V75 Jägersro Dubbeljackpot!

V75 Jägersro Dubbeljackpot!

Omgången ser på förhand relativt klurig ut. Vi kör utan spikar denna omgång. Istället har vi en utgång som känns stark.  Systemkostnaden är på 3 777 kr men om ni istället väljer att spika Big Bill Bac som är den starka delen av vår utgång så blir kostnaden 1 841 kr.

På förhand ser vi några svaga favoriter och då tänker vi framför allt på Harry Haythrow som dels vinner alldeles för sällan för att vara favorit samtidigt som vi de senaste starterna anar en nedåtgående form. Ovan i kombination med att han ska gå med skor bak för första gången på 15 starter samtidigt som vi inte tror det blir någon ledning, gör att vi ratar Harry Haythrow från systemet.

Vi anser också att Prey Frontline är en svag favorit. Hästen är ny i klassen och vi anser att han inte sett lika bra ut vid de senaste två vinsterna. Nu är det långresa samtidigt som hästen möter några hästar som vi anser har högre kapacitet. Vi anser att Prey Frontline visserligen har hygglig chans att vinna loppet men samtidigt blir överstreckad. Vi funderade länge på om vi ska ha med hästen över huvud taget men valde till slut att ta med hästen på nåder som c-häst.

V75-1

A: 3,7,12

B: 4,9

C: 9,8,11,5,1

D: 6,2,10

Bäst kapacitet i loppet har 12 Claes Boko som dock fått mycket dåliga förutsättningar i loppet. Vi bedömer att det kan bli en rätt vild spetsstrid mellan 3 Real Showman och 7 Dream Duo vilket gör att 12 Claes Boko ändå kan komma in i matchen. Trots ovan ska det mycket till från spår 12 på kort distans men han hamnar i A gruppen på gränsen till B.

Spets tror vi favoriten 3 Real Showman tar. Hästen har bra kapacitet för klassen och Untersteiner har siktat hit. Hästen har dock klent facit på v75 och vi är inte jätteimponerade av hästen rent kapacitetmässigt. Trots detta så har vi hästen i A-gruppen då spets är mycket värt på Jägersro. Det finns också ett scenario där värsta spetshotet galopperar bort sig och då kan det bli ett blufflopp.

Vår favorit i loppet är 7 Dream Duo som såg strålande ut senaste mellan galopperna. Hästen har visat grym kapacitet och får hästen ledningen så är loppet över. Vi tror dock på dödens och bra chans även därifrån. För den modiga ser vi det här som en tänkbar utgång eller chansspik då han i skrivande stund endast har 8 % av insatserna.

Vi väljer att ha med många hästar på systemet då loppet håller jämn hög klass och det finns många scenarios där det kan strula för hästarna i vår A-grupp och då är det många om budet. Framför allt så rensar det friskt om inte favoriten 3 Real Showman vinner vilket motiverar det ytterligare med många streck.

V75-2

A: 4

B: 11,8,3

C: 2,6,1,5,9

D: 12,10,7

När vi såg startlistorna var den spontana tanken att 4 Big Bill Bac vinner loppet lätt. Vi är sedan tidigare väldigt förtjusta i hästen och det känns som hästen har enorm överkapacitet för klassen. Efter att närmare studerat hästen i lopparkivet så har vi ändrat oss. Vi anser fortfarande att 4 Big Bill Bac är överlägsen kapacitetsmässigt men är inte riktigt nöjda med det intryck hästen gjort i startögonblicken och även senare i loppen. Det finns en påtaglig galopprisk och då vi känner att vi får ihop ett slagkraftigt system utan spik denna omgång så blir det bara en utgång. Om hästen gör en bra värmning och en fin provstart är det möjligt att vi ändrar oss och spikar trots allt men nu på förhand så nöjer vi oss med utgång.

Om inte favoriten vinner känns loppet öppet. De två motbud som vi anser ha bäst kapacitet, 11 Västerboonthenews och 8 Hanna Banker, har båda dåliga spår. Det rensar friskt bakom favoriten och vi tar med 9 hästar och hoppas på rejäl skräll om favoriten galopperar.

V75-3

A: 7

B: 1,3

D: 8,2,6,11,10,12,4,9

Bäst kapacitet i loppet har 8 Raja Mirchi. Nu har hästen spår 8:a på kort distans samtidigt som Kolgjini aviserar ett lugnt upplägg. Hästen ska också gå med skor och är andrahandsfavorit. Vi anser att hästen är överstreckad och ratar Raja från systemet. Vi tar inte heller med favoriten 2 Harry Haythrow av skälen vi beskrev inledningsvis.

Spetsstriden kommer avgöra mycket i loppet. Det står mellan 1 Reven d´Amour, 2 Harry Haythrow samt 7 Oasis Bi. Vi har minst feeling för att Harry tar ledningen då han historiskt öppnat bäst från spår längre ut samtidigt som han nu står sida vid sida med nummer ett och det är svårare att ta en längd bredvid varandra. 1 Reven d´Amour är beroende av ledningen för att kunna vinna. Löper hästen upp till sin höga kapacitet finns chansen men vi var långt ifrån imponerade i senaste starten även om det finns anledningar till den i våra ögon svagare prestationen. Visst borde han vunnit mot Womanizer.

Den vi har feeling för är 7 Oasis Bi som har högst kapacitet efter 8 Raja Mirchi. Vi tror att loppet är slut om hästen tar spets och att det även är goda möjligheter från dödens även om han är mer sårbar där. Nu har 7 Oasis Bi 12 % av insatserna vilket måste räknas som ett fynd!

På systemet tar vi även med 3 Capello Bob som känns understreckad. Han har gått de senaste två starterna i dödens vilket han inte alls gillar. Trots detta har prestationerna varit bra. Nu tror vi han kommer att få en bra lopp i andra spår och kan gynnas om det blir toktempo då han är mycket spurtstark med rätt lopp. Varning till 5 % av insatserna!

V75 -4

A: 12,2,9

B: 4

C: 10,8,1

D: 11,7,6,5

Favorit är 2 Let it Happen vilket kan motiveras. Hästen har gjort bra insatser på slutet och fungerat bra på Jägersro tidigare. Nu har hästen fått ett bra spår och är nästan garanterad en fin resa. Vi har med hästen i A gruppen men är inte helt övertygade om hästens storhet trots allt.

Vi anser att det finns åtminstone två hästar med mycket högre kapacitet än favoriten. Vi rankar 12 Vivo Per Lei som har 14 % av insatserna först då hästen ser ut som en riktig skjutare.  Hästen har imponerat på oss i de två starterna den gjort efter uppehåll. Nu har hästen dock spår 12 samtidigt som han historiskt varit bättre när han hamnat i främre träffen direkt så det finns en del frågetecken. Vi anser dock att hästen rent kapacitetsmässigt och formmässigt är relativt överlägsen men då det finns vissa frågetecken gör vi inget mer utav hästen än att ranka den först.

Vi har även med 9 Beer Dancer i A gruppen. Hästen har ”kanske” inte samma kapacitet som nummer 12 men kommer troligtvis få ett mycket bättre lopp. Ett scenario vi tror på är att Goop som kör följer 2:an i starten och klamrar sig fast där hela vägen. Han kan bli fint framdragen av favoriten och blir då livsfarlig.

V75-5

A: 5

B: 3,4

C: 2,11

D: 1,10,8,7,6,12

Svensk uppfödningslöpning för två åringar känns som ett riktigt spännande lopp med flera hästar med mycket hög kapacitet. Historiskt har det varit fördel för hemma hästarna då 2-åringar inte direkt är idealiskt ämnade för resor och övernattningar.

Favoriten är 2 Enya Boko som är ett sto. Enligt Per Lennartsson kan det finnas stor risk hon tar resan/övernattning dåligt samtidigt som vi anser att det finns hästar i loppet med minst lika hög kapacitet. Vi rankar ner favoriten till c-gruppen.

Vår favorit är 5 Onceforall Face. Enligt Ludde är det en riktig kanon och hans bästa 2-åring. Vi har blivit riktigt imponerade av vad vi sett hittills och tror att hon har en överlägsen kapacitet. Hästen är inte ens favorit utan har endast 19 % av insatserna vilket känns kardemumma. Vi tror att det finns stor sannolikhet att hästen sitter i spets efter några hundra meter då den troliga ledaren är 1 Eileen Boko som är Luddes andra häst i lopp. Om vi tolkat informationen rätt så släpper endast ettan till 5 Onceforall Face.

Vår favorit är dock varit galoppbenägen så vi nöjer oss med att ha hästen som utgång.

V75 -6

A: 10

B: 6

C: 2

D: 3,7,11,9,1,8,5,4

Silverdivisionen håller jämn hög klass vilket är kul. Favorit är 2 Prey Frontline som har sex raka segrar. Vi anser dock att han blivit överstreckad vilket lätt sker när en häst har många ettor i raden. Nu möter han två hästar som enligt oss håller högre kapacitet. Vi talar dels om bortglömda 6 Freeman T. Porter (7 % av insatserna)som har sett grym ut på slutet. Vi gillar verkligen intrycket och det verkar som om formen är kraftigt på uppåt. Den andra hästen är 10 Nougat Ås som vi verkligen gillar. Det ser ut som en häst med enorm kapacitet och som vi tror kommer duga väldigt bra i högsta klassen. 10 Nougat ås vann Harper Hanovers på strålande sätt och har därefter vilat i några månader. Den 19 november gjorde han comeback på Jägersro och vilket intryck. Han gjorde ett strålande lopp och bör vara ännu bättre nu.

V75-7

A: 5,13

B: 1,8,10

C: 6,9

Vi blev mycket besvikna då Amazing Man blev struken. Det var vår jackpotspik och nu känns loppet mycket öppnare. Vi behöver rätt många streck ör att känna oss säkra.

Mest streckvärd känns 5 Bandit Hornline som endast är streckad på 7 % av insatserna. Vi har länge haft ett gott öga till hästen och han var märkbart förbättrad i sin första start i nya regin senast. Enligt Bergh har han fortsatt träna bra och vi bör förvänta oss att hästen är ytterligare förbättrad till denna start.  Vi anser att hästen är under utveckling och har fartresurser som räcker långt här.

En av våra absoluta favoriter är även med i detta lopp nämligen 10 El Mago Pellini. Vi har med den som B häst vilket nästan känns konstigt då vi bedömer att den egentligen har överlägsen kapacitet i sällskapet. Nu finns det alltför många frågetecken och det var ett tag sen vi såg den prestera på topp. Vi håller dock tummarna för ett topplopp då det är en av våra favorithästar!

Vi spelar jokersystemet:

I ramen ingår samtliga A-C hästar

Kraven är:

Minst 4 A-hästar

Minst 1 C-häst

En av två i utgången måste vinna:

4 Big Bill Bac i V75-2

5 Onceforall Face i V75-5

Vi spelar V7