V75 Kalmar

V75

En härlig spelomgång där det bjuds på mycket barfotadans

[content_protector password=”attack” cookie_expires=”3600″]på Bergsåker förra helgen var vi inte ens nära trots att vi överlag rankade loppen bra den helgen. Anledningen till vårt misslyckande är Janne Sisu och Krusse vilka var helt omöjliga för oss att hitta då de kördes av kuskar som “aldrig” vinner på V75. Trots att vi missade kan vi inte låta bli att tycka det är lite kul när helt oväntade saker händer vilket är en del av travets charm. Det vore inte roligt om samma kuskar ständigt vann.

Helgens omgång ser minst sagt svår ut vilket är något som vi uppskattar då det gynnar spelare som är pålästa. Det finns gott om spelfynd men samtidigt har det varit svårt att hitta hästar som det helhjärtat går att gå på, dvs som har hög absolut vinstchans samtidigt som det finns spelvärde. Om du vill vinna ofta så anser vi vinstchansmässigt att storfavoriten 1 Buzz Mearas (70 %) i V75-6 har högst vinstchans men samtidigt är det ett mediokert spelvärde då hästen är spelad till ungefär vad han bör vara eller aningen mer. Vi är ute efter att vinna mer än ofta och har således valt en annan lösning där vi spikar 11 Tack Wee (15 %) i stayerloppet där spelvärdet är högre då vi anser han borde ha ca 30 % av insatserna på sig. Vi väljer dock fortfarande att ha med Buzz Mearas som en av utgångarna som komplement till två mer chansbenägna utgångar där spelvärdet är högre. Vi tror att det finns en chans till topputdelning idag och har gjort ett systemförslag där det i vanlig ordning finns hög potential.

Sedan en tid tillbaka har vi som ni troligtvis vet gjort våra andelsspel via Andelskungen. Den senaste tiden har det införts förändringar som gjort att ATG öppnat upp för så kallade ombudslag varav Andelskungen är ett. Vi fortsätter att göra system där och har nu ett system för 100 kronor och ett för 500 kronor. Ni hittar systemen via nedan länk.

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/7GR2-DFNV-21575

Tyvärr är det ännu inte möjligt att göra Jokersystem via ombudslagen vilket är det sätt som vi föredrar att göra systemen på. Av den anledningen har vi valt att återaktivera våra gamla V75 Tillsammans-lag som vi hade innan Andelskungen. Där kan vi lämna in Jokersystem och vill ni vara med där så hittar ni lagen via nedan länkar. Tyvärr är lagen begränsade till 50 medlemmar så det är först till kvarn som gäller men det finns i skrivande stund någon enstaka plats åtminstone i det ena laget och annars går det bra att ställa sig i kö.

Skoinfo.se – Hundralappen: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/TZWF-JNK6-17605

Team Skoinfo.se: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/ZDN6-MTXF-16398

V75-1 Klass II

Omgången inleds med ett långlopp i Klass II där det föreligger stora galopprisker på några av de mest betrodda. Favorit är 1 Frankie Brodde (31 %) som vi har ett gott öga till men läget kan ställa till det och vi är långt ifrån säkra på att han tar spets direkt trots att han har en bra startkusk även om sannolikheten är hyfsad stor att han kommer kunna gå ut och få ta över spets efter hand om han missar initialt men det är lite svårbedömt i andraläget. Vi har dock känslan att det kan strula och väljer istället att spela utgång på 12 Bravo Navarone (13 %) som vi finner mest spelvärd och skriver mer om under utgångar. I övrigt så rankar vi ner betrodde 2 Toddler (21 %) mest beroende på att vi finner galopprisken oerhört stor samtidigt som både Conrad Lugauer och fyraåringar som möter äldre hästar brukar ha svårt att lyckas inom V75. Loppet känns mycket ovisst och vi skulle gärna ha med alla hästarna men det fick vi inte råd med på vårt systemförslag.

V75-2 Diamantstoet

Ett mycket spelvänligt lopp där vi visserligen anser att 14 Steady Brodda (39 %) kanske är den bästa hästen och hon får dessutom kanske den bästa kusken upp i sulkyn i Erik Adielsson men hon står lite hårt inne från det här läget som kan ställa till det och vi anser att hon är för hårt spelad då hon kan inte göra alltför mycket jobb själv i loppen utan gärna vill ha det lite serverat. Vi taxerar hennes vinstchans till 17 % och det finns istället en drös med hästar som känns mer intressanta spelvärdemässigt.

Vår klara förstahäst är 7 Siri Lock (6,9 %) som vi var mycket nära att spika på det höga spelvärdet men vi nöjde oss till slut med utgång. Bakom Siri Lock rankar vi 5 Caddie Jasmina (5,1 %) som har fina fartresurser och känns allmänt underskattad. Nu startar hon ifrån startspår fem vilket känns optimalt och hon bör ha vettig chans att fronta initialt och kan sedan välja att antingen sätta sig i vinnarhålet eller att köra i spets. Att det dessutom antagligen blir jänkarvagn för första gången och barfota runt om är även det mycket intressant. Slutligen vill vi även varna en del för 11 Lovely Sky (6,9 %) som kom fel på det senast men såg väldigt fin ut inför tävlingarna då och ska gå barfota runt om för första gången i Veijo Heiskanens regi. Vi är lite rädda för att läget kan ställa till det men löser det sig någorlunda så duger hon absolut här och vi blir inte förvånade om barfotarycket kommer göra hästen klasser bättre som när hon gick så i tidigare regi. Hur som helst så känns hon väldigt spelvärd med sina 6,9 %.

Vi väljer att strecka åtta hästar på vårt systemförslag och även om de vi har utanför på intet sätt är chanslösa så känner vi oss ganska trygga med åtta streck.

V75-3 Gulddivisionen

Ett lopp som känns väldigt klurigt. Favorit är 7 Alfas Da Vinci (44 %) vilket känns berättigat då han kom ut och vann direkt i årsdebuten senast men det är ändå ingen häst som vi vill gå på idag då distansen är en klar nackdel och känslan är att läget kan ställa till det. Det är högt ovisst kring hur Joakim Lövgren lägger upp loppet och vår känsla är att han siktar lite på andra lopp längre fram och kommer välja ett lite mer passivt upplägg inledningsvis och då kan det bli svårt att hinna ifatt den troliga ledarhästen 3 Attack Diablo (7,1 %) som ska få barfota runt om och är draget i loppet som vi rankar först då vi tror att han kan rinna undan ifrån spets om inte Lövgren kör offensivt.

V75-4 Stayerlopp

Ett stayerlopp där vi vädrar skräll då fenomenet 13 Dernier Viking (44 %) startar som storfavorit vilket vi inte riktigt köper då hästen är galoppbenägen och det var länge sedan hon visade form. Nu är hon visserligen en helt annan häst med barfotabalans, vilket blir fallet den här gången, men det har ändå inte slagit några gnistor om hästen i starterna de senaste månaderna och vi är osäkra på hur hon kommer prestera efter vila även om hon presterat bra efter längre vila tidigare.

Visst ska Dernier Viking vara betrodd men vi anser att sannolikheten att hästen galopperar bort sig eller att formen inte finns där är tillräckligt stor så vi väljer istället att spika den knappa andrahandaren 11 Tack Wee (15 %) som har ett intressant läge med springspår på mellanvolten och kan tjäna många meter direkt och vi anser att han borde ha en likvärdig vinstchans som favoriten och är klart mindre spelad. Köper ni inte vår spik så finns det gott om fynd där bakom och om vi inte hade spikat så skulle vi ha streckat åtta hästar.

V75-5 Bronsdivisionen

Ett Bronsdivisionslopp där de bästa hästarna också fått de bästa startspåren och vi förväntar oss att det kommer bli en ordentlig kubbning från början då flera ekipage är startsnabba och bör satsa mot spets eller åtminstone vill skaffa sig en bra position. Vår klara spetsfavorit är 1 Orakel Face (23 %) och även om hästen är bra och ledningen är värt mycket över sprinterdistans så tror vi att både häst och kusk kan vara för laddade här och att öppningen kan bli för tuff då han har visat sig vara lite blöt till slut.

Rent vinstchansmässigt så tror vi att 5 Roses Glory (28 %) som avslutade riktigt vasst senast och ska rycka bakskorna och gå med jänkarvagn den här gången har högst chans att vinna loppet men samtidigt anser vi att det finns bättre spelvärde på 2 Hertig Shim (7,2 %) som bör gynnas av det loppscenario som vi förutspår och skriver mer om under skrällbud nedan.

Vi väljer att strecka fem hästar i loppet vilket känns kassaskåpssäkert och 4 Quite Windy (1,7 %) är kanske lite av ett lyxstreck så gör du ett mindre system så kan han tas bort.

V75-6 Silverdivisionen

Omgångens största sevärdhet startar här i form av 1 Buzz Mearas (70 %). Hästen imponerade oerhört mot slutet av fjolårsäsongen och som allra mest på Bjerke i november där han gjorde en fantastisk prestation och det t o m började viskas om Elitloppet på sina håll. Till dagens start gör han årsdebut som storfavorit och vi köper favoritskapet men vill ändå inte spika vilket vi skriver mer om under utgångar. Bakom favoriten så rensar det friskt och framför allt 3 Mr Chicago (6,8 %) känns mycket intressant då hästen tidigare i regi Åke Svanstedt visat grym kapacitet och han går otroligt mycket bättre barfota runt om som han ska gå den här gången och efter det förra loppet som blev lite utav preparé låter det mer påställt ifrån Veijo Heiskanen som är ovanligt optimistisk. Får Veijo ut hästens fulla kapacitet så är det inte omöjligt att vi även här har en häst som duger i de allra tuffaste sällskapen.

V75-7 Klass I

Silverdivisionen känns intressant då den i våra ögon bästa hästen 1 Dizzy River (16 %) fått det som för honom är det sämsta utgångsläget. Han har tidigare varit som allra bäst med barfotabalans och att han nu ska gå barfota runt om känns som ett klart plus och går hästen felfritt och det löser sig så tror vi på en enkel seger. Det är dock mycket om och men och här krävs det många streck istället då motståndet håller en relativt jämn och hög kvalitet. 3 Alleyeson (20,6 %) som är spetsfavorit är också en solklar A-häst.

Spiken

V75-4: 11 Tack Wee (15  %) är en häst som vi gillar och som vi lyckosamt har haft högre rankad än spelarkollektivet ett par gånger på slutet. De senaste månaderna har hästen höjt sig successivt och sett allt starkare ut och till dagens start kommer han med en strålande form efter två starter på Vincennes med fortsatt rejäla prestationer. Hästen har i våra ögon växt kontinuerligt och att det nu är stayerdistans över tre varv är vi inne på som något positivt. Till dagens start känns förutsättningarna perfekta då han står mycket bra inne på pengarna på sin volt och startar med ett springspår där han bör komma mycket bra iväg. Balansen blir barfota fram som vanligt och vi tror på en offensiv styrning direkt av Johnny Takter som sitter upp nu vilket känns intressant och som brukar ha bra känsla för sånt och vi blir faktiskt inte förvånade om han sitter i spets efter 500 meter. Oavsett vilket så bör han hamna i en bra position och avståndet till favoriten Dernier Viking lär vara betydligt mer än 20 meter efter ett varv utan snarare 40-60 meter och då måste favoriten vara bra för att komma ikapp vår spik, vilket det är långtifrån säkert att hon är. Vi taxerar vinstchansen till 30 % och väljer att spika på det fina spelvärdet.

Utgångar

V75-1: 12 Bravo Navarone (13 %) anser vi vara den klart mest kapabla hästen i V75-inledningen men utgångsläget ser på papperet långt ifrån bra ut. Vi tror dock att det inte behöver vara så uselt som vid första anblicken då det dels finns flera hästar på den främre volten som är väldigt osäkra och redan vid starten minskar sannolikt antalet hästar som ska förbi direkt men framför allt så sitter Erik Adielsson upp i sulkyn och han är  väldigt säker bakom tömmarna och om det blir oroligt i fältet så bör han ha vettiga möjligheter att hitta en bra position. Vi beställer tredje eller fjärde par utvändigt och kommer han bara vettigt till direkt så har Erik sedan flera goda taktiska alternativ. Dämpas tempot så tror vi att han kör offensivt och kan krossa motståndet ifrån dödens och blir det hårdare tempo så biter spurten riktigt bra. Träningsrapporterna från Marcus Lindgrens stall är mycket positiva och idag så rycks bakskorna vilket är väldigt gynnsamt för hästen. Vi taxerar vinstchansen till 22 % och väljer att spela utgång.

V75-2: 7 Siri Lock (6,9 %) vann på V75 i Kalmar förra året för ungefär ett år sedan som skräll ifrån ledningen och nu tror vi att det kan vara dags för historien att upprepa sig. Inför den senaste starten då hästen gjorde årsdebut så lågt stallet mycket lågt och med tanke på det var prestationen ett stort utropstecken. Hästen var grymt fin och normalt sett bör hon ha gått framåt till denna start där det blir jänkarvagn igen och utgångsläget känns riktigt intressant då vi tror på en tidig ledning. Vi hör på Dalborg att han är optimistisk och vi förväntar oss en dunderoffensiv körning ungefär som för ett år sen. Vi håller visserligen inte Siri Lock som spetsfavorit initialt men vi tror att hon kommer kunna trycka sig till ledningen och därifrån blir hon mycket svår att komma till tals med. Om hon missar spets är dock inte slaget förlorat då hon är spurtstark och sammantaget förstår vi inte procenten då hon i våra ögon borde ha omkring 22 % av insatserna på sig.

V75-6: 1 Buzz Mearas (70 %) är troligtvis en framtida elithäst och står tillsammans med vårt främsta motbud för klassen i gänget. Nu återkommer han dock efter vila vilket vi ser som en klar nackdel då han tidigare presterat klart sämre efter uppehåll och varit klart bäst med täta starter. Det låter visserligen positivt ifrån stallet och det finns en risk att det kan bli ett blufflopp men 70 % av insatserna känns som aningen för mycket och med frågetecken kring hur hästen presterar efter vila samt att det inte heller är helt glasklart om det verkligen blir barfotabalans  vilket hästen trivs allra bäst på då det varit olika bud under veckan så nöjer vi oss med utgång även om han har högst vinstchans i hela omgången. Vi taxerar vinstchansen till 65 %.

Övervärderade

V75-1: 2 Toddler (20 %) är en kapabel fyraåring som har framtiden för sig men han är extremt missgynnad av voltstart och det föreligger en väldigt stor galopprisk (50 %) och då blir det svårt att vinna. Även om han undviker att galoppera så lär det inte bli någon snabbstart och då han inte på något sätt är överlägsen motståndet så kan det bli tufft i alal fall med en tung resa. Lägg därtill att hästen körs av Conrad Lugauer som har lite svårt på V75. Han har visserligen 10 % vinststatistik för 2015-2016 på ca 41 starter men samtidigt så brukar hans hästar vara hårt betrodda och då är statistiken rätt klen. Utöver ovan så är hästen yngst i fältet vilket statistiskt sett är ett klart minus!

Skrällbud

V75-2: 7 Siri Lock (6,9 %) se utgångar.

V75-3: 3 Attack Diablo (7,1 %) gjorde det riktigt bra senast i den första starten efter ett kortare uppehåll och formen bör vara framflyttad till denna start. På lördag är han klar spetsfavorit och det troliga är att han kör där då det låter påställt ifrån stallet men även om det är möjligt att han släpper utifall någon av favoriterna kommer tidigt så bör hästen få ett bra lopp men huvudscenariot är att han kommer köras ifrån spets. Han är speedig och biter ifrån sig riktigt bra därifrån och att det nu blir barfota runt om samt jänkarvagn ser vi som klara plus. Vi har bra feeling för att hästen kommer få vara ifred i ledningen då de värsta motbuden har vingellägen och även om det långtifrån är bästa hästen i sällskapet så duger han långt om han får bestämma lite och blir det inget tryck på tillställningen så är sannolikheten att han rinner undan stor. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V75-5: 2 Hertig Shim (7,2 %) imponerade stort näst senast vid vinsten över lång distans före Ochongo Face även om favoriten hade en dålig dag. I den senaste starten så såg han fortsatt fin ut även om han inte fick chansen och formen bör vara på topp. Hästen är relativt startsnabb och även om vi inte tror att han når spets så är han vår klara favorit att nå vinnarhålet bakom Orakel Face som körs av Lutfi Kolgini och då bör sannolikheten att Hertig Shim får chansen till slut vara hygglig då han brukar dra på i bra tempo. Utöver att loppscenariot passar vår idé så ska han gå barfota runt om för första gången i regi Stefan Persson vilket känns som ett klart plus. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Kalmar 12 mars

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*8*2*1*4*4*6 = 3 840 kronor[/content_protector]