V75 Jägersro

V75

Jackpot på Jägersro och vår spik vinner från spets

[content_protector password=”Jacke” cookie_expires=”3600″]Förra helgen var det dubbla V75-omgångar och om vi börjar med lördagens omgång så var vi hyfsat rätt ute med utgångar på både On Hold och Withma men när vår spik Tekno Odin inte räckte hela vägen fram samt då vi även sprack på en C-häst så blev det inga pengar. Söndagens omgång var däremot nattsvart. Det blev en favoritparad och i princip varje lopp vanns av hästar som vi ansåg vara överstreckade och vi var inte i närheten. Det var troligtvis den omgång sedan vår start som vi kommit mest fel på det.

Nu tar vi nya tag och V75-omgången på Jägersro är lite extra intressant då vi har  Jackpotpengar i potten och vi har hittat en del fina skrällbud som är klart prisvärda.

Vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V75-1 Bronsdivisionen

Omgången inleds med ett Bronsdivisionslopp som överlag känns lite klasslöst och känslan är att det kommer vara ett rätt utspritt fält över upploppet. Högst vinstchans i loppet har favoriten 1 Panoramic (56 %) som också är en häst som vi får erkänna att vi kommit lite fel på i hästens karriär. Vi har tidigare inte riktigt tagit till oss favoriten och sett den som allmänt överskattad och ofta haft den lägre rankad än spelarkollektivet. Med detta sagt så anser vi faktiskt att hästen är överskattad även denna gång då 56 % är mycket då det är ett strulläge och det är givet att gardera som brakfavorit. Dessutom ska han ut i finalerna nästa vecka så det är högst troligt att det inte kommer vara maxat inför denna start.

Det finns framför allt en häst som vi har stor respekt för i loppet. Vi anser att skillnaden på insatsprocenten mellan 11 Vivo Per Lei (12 %) och 1 Panoramic (56 %) är för stor och borde åtminstone vara halverad. Vi gillade verkligen hästens prestation senast på Axevalla och då han normalt sett tävlar klasser bättre på Jägersro så blir det intressant nu på lördag. Vi är fullt medvetna om att han är bäst från spets men med intrycket senast och då vi också har lite vibbar av att Johnny Takter kommer köra offensivt direkt om favoriten blir över i starten så tror vi att han mycket väl få ta över ledningen.

Bakom favoritduon är 6 Nelle Atticus Jake (7,5 %) mest intressant då hästen har vettig spetschans efter att Eagle Shot tyvärr blivit struken. Sedan tar vi med ytterligare några hästar som vi tror kommer sitta bra till och som det trots allt finns spelvärde på.

V75-2 Klass I

Favoriten 2 Digital Control (39 %) är klart mest betrodd och vi har inget att invända mot det då hästen visat högst kapacitet i sällskapet och såg riktigt fin ut senast. Det låter riktigt positivt ifrån stall Bergh och det är fullt möjligt att det är spets och slut. Det finns dock orosmoln som att hästen har ruggigt dåligt statistik med täta starter där han har vunnit en gång av åtta och vinsten var i början av karriären. Han är också stor favorit och det är ingen häst vi litar på då han tidigare varit ojämn och inget vi går igång på.

Istället vädrar vi skräll i loppet och rankar 7 Let it Happen (6,8 %) som vi anser det är högst spelvärde på först och vi skriver mer om honom under skrällbud. I övrigt garderar vi brett och försöker jobba in en skräll.

V75-3 Gulddivisionen

Gulddivisionen håller ganska fin klass för att vara mitt i vintern en vecka innan finalerna. Vi har viss förståelse för att 6 Edward Ale (39 %) är streckfavorit då han trots allt är vår spetsfavorit efter 500 meter och då bör vinstchansen vara god. Spets är dock på intet sätt givet utan vi värderar spetschansen endast till 40 % och annars så är det högst troligt att antingen 1 Allaballakaitoz (12 %) eller 3 Call Me Hanover (1,7 %) körs därifrån och då blir det jobbigt för favoriten som vi håller som övervärderad idag då han dessutom inte helt övertygade i den senaste starten.

Vi tror klart mest på den ständigt undervärderade 12 Dreams Take Time (10 %) som vi tror kommer göra en topprestation och om det blir en hård öppning så hoppas vi på en offensiv körning ifrån Peter Untersteiner då det bör vara hygglig chans ifrån dödens. Vi garderar vidare med ytterligare hästar och här spricker vi knappast.

V75-4 SHL-loppet – Lärlingslopp

Lärlingsloppet denna vecka håller låg klass och det är överlag inga större stjärnor som är med här även om det finns några med viss potential. Vi anser att favoritduon är klart översteckade och väljer att ranka ner dem rejält och endast 2 Ellix Rhyme (31 %) kommer med på systemet som C-häst. Vi går istället på en bred A- och B-grupp där samtliga hästar har under 10 % av insatserna på sig och nu jobbar vi bort favoritduon!

Först rankar vi vår spetsfavorit 6 Miss Prelong (8,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud och vi kan nämna att loppet i övrigt känns öppet och det behöver inte vara fel att strecka ännu fler hästar än vad vi har gjort.

V75-5 Klass II

Till stor del är det denna avdelning som ger omgången potential. Vi anser att insatsfördelningen är totalt fel här och rankar ner favoritduon totalt där 1 Diotima F. (20 %) och 6 Bacio (33 %) hamnar först i C-gruppen.

Istället lyfter vi fram två fynd här, 4 Enjoy Chocolate (6,8 %) samt 2 Hives (6,2 %), vilka vi spelar utgång på. Vi hoppas framför allt på dessa fynd men garderar vidare då det finns gott om spelvärde även på flera hästar bakom den klara favoritduon.

V75-6 Stolopp

Här tror vi att spetstriden blir helt avgörande för loppets utfall. Efter att ha gnuggat spetstriden i badkaret hela veckan så är vår absoluta känsla att 1 Countrygirl Ås (48 %) tar spets relativt smärtfritt. Vi tror även att hon kommer få vara ifred där och här hittar ni vår spik.

I övrigt är loppet svårt att bena ut då de två hästarna, 8 Jetset (19 %) samt 9 Beverly Boulevard (7,7 %), som vi har mest respekt för har besvärliga utgångslägen och båda lär köras på väntan. Bakom dessa hästar känns det som en jämn smet och väljer du att inte gå vår spik så krävs det rätt många streck för att känna sig trygg.

V75-7 Silverdivsionen

Här förväntar vi oss en hård spetskörning och vi är fullt övertygade om att Adrian Kolgjini kommer köra på tills han når spets med 4 Dream With Me N.L. (34 %) som vi var nära att spika. Vi nöjer oss dock med utgång då det kan bli för tufft inledningsvis och han återkommer trots allt efter lång vila även om vi känner oss övertygade om att det blir en topprestation direkt. Bakom favoriten garderar vi med tre hästar men det behöver inte vara fel att strecka på ordentligt och här känner vi oss en aning tunna.

Spiken

V75-6: 1 Countrygirl Ås (48 %) Har alltid varit en snackhäst och har också gjort det bra men kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna. De senaste starterna har hästen dock höjt sig ytterligare och formen känns klart på uppåtgående. Innerspåret är inte helt optimalt och den initiala känslan var att det kan bli svårt att hålla ledningen. Den åsikten har vi dock ändrat under veckan och nu värderar vi spetschansen till hela 60 % och då är det hästen att slå då vi inte tror att det kommer bli något tryck i loppet efter att spetsstriden bedarrat så känslan är att det blir ett blufflopp.

Vi kan tillägga att även om vi har fel i spetsstriden och i att det blir ett lugnt tempo efter att den är över så tror vi på vettig chans. Hästen har verkligen förbättrat sig på slutet och rent kapacitetsmässigt håller vi henne högst tillsammans med 8 Jetset (19 %) samt 9 Beverly Boulevard (7,7 %) som båda har besvärliga utgångslägen och vi tror att det kommer visa sig avgörande till slut.

Utgångar

V75-5: 4 Enjoy Chocolate (6,8 %) gillar vi som modell och hästen har blivit allt bättre på slutet och toppformen verkar vara på gång. Förutsättningarna till denna start känns perfekta då hästen är relativt startsnabb och bör kunna hamna bra till direkt och eventuellt till och med få ta över ledningen även om det kanske är lite av ett önsketänkande. Hur som helst så är vår känsla att han besitter sådan kapacitet att han mycket väl kan dirigera fältet från dödens och vinna därifrån om han tävlar på topp.

Att han nu ska köras med jänkarvagn ser vi som ett klart plus och rent statistiskt är det även ett plus att hästen är fem år då de övriga betrodda är fyraåringar och då brukar det vara klar fördel för femåringen. Ett litet frågetecknet är att han inte vunnit med skor runt om ännu men vi är inne på att det inte ska vara något stort minus. Att han endast har 6,8 % av insatserna på sig känns som ett skämt och här snackar vi spelvärde. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V75-5: 2 Hives (6,2 %) har vi väntat på då det ser ut som en riktig talang och han visade lite av det i början av december när han stod för en strålande prestation och vann genom en rejäl långspurt på ett imponerande sätt. Efter några missar visade han återigen upp en topprestation senast då han reglerade motståndet på ett enkelt sätt från dödens. Han har visat kapacitet men framför allt ser det ut att finnas mycket mer tillgängligt bakom spakarna och hästen blir spännande att följa framöver. Till dagens start så passar startspåret bra då hästen inte är så snabb ut men från spår två så bör han ändå kunna hamna hyfsat på det. Att Robert Bergh kör idag känns även det intressant och vi ser det som ett plus. Vi vill dock nämna att hästen står hårt inne i klassen men till den låga insatsprocenten kan vi inte få allt! Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-7: 4 Dream With Me N.L. (34 %) står i våra ögon för klassen i sällskapet och vi blir inte förvånade om hästen kommer klättra ända upp i yppersta eliten under året. Nu återkommer han efter en lång vila och vi förväntar oss även en hård spetskörning inledningsvis och det är också orsaken till att vi nöjer oss med att spela utgång. Vår känsla är dock att hästen kommer stå för en topprestation idag och även om det tar emot lite att spela en häst som återkommer efter så pass lång vila så måste vi gå på vår feeling och nu jobbar vi in favoriten om vår andra utgång inte vunnit!

Övervärderade

V75-4: 3 Teehee (21 %) är vi inte ett dugg imponerade av och vi förstår ingenting när vi kollar på procenten. Hon blir spelad mycket på kusk och läge men vi tror inte att hon kommer till ledningen och sedan borde hon vara för enkel för att duga i ett sånt här sällskap. I våra ögon är det flera hästar med klart bättre kapacitet i sällskapet och vi tar bort hästen från systemet.

V75-5: 6 Bacio (31 %) har stått för bra insatser på slutet men ser i våra ögon för begränsad ut för att vara favorit. Hästen har en seger på 16 starter och ger mest ett segstarkt intyck och kommer säkert kunna tjäna fina pengar på lång distans men samtidigt känns det inte som någon riktig V75-häst i dagsläget då hon helt enkelt känns för trög. Den nämnda segern togs för övrigt under tvåårssäsongen och bara det att hästen redan var igång som tvååring är lite negativt men inget vi lägger större vikt i idag.

Stallrapporterna är goda inför dagens start men faktum är att hittills har hästen presterat bäst på Solvalla och långresa nu är inget positivt och då dessutom Stall Melander inte har någon toppform (26 starter i rad utan vinst där 11 hästar har varit spelade till under 10 gånger pengarna) så känns hon faktiskt kall idag som 31 %-are. Vi taxerar vinstchansen till 15 % och för dig som gör ett mindre system så kan man ta bort henne ifrån ramen.

Skrällbud

V75-2: 7 Let it Happen (6,8 %) anser vi har en smaskig procent idag vilket beror mycket på den senaste insatsen som inte imponerade men vår känsla är att det var banan som ställde till det och tar inte så hårt på den insatsen. Vi minns istället intrycket vid den enkla segern på Solvalla näst senast och då hästen tidigare visat sig trivas som allra bäst på Jägersro där han tagit fyra av sina fem segrar hittills så känns han intressant. Han behöver lite tur från det här läget men han står perfekt inne i klassen och rent fartmässigt håller vi hästen högst i sällskapet och vi taxerar vinstchansen till hela 20 % vilket ger ett fint spelvärde!

V75-4: 6 Miss Prelong (8,4 %) är svår att räkna på och har allmänt strulat mycket hittills i karriären men det är också det som ger den fina insatsprocenten idag. Utgångsläget känns tilltalande här där hon är vår knappa spetsfavorit och ifrån spets så tror vi att hon har goda chanser att hålla undan hela vägen. Vi har nämligen blivit imponerade av fartresurserna och anar att hon är under kraftig utveckling och när året räknas samman så känner vi oss övertygade om att det är denna häst som har tjänat mest pengar i fältet! Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

Jokersystemet

jägersro 5 feb

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*6*5*7*3*1*4 = 3 780 kronor[/content_protector]