V75 Jägersro

V75

Derbyhelg med en väldigt spelvänlig V75-omgång!

[content_protector password=”barfotabak” cookie_expires=”3600″]

Vi stod för första gången över att göra lördagstips förra veckan då vi tyckte att det såg lite favoritbetonat ut och vi dessutom hade tekniska problem med Swish (som numera är lösta). Även om den starkaste spiken Nuncio vann och det blev en hyfsad utdelning i övrigt så ångrar vi inte vårt val då vi jagade spelvärde och inte var direkt inne på favoriterna Le Miracle och Windy Ways i en i övrigt favoritbetonad omgång eller den stora skrällen Prins Norrgård som vi hade passat desto mer i starterna innan dess.

Nu är det dags för Derbyhelg på Jägersro och omgångarna ser ovanligt intressanta ut spelmässigt och vi är lite inne på att det kan bli en riktigt fin utdelning på lördag med lite tur på vägen. Det är i alla fall många favoriter med frågetecken och många motbud som har en väldigt låg spelprocent och alla förutsättningarna finns för att utdelningen ska skjuta i höjden. Att Lördagsloppet lades inom V75 är också positivt och något som gör att potentialen för en hög utdelning är stor även om vi tror att favoriten 2 Flirt Fortuna (45 %) har en vettig chans där och faktiskt kan vara ett alternativt spikförslag på ett mindre system.

Vi tycker dock att det finns spännande motbud i V75-2 och väljer istället att ta ställning för den speltekniska spiken 1 Västerbo Highflyer (32 %) som är mindre betrodd i Gulddivisionen i V75-3 och där vi inte är inne på några motsvarande intressanta motbud. Vi tror nämligen att han med startspecialisten Erik Adielssons hjälp har en bra chans att hålla täten här och då skulle givetvis väldigt mycket vara vunnet över kort distans då han har bäst meriter i gänget och han är betydligt mer gynnad av distansen jämfört med favoriten.

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

Omgången inleds med ett riktigt lurigt och svårlöst Klass I-försök där inte många hästar känns chanslösa. Loppet är också mycket rundspelat och det finns ingen tydlig favorit men 1 Conrads Definitif (21 %) är i nuläget mest betrodd. Vi bedömer att han rent kapacitetsmässigt står sig riktigt bra i loppet och är inne på att han är gynnad av att det är kort distans liksom vid segern via en 1.09-avslutning mot Palermo Broline för tre starter sedan men samtidigt har han inte direkt övertygat sedan dess och har ingen överkapacitet för klassen och utgångsläget kan ställa till det rejält då han bör ha en liten chans att svara upp spets trots att det aviseras balansändringar som ska göra honom rappare i början. Vi nöjer oss med B-gruppen för honom.

Loppets fynd är 4 Flo Rida Sea (2,8 %) som spelmässigt är vår förstahäst då han antagligen ska maxas i balansen och det inte finns så många imponerande motståndare här och vi är lite inne på att han kan stjäla loppet och vi skriver mer om honom under skrällbud. I A-gruppen lägger vi även 2 Mellby Dashing (20 %) som har en usel resultatrad men efter en liten downperiod verkar vara på gång igen och vi gillade intrycket på hästen i den senaste starten då han sköt till fint från de bakre regionerna. Han öppnar bra och bör hitta en bra position och vår känsla är att han är rejält på väg uppåt formmässigt liksom hela Björn Goops stall som har gått som tåget den senaste veckan. Han ska dessutom gå barfota runt om vilket är positivt och det är täta starter nu vilket tidigare har varit ett plus för hästen. Totalt tar vi med sju hästar men här var vi mycket nära att fylla på med ytterligare streck.

V75-2 Lördagsloppet

Lördagsloppet lyfts in på kupongen denna vecka vilket är något vi gillar då det brukar öka svårighetsgraden på omgången vilket är något som behövs nu för tiden. Lördagsloppet har dock inte alltid inneburit att det blivit större skrällar och denna vecka måste vi medge att 2 Flirt Fortuna (45 %) som matchats länge mot den här uppgiften är en berättigad favorit tillsammans med formkusken Örjan Kihlström och risken finns att det blir en enkel seger om han lyckas ta sig iväg utan problem i starten och vi spelar därför utgång tillsammans med 7 Mellby Duke (7,1 %) där det är klart uppåt från stallet och vi anser är intressant på strecken.

Går det utanför utgångsgruppen så känns loppet vidöppet och vi tar totalt med sju hästar på systemramen och vill i sådana fall framför allt lyfta fram 11 Mellby Drake (5,9 %) som är en häst som vi gillar. Han blev brutalt bortkörd av Robert Bergh i Derbykvalet och det finns en risk att det loppet satt sig i benen. Har han återhämtat sig på ett bra sätt så anser vi dock att han står sig bra gentemot motståndet i detta lopp och vi anser att nuvarande procent är på tok för låg. Vi rankar även ner 4 Ulisse Kronos (17 %) till C-gruppen då vi anser att han är lite överspelad. Vi anser helt enkelt att han är för grön i sammanhanget samtidigt som vi endast tror på ca 15 % spetschans och att han istället kommer få gå i dödens. Totalt tar vi med sju hästar men även här är det motiverat med fler streck för dig som fetare plånbok.

V75-3 Gulddivisionen

Dagens Gulddivision är ett rätt ojämnt lopp som vi ser på saken och vi hittar i princip bara fyra hästar med realistiska vinstchanser och väljer därför att koppla grepp på omgången här med tanke på det och ta ställning för andrahandsfavoriten 1 Västerbo Highflyer (32 %) som vi anser borde vara klar favorit då han dels har bäst meriter och dels är vår klara spetsfavorit samtidigt som vi bedömer att han har en bra vinstchans även om han missar ledningen. Det snackas mycket om att spetsstriden står mellan startkanonerna 3 Je T’aime Express (10 %) och 5 Quick Fix (5,9 %) som startar utvändigt och även om den förstnämnde ska utrustas med helstängt huvudlag så tror vi att vår spikidé har störst chans att spetsa i loppet och i sådana fall bör det vara över om det inte blir ett helt tokigt tempo. Det finns givetvis en viss risk för det men det låter lite som att åtminstone Adrian Kolgjini kommer besinna sig något om man läser mellan raderna.

V75-4 Hjortkvarn Timber – Fyraåringslopp

Ett fyraåringslopp som känns intressant då vi inte riktigt köper att det i princip endast är två hästar som är spelade. Vi anser nämligen att det är flera riktigt kapabla hästar med i fältet och har en hygglig känsla för att det kan smälla till ordentligt här. Klar favorit är 11 Tudor Kronos (53 %) och det låter uppåt från stallet och Robert Berghs springare är berättigad favorit men samtidigt tycker vi att utgångsläget är besvärligt då det finns viss galopprisk men framför allt så kan han bli tvingad att göra grovjobbet själv och vi anser att han möter klart hårdare motstånd nu än tidigare. Samtidigt har Robert Berghs stall bränt med förvånansvärt många betrodda hästar på slutet och dessutom har han relativt dålig statistik på Jägersro kontra andra banor. Ni kan se denna typ av information här: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/. Vi värderar vinstchansen till 38 % och rankar hästen sist i B-gruppen på det dåliga spelvärdet.

Vår förstahäst är istället 14 Gambino Degato (6,4 %) som avslutade i 1.10-tempo i spåren senast och visade klar uppåtform och vi skriver mer om under skrällbud och i A-gruppen lägger vi även Tomas Malmqvists talang 1 To Be Or Not To Be (20 %) som det låter mycket positivt kring och även om han galopperat för tre starter sedan ifrån spår ett så tror vi på en felfri avgång nu. Huvudlaget ska nämligen ändras till norskt huvudlag från helstängt vilket bör göra honom lugnare. Vid en felfri avgång kan hästen mycket väl nå spets direkt eller få överta och även om vi håller några hästar på tillägg som bättre hästar så kan det mycket väl hålla hela vägen. Totalt tar vi med sex hästar i loppet och känner oss relativt trygga med det.

V75-5 Klass II

Ett Klass II-försök där det skiljer en hel del i kapacitet mellan de mest och minst betrodda hästarna och vi blir väldigt förvånade om vinnaren inte finns bland våra sex högst rankade även om vi faktiskt går kort och bara tar med tre av dem på kupongen. Favorit är Marcus Lindgrens fine 5 Brosa Am (38 %) som hålls mycket högt ifrån stallet och verkligen har övertygad vid segrarna på slutet. Vi köper att han är favorit men anser samtidigt att spelvärdet är neutralt till nuvarande procent då vi finner sannolikheten för en tung resa i dödens som hög och dessutom ser vi Marcus Lindgren som kusk inom V75 som ett klart minus och risken för vingel är överhängande. Hans siffror imponerar verkligen inte i elitserien och hästen måste nog helt enkelt vara överlägsen för att han ska vinna vilket han mycket väl kan visa sig vara men som favorit känns det inte så där överdrivet intressant.

Vår klara förstahäst och även utgång blir istället 7 Countdown Fougett (14 %) som var stor favorit senast där han satt fast och nu har en mer normal spelprocent och vi skriver mer om honom under utgångsrubriken och vi tar även med 9 Falco di Quattro (5,8 %) som såg mycket fin ut i Derbykvalet senast och är helt bortglömd. Nu går han ner i klass och varningen är utfärdad!

V75-6 Bronsdivisionen

Helgens Bronsdivision ser på papperet mycket spelvänlig ut då vi inte köper 2 Napoleon C.D. (37 %) som stor favorit utan har lagt ner hästen i C-gruppen och skriver mer om honom under rubriken överspelade. Vår förstahäst och utgång är istället kapable 4 Heartbreaker V.S. (14 %) som vi anser stå för klassen i sällskapet och tror är tuff nog att vinna från de flesta positioner om han gör sig själv rättvisa. Bakom vår utgång vill vi också varna för 3 Global Respons (3,6 %) med tanke på den låga spelprocenten då han är mycket spurtstark och bör få en bra resa denna gång. Hästen ska nu gå med jänkarvagn och procenten är på tok för låg. Totalt tar vi med åtta hästar och här spricker vi inte.

V75-7 Silverdivisionen

I den avslutande V75-avdelningen har vi en storfavorit i form av 4 Scelllino Luis (59 %) som är en klassig individ och visserligen är berättigad favorit men i våra ögon har han blivit en för stor lampa och vi lägger därför ner honom i B-gruppen och skriver mer under rubriken överspelade.

Vår idé och förstahäst är istället 1 Top of the World (5,7 %) som har fått ett intressant läge och vi lägger under rubriken skrällbud  och eftersom vi anser att favoriten är på tok för hårt spelad så väljer vi att fylla på med ett antal hästar här och försöker jobba in en skräll då det kan ge rejält betalt med en skräll i V75-avslutningen. Totalt tar vi med fem hästar.

Spiken

V75-3: 1 Västerbo Highflyer (32 %) har växt in i eliten på ett bra sätt sedan ifjol och har numera egentligen överlägsna meriter i detta sällskap. Han var med i Åby Stora Pris senast och gjorde ett kanonlopp i det första heatet medan prestationen i andra heatet var sämre och där köper vi förklaringen att det var banan som spökade.

Till dagens start känns förutsättningarna bra då vi håller hästen som klar spetsfavorit (50 %) även om det är några startkanoner utanför. Anledningen till att vi tror att han håller upp spets är så klart dels hans egna startsnabbhet men även att  Erik Adielsson sitter i sulkyn som är en mästare att maximera sina chanser och komma iväg från innerspår. Se bara hur han lyckades med Seedorf O.M.F. den förra lördagen till exempel. Vi spikar dock inte enbart på att vi tror på spets utan anser att möjligheterna nästan är lika stora från andra positioner så länge Erik hittar ut i andraspår vilket han bör göra då han är tillräckligt snabb ut för att slinka ut framför 2 Flex Lane (0,6 %). Hittar han ut i andraspår så känner vi oss övertygade om att han kan reglera fältet ifrån flera positioner om det blir nödvändigt och vi tycker att han känns klart mer gynnad av distansen än favoriten 4 Nadal Broline (33 %) som antagligen är mer beroende av tempo på tillställningen. Totalt taxerar vi vinstchansen till 48 %.

Utgångar

V75-2: 2 Flirt Fortuna (45 %) är en häst som Admir Zukanovic håller mycket högt och det spås en spännande framtid för hästen som verkligen imponerat på slutet och länge har siktats hit där han står perfekt inne. Han är visserligen fortfarande lite grön i V75-sammanhang men han verkar stå sig bra i klassen och är ändå given som utgång för oss då han är klar spetsfavorit och samtidigt är det ett stort plus att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn. Det enda orosmomentet är att det låter påställt ifrån Adrian Kolgjini med 4 Ulisse Kronos (17 %) också och det finns därmed en risk att det blir hårt tempo på loppet och det är också anledningen till att vi nöjer oss med utgång istället för att göra något mer samtidigt som det finns ett par spännande skrällbud i loppet också. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

V75-2: 7 Mellby Duke (7,2 %) är en häst som vi kanske inte hållit speciellt högt förut men vi anser att han successivt blivit allt bättre och det hörs också på Peter Untersteiner att han gillar utvecklingen på honom och det låter klart uppåt inför den här starten vilket är något man ska ta på allvar när det handlar om Peter Untersteiner som har bra koll och brukar vara öppen och ärlig om sina chanser.

Han var oplacerad senast efter en invändig resa i Derbykvalet där han såg fin ut över mål och vi gillade intrycket. Till denna start är motståndet självklart mycket lättare och vi anser att han står sig bra gentemot motståndet även om han är lite utlämnad och det så klart måste klaffa med tempo och positioner för att rå på vår andra utgång i loppet. Om det gör det någorlunda så har vi dock goda förhoppningar om att han kan ställa till med en överraskning här och vi har med honom i utgångsgruppen på det fina spelvärdet. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-5: 7 Countdown Fougett (14 %) tyckte vi var sårbar senast när han startade som storfavorit inom V75 och då valde kusken till tränarens besvikelse att lägga sig i vinnarhålet och där blev han fast med krafterna kvar. Formen såg i alla fall intakt ut ifrån starten innan dess då han var väldigt imponerade när han höll mycket bra ifrån dödens bakom Sahara One – vilket är en häst vi håller mycket högt. Till denna start ska han antagligen gå barfota runt om för första gången på över ett år vilket är klart intressant. Faktum är att när han gick barfota runt om senast var i början av karriären och att det blivit galopp båda gångerna han gått barfota runt om tar vi inte hårt på utan vi är inne på att han har mognat och bör vara bättre rustad för barfotabalansen nu. Utgångsläget ser även det skapligt ut idag då han är relativt startsnabb och Christoffer Eriksson som vi håller högt bör kunna hitta ner i en bra position i andraspår och där bör han kunna gotta sig när tempot blir uppdrivet då det är flera hästar som vill köra i dödens. Blir tempot högt bör spurten bita riktigt bra och vi tackar för den låga procenten den här gången! Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V75-6: 4 Heartbreaker V.S. (14 %) är en häst som vi håller högt och är övertygade om har klart högst kapacitet i fältet. Till dagens lopp finns det utöver att det är bästa hästen i fältet en del positivt att ta hänsyn till. För det första har Björn Goop en otrolig stallform för dagen och även om det låter lite försiktigt i uttalandena kring den här starten så anar vi mellan raderna att han är i mycket fin författning och att stallet förväntar sig en topprestation. De återhållsamma kommentarerna kring honom har troligen sin grund i att han nu återkommer efter lite vila och då brukar tränarna ibland föredra att ligga lite lågt utåt sett. Att han återkommer efter vila ser vi dock inte som något orosmoln normalt sett då han har gjort topprestationer efter vila förut.

Vi ser det också som ett stort plus att hästen nu ska gå barfota runt om och med jänkarvagn som han även gick med under Elitloppshelgen då det var riktigt påställt men slutade med galopp. Känslan är att det trots det lilla uppehållet kommer att bli en offensiv styrning och som vi läser loppet kommer Björn Goop attackera direkt och lägga sig i dödens på den troliga ledaren 2 Napoleon C.D. (38 %) som vi faktiskt tror att han reglerar med lätthet om han tävlar på topp. Ifrån dödens bör det vara en fin chans då Björn Goop är en mästare att styra hela fält från den positionen. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

Övervärderade

V75-6: 2 Napoleon C.D. (37 %) är en snackhäst som länge har setts som en talang utöver det vanliga men hittills har han inte riktigt levt upp till förhoppningarna. Nu har han gjort några starter efter en halsoperation i februari och har en bra resultatrad på slutet. Vi anser dock att resultatraden är en aning smickrade och har inte helt och hållet gillat intrycket på honom på slutet och nu möter han dessutom ett klart hårdare motstånd och även om det är en bra spetschans så blir vi faktiskt lite förvånade om han håller undan hela vägen. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-7: 4 Scellino Luis (59 %) blir dagens “lampa” i V75-avslutningen men det är ingen häst som vi känner att vi vill gå på i en sådan här spelvänlig omgång där vi siktar mot en hög utdelning. Anledningen till att han blir så hårt betrodd är antagligen att han satt fast bakom Nuncio och liknande kanoner i Jubileumspokalen senast och medan sådana intryck liksom prestationer efter galopp är viktiga att ta till sig är det inget som man ska bli jättefavorit på enligt vår åsikt när det finns flera starka motståndare.

Man ska också komma ihåg att hästen inte vunnit på uppemot ett halvår där han inte visat samma form som i vintras även om motståndet varit tufft och att Stig H Johansson dessutom varnar för att stallet har problem med förkylningar och påpekar också att han tycker att spelprocenten är för hög. Det ser ut lite som att han riskerar att få traska utvändigt den här gången om han inte kan pressa sig till spets mot 1 Top of the World (5,8 %) och även om han är tillräckligt tuff för att vinna med ett sådant lopp så är det ett negativt spelvärde på honom som vi ser på saken och vi nöjer oss med att lägga honom först i B-gruppen. Om han vinner så är en stor del av potentialen i omgången död.

Skrällbud

V75-1: 4 Flo Rida Sea (2,8 %) är en häst som vi normalt sett inte håller så högt och han är också väldigt lite betrodd i V75-inledningen men det här är som vi nämnt ovan ett väldigt öppet lopp enligt vår mening där vi inte är så imponerade av de betrodda hästarna och vi har lite feeling för att han har en chans att stjäla loppet. Den största anledningen till att vi rankar upp honom är att han ska maxas i balansen. Han ska gå barfota runt om vilket han har tagit fyra av karriärens fem segrar med och han har bara gått med jänkarvagn en gång i år då han spetsade men ledsnade från ledningen över upploppet men det var över medeldistans och vi är inne på att det kan vara mer positivt den här gången över den korta häcken – kanske speciellt tillsammans med det helstängda huvudlaget istället för norskt huvudlag som det var senast.

Det skulle givetvis vara extra intressant om han hittar till ledningen också vilket alltid är den kortaste vägen till mål – inte minst på spetsbanan Jägersro – och det inte är inte helt omöjligt att han hittar dit då favoriten på innerspåret inte är någon startkanon och det låter som att Enjoy Boko inte ska laddas fullt utifrån. Håkan K Persson är inte någon kusk som radar segrar på V75 men faktum är att han har tagit tre segrar med hästen och känner honom väl och vi tror att han är skrällduglig i V75-inledningen.

V75-4: 14 Gambino Degato (6,4 %) har i våra ögon en intressant uppgift nu då han går ner rejält i klass efter att ha varit ute i Derbykval senast och avslutade mycket starkt i tredjespår under slutvarvet och visade att han kommer vinna när som helst. Han kommer med absolut toppform och står för hårdheten i loppet enligt vår mening även om det givetvis kan bli för långt fram igen. Vi är dock inne på att det kan bli hårt tempo på loppet och lyckas Johan Untersteiner bara i sådana fall hitta en bra ryggresa under slutvarvet så blir vi inte förvånade om han spurtar förbi allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V75-7: 1 Top of the World (5,8 %) visade också toppform i den senaste starten där han slutade fyra efter en riktigt tuff resa och han fick gå i dödens. Det var en riktigt bra prestation av en häst som normalt sett trivs överlägset bäst i spets där han har bra statistik och det är en position som han nu kommer att ta om kusken vill. Han har tidigare varit riktig vass med täta starter inom 7-10 dagar vilket är fallet nu och gör honom extra intressant och även om det egentligen är ett halvvarv för långt för att vara optimalt så anser vi att vinstchansen är klart högre än nuvarande spelprocent. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

Jägersrolördagsnippingtool

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

8*7*1*9*3*1*5= 3 780 kronor[/content_protector]