V75 Mantorp

V75

Vår spik har en perfekt uppgift och känns stenklar i våra ögon

[content_protector password=”godjul” cookie_expires=”3600″]Jackpotomgången på Åby blev som väntat skrällbetonad och de som lyckades få in systemet belönades med ca 14 miljoner kronor för besväret. Omgången blev ingen succé för vår del då våra främsta idéer hade galoppskorna på sig och då är det svårt att vinna. Nu tar vi nya tag till helgens omgång på Mantorp som också känns intressant även om vi inte tror på samma utdelning som föregående helg.

Omgången innehåller en rad stora favoriter och för att utdelningen ska skena iväg behöver några av dessa fällas och känslan är att flera av dem kan bränna även om vi spikar en favorit i 6 Seedorf O.M.F. (53 %) som vi anser har omgångens klart största vinstchans.

Ni som följer oss ser att vi har lagt till ett poängkrav i Jokersystemet för första gången. Det är något vi länge har funderat på att ha med men vi har varit oroliga att ni som läser ska tycka att det blir för komplicerat. Vi planerar att ha med detta krav emellanåt framöver och har ni åsikter kring det så hör gärna av er till skoinfo@support.se.

Helgens V75-omgång inleds med ett mycket klent Gulddivisionslopp för vem skulle kunna tro att 5 Spring Erom (17 %) skulle tillhöra favoriterna i Gulddivisionen igen? Loppet känns i alla fall öppet och det finns viss skrällpotential men tyvärr så är huvudscenariot att vinnaren blir någon av de högst betrodda där 9 Narold Vox (37 %) är en tänkbar utgång eller spik för dig som inte köper våra förslag eller gör ett mindre system. Han tävlar nästan alltid med skor och är gynnad av barfotaförbudet och årstiden då han normalt sett går bäst och att det är lång distans och en för dagen ovanligt segersugen kusk i sulkyn är också positivt.

Vi spelar som vanligt andelsspel till helgens omgång via andelskungen. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här: http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-6: 6 Seedorf O.M.F. (53 %) fick en perfekt uppgift här när främsta motbudet Propulsion ströks under fredagen som vi annars faktiskt hade tänkt att spela utgång på. Det står nämligen skrivet spets i programmet och därifrån går han riktigt bra, speciellt om han får bestämma tempot under vägen. Vi hittar i alla fall ingen häst som har kapaciteten att trycka upp tempot ifrån dödens när Propulsion är borta och som ni alla vet är Erik Adielsson en mästare på att bedöma tempot och dessutom väldigt duktig på att förvalta chanserna med betrodda hästar och han andas verkligen optimism inför den här starten.  Om han missar spets inledningsvis så tror vi att han bara glider fram och övertar utan större motstånd av de invändiga hästarna och sedan blir han svårslagen. Det enda orosmolnet som vi ser det är att banunderlaget ska bli löst men det finns det inget i nuläget som tyder på. Vi värderar vinstchansen till ca 70 %.

Utgångar

V75-2: 7 Roses Glory (61%) har imponerat storligen hos Veijo Heiskanen och är en berättigad favorit och definitivt ett tänkbart spikbud. Vi väljer dock att nöja oss med utgång då vi anser att hon är en aningen för stor favorit och det rensar oerhört bra där bakom. Även om förutsättningarna ser bra ut så finns det vissa orosmoln och det handlar framför allt om starten. Det finns gott om startsnabba hästar innanför favoriten och det finns en stor risk för att det blir väldigt dryga spår mot ledningen och då kan hon bli sårbar till slut då det trots allt finns ett flertal andra hästar i sällskapet som också visat riktigt fina kvaliteter. Hon fungerade väldigt bra med skor runt om senast så barfotaförbudet är inte något som oroar.

V75-3: 6 Countrygirl Ås (21 %) har vi länge gillat skarpt då det lyser klass om hästen och det har också länge låtit så från Claes Svensson när han talat om henne att han har stor tillförsikt inför framtiden. Hittills i karriären har Countrygirl Ås dock inte riktigt levt upp till de högt ställda förväntningarna. I den senaste starten när hon gick med skor hände dock något och hon såg bättre ut än någonsin. Vi blev faktiskt riktigt imponerande och det lyste verkligen om henne. Sedan dess har tongångarna gått i dur ifrån stallet och Claes Svenssons hästar går överlag även riktigt bra för närvarande. Vi vågar inte riktigt lita fullt ut på hästen ännu så vi avstår ifrån att spika men vi har stor tilltro till att Claes Svensson hittat rätt med henne och visar det sig stämma så ska detta motstånd inte vara något problem och vi väljer att spela utgång! Vi taxerar vinstchansen till 35 % vilket ger ett fint spelvärde vid nuvarande insatsprocent!

V75-5: 12 Valeur (23 %) startar ifrån spår tolv vilket naturligtvis inte är ett helt optimalt utgångsläge men vi väljer ändå att gå på honom då vi har blivit väldigt förtjusta i hästen och hur han sett ut på slutet och anser att han står för klassen i sällskapet. Startspåret kan dock ställa till det och då vår känsla är att det kommer bli hets på honom under lördagen med en stadigt ökad instatsprocent och det finns risk att det kommer sluta uppemot 30-35 % så väljer vi att nöja oss med utgång även om vi faktiskt var mycket nära att spika. Vi taxerar vinstchansen till ca 40-45 % men det finns intressanta skrällbud som rensar bra gentemot kollektivet bakom.

Övervärderade

V75-3: 11 Top of the World (24 %) kommer från flera riktigt bra prestationer och det är inte förvånande att han blir hårt betrodd idag och det tackar vi för! Skillnaden i uppgift är nämligen markant då han nu startar från bakspår där han faktiskt aldrig har segrat trots sex försök. Hela nio av hästens tio segrar har kommit ifrån ledningen eller dödens och det är positioner som han får svårt att nå idag utan att det blir väldigt kostsamt. Det hörs även på tränaren Reijo Liljendahl att han är bekymrad och nästan har gett upp på förhand men visst har hästen fortfarande en liten vinstchans även om insatsprocenten i våra ögon borde vara närmare 10 % och vi rankar ner rejält!

V75-4: 5 Joe Martini (49 %) är en fin treåring som hittills har startat karriären på ett föredömligt sätt. Hästen är dock fortfarande orutinerad och var klart sämre i den senaste starten vilket är oroande. Dessutom möter han nu äldre hästar vilket brukar vara problematiskt för treåringar inom V75 (även om detta lördagslopp är ett specialfall då det vanligtvis brukar ligga utanför V75) samt att det är första gången på lång distans vilket vi anser vara ett frågetecken. Björn Goop har fin dagsform och bra statistik på Mantorp och vi anser att hästen har omkring 20 % vinstchans men rankar ner rejält på grund av spelvärdet!

V75-7: 5 Beppe Am (40 %) har presterat riktigt bra på slutet och duger mycket bra för klassen men samtidigt så har vi svårt att köpa honom som storfavorit. Anledningen är helt enkelt att han måste köras lite på chans och även om Örjan Kihlström är en mästare på sådana styrningar så är det inte sannolikt att det kommer lösa sig lika perfekt som senast och då kan det bli för långt fram till slut. Speciellt då hästen är inkvalad till finalerna på annandagen och lär spara en del krut tills dess. Dessutom så kan vi inte bortse från galopprisken även om han skött sig i de tre senaste starterna. Hästen har trots allt galopperat i ca 40 % av sina starter och vi vill se fler felfria starter innan vi anser honom vara relativt säker på benen. Vi värderar vinstchansen till ca 25 %!

Skrällbud

V75-2: 9 Empress Brodda (5,3 %) är strulig men fartfylld när hon fungerar och ska antagligen provas med jänkarvagn för första gången vilket vi är inne på att det kan ha en positiv effekt. Hon är en av de speedigaste hästarna i fältet om hon får rätt resa och spåret behöver statistiskt inte vara någon större nackdel i den här typen av lopp, speciellt inte när det är många som är startsnabba med framspår och det finns en risk till en utdragen spetskörning och överpace under vägen. Som femprocentare så känns hon hur som helst väldigt streckvärd.

V75-4: 11 Stone Capes Nougat (5,8 %) kommer från en riktigt rejäl insats och det låter mycket uppåt ifrån stallet där hästen tränar förbättrat. Vi anser att han duger riktigt bra i ett relativt klent lopp och ifrån sitt springspår på tillägg bör han hitta en bra position direkt och då bör vinstchansen vara klart högre än spelprocenten och vi värderar den till ca 12 %.

V75-7: 2 Utter (5,1 %) är ingen häst som vi tidigare varit speciellt förtjusta i men han har sett märkbart förbättrad ut på slutet liksom flertalet hästar ifrån Stig H Johanssons stall. Idag känns läget mycket intressant då han är vår spetsfavorit och om han når dit så kan Erik Adielsson välja att köra där eller släppa och få en bra resa i vinnarhålet. Ifrån spets trivs hästen utmärkt och därifrån har samtliga tre vinster i karriären tagits men vi bedömer att han kan bli intressant till slut även om han släpper. Han är hur som helst nästan garanterad en fin resa och även om det finns mer kapabla hästar i sällskapet så har hästen höjt sig tillräckligt mycket för att duga här också med rätt resa och Erik Adielsson är en sulkyartist som är en mästare på att utföra sådana konstverk och fem procent som troligtvis inte heller lär stiga närmare in på start känns klart spelvärt! Vi värderar vinstchansen till ca 11 %.

Jokersystemet

19 dec

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*9*3*6*1*1*9 = 3 645 kronor[/content_protector]