V75 Jägersro

V75

Vi garderar storfavoriten och spikar en annan klasshäst istället!

[content_protector password=”oplacerad” cookie_expires=”3600″]V75-finalerna på Solvalla i lördags var som ett enda stort aprilskämt för vår del där vi tyvärr valde fel mellan “megalamporna” Delicious U.S. och Nuncio som omgångens bästa spik och sedan var det mest stolpe ut hela vägen. Det var mycket skoryck som vanligt när det handlar om V75-finaler men vi hängde inte riktigt med överallt – även om exempelvis Radjah d’Inverne var B-häst som helt ospelad – och det blev en ensam vinnare som tog hem hela 23 miljoner på sju rätt och det var vi inte ens nära den här omgången. Trav är svåranalyserat ibland och man ska uppenbarligen inte uttala sig allt för säkert om hur stora utdelningarna kommer att bli då vi inte var inne på en stor utdelning på förhand.

Vi tar nya tag på Jägersro som bjuder på högklassiga V75-tävlingar där det mesta kommer att handla om Lutfi Kolgjini som vanligt på hemmaplan – inte minst i Gulddivisionen bakom 8 Mosaique Face (80 %) i V75-3 som blir omgångens i särklass största favorit. Han var strålande i det här loppet förra året men ska gå med skor runt om och vi tycker ändå att det finns värde i att gardera honom då vi varken litar helt och fullt på häst eller kusk och spelprocenten är väldigt hög. Vi spikar istället Petri Puros 11 D.D.’s Hitman (34 %) i V75-5 som är en riktig skjutare som såg bättre ut än nånsin senast där han vann på ett mycket avslappnat sätt och hade varit ett hett segerbud i Gulddivisionen också. Det ser ganska intressant ut i övrigt och vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde.

Det väntas omkring tio plusgrader och mulet i Malmö med lätta vindar utan nederbörd och även om det inte är några varmare temperaturer jämfört med på slutet så lär vi få se snabba tider och hästarna från kön behöver som vanligt inte göra sig besvär i “nerförsbacken” över upploppet på Jägersro. Vi kan inte hjälpa att vi ändå går på några hästar från bakspår – bl a på omgångens spik ovan då som vi tycker har kapacitet utöver det vanliga. Det är också nästan lika mycket skoryck den här omgången som förra helgen och det sätter definitivt en extra krydda på tävlingarna rent spelmässigt och det är något som vi har tagit hänsyn till i vår ranking nedan.

Vi har lanserat ett nyhetsbrev om du vill ta del av information om hemsidan, promotions, nyheter eller gratistips som vi sporadiskt kommer att skicka ut: https://skoinfo.se/skoinfo-se-nyhetsbrev/

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Lördagsloppet

V75-omgången inleds med ett långdistanslopp med voltstart och loppet är öppet för hästar som tjänat mellan 30 000 – 275 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 100 001 SEK. Klar favorit är 4 Ulisse Kronos (39 %) från Lutfi Kolgjinis stall som vi trodde mycket på vid segern näst senast och som var klart godkänd även senast vid tredjeplatsen från dödens bakom kanonerna Ferrari B.R. och Trot Kronos på Momarken. Kapacitetsmässigt är han troligtvis den bästa hästen i fältet men vi var trots allt lite besvikna på insatsen senast och aktionsmässigt så är inte hästen alltid klockren vilket är något som man ska ta på allvar på en sån här orutinerad häst och vi är inte övertygade om fräschören och att dagsformen är på väg åt rätt håll och lägger ner honom en aning i rankingen. Han ska eventuellt lättas i frambalansen även om det fortfarande är skor runt om och det viktigaste är att aktionen fungerar för honom och andraspår i voltstart har han visat att han klarar av.

Vår klara förstahäst och även utgång är istället 2 Cantona America (18 %) som i sin barfotadebut har mycket goda förutsättningar att leda den här loppet runt om ifrån en position där han är obesegrad sedan början av fjolåret. Där bakom streckar vi 8 Nonstop Cheri (11 %) som visserligen är en glänsartyp som inte alltid levererar men insatsen senast efter vila imponerade stort på oss där han gick barfota bak för första gången. Nu aviseras det barfota runt om för andra gången i karriären och då satt han fast efter galopp i den första så ser vi det som klart intressant i kombination med hur han agerade barfota bak senast. Ifrån springspår på tilläggsvolten tror vi också att han kommer hamna riktigt bra på det. Vi tar totalt med sex streck och känner oss trygga med det. 5 Valentin (20 %) är också hårt betrodd men vi har ingen riktig feeling där och lägger honom under överspelade vilket vi skriver mer om nedan.

V75-2 Lärlingslopp

Dagens andra V75-avdelning är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för ston som tjänat mellan 175 001 – 525 000 SEK. Det är rundspelat där favoriten 5 Flashing Victory (19 %) inte ens har tjugo procent av insatserna på sig och vi anser att uppgifen ser lämplig ut eftersom hon är mycket startsnabb och bör ha goda möjligheter att nå spets direkt och därifrån lär hon sedan köras. Hon har visserligen haft tendenser att bli för het och har lite blandade insatser ifrån ledningen och det här är ett lärlingslopp men på visad form och med tanke på att hon agerade förbättrat barfota runt om senast för andra gången (startgalopp i den första) och ska gå likadant igen så är det en vettig chans till spets och slut och vi tar med henne i B-gruppen. Det får dock inte blir ett alltför tufft tempo vilket det ofta blir i lärlingsloppen och någon säker spetsvinnare är det inte trots att det handlar om spetsbanan Jägersro.

I vår A-grupp lägger vi därför istället 13 Ilona Håleryd (17 %) som också är vår tipsetta. Inför årsdebuten senast var det väldigt positiva rapporter då hon växt till sig under vintern och insatsen var också minst sagt mersmakande då hon gick barfota runt om förutom med jänkarvagnen och det föll ut väl och det verkar som att hon tagit vinterträningen på bästa sätt och utvecklats ett snäpp vilket kan behövas inom V75 där hon haft svårt att sätta pricken över i:et hittills. Spåret är inte så tokigt för att vara i tredje ledet och det kan gå att komma igenom hyfsat härifrån ibland och blir det tufft tempo på loppet så blir hon svår att stå emot. Den mest intressanta skrällen i loppet anser vi att 12 Kendra Silvio (2,9 %) är som vi dubblar A-gruppen med då hennes resultatrad är missvisande. Senast var intrycket fint då hon tävlade barfota runt om och med jänkarvagn som fastlåst i samma lopp som vår tipsetta och kapacitetsmässigt tillhör hon de allra bästa men läget är lite bekymmersamt och hon ska dessutom kanske gå med lätta skor bak vilket i såna fall är första gången som hon tävlar barfota fram men vi har känslan att hon kommer slå till när som helst och hon har samlat ihop till en seger länge och spelprocenten är fortsatt låg. Loppet känns i övrigt väldigt lurigt och känslan är att lite vad som helst kan hända och vi väljer att fylla på med hela nio streck.

V75-3 Gulddivisionen

Den tredje V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart i Gulddivisionen och här startar omgångens “megalampa” 8 Mosaique Face (80 %) och att han är storfavorit på hemmaplan är fullt naturligt då Lutfi Kolgjini tycker att han är stenklar och kommer köra utifrån det och det bör vara goda möjligheter att han körs offensivt och får ta över spets men till nuvarande spelprocent vill vi inte gå alltför hårt på honom då han trots allt sviker rejält emellanåt och kusken dessutom inte är någon som vi gillar att spika. Det blir skor runt om nu vilket verkligen inte är någon fördel för honom enligt vår åsikt då han bränt med skorna på varenda gång på svensk mark – senast han vann med skor runt om på svensk mark var Sweden Cup-försök 2014 och då var han tvåa i mål och vann efter diskning. Vi tippar ändå honom först men det kan sitta en riktigt intressant skräll i vinnarhålet i form av 1 Fire To The Rain (2,3 %) och “Ludde” brukar ge motståndarna chansen till slut. Nämnda skräll som satt fast i årsdebuten och ska gå barfota runt om nu är loppets mest spelvärda häst enligt vår mening och vi skriver mer om honom under skrällbud och totalt tar vi med fyra streck och det känns relativt tryggt även om vi har Kadett C.D. från förra helgen i färskt minne.

V75-4 Klass II

Omgångens fjärde V75-avdelning är ett medeldistanslopp med voltstart. Loppet är jämnt med hela sex hästar som har över tio procent av insatserna på sig. Tyvärr är vi inne på att de betrodda överlag har bäst chanser och vi har ingen feeling för att det ska skrälla ordentligt här vilket alltid är något som man hoppas på i rundspelade lopp. Favorit i nuläget är 4 Winner’s Wine (24 %) som stod för ett överraskande vasst intryck senast med tanke på att det var comeback efter nästan ett års lång vila och det favoritskapet köper vi fullt ut trots det snäva spåret som vi inte är speciellt oroade över och vi spelar utgång på den bästa hästen. Där bakom lägger vi 7 Can Lane (11 %) som vi givetvis var besvikna på senast men det visade sig att han var sjuk för dagen och vi köper den förklaringen och tar inte så hårt på den insatsen och det verkar som att folk har ledsnat lite på honom nu efter insatsen senast och två galoppmisslyckanden innan dess och det tänker vi ta betalt på. Inför denna start är det positiva rapporter och det känns som ett stort utropstecken att det aviseras barfota runt om för första gången. Nu finns det visserligen en viss vingelrisk men det kan också bli full laddning mot täten och får Jörgen Sjunesson bara till styrningen så är vi inne på att han bara kan visa sig bäst om barfotabalansen slår väl ut. Där bakom lägger vi 1 Friend of Nature (12 %) i rankingen som är vår knappa spetsfavorit och annars i alla fall får ett fint lopp och det låter som vanligt påställt ifrån stallet och bootsen åker av vilket är en liten lättning. Vi tar totalt med sju streck och här lär vi inte åka ut.

V75-5 Top 7 – Silverdivisionen

Den femte V75-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart. Loppets klara favorit är klasshästen 11 D.D.’s Hitman (34 %) och vi väljer att spika då det dels är vår klara förstahäst men även för att det systemtekniskt känns som en bra lösning då loppet i våra  ögon står helt mellan de tre-fyra mest betrodda. Vi tror också att han är så bra att han kan ha råd med lite strul på vägen och vi skriver mer om spiken nedan.

Som förstareserv lägger vi 10 Bravo Navarone (21 %) som stod för en strålande debut senast i ny regi trots att det är jämnt med 3 Breidabliks Nubbe (24 %) som har ett betydligt bättre läge från sitt framspår. Anledningen till vårt val av reserv är att han är hårdare spelad och kommer få massor av extrastreck på sig vid en eventuellt strykning. Vår förstareserv imponerade som sagt stort vid sin årsdebut i ny regi hos Lutfi Kolgjini och även om det är lite upplagt för en tung resa utvändigt och vi tror att han får sträcka vapen mot vår spik så är det lite intressant att han har ett lopp i kroppen och eventuellt ska provas i en riktig jänkarvagn för första gången istället för en svensk jänkarvagn som han alltid brukar tävla i. Om man väljer att gardera loppet så räcker tre-fyra streck långt.

V75-6 Bronsdivisionen

Den sjätte V75-avdelningen går över medeldistans med voltstart och den klara favoriten är 1 Eldrick Boko (51 %) och han har imponerat stort vid årets starter och har lyft sig igen efter att ha varit lite tävlingstrött i slutet av förra året. Han har blivit starkare i kroppen enligt stallet men mycket handlar nog om det mentala också och att han har bättre självförtroende och håller han spets här så är det en bra chans på en sån här utpräglad spetsbana. Han har dock inte haft innerspår i voltstart sedan debuten och är över huvud taget ovan vid voltstart då det inte är vanligt förekommande i den här klassen. Det blir skor runt om som vanligt och en ny typ av jänkarvagn men han går nästan alltid i jänkarvagn så det är varken plus eller minus. Han har en bra startkusk i Stefan Söderkvist och hade vi varit inne på att han tar spets så hade vi gått på honom men vi är inne på att det är en stor risk att han blir över med flera utpräglat startsnabba hästar med framspår och att det efterhand kommer sitta en mycket bra häst i spets – nämligen andrahandaren 7 Amazing Dynamite (26 %) som stod för en kanoninsats senast och vi istället spelar utgång med och skriver mer om nedan.

Bakom dessa två hästar varnar vi framför allt för 6 Flo Rida Sea (3,5 %) som är vår intiala spetsfavorit och det aviseras att han ska köras därifrån men vi är lite inne på att han släpper om vår utgång ställer frågan relativt omgående. Oavsett vilket så lär han få en bra resa och till denna start aviseras det barfota runt om vilket vi ser som ett klart plus för hans del även om han varit lite vinna eller försvinna med den balansen och han tränar dessutom bättre än någonsin enligt tränaren Henrik Södervall. Vi varnar även lite för 3 Clemenza Am (8,9 %) som visserligen galopperade senast och såg lite slak ut i det läget men där träningsrapporterna går i dur och stall Kolgjinis hästar fortsatt är värda att bevaka. Han ska gå med jänkarvagn igen nu till skillnad mot senast och dessutom ska han provas barfota bak vilket han aldrig gått förut. Han tävlade barfota runt om några gånger mot tufft motstånd med blandat resultat men vi är inne på att det är ett plus i ett sånt här sällskap även om han är väldigt orutinerad med startmetoden och mycket väl kan stå och hoppa i starten. Vi tar även med ytterligare tre C-hästar och stänger loppet på sju streck och här bör vinnaren finnas inom systemramen.

V75-7 Klass I

V75-omgången avslutas med ett sprinterlopp med autostart och det är en mycket öppen avslutning och faktum är att inget ekipage känns chanslöst på förhand. Här väljer vi därför för ovanlighetens skull för vår del att helgardera och försöker jobba in en skräll vilket är extra intressant då de brukar betala bra i V75-avslutningen bland alla tv-system. Loppets favorit är 4 Iago Zon (20 %) som vi var inne på i V75-finalen senast från ett mycket svårare läge och hade vi varit övertygade om formen så hade det varit ett tänkbart spikbud över kort distans på hemmaplan men insatsen förra veckan var minst sagt tveksam och täta starter nu känns extra tveksamt för hans del då han verkar vara skör och bara har en seger på åtta starter inom tjugo dagar och vi nöjer oss med B-häst för honom och tycker faktiskt att han känns något överspelad den här gången som favorit. Det blir barfota fram som i de två senaste starterna och det fungerade ju väldigt bra näst senast i alla fall men loppet är ett riktigt getingbo.

Vår A-duo består istället av 11 Xanthis Amazing (3,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 6 Coffie U.N.G. (11%) som imponerade senast där han flög lågt över upploppet och täta starter samt barfota runt om för andra gången, jänkarvagn för första gången och halvstängt huvudlag för första gången (vagn och huvudlag bestäms definitivt efter värmning) ser vi som kraftiga plus om det blir av. Han har gått med can’t see back på ena sidan vid ett tillfälle tidigare och var då mycket rejäl vid seger. Intressant på strecken är även Peter Untersteiners 12 New Moon Pellini (1,9 %) som visserligen var seg senast men näst senast var insatsen desto mer imponerade och nu aviseras det också där barfota runt om för första gången vilket vi ser som mycket intressant även om det krävs lite klaff från det här spåret över sprinterdistans så klart men han gynnas i alla fall av strykningen. 3 Quattro Töll (9,4 %) var smällfin näst senast och riktigt vässad inför V75-finalen senast men galopperade då och startar nu tätt vilket är lite spännande – inte minst eftersom han kan sno åt sig ledningen. Det blir antagligen barfota fram igen som i de två senaste.

Spiken

V75-5: 11 D.D.’s Hitman (34 %) kom till Petri Puro förra året och stångades mot eliten under senare delen av fjolåret och gjorde det riktigt bra. Senast återkom han efter den tunga vinterträningen och även om motståndet kanske inte var av det allra vassaste slaget så var intrycket “äckligt” bra då han gick i mål med krafter kvar och från sin redan höga nivå så är känslan att han har utvecklats vidare och är bättre än nånsin. Det låter även oerhört uppåt från tränaren Petri Puro som brukar ha bra koll och vi blir faktiskt inte förvånade om hästen kommer tillhöra den absoluta eliten under året. Nu är visserligen motståndet hårt för klassen och det finns två andra topphästar med i fältet men vi anser ändå att vår spik är en klass bättre och hade varit intressant även i Gulddivisionen.

Han går som vanligt barfota fram och med murphybländare och vanlig vagn och rent loppscenariomässigt är vi inne på att loppet trots det jobbiga spåret kommer att bli lämpligt kört då vårt huvudscenario är att 10 Bravo Navarone (21 %) kommer att avancera relativt omgående till dödens och hålla tempot uppe på den troliga ledaren 3 Breidabliks Nubbe (24 %). De kommer därmed köra “rommen” av sig och och över upploppet tror vi inte att någon av ovan nämnda hästar kommer kunna stå emot Johnny Takter när han kastar loss och segern bör faktiskt bli enkel till slut om han är lika bra som senast. Vi taxerar vinstchansen till 53 %.

Utgångar

V75-1: 2 Cantona America (18 %) stod för en okej insats senast efter vila och bör vara rejält framflyttad till denna start som stallet har siktat till. Det låter rejält vässat då det blir barfota runt om samt rycktussar för första gången och det är i princip spetsgaranti och det är en position som han trivs utmärkt i och är obesegrad i efter tre försök sedan början av fjolåret och det låter som att Peter Untersteiner kommer få klara körorder av “pojken” om att inte släppa ledningen. Han är också obsegrad på lång distans efter en start och distansen ser vi som ett plus även om det också gynnar ett par av de värsta motbuden. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V75-4: 4 Winner’s Wine (24 %) återkom senast efter hela tio månaders vila och insatsen vid vinsten när han gick ut på en söndagsomgång av V75 var verkligen mersmakande då stallet låg lite lågt inför loppet med tanke på det långa uppehållet. Detta är en minst sagt kapabel och välstammad häst som bör kunna klättra en hel del i klassena om han håller ihop och enligt rapporterna ska han ha tagit det senaste loppet på ett bra sätt och de tror på en minst lika bra insats i denna start. Nu är utgångsläget visserligen lite besvärligt men Joakim Lövgren verkar inte vara orolig över att han ska galoppera och hittar han bara en vettig position i andraspår så är vi inne på att han blåser till dettta fält över upploppet då det är klasshästen i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V75-6: 7 Amazing Dynamite (26 %) är en klassig sort som vi verkligen är förtjusta i och det finns mycket utveckling i honom. Senast i årsdebuten var det vår klara förstahäst men då räckte det endast till en andraplats då han fick gå i dödens på en för dagen mycket bra Balfour men det var verkligen hårt in i mål. Insaten var trots förlusten klart plusbetonad och till denna start bör han vara rejält framflyttad formmässigt. Vi är inne på att storfavoriten inte kan försvara spets här från innerspåret och att den initala spetsfavoriten kommer vara 6 Flo Rida Sea (3,6 %) och därefter är vårt huvudscenario att Ken Ecce får överta spets ifall frågan ställs och då är det en toppchans men det kan mycket väl bli så att han nöjer sig med dödens och försöker kontrollera fältet därifrån. Vi föredrar spets men även om det blir dödens så känns han underspelad och för oss är det en klar förstahäst. Ken Ecce i sulkyn är ingen körsven vi gärna håller i handen men den här uppgiften behöver som sagt inte vara så komplicerad då han kan vinna från dödens och att det blir norskt huvudlag istället för öppet huvudlag som han gick med senast är en extra växel som han svarat mycket bra på tidigare och det här är en tänkbar chansspik. Vi taxerar vinstchansen till 39 %.

Övervärderade

V75-1: 5 Valentin (20 %) är en fin sort som bör ha en spännande framtid men till dagens start anser vi han vara överspelad då det finns lite för många frågetecken. Det stora minuset är som vanligt kusken Svend Dyhrberg som vi inte anser riktigt håller den högsta klassen i dessa sammanhang och att det nu handlar om voltstart som hästen tidigare haft problem med ser vi också som ett klart orosmoln. Han har också gått klart bäst under vintern även om statistiken är lite tunn på svensk mark. Hästen är hur som helst mestadels stark och inte snabb om det blir speedkörning och sådana hästar brukar få problem på V75 även om det är lång distans och det finns en viss sannolikhet att tempot blir högt med Lutfi Kolgjini bakom en betrodd häst. Vi taxerar ändå vinstchansen till endast 12 %.

Skrällbud

V75-3: 1 Fire to the Rain (2,3 %) har nu årdebuten avklarad där han såg fin ut med krafter kvar bakom Delicious U.S. och Kadett C.D. även om det var en defensiv styrning och lite av ett preparélopp inför framtiden. Han var på väg att växa in i den yppersta eliten i slutet av femåringssäsongen och många hästar brukar ha lättare i den högsta klassen när det är dags för sexåringssäsongen och till dagens start låter det betydligt mer påställt än i årsdebuten och stall Reijo Liljendahl är kraftigt på väg uppåt formmässigt. Det blir också barfota runt om och vi är faktiskt inne på att han är den intiala spetsfavoriten och därefter blir det troligtvis vinnarhålet efter släpp till storfavoriten 8 Mosaique Face (80 %). Med Lutfi Kolgjini i sulkyn på storfavoriten så lär Fire to the Rain få chansen till slut och har storfavoriten inte en av sina bättre dagar – vilket han sällan har med skor på hovarna – så bör det vara hyggliga chanser att han spurtar förbi till slut om han är så bra som vi tror att han är i dagsläget. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V75-7: 11 Xanthis Amazing (3,2 %) var vår klara förstahäst senast på Momarken men då kom hon aldrig in i matchen från bakspår då det blev krypkasino i täten och den starten är bara att glömma. Vi minns hellre insatsen näst senast då hon spurtade vasst och nu känns förutsättningarna intressanta då vi är inne på att det kan bli en tuff körning i detta lopp som kommer gynna bakspårshästarna. Dessutom rycks till skillnad mot senast samtliga skor vilket vi ser som ett plus och strykningen från spår 11 till spår 10 är också gynnsam. Dessutom trivs hon som allra bäst över kort distans och har en historik av att prestera bra ifrån bakspår med autostart. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*10*4*6*1*3*11 = 3 960 kronor[/content_protector]‎