V75 Kalmar

Spikförslagen

V75-1: 1 Master Crowe (27 %) satt fast med krafter kvar bakom Justice Ås näst senast i debuten i Silverdivisionen och var senast ute mot de båda värsta motbuden 3 Augustus F. (32 %) och 6 Jairo (26 %) men den dagen slutade det med galopp och det var lite svårbedömt vad den berodde på. Hästen kan vara känslig i munnen men vi tycker normalt sett inte att han ska vara osäker på benen utan att han provocerades till galopp senast när han flyttades i sidled eller om han det var så att han körde upp i vagnen framför. Han är kraftigt gynnad av att det är medeldistans gentemot favoriten jämfört med senast och att det är en bana med långt upplopp istället för en spetsbana som Jägersro som det var senast. Om han håller upp ledningen så tror vi att loppet är över och annars bör han ha en bra chans att ta ner favoriten som inte vunnit över medeldistans på ett par år från dödens också. Det låter dessutom som att det äntligen blir av att han ska gå i jänkarvagn i den här starten vilket vore extra intressant. I övrigt blir det skor runt om och öppet huvudlag.

V75-3: 3 Västerboonthenews (86 %) har bättre form än nånsin och följde startbilen senast och vann sedan hur lätt som helst. Lars Brindeborg har gjort ett fint jobb med hästen och vi har lite svårt att se hur någon ska ta sig förbi i starten här och från spets där hästen har en mycket bra statistik så bör han vinna igen. Det lockar alltid att gardera en storfavorit till den här spelprocenten och det gäller inte minst under den här årstiden då väder och banunderlag kan ställa till det men den här favoriten verkar inte vara speciellt känslig och det ska inte heller bli något komplicerat väder under lördagen. Det blir skor runt om, halvstängt huvudlag som senast istället för norskt huvudlag och jänkarvagn igen.

V75-6: 11 Staro Ivy League (16 %) höll mycket starkt från dödens i V75-finalen på en tung bana näst senast och spurtade vasst senast i ett stentufft lopp som Qahar Q.C. vann och med tanke på att det var den tråkiga spetsbanan Jägersro och att han fick korrigeras under vägen fram så var det extra positivt. Nu är det ett längre upplopp och inte lika mycket nedförsbacke vilket känns gynnsamt och han står fint inne i Bronsdivisionen och blir mycket farlig med lite tempo på vägen. Vi tror att han vinner med en liknande insats som senast och spikar på ett mattebolag men eftersom det finns ett par spelvärda singelprocentare emot så väljer vi att gardera på två bolag. Det blir skor runt om igen och antagligen jänkarvagn och murphybländare.

V75-7: 2 Global Science (22 %) gjorde första starten sedan han stallades upp på Petter Lundbergs nya filial utanför Eskilstuna senast när han vann på Solvalla och det var ett riktigt fint intryck – inte minst då det var efter ett uppehåll. Med tanke på hur snabbt han öppnade senast så är det svårt att se hur han ska missa ledningen och trots att han kan bli vass och det är ett långt upplopp på Kalmar så bör han ha en bra chans att hålla undan hela vägen i debuten över kort distans. Vi har respekt för några motbud men den här förhållandevis låga spelprocenten är tagen alla dagar i veckan med tanke på garantispets över kort distans och det blir inga ändringar i utrustningen utan skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag igen.

Jokersystemet

Om du vill kika på resterande nyckelhästar och vår fullständiga ranking och spelförslag så kan du göra det här: https://skoinfo.se/ranking/v75-kalmar-27-januari-ranking/

Du måste först öppna ett konto om du inte redan är medlem på SKOINFO.SE vilket du kan göra via: https://skoinfo.se/my-account och det är gratis och utan krav eller köptvång. Det kostar sedan 40 kronor för att komma åt rankingen för aktuell omgång.

Preliminära andelssystem

Skoinfo.se 1000: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=26167

Skoinfo.se High: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=21888

Skoinfo.se 136: https://tillsammans.atg.se/utloggad/lagsida/21575?andelsspel=35028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.

1 thought on “V75 Kalmar

Comments are closed.