå emot vår utgång om han går felfritt. Vi taxerar vinstchansen till 36 %.

Övervärderade

V75-1: 3 Edge Boko (25 %) är en topphäst i grunden och återkom senast efter över ett års vila på grund av en gaffelbandsskada och vår känsla är att det kommer ta ett tag att komma tillbaka till den häst han var innan skadan. Det är inte ens säkert att han kommer tillbaka till att vara lika bra efter en sådan svår skada och vi behandlar honom med försiktighet tills vidare. Vi har respekt för hästens kapacitet men var inte helt nöjda med hästens årsdebut och vi ställer oss frågande till om han redan nu ska vara så pass förbättrad så han ska vara favorit här. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V75-3: 5 Fridericus (48 %) håller vi med om har högst vinstchans i loppet då förutsättningarna ser fina ut och han bör kunna ta över spets relativt omgående där han tävlar som bäst. Det låter dessutom på Veijo Heiskanen som att träningsrapporterna är positiva och det blir barfota runt om och jänkarvagn vilket är klara plus. Vi rankar dock ner hästen en aning då vi dels inte var så förtjusta i det senaste loppet trots en snabb avslutning där det finns lite risk för formtapp och samtidigt har Veijo Heiskanen dels en aning vacklande statistik på sitt stall den senaste månaden. Utöver det har han drabbats av en ögoninfektion som tagit honom till sjukhus och det är viss risk att vi får se en ny kusk till morgondagens start och för närvarande finns det ingen information om vem det blir i sådana fall och det känns som en viss osäkerhet. Som storfavorit räcker sådana frågetecken för att ranka ner honom även om vi vill betona att hästen fortfarande har högst vinstchans i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-6: 5 Readly Express (21 %) återkommer nu efter en lång vintervila och även om vi blev helt frälsta av hästen under fjolåret där han var kulltopp så är vi tveksamma till om han verkligen kan prestera tillräckligt bra här direkt i årsdebuten mot detta knivskarpa motstånd där flera kommer i full form. Visst finns det en risk att vi har fel då Timo Nurmos hästar brukar prestera bra direkt efter vila och han har bra statistik på Mantorp men det låter inte som att det är vässat ifrån stallet och som hårt spelad tar vi bort honom helt från  systemet då vi anser att han är överstreckad. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V75-2: 6 British Steel (7,7 %) se utgångar.

V75-5: 4 Rough Stuff (2,6 %) tillhör enligt oss dem i loppet med högst kapacitet och har nu årsdebuten avklarad efter en lång vila där han gjorde det bra även om det inte direkt glänste om honom. Nu bör han dock vara rejält framflyttad och från ett perfekt utgångsläge bör Ulf Eriksson kunna hitta ner i en bra position. Då tränaren Timo Nurmos dessutom har hela 40 % i segerprocent på Mantorp de senaste 40 starterna så känns det extra intressant och det blir också barfota runt om igen nu istället för skor runt om som i årsdebuten vilket är ett plus. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V75-5: 12 Faloria Boko (4,9 %) var senast ute i ett stentufft Klass II-försök där vi inte trodde på henne och även om vi gillade hästen sedan tidigare så blev vi stormförtjusta i intrycket i den starten. Hon såg helt enkelt dunderläcker ut när hon till slut kom på tredje plats efter en invändig resa och fastnade med krafter kvar till slut. Efter den senaste starten har hon tränat på ett positivt sätt och nu när två hästar har blivit strukna på bakspår så är utgångsläget inte lika dåligt längre och vi tycker att hon känns väldigt streckvärd i ett öppet lopp bakom favoriten. Vi taxerar vinstchansen till 14 %

Jokersystemet

V75 MANTORP KL 18.18

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*3*1*12*6*6*6 = 3 888 kronor[/content_protector]