V75 Kalmar

V75

Jackpot med 48 miljoner till en ensam vinnare och det var ett ruggigt intryck senast på omgångens spik

[content_protector password=”barfotaigen” cookie_expires=”3600″]Vi spikade On Track Piraten som föga förvånande levererade i lördags men sedan såg vi det största värdet i omgången i en förlust för den näst största favoriten Rigel Face där vi för ovanlighetens skull hade helgarderat. Honom gick det dock inte att fälla då han helt enkelt var för bra och det blev därmed istället Jackpot på femmorna och en omgång att glömma på det stora hela. I övrigt var de övriga två utgångarna lite av besvikelser och vi grämer oss också över att vi lade Make It Quick först utanför ramen då han bara var 2,4 % då vi skrev tipsen samtidigt som han faktiskt var tredjerankad i loppet.

Den här lördagen är det alltså Jackpot med de extrapengar som går vidare från förra helgen med 48 miljoner kronor till en ensam vinnare och det är en otroligt intressant omgång spelmässigt då vi dels slipper en favorit i klass med Nuncio och On Track Piraten i Gulddivisionen och det dels är den första V75-omgången sedan barfotaförbudet hävdes vid månadsskiftet. Det stundar därmed “barfotakaos” som Nybrink kallade det i veckan och det haglar balansändringar vad gäller skoryck, jänkarvagnar, huvudlag och rycktussar och det är dessutom många hästar som gör årsdebut nu och ett par som är osäkra på benen och sammantaget så var det ovanligt mycket att sätta tänderna i – inte minst när man tippar dagen innan då man inte är säker på hur banans beskaffenhet kommer att vara på lördagen.

Det väntas fyra-fem plusgrader på lördag och vi hoppas på att det ska gå att köra med sommarbalans vilket vi bygger våra tips på men det gäller så klart att man håller ett öga på det. Banunderlaget brukar dock hålla mycket bra på den här banan och tåla en del nederbörd. Kalmartravet har annars ett långt upplopp på 207 meter och det är också Sveriges bredaste bana vilket kan vara värt att tänka på då bredden på 26 meter vid starten på bortre långsidan för 1640 och 2640-meterslopp är nästan fem meter bredare än på de flesta andra banor. En annan sak som är värd att lägga till när man läser på är att flera tränare har ruskig dagsform för närvarande, t ex Lutfi Kolgjini, Jim Oscarsson och Roger Walmann och vi har rankat upp en del av deras hästar generellt med tanke på det.

Vi ger omgången en femma på en femgradig skala i spelvärde då det finns alla möjligheter att det blir en fin utdelning i en öppen omgång där det finns många tänkbara vinklar. Vi går ut hårt och spikar 8 Quiz Töll (25 %) som var riktigt bra som tvåa bakom Kash Brodda näst senast och stod för ett ruggigt intryck senast som nästan gick ikapp ovan nämnda Rigel Face från att ha suttit sist in på slutvarvet och med all respekt för “skallen” på favoriten 2 Mack Dragan (33 %) så är det betydligt enklare motstånd nu över en distans som vi är inne på passar som handen i handsken.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass II

V75-omgången inleds med ett långdistanslopp med voltstart i Klass II och det är ett ganska rundspelat lopp som många kommer att gardera. Favorit är 2 Mack Dragan (33 %) som är obesegrad efter sju starter och det är möjligt att vi får stå i skamrån efter loppet då vi spikar emot. Anledningen till att vi är tveksamma till favoriten är att han nu möter klart hårdare motstånd än vad han ställts mot hittills och han måste sänka sina tider rejält för att duga här samtidigt som vi faktiskt rent intrycksmässigt inte blivit speciellt imponerade av honom heller. Det är en enkel sort som inte imponerar inför loppen men han verkar ha en skalle av guld och det är inte omöjligt att höjer sig när motståndet hårdnar och Carl Johan Jepson är ovanligt kaxig inför uppgiften men som relativt stor favorit känns han spelmässigt ointressant. Vi tar istället ställning och spikar 8 Quiz Töll (25 %) som är andrahandare och stod för ett ruggigt intryck senast vilket vi skriver mer om nedan under separat rubrik.

Som förstareserv lägger vi 11 Cash Lane (13 %) som vi tycker visat mest bakom vår spik men han är också hopplöst osäker och har galopperat i åtta av 13 starter varav de två senaste. Han har annars visat fartresurser som räcker långt och de två senaste galoppmisslyckandena har antagligen gjort honom lite underskattad igen. Han kom tillbaka bra efter galoppen senast och hade kanske till och med vunnit utan den. I övrigt är det värt att nämna att det är intressanta utrustningsändringar på ett par hästar om ni inte köper vår spik – kanske framför allt på 10 Sphinx d’Inverne (4,9 %) som antagligen ska gå med hela paketet – barfota, helstängt och eventuellt jänkarvagn och han såg riktigt rapp ut senast när han gick på det sättet, mycket bättre än senast där han inte alls övertygade i preparéloppet inför den här uppgiften. Även 1 Right Broline (4,4 %) ska plockas med för dig som garderar vidare då han har ett perfekt smygläge i debuten över lång distans och höll förbättrat efter ett småtungt lopp senast och också antagligen ska gå barfota runt om och med helstängt med hål i vilket är intressant till den här låga procenten.

V75-2 Diamantstoet

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanlopp med autostart som är öppet för ston som vunnit mellan 175 001 – 525 000 SEK och liksom förra lördagen känns det vidöppet om storfavoriten bommar och vi garderar därmed rejält. Förra lördagen vann till vår besvikelse favoriten Qatrine Gel och denna lördag finns risken också att vi offrar onödiga streck då storfavoriten 2 Kash Brodda (60 %) är helt överlägsen fartmässigt i loppet men samtidigt är hon väldigt galoppbenägen och vi bedömer galopprisken till åtminstone 40 % och spelvärdet känns därmed inte så spännande även om hon visat att hon kan vinna med en galopp på vägen också. Vi A-rankar henne men tycker i ändå att det är givet att försöka att jobba in skräll här då vi siktar mot en miljonutdelning och att spika favoriten var aldrig aktuellt.

Vi kompletterar vår A-grupp med Lutfi Kolgjinis 6 Red Hot Metalimo (7,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud och där bakom är framför allt 11 Kendra Silvio (1,5 %) intressant  då hon höjt sig rejält i regi Thomas Uhrberg. Om hon får en lämplig ryggresa i draget så kan hon bli svår att stå emot. I nuläget är det oklart om det blir någon form av barfotabalans men aviseras det barfotakörning närmare in på start så växer intresset för henne ytterligare då det skulle vara första gången i nuvarande regi. Vi hoppas dock kanske främst på barfota bak där hon har tre segrar på sex försök i tidigare regi än barfota runt om där hon har 14 starter utan vinst. Det är dock ett litet frågetecken för lättning med tanke på galopperna på slutet. Vi varnar även för 9 Simb Senta (4,9 %) som har varit enormt förbättrad på slutet då hon börjat tävla i jänkarvagn och förra lördagen där hon satt kvar med alla krafter bakom vinnaren Qatrine Gel så var intrycket läckert. Att det är täta starter är intressant då hon har gått bra så innan även om hon så klart normalt sett inte rår på favoriten om hon går felfritt. Totalt tar vi med nio streck varav flera är riktiga kantbollar som lättas i balansen men här hade vi gärna haft med ytterligare streck.

V75-3 Gulddivisionen

Den tredje V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart i Gulddivisionen och för omväxlings skull så slipper vi Nuncio eller On Track Piraten och nu har vi istället fått ett spelvänligt lopp – framför allt då vi anser att 5 Royal Fighter (37 %) är kraftigt överspelad och det gör loppet mycket intressant spelmässigt. Vårt tipsetta är 9 Västerboonthenews (8,1 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan och där bakom lägger vi 3 Art On Line (16 %) som verkar ha höjt sig ett snäpp efter sin Frankrikevistelse och vi gillade verkligen intrycket senast då han liksom nu går med Johnny Takter i sulkyn. Han ska maxas i balansen nu vilket är mycket ovanligt då han gått 70 starter med skor runt om på svensk mark i jämförelse med endast fyra starter barfota fram varav tre slutat bland de tre främsta i mål. Han går annars antagligen med svensk jänkarvagn och är också mycket distansgynnad då han vunnit 11 av 33 starter över kort distans.

I B-gruppen lägger vi även 11 Explosive De Vie (4,6 %) trots att han inte har vunnit över distansen och har ett jobbigt utgångsläge och det dessutom handlar om årsdebut. Jim Oscarssons stall går dock för högtryck och vi är inne på att han kan bli ett stort utropstecken i år under sin sexårssäsong då han växte in i den äldre eliten under andra halvan av fjolåret och han gått bra efter vila tidigare med 2-3-0 efter sju starter och han t ex var riktigt bra direkt i årsdebuten år 2015. Huvudscenariot är att det kommer bli tufft tempo inledningsvis med många startsnabba hästar och då det inte är det allra tuffaste försöket så blir vi inte förvånade om det blir många trötta hästar till slut och då kan hans spurt räcka hela vägen. Totalt tar vi med fem streck och här är vi aningen tunna då vi sågat favoriten men om han vinner så får vi helt enkelt medge att vi var fel ute.

V75-4 Lördagsloppet

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett långdistanslopp med voltstart som är öppet för hästar som intjänat 30 000 – 275 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 100 001 SEK. Loppets klara favorit är Going Kronos lillebror 2 Ulisse Kronos (40 %) som kommer från Lutfi Kolgjinis formstall och det köper vi och spelar ensam A-häst och var mycket nära att spela utgång eller ett tag till och med att spika. I den senaste starten återkom han efter vila och “Ludde” var märkbart optimstisk inför den starten och nästan lovade seger och det visade sig att han hade fog för det. Det ser intrycksmässigt ut att vara en kanon i vardande och då han är vår klara spetsfavorit trots det snäva spåret – som inte är så snävt på den här breda banan, speciellt inte på den bortre långsidan – så bör han bli svår att ta ner. Det som oroar en del är dock att han känns lite orutinerad och osäker och dessutom verkar vara stänkrädd om han inte skulle ta spets direkt och det är också anledningen till att vi avstod utgång. Han var ute i ett tuffare lopp i höstas med 100 000 SEK i förstapris och fick då hästar framför sig vilket han inte gillade och något liknande kan hända här med om han inte prickar starten lika bra som senast som han hade andraspår i volten då det blev ledningen direkt. Att gå för hårt på Lutfi Kolgjini vad gäller spikar och utgångar är inte något vi gillar heller även om han har bra stallform.

Det kan vara 14 Bowling Triple X. (9,8 %) som kommer farande först bakifrån mot dödens tidigt då han verkar vara under kraftig utveckling och vi är inne på att han kommer hitta en riktigt fin position direkt från springspår på tillägg med springband. Extra intressant är att det nu är täta starter vilket är ett intervall som han tidigare är obesegrad med efter två starter. Han galopperade kanske bort segern senast och hade då tappat en sko tidigt i loppet och det var starkt gjort att han travade så länge som han gjorde och nu ska han lättas till lättare järnskor och det är intressant för en häst som gått tungt balanserat. Han har två segrar och en andraplats på fyra starter över distansen och är mycket stark och rejäl. 5 J.H.Mannerheim (15 %) aviserar Johan Untersteiner ett offensivt upplägg med men det känns inte som att han tar ledningen. Det kan dock ställa till loppet lite för favoriten och senast galopperade hästen då tussarna rycktes snarare än att hästen var trött. Det är dock en enklare häst än favoriten känns det som. Totalt tar vi med fem streck och känner oss trygga med det då loppet är relativt ihåligt och de utanför vår ram förutom 8 Radiation (2,9 %) ska ses som relativt chanslösa.

V75-5 Top 7 – Bronsdivisionen

Den femte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart. Loppets klara favorit är 3 Zenit Brick (54 %) och att han är betrodd köper vi då utgångläget är bra och han kapacitetsmässigt visat resurser som räcker långt här. Det låter även väldigt uppåt ifrån stallet som säger att han kändes lika bra som innan senast men galopperade då han körde på en pinne på innerplan men samtidigt så är vi inte säkra på spets och det kan bli en besvärlig resa i andraspår och vi har också respekt för Jorma Kontios förmåga att ställa till det för sig inom V75 där han inte har något vidare facit nu för tiden. Vi håller inte honom som någon toppkusk längre och spelvärdet känns neutralt till den här höga procenten. Det ska dock poängteras att hästen antagligen ska gå barfota bak vilket är mycket intressant då han gått med skor runt om i alla starter förutom tre barfota runt om där han galopperat bort sig. Han har dock blivit stabilare nu efter att de hittat rätt med hans skoning och efter kastration och vi kan mycket väl få se en kanonprestation på lördag.

Vårt förstastreck är dock istället 4 Cupido Sisu (9,6 %) som vi skriver mer om nedan. Vi vill också nämna 11 British Steel (9,2 %) som är i fin form för tillfället även om han gick på pumpen senast i en tuff V75-final. Han ska eventuellt lättas till barfota fram den här gången vilket är intressant i nuvarande form då han inte gått så på länge och har fem på plats på sju starter så innan men vi är inne på att det är ännu mer positivt nu än tidigare då han växt en klass sedan det provades senast. Han har aldrig vunnit över medeldistans på 15 starter som kuriosa men med tanke på att han vunnit både på kort och lång distans så är det antagligen bara en slump men det krävs så klart att det klaffar lite från det här läget och Erlend Rennesvik lär köra på chans som vanligt. Totalt tar vi med fyra streck och går aningen kort då vi gärna haft råd med 1 Re Doc (9,6 %) samt 7 Young Farmer (10 %) som C-hästar. Vi är dock inne på att distansen är en liten nackdel för den förstnämnde och han såg också knölig ut senast och den sistnämnde får helt enkelt inte plats på systemet på grund av läget även om han var kanonbra senast och ska lättas till barfota bak.

V75-6 Klass I

Den sjätte V75-avdelningen går över kort distans med autostart och håller hög klass och är omgångens mest öppna lopp. Klar favorit är 6 Mitos Gold (33 %) som höjt sig rejält på slutet med jänkarvagn i de fyra senaste starterna och visat kapacitet som tidigare bara anats. Han har bra skalle och verkar vara under utveckling och tål en del grovjobb men nu är det vingelläge då han inte är speciellt startsnabb och i ett sånt här tufft lopp så är det inte så lätt att krossa allt från dödens. Vi tror på en bra prestation men ett jobbigt löpningförlopp och anser att spelvärdet endast är neutralt och lägger honom som B-häst.

Våra förstastreck hamnar istället på 2 Replay Pellini (21 %) samt 4 Face Ribb (6,5 %) som bildar vår  A-grupp och utgångsgrupp och vi skriver mer om nedan. De bästa skrällbuden där bakom anser vi är distansgynnade 11 Dynamite Light (1,4 %) från Lutfi Kolgjinis stall som kan bli inbjuden om det blir hårt tempo i täten även om kusken själv ligger lågt. Läget är inte optimalt men vi är inne på att loppet kan bli konstigt kört och vi gillade verkligen intrycket senast och stallformen gör honom intressant till den här procenten. Totalt tar vi med sju streck men här hade vi gärna haft med fler steck för att känns oss helt trygga.

V75-7 Bronsdivisionen

V75-omgången avslutas med ett medeldistanslopp med autostart. Loppet är lite av omgångens sportsliga höjdpunkt då det här är flera som visat hög kapacitet och är under stark utveckling. Tyvärr har spelarkåren kommit ganska rätt på loppet som är rundspelat och vi tror mest på de som är hårt spelade även om vi har med några långskott i C-gruppen. Det lönar sig ofta att ta med skrällar i V75-avslutningen där de rensar bra.

Loppets knappa favorit är 6 Mellby Duke (27 %) som Peter Untersteiner har fått att fungera fullt ut och vi är väldigt förtjusta i. Han kämpade storstilat senast och får han en lämplig resa så blir han mycket svår att stå emot men vi är inne på att det kan bli vingel denna gång och då nöjer vi oss med B-häst. Han går med skor, norskt huvudlag och med jänkarvagn som vanligt och som för ett par andra favoriter under dagen så är spelvärdet neutralt. Vårt förstastreck är istället 9 Hank Von Håleryd (21 %) som vi spelar utgång på och skriver mer om nedan och där bakom fyller vi på med totalt åtta streck där ett par C-hästar visat tveksam skalle på slutet men kan duga med smygresor. 10 Frankie Brodde (15 %) är Peter Untersteiner väldigt optimistisk kring då han gick vasst senast och ska tävla barfota runt om och i jänkarvagn den här gången. Det ska dock poängteras att han har 0-1-2 på sju starter barfota runt om och 0-2-2 på nio starter med jänkarvagn sedan början på 2016 jämfört med 4-0-0 på sex starter i vanlig vagn och vi tycker bara att spelvärdet är svagt positivt på honom men vi har ändå respekt för “PU” och hans åsikter då han ofta är rätt ute med sina chansvärderingar.

Loppets fidus är 4 Thaiger Exclusive (9,1 %) som gjorde debut i regi Thomas Madsen senast och har siktat mot det här loppet där det blir barfota runt om och norskt huvudlag. Han var dock tung i kroppen i debuten i ny regi och har inte behövt lopp i kroppen på samma sätt hos tidigare tränaren Peter Untersteiner och även om vi trodde att det var en kanon som skulle gå rakt upp i Gulddivisionen förut och det är upplagt för spets här så är vi inte helt övertygade om hans dagsstatus.

Spiken

V75-1: 8 Quiz Töll (25 %) är den häst i inledningen som imponerat klart mest på oss på slutet och nu när hon inte ens är favorit samtidigt som det ofta är systemtekniskt fördelaktigt att spika i  V75-inledningen där de flesta garderar brett så väljer vi att gå fullt ut på henne trots det något chansartade utgångsläget. Till dagens start låter det väldigt uppåt ifrån stallet och det hörs verkligen på Thomas Uhrberg att han håller hästen högt och får hon bara möjligheten är vi inne på att det blir ett relativt offensivt upplägg. Vi blev imponerade av slutrundan senast där det var ett ruggigt intryck över mål och hon plockade många längder på slutrundan på kanonen Rigel Face och i starten innan var hon lika bra som tvåa bakom Kash Brodda som är lite andra hästar än vad hon möter här med all respekt för favoriten 2 Mack Dragan (33 %) som vi tycker är lite överspelad. Distansen tror vi ska passa utmärkt så länge hon inte behöver gå för tidigt och blir för ambitiös på vägen och vi är helt inne på att Thomas Uhrberg kan plocka ner det här motståndet med spår på vägen oavsett vem som sitter i ledningen och som vi ser det är startspåret det stora orosmolnet men löser det sig så bara någorlunda så är vår känsla att det är “klart” om hon upprepar insatsen från senast. Vi taxerar vinstchansen till 42 %.

Utgångar

V75-3: 9 Västerboonthenews (8,1 %) har tävlat flitigt inom V75 de senaste månaderna och gjort bra prestationer men också haft en del otur och inte fått vinna. Till denna start anser vi att förtusättningarna ser intressanta ut då vi dels är inne på att han löpningsmässigt kan få det upplagt. Som vi läser loppet kommer det bli en hård spetskörning vilket kommer gynna ekipagen som inte är inblandade och han fungerar bra bakifrån och har faktiskt vunnit i två av fem starter ifrån just spår nio. Det som gör honom lite extra intressant idag är att det aviseras barfota runt om vilket han har statistiken 11-2-2 på 26 starter med jämfört med 10-9-3 på 36 starter med annan balans. Ytterligare så trivs han utmärkt på Kalmar där det blivit fyra vinster på sex starter. Det enda orosmolnet som vi ser det är att tränaren varnar för att det utifrån de senaste prestationerna kan vara formtapp på gång men det har vi faktiskt svårt att se då vi anser att de har varit bra och som lågprocentare får vi ta det. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V75-6: 2 Replay Pellini (21 %) har härdats inom V75 och gjort det bra och verkar vara under utveckling. Intrycket senast var mycket fint och förutsättningarna till  dagens start ser intressanta ut då han är startsnabb och även om det inte är säkert att han når spets så bör positionen bli fin. Det som gör honom extra intressant idag är att det nu blir barfota bak vilket vi ser som ett klart plus då han var extra bra den första gången som de provade det förut samt så är den korta distansen ett plus enligt statistiken. Han ska antagligen återgå till svensk jänkarvagn igen istället för riktig jänkarvagn som han satt fast med senast i V75-finalen vilket vi ser som ett minus och annars blir det antagligen helstängt huvudlag med hål i som vanligt. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V75-6: 4 Face Ribb (6,5 %) kommer liksom flera andra hästar som vi går på från Lutfi Kolgjinis formstall och det låter märkbart optimistiskt ifrån stallet till denna start. Han har tidigare fungerat väldigt bra på Kalmar och även om han inte är någon spetskandidat så bör han få en bra resa i den främre träffen och att han nu ska gå barfota bak ser vi som ett utropstecken även om han inte vunnit när han gått så två gånger förut i tuffa sällskap. Det som är ännu mer intressant är att det snackas om jänkarvagn för första gången och helstängt huvudlag för första gången (även om han gått med goggles och can’t see back-huvudlag) och speciellt vagnen gör att vi förväntar oss att det kan bli åka av på allvar. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-7: 9 Hank Von Håleryd (21 %) fortsätter att utvecklas och det blir intressant att se hur långt han kan nå i slutändan. Han är jämn och gör ständigt bra prestationer och intrycket i de senaste starterna har varit mersmakande. Ifrån stallet är träningsrapporterna bättre än någonsin och då vi är inne på att det kan bli ett högt utgångtempo i detta lopp och han har en bra startrygg så är  vi inne på att kommer sitta fint till i  andraspår direkt. Då han desstuom trivs utmärkt på Kalmar där han har statistiken 2-1-0 på fyra starter jämfört med  6-4-3 på 33 starter på andra banor samt tidsintervallet mellan starterna är perfekt och han så känns han spelvärd. Han gick med vanlig vagn i ett skitlopp senast men återgår nu till jänkarvagn vilket också är ett plus. Det är dock ingen fördel att motståndarna går barfota medan han fortsätter att tävla med skor runt om. Vi taxerar vinstchansen till  31 %.

Övervärderade

V75-3: 5 Royal Fighter (37 %) känns iskall att gå på som betrodd då han “alltid” sviker och tillhörde sammantaget en av de mest överspelade hästarna under fjolåret eftersom han är en Elitloppsfinalist som har sympatiska förespråkare i TV-rutan. Att kapaciteten finns där för att räcka mot detta motstånd råder det inget tvivel om men faktum är att han bara vunnit en av de 15 senaste starterna och då varit hyfsat betrodd i tolv av dessa tillfällen då han stått i under tio gånger pengarna. Tränaren Per K Eriksson brukar vara optimistisk och som vanligt är han det till denna start men vi har lärt oss att inte lyssna på honom och det faktum att han antagligen ska vänta med skorycket gör att han känns extra kall jämfört med en del motståndare som inte alls har samma respekt för honom nu som de hade förut. Han har statistiken 9-14-12 på 64 starter med skor runt om jämfört med ‎6-1-0 på elva starter barfota runt om men det är tyvärr svårt för honom att gå barfota speciellt ofta med hans känsliga hovar. Blir det däremot ändring till barfota runt om så rekommenderar vi er att lyfta in honom på systemet. Ett annat orosmoln är hur som helst att vi är inne på att det kommer bli en väldigt tuff inledning och även om vi håller honom som knapp spetsfavorit efter ett tag så lär det kosta en del och då har vi svårt att se honom räcka – speciellt som det är medeldistans vilket vi  ser som ett minus  jämfört med kort distans. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V75-6: 1 Linus Boy (12 %) har relativt hög kapacitet men förutsättningarna till denna start känns iskalla då han är mer stark än snabb och vi anser att distansen är ett klart minus och dessutom är han långsam ut och är mer eller mindre chanslös att nå spets. Det är därmed stor risk att han blir fast invändigt och Jorma Kontio i sulkyn är inte direkt en fördel vid dessa löpningsförlopp och det är stor risk att han kommer sitta fast hela vägen och aldrig få chansen. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V75-2: 6 Red Hot Metalimo (7,3 %) aviseras det barfota runt om på och jänkarvagn vilket vi ser som plus även om vi inte är helt övertygade om statistiken om vi tittar tillbaka på historiken. Hon var dock förbättrad i årsdebuten senast och förutsatt att favoriten kommer bort så tror vi att Lutfi Kolgjini istället kan spetsa och stjäla loppet. Hon har visat en fin startsnabbhet och vi är inne på att hon kommer sitta i spets relativt tidigt och det är som bekant extra mycket värt i stolopp. Stallet har hittat en formtopp efter en längre svacka och det låter som vanligt påställt från “Ludde” och vi tar chansen och hoppas på en förbättrad prestation med tanke på utrustningsändringarna och stallformen. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V75-5: 4 Cupido Sisu (9,6 %) galopperade senast bort en V75-vinst men intrycket i loppet var mycket fint och det var en riktig nästagångare. Det lyser form om hästen för dagen och det känns som ett klart plus att det nu blir barfota runt om även om han inte vunnit så tidigare då det varit i tuffa sällskap, bl a som tvåa mot Readly Express i ett Derbyförsök och femma i Derbyfinalen. Att det är täta starter ser vi också som klart intressant då han varit rapp med det upplägget förut, bl a i Kriterierevanschen även om det var ett tag sedan nu. Vi blir hur som helst inte förvånade om han blåser till spets direkt men oavsett så bör han kunna få en vettig resa och som lågprocentare är han intressant. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*8*3*2*3*7*8 = 4 032 kronor[/content_protector]‎