V75 Jägersro

Spikförslagen

V75-1: 5 Star Advisor Joli (56 %) är en mycket duktig spetshäst som har lottats till ett perfekt läge här – inte minst med tanke på att det värsta motbudet i spetsstriden har haft en halsinfektion och knappast väljer att svara. I den positionen på spetsbanan Jägersro så måste han räknas med en hög segerchans även om distansen egentligen är ett halvvarv för långt för att det skulle vara helt optimalt och det är några intressanta utrustningsändringar bland de värsta motbuden. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

V75-5: 10 Umberto Axe (10 %) har vi efter moget övervägande valt att ta ställning för i K.G. Bertmarks Minneslopp för amatörer då det ser ut att bli hårt tempo i det här loppet och han antagligen är mest gynnad av det i fältet. Han gick nytt rekord senast trots en ordentlig tappstart och ska dessutom antagligen gå med jänkarvagn för första gången på länge vilket han svarat bra på tidigare då han hållit sig felfri och han kommer från Jerry Riordans formstall och är obesegrad efter tre starter tillsammans med Peter Arnqvist tidigare. Det blir annars skor runt om och öppet huvudlag.

V75-6: 7 Global Trustworthy (12 %) är förra årets Kriteriefavorit och vi är inne på att han får sin revansch i Derbyt för plumpen i Kriteriefinalen. Han har matchats hit hela året av Timo Nurmos som har en fin historik i det här loppet och han har gått med jänkarvagn i de två senaste starterna och i kombination med barfotabalansen senast så såg han helläcker ut då han gick i mål med spänstiga steg över mål i en 1.07-avslutning utan att kunna få tag på Cyber Lane i ett taktiklopp. Det blir antagligen samma utrustning igen och hårdare tempo under vägen nu och vi tror att han kommer vara ännu bättre i den här starten samtidigt som vi vädrar strul för favoriten och då är spelprocenten alldeles för låg.

V75-7: 10 Västerbo Hard Cash (32 %) återkom efter vila och var inte vässad för stordåd senast då han siktades mot Frankrike men nu kommer han ut på svensk mark igen och lär vara betydligt bättre då det är täta starter som han har ett bra facit med sedan tidigare med tre segrar på fem försök. Han gick med tunga skor runt om senast och ska gå med lättare bakskor nu och i vanlig vagn som under Elitloppshelgen och han har gått bra över den långa distansen tidigare och har högst vinstchans i V75-avslutningen.

Måstestrecken

V75-2: 10 Global Strategy (12 %) lättades i balansen för första gången senast och stod för en stark avslutning från en position djupt nere i kön där han slutade fyra i mål bakom segerstaplaren Bandit Brick trots att han krokade ihop lite på vägen. Det är några vassa motståndare emot den här gången också men vi tycker ändå att han känns som ett måstestreck i ett öppet lopp. Att det är täta starter som vid den övertygande segern näst senast ser vi också som ett plus. Det blir antagligen skor runt om och svensk jänkarvagnsmodell.

V75-4: 6 Chiquitita Diablo (26 %) ska antagligen provas i jänkarvagn för första gången och lättas från järnskor till aluminiumskor och kan faktiskt överta ledningen här och i sådana fall så blir hon antagligen svårslagen. Vi har dock inte varit helt övertygade om henne hittills och det är trots allt en nackdel att möta äldre konkurrenter igen samtidigt som såna här utrustningsändringar kan slå åt fel håll ibland också vilket vi såg exempel på under lördagen. Det är ändå ett måstestreck på alla system som vi ser på saken.

Skrälldragen

V75-3: 1 Mulligan (6,4 %) har gått barfota runt om, med helstängt huvudlag och i riktig jänkarvagn i de två senaste starterna och övertygat stort – kanske framför allt senast där hon vann i obesvärad stil från dödens vilket lovade mer inför finalen. Hon kan öppna snabbt och kan antingen svara spets om Thomas Uhrberg väljer det upplägget eller ta rygg på ledaren 2 Ultra Bright (15 %) eller liknande vilket i såna fall är en mycket intressant position med storfavoriten 3 Cash Crowe (60 %) i dödens. Det blir antagligen samma utrustning som senast, barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-4: 11 Enjoy My Doll (3,5 %) har fungerat bra barfota bak i de senaste starterna där hon var överlägsen näst senast och inte fick sitta ifred senast och därmed inte orkade hela vägen in i mål men vi tycker att hon höll stilen klart bra. Nu är det täta starter,  ännu tätare än inför segern näst senast, och hon kan få ett mer passande lopp än senast där hon kan gå med i ryggar i ett lopp där det mycket väl kan bli överpace. Det blir samma utrustning som senast och hon är alldeles för lite spelad enligt vår åsikt.

Överspelade

V75-7: 12 Usain Henna (13 %) har haft svårt att få till det på slutet och återkommer efter längre uppehåll nu och är antagligen inte helt på topp. Han har dock gått bra efter vila ibland förut och skulle duga långt om han var på topp men med tanke på att han antagligen kommer gå med skor runt om så känns han inte speciellt het då det är en barfotahäst. Om det skulle bli ändringar på det efter värmningen så får vi omvärdera honom men tills vidare så tycker vi att spelprocenten är i överkant. I övrigt blir det sannolikt jänkarvagn som vanligt.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170903

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 14.30.