V75 Jägersro

V75

V75 med Jackpot och vi tror att vår spik är gynnad av att tävla på Jägersro och bör vinna från dödens

[content_protector password=”månadsskifte” cookie_expires=”3600″]På V75 Romme i lördags brände vi på vår spik Thai Broadway där Björn Goop tyvärr gick ner på innerspår vilket sannolikt kostade segern samtidigt som Volstead gick med stängt huvudlag vilket han tänt till med kraftigt förut och det var inte känt när vi skrev våra tips på hemsidan dagen innan tävlingarna. I övrigt var vi dock ganska rätt ute med Zenit Brick som skrällbud och tipsetta i V75-avslutningen och på V86 i onsdags så var vi också nära en stor utdelning med sju rätt där spiken Palermo Broline var uträknad och klar och satt som en smäck i den sista avdelningen. Det känns därmed lite som att vi har tipsformen på gång nu och vi ser fram emot helgens trav med tillförsikt.

Lördagens omgång på Jägersro ser intressant ut utan att det är något exceptionellt och vi ger omgången en stabil trea och en halva på en femgradig skala i spelvärde, möjligen lite högre tack vare Jackpotpengarna som flyttades över från i söndags även om det inte var någon större omsättning då så är det ett välkommet tillskott. Vår spik denna omgång hittar vi i 5 Thaiger Exclusive (47 %) i V75-6 där vi har kört loppet i badkaret många gånger och det oftast är Peter Untersteiner som får göra segergest i mål. Vi skriver mer om honom under lopprubriken och den separat spikrubriken nedan.

På Jägersro visar vår statistik att barfotakörning är en fördel då det konstant är en av Sveriges största barfotabanor där banan ligger trea för tillfället i listan över segerprocent för hästar som springer klart lättare än vanligt (BFI 3-4). Vi tar därmed större hänsyn till hästar som lättas än på vissa andra banor vilket t ex inverkade på valet av vår utgång 6 Pepe di Jesolo (13 %) i V75-5 som förutom dokumenterad toppform ska lättas till barfota bak vilket han har tre av fyra vinster med i år, bl a två segrar på Jägersro i våras. Även nyligen lättade hästar som 8 Aron Palema (20 %) i V75-1, 2 Rawindski (20 %) och 10 To Be Or Not To Be (38 %) i V75-4 samt vårt spikförslag i omgången 5 Thaiger Exclusive (47 %) i V75-6 bör vara gynnade av att vi tävlar på våra allra mest sydliga breddgrader i landet. Ni kan gräva själva i statistiken här: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/

Har du missat det så har vi nyligen uppdaterat våra totala nettoresultat för tipsen på hemsidan och V75 Tillsammans (där ett par månader saknas för två bolag) och vi vill därför gärna passa på att uppmärksamma om vår senaste blogg där vi går igenom siffrorna: https://skoinfo.se/blogg/vi-levererar-resultat-med-ett-totalnetto-over-tre-miljoner/

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Klass I

Omgången inleds med ett Klass I-försök över medeldistans och loppet är en av omgångens behållningar då det finns fin utveckling hos flera av hästarna som dessutom kommer med dokumenterad toppform. Loppet är rundspelad bland de mest betrodda och knapp favorit är 1 New Lexington (21 %) som är en stor talang och tillhör de bättre i kullen. Vi tror dock att spåret kan bli en fälla samtidigt som han är ensam treåring i fältet och det ser vi som en klar nackdel och vi rankar därmed ner honom till C-gruppen på det dåliga spelvärdet men gör du ett större system så är detta första hästen som bör flyttas upp till B-gruppen.

Vår tipsetta är istället 2 Shelby Glide (18 %) som vi trodde mycket på senast och det verkligen lyser toppform om för dagen och även om han galopperat från spår två i volt tidigare så ser vi det inte som någon större galopprisk då han har lugnat ner sig nu. Han bör sitta bra till direkt och vi har god känsla för att han kan spurta förbi allt över upploppet. Det finns dock ett par kapabla hästar emot och det får inte strula någonting samtidigt som Shelby Glide måste ha en bra dag så vi väljer att gardera brett i loppet men gör du ett mindre system är defintivt vår förstahäst en tänkbar utgång. Vi spelar dock med hela åtta hästar här och det finns inget enormt spelvärde i loppet då de flesta av våra B-hästar tillhör de mer betrodda.

V75-2 Lärlingslopp – stolopp

Den andra V75-avdelningen är ett lärlingslopp för ston med spårtrappa över medeldistans. Loppet har en klar skrällprofil statistiskt och vi väljer att gardera brett för här får knappast favoriten vinna om det ska bli någon utdelning. Klar favorit är 5 Diva Deo (53 %) men hon tycker vi är överspelad och skriver mer om under separat rubrik. Våra två förstahästar är 13 Bakers Ransom (2,6 %) samt 8 Sundsvik Mayday (9,5 %) som båda kommer från Veijo Heiskanens formstall. Den förstnämnda skriver vi mer om under skrällbud och den sistnämnda tycker vi är märkligt lite spelad nu då hon mött klart hårdare motstånd i de två senaste starterna och då har varit hårt betrodd. Senast var vi inte inne på henne alls i ett tuffare gäng än det här men då var intrycket riktigt fint och får hon ett något så när vettigt lopp från sitt något svåra startspår så bör vinstchansen vara ganska stor.

I vår A-grupp ingår även 7 Donatella Center (3,1 %) som har varit lite av en besvikelse i år efter att ha haft ett bra fjolår. Nu verkar hon dock äntligen på gång igen och det är möjligt att hon är lite av en årstidshäst då hon skrällde vid den här tiden förra året. Det känns också väldigt intressant att det eventuellt blir jänkarvagn och helstängt huvudlag i den här starten vilket kan ha en stor effekt på henne. Hon är kanske den häst som har mest fart i kroppen inombords och får förändringarna effekt så kan det bli en stor överraskning för spelarkollektivet. Totalt garderar vi brett med tolv streck och här behöver det inte vara fel att helgardera.

V75-3 Stayerlopp

Den tredje avdelningen är ett stayerlopp över tre volter och loppet är relativt ihåligt då flera hästar står hårt inne på de första två volterna. Vi kör med hängslen och livrem i detta lopp och tar med samtliga som vi anser har realistisk vinstchans men normalt sett vinner en häst från den sista volten. Klar favorit i loppet är 12 Slide So Easy (53 %) som vi spikade senast som outsider och verkligen gillar och det favoritskapet köper vi rakt av men till den höga procenten den här gången så hittar vi inget större spelvärde och vi nöjer oss därmed med ensam A-häst på honom. Med en toppkusk i sulkyn så hade vi kunna tänka oss att gå på honom hårdare igen men Flemming Jensen har förvånansvärt svårt att vinna inom V75 från de bakre regionerna även om det gick vägen senast och därför hanterar vi trots allt favoriten med viss försiktighet den här gången. Han imponerade inte direkt senast över tre varv heller även om han blev hängande i spåren den gången. I B-gruppen lägger vi främst andrahandsfavoriten 14 Rapide Du Pommeu (8,4 %) och 12 Bullyoung (21 %) som båda lever på sin styrka och gynnas av distansen. Båda kommer med dokumenterad toppform och har presterat mycket bra på stayerdistans förut.

V75-4 Klass II

Den fjärde avdelningen är ett Klass II-försök över medeldistans med bilstart. Loppet är relativt ihåligt och håller en ganska dålig klass och vi är inne på att det kan definitivt kan skrälla till ordentligt här om favoriten sviker. Mest betrodd och även vår utgång är favoriten 10 To Be Or Not To Be (39 %) som vi skriver mer om under rubriken utgångar nedan. Bakom favoriten varnar vi framför allt för 4 Max The Flax (3,2 %) som har förbättrat sig på slutet och nu har fått ett perfekt utgångsläge. Han duger bra i denna omgivning och är för borttappad på strecken enligt vår mening. Även Untersteiner-duon 2 Rawindski (20 %) och 3 New Moon Pellini (8,7 %) måste tas på största allvar här då de har fina lägen vilket är värt mycket på Jägersro i en sån här klass och dessutom eventuellt ska provas med jänkarvagnar för första gången. Vi är inte säkra på vem det kan ha mest effekt på av dem men den förstnämnde lär vara gynnad av banan i alla fall då han lättats till barfota runt om på slutet vilket fungerat mycket bra. Totalt tar vi med sex streck och gör du ett mindre system så kan du ta bort vår C-häst.

V75-5 Silverdivisionen

Det här är en Silverdivision över kort distans där vi förväntar oss att det kommer bli en rejäl fart på loppet inledningsvis då det finns gott om startkanoner och det kan mycket väl gynna de hästarna som inte är inblandade i den initiala spetskörningen. Oväntat klar favorit är 1 Augustus F. (39 %) och att han är betrodd förstår vi men vi köper inte riktigt den höga spelprocenten. Även om han har spetsat från innerspåret i princip varje gång och det inte ens var nära att han missade spets därifrån senast så är vi inne på att det såg bättre ut än det var då han inte mötte några startsnabba hästar. Vi ser honom som spetsfavorit men han kan galoppera vilket har hänt flera gånger förut, inte minst då han är mycket känslig i fötterna, och han kan också mycket väl bli över från start då det finns några riktigt startsnabba hästar med den här gången utvändigt om de laddas för fullt. Även om han håller upp spets så talar mycket för att det kommer att kosta en del och det är inte alls säkert att han står till mål när han nästan garanterat får en tuff häst utvändigt om sig hela vägen. Dessutom har Augustus F. faktiskt haft svårt att prestera i Silverdivisionen tidigare och vi vill gärna se bevis för att han duger i klassen innan vi går på honom som storfavorit.

Vår klara förstahäst i loppet och utgång är 6 Pepe di Jesolo (13 %) som vi tror avvaktar spetsstriden och sedan kan vinna det här loppet från dödens och där bakom rankar vi upp 4 Napoleon C.D. (7,4 %) som vi faktiskt anser vara lite bortglömd idag. Han trivs utmärkt på Jägersro och kan eventuellt nå spets om han laddas för fullt eller om favoriten galopperar bort sig och därifrån biter han ifrån sig riktigt bra om det inte blir för tuff körning inledningsvis och då kan han mycket väl duga hela vägen. Totalt tar vi med fem streck men här hade vi gärna haft med ytterligare två-tre streck och skulle vi välja ut en häst som vi skulle vilja lägga till på systemet är det antagligen 11 King City (2,4 %) som kan få loppet kört i halsen och är underspelad till den här låga procenten men med vår systemkonstruktion så rymdes han tyärr inte.

V75-6 Bronsdivisionen

Ett sprinterlopp på spetsbanan Jägersro där de två främsta segerbuden har lottats till fina framspår vilket gör att det känns som att det först och främst kommer att stå mellan dem i mål och det känns rätt att ta ställning mellan dem. Vi har kört loppet i badkaret och tror mycket på 5 Thaiger Exclusive (47 %) som har sett strålande ut barfota runt om i Peter Untersteiners regi och vi tror kommer stå för en mycket stark prestation på barfotabanan Jägersro. Han ställs mot en fin häst i Flemming Jensens 2 Offshore Man (16 %) som också har hög kapacitet men vi tror att vår spik har en bra chans att vinna det här loppet även från utvändigt om ledaren om han upprepar insatserna från de senaste starterna och skulle han till och med komma till ledningen så borde loppet vara i det närmaste över. Det låter inte riktigt som att (den ibland något defensive) Flemming Jensen är inställd på att ladda allt vad det går mot täten i starten heller och i sådana fall bör vägen dit ligga öppen för vårt spikförslag. Vi skriver mer om vår spik nedan.

Om ni garderar loppet så missa inte att ta med 12 Backorder (4,1 %) som faktiskt var ruskigt bra senast och kan blanda sig i striden här om det blir tempo på vägen och några hästar kör bort varandra. Hon är dock först på turordningen och vi lägger Offshore Man som förstareserv till vår spik då han lär få överta ledningen vid en strykning.

V75-7 Gulddivisionen

Dagens avslutande avdelning är C.L. Müllers Memorial och en Gulddivsion över lång distans och som vanligt håller en god klass för årstiden med nästan en halv miljon i förstapris och flera ekipage har siktat mot den här uppgiften. Det gäller dock inte den klara favoriten 10 On Track Piraten (41 %) som kommer från en lång flygresa över Atlanten och den uppladdningen känns inte helt optimal. Vi anser i alla fall att han är överspelad och spelar utgång emot på 4 Alfas Da Vinci (18 %) som vi faktiskt anser borde vara loppets favorit även om han inte fick visa vad han kunde i SM senast då han blev påkörd.

Där bakom varnar vi framför allt för 2 Dreams Take Time (6,3 %) som är ett av omgångens bästa skrällbud och vi skriver mer om nedan. Vi tar även med 6 Takethem (14 %) som tillsammans med Dreams Take Time är spetsfavorit i loppet. Vi hade gärna haft Takethem som B-häst också för att öka potentialen i systemet men vi nöjde oss med C-gruppen då vi inte var helt nöjda med insatsen senast och nu möter han också trots allt hårdare motstånd än vad han mött tidigare. Det kan nämnas att vi går kort i detta lopp och det finns en risk att vinnaren hittas utanför vår systemram men om det är favoriten som vinner så får vi tugga i oss det helt enkelt i en sån här omgång.

Spiken

V75-6: 5 Thaiger Exclusive (47 %) blixtrade till ibland i tidigare regi och visade då sina fartresurser men har varit som en ny häst i regi Peter Untersteiner där han gick ut direkt barfota runt om för första gången och har bombat hem tre raka segrar och det känns som att folk inte riktigt har förstått hur bra hästen är eftersom han inte är omgångens största favorit vilket vi tycker att han borde vara. Vi tror nämligen att det är en vettig chans att hästen får överta ledningen och då bör loppet vara över men han har även en bra vinstchans i dödens som vi ser på loppet.

Vår spik har varit lite förkyld mellan starterna i sin nya regi enligt stallet men har ändå presterat så fint och när han nu varit helt frisk inför den här uppgiften och startar på Jägersro vilket vi tror gynnar honom då det är en sådan barfotabana där han bombade hem loppet från dödens i debuten i ny regi så tycker vi att det ser ut som en lämplig uppgift. Att det är kort distans tror vi inte är någon nackdel heller utan att det snarare missgynnar hästarna från bakspår. Peter Untersteiner brukar ha bra koll på sina chansvärderingar och gav hästen fem getingar i Expressen vilket lär göra honom hårdare betrodd men vi tycker att han känns spelvärd uppemot 60-65 %.

Utgångar

V75-4: 10 To Be Or Not To Be (39 %) startar i ett klent Klass II-försök som klar favorit och det anser vi vara helt korrekt då han också har visat klart högst fartresurser i sällskapet och nu när det handlar om bilstart så ser vi det inte som någon större galopprisk. Blir det sedan högt tempo i loppet så är han gynnad då men annars så kan han göra jobbet själv i en sån här omgivning också. Till dagens start så låter det väldigt optimistiskt från kusken Christoffer Eriksson som känner hästen väl och det är även positiva rappporter ifrån stallet. Det blir återigen barfota fram vilket vi tyckte verkade vara väldigt fördelaktigt när han tävlade med den balansen för första gången senast och att det är tolv dagar sedan det senaste loppet känns optimalt. Rent statistiskt har startspåret i klassen bra siffror även om det alltid kan bli stökigt kört ibland och vi har goda förhoppningar om att han rundar motståndet men vi nöjer oss trots allt med att spela utgång då det handlar om spetsbanan Jägersro och det finns flera dugliga motbud. Vi taxerar vinstchansen till 51 %.

V75-5: 6 Pepe di Jesolo (13 %) kommer från flera starka insatser inom V75 och har visat absolut toppform på slutet även om han varit heroisk i nederlagen på slutet. Han kan öppna okej men kommer inte vara inblandad i spetstriden denna gång vilket vi ser som positivt då det finns flera startkanoner i fältet där vi antagligen kan förvänta oss en tuff och kanske utdragen spetskörning. När körningen lagt sig så kan Thomas Uhrberg sedan välja att kliva fram i dödens och han bör därifrån ha vettiga möjligheter att krossa spetshästen och även hålla undan från dom bakifrån. Det som talar lite extra för Pepe di Jesolo denna gång är att han har gjort strålande prestationer på Jägersro med två vinster och en andraplats på tre starter, och segrarna var två starter där han gick barfota bak i våras. Det blir lättning till barfota bak igen till denna start vilket han inte gått med på länge och det har fungerat väldigt bra innan med tre vinster och en galopp under Elitloppshelgen på fyra starter i år. Han ska dessutom antagligen provas med en amerikansk jänkarvagn vilket visserligen slutat med galopp förut men tränaren Edvin Ceka anser att hästen är mer mogen för det nu och vi tror att han kan krossa allt. Vi taxerar vinstchanen till 23 %.

V75-7: 4 Alfas Da Vinci (18 %) har presterat klart sämre i år gentemot fjolåret och vi har tidigare inte haft någon större feeling för hästen utan rankat ner honom jämfört med spelarkollektivet. Vi har dock en känsla av att det kan vara dags för en vinst nu eftersom intrycket innan han utgick med punktering i den senaste starten var klart förbättrat och det är även ovanligt positva träningsrapporter ifrån stallet och det hörs verkligen att de nu förväntar sig en topprestation nu när det är hans årstid igen. Förutsättningarna till lördagens lopp känns även de perfekta med lång distans och startspår fyra på hemmaplan och Joakim Lövgren har siktat mot det här loppet länge och lär ha hästen i topptrim. Alfas da Vinci bör kunna hitta en vettig startposition direkt och ett stort plus är att det blir barfota fram vilket han fungerat väldigt bra på och den balansen har han överlägset bäst statistik på. Vi taxerar vinstchansen till 36 %.

Övervärderade

V75-2: 5 Diva Deo (53 %) har kommit tillbaka fantastiskt bra efter vila och halsoperation, och ståtar nu med två raka segrar efter uppehållet. Prestationerna har varit väldigt bra men samtidigt har vi svårt att köpa det stora favoritskapet baserat på det då motståndet trots allt har varit väldigt klent och hästen är orutinerad. Vi är inte heller säkra på att hon når spets inledningsvis och även om hon når dit så kan det kosta en del. Vi ser också stora faror med att gå i spets då det trots allt handlar om ett lärlingslopp och de brukar ofta bli väldigt rivigt körda där spetshästen kan få flera tryckare på sig. Det är något som statistken stödjer då det är förhållandevis många hästar som vinner från sämre utgångslägen där. Summa summarum så känns favoritskapet berättigat men då hästen är orutinerad, möter hårdare motstånd samt då läringsloppen brukar bli väldigt konstigt körda så köper vi inte det höga favoritskapet alls utan taxerar vinstchansen till 33 %.

V75-7: 10 On Track Piraten (41 %) tillhör eliten och kapacitetsmässigt räds han ingen i fältet men till denna start har vi ingen känsla för honom då vi framför ställer oss frågande till upplägget med start i VM-loppet för 13 dagar sedan och en ny start här. Vår känsla är att det kommer för nära in på och vi förväntar oss ingen topprestation. Vi ser även bakspåret som ett minus även om han gått bra bakifrån enligt statistiken och att det blir bakskor och inte barfota runt om som är optimal balans ser vi också som ett litet minus även om det inte har någon avgörande betydelse. Han har fortfarande hyfsade möjligheter att vinna loppet men enligt oss är han för hårt spelad och då det normalt sett blir underrens med betrodda hästar i V75-avslutningen så väljer vi att ta bort honom från systemet helt och hållet.

Skrällbud

V75-2: 13 Bakers Ransom (2,6 %) kommer från Veijo Heiskanens formstall och har höjt sig i den regin där hon nu gjort fyra starter och successivt blivit allt bättre. Den senaste starten slutade med seger på ett säkert sätt och allt tyder på att vi kan förvänta oss en bra prestation här. Vi anser att hon tillhör de bättre hästarna i detta lopp och även om utgångsläget är kallt så måste vi komma ihåg att detta är ett lärlingslopp och det behöver inte vara missgynnsamt att starta från de bakre leden ibland då det kan bli välidgt konstigt kört i täten med många tempoväxlingar. Blir det hårt tryck på tillställningen samtidigt som Beata Persson (som lyckats riktigt bra i år) får till styrningen så blir vi inte förvånade om hon spurtar förbi allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V75-7: 2 Dreams Take Time (6,3 %) startar i C.L. Müllers Memorial över lång distans och även om distansen kanske inte är någon direkt fördel så tycker vi att det ser ut att vara en intressant uppgift. Han har nämligen visat uppåtform på slutet och med tanke på hur han hittade formen runt den här tiden förra året och att det för ovanlighetens skull inte finns några klara spetsbud i Gulddivisionen samtidigt som Peter Untersteiner låter optimistisk och verkar vara inne på ett offensivt upplägg så tycker vi att han känns intressant idag.

Jokersystemet

V75 Jägersro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*12*5*5*1*1*3 = 3 780 kronor[/content_protector]