V75 Jägersro

Spikförslagen

V75-2: 3 Run Ceasar Run (21 %) har en bedrövlig resultatrad och blir mindre spelad än vad han borde bli då han är i betydligt bättre form än vad det ser ut och har haft krafter kvar i de två senaste starterna. Han har nu äntligen lottats till en perfekt uppgift med tanke på att det är spetsläge över kort distans på Jägersro och tränaren Ola Samuelsson är medveten om att det bara är spets som gäller och verkar ovanligt optimistisk om han når dit. Vi tycker också att det är hästen att slå i loppet med tanke på vilken bana vi tävlar på där spetshästarna brukar vara ovanligt svårslagna och hästen har också tävlat bäst på den här banan tidigare med fyra segrar på åtta försök. Det blir antagligen barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-3: 12 Baja Rosa Akema (8,5 %) har verkligen tänt till barfota runt om och det är ingen slump att det är med den balansen som hon tagit tre segrar på slutet på ett imponerande sätt även om det har varit i billigare sällskap än det här. Hon har dock haft gott om luft ner till motståndet vid några tillfällen och vunnit på ett sätt som lovat mer och trots att det är bakspår på Jägersro så tycker vi att hon är mycket spelvärd här då favoriten 8 Mr Magnifique (44 %) har ett vingelläge där han både kan galoppera bort sig och få en tung inledning om han laddas fram mot täten vilket kan bädda för överpace. Vi tycker dock att favoriten är klart värst emot och att det är vidöppet bakom de här två och med tanke på det troliga löpningsförloppet och skillnaden i spelprocent så känns spikvalet spännande. Det blir antagligen öppet huvudlag och svensk jänkarvagn i övrigt.

V75-5: 1 Marciano (7,2 %) var bara sådär senast och är minst sagt ojämn men vi är inne på att han kommer att ha en av sina bättre dagar nu och det finns ett par saker som talar för det. Han ska till att börja med tävla barfota bak vilket han var strålande med vid segern för fyra starter sedan och i Derbykvalet och i Klass I-finalen näst senast när han gick på det sättet också så var han ursäktad med tanke på läge och motstånd. Han får ett liknande upplägg nu som vid segern med täta starter inom tio dagar inför en start på hemmabanan Jägersro där han har tre segrar på fyra försök och bara gått på pumpen en gång mot den absoluta kulltoppen. Det ser ut att bli rygg ledaren på en hetsig stallkamrat här i form av favoriten 2 Pharaon Face (42 %) som i kontrast till vår spikidé har noll vinster på sju starter på Jägersro och det ser ut att vara en bra chans att det löser sig till slut om han bara går felfritt. Det blir antagligen norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

V75-7: 3 Dante Boko (15 %) hade en hopplös uppgift senast men var mycket bra över den långa distansen vid andraplatsen näst senast bakom Aubrion du Gers och känns som en klassisk spetsvinnare i V75-avslutningen där flera av de värsta motståndarna har vingellägen eller matchas mot Frankrike. Hästen är ojämn men har höga toppar och har visat att han går bra över den långa distansen flera gånger – inte minst om han får dämpa tempot lite under vägen vilket det ser ut som att han ska kunna få göra här då favoriten antagligen kommer köras ganska snällt. Det blir troligtvis barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn.

Måstestrecken

V75-1: 11 Akermann (12 %) har ett intressant läge med springspår på tilläggsvolten och en strykning direkt innanför vilket gör att det blir lite mer plats. Det verkar dessutom som att de ska chansa lite och utrusta favoriten 5 Platon Face (21 %) med jänkarvagn igen (som han gick strålande med för första gången senast) trots att det är voltstart och det luktar därmed galopp lång väg – speciellt om det blir omstarter vilket det brukar kunna bli i V75-inledningen – och i sådana fall kan vägen mot täten faktiskt ligga helt öppen. Han gör debut över tre varv vilket är ett litet frågetecken men det är ett plus att Örjan Kihlström sitter i sulkyn för första gången och vi streckar honom på alla system. Det blir antagligen barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

Skrälldragen

V75-3: 4 Quite Wish (3,6 %) är värd att nämna som skrälldrag bakom vårt spikförslag då han är initial spetsfavorit och det handlar om Jägersro där spetshästarna ofta växer en klass mer än normalt. Stefan Söderkvist släpper antagligen kommandot om favoriten 8 Mr Magnifique (44 %) kommer fram tidigt men även en resa i rygg på ledaren kan vara vinstgivande och om favoriten får en dålig start eller kommer bort så med galopp eller liknande så kan det hålla hela vägen från spets då han vunnit fyra segrar på fem försök därifrån tidigare. Det är också antagligen ett plus att det är täta starter som han vunnit med vid det enda tillfället han gått så tidigare. Det blir troligen barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn igen.

V75-4: 15 Bella Mont (3,6 %) har givetvis ett chansartat läge men var fyra i Derbystoet näst senast efter en smygresa och duger mycket bra kapacitetsmässigt i det här loppet med ett lopp på rulle. Hon blev dock sliten och galopperade senast vilket givetvis är lite oroväckande men hon är uppfräschad igen och vi tycker att det låter lurigt positivt mellan raderna från tränaren Ken Ecce. Det blir antagligen jänkarvagn igen som hon tänt till med på slutet och eventuellt barfota runt om för första gången vilket skulle vara extra intressant.

V75-5: 8 Te Quiero Grif (5,8 %) backades sist från ett liknande läge senast och fastnade med krafter kvar i ett V75-lopp som vanns av M.T.Joinville och han såg riktigt bra ut för dagen och kändes finare än nånsin enligt Veijo Heiskanen. Den här gången lär det bli ett mer offensivt upplägg och det ska bli intressant att se hur långt han räcker om det klaffar lite på vägen och att det är täta starter kan också vara lite intressant. Det blir sannolikt barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn igen.

V75-6: 5 Pajas Face (2,2 %) fick vika ner sig i ledningen senast och man kan sätta ett litet frågetecken för hans moral den sista biten i nuvarande klass men hästen är i alla fall startsnabb och ska köras i ledningen enligt tränaren vilket alltid är mycket värt på Jägersro. Han körs också av André Eklundh som är obesegrad med hästen efter två försök och Pajas Face har också två segrar på två försök tidigare när det handlar om så här täta starter och vi vädrar att det är lite extra påställt i den här starten. Det blir antagligen barfota bak, halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

V75-7: 1 Caid Griff (5,5 %) är ett nyförvärv hos stall Daniel Redén som kämpat mot kulltopparna i Frankrike och gör debut på svensk mark och därmed givetvis är mycket svårbedömd – både med tanke på att det här loppet är efter vila och ett led i matchningen mot en vinter Frankrike och att Daniel Redéns stallform är fortsatt diffus där han dessutom strök ett par hästar så sent som i förrgår för dåliga blodvärden. Hästen har dock ett intressant läge då han kan öppna snabbt och vi tror att han kan hålla upp rygg ledaren på vårt spikförslag och med Örjan Kihlström i sulkyn och en offensiv kusk i spets så kan han få chansen till slut. Det verkar dessutom bli jänkarvagn för första gången vilket alltid är lite kittlande. Vi tar i skrivande stund bara med hästen på ett preliminärt system eftersom dagsstatusen är osäker men det kan bli ändringar här beroende på “vibbarna” under lördagen.

Överspelade

V75-4: 4 Southwind Feji (48 %) har imponerande statistik med nio segrar på elva starter men hon har bränt på V75 tidigare som storfavorit och vi är inne på att hon kan göra det igen. Om hon kommer till ledningen där hon har fem segrar på fem försök sedan tidigare så är det antagligen en bra segerchans men det ser ut som att den enda chansen att hon ska göra det är om hon släpps dit och det känns högst osäkert – kanske speciellt då det handlar om ett lärlingslopp. Det blir första gången med ryckhuva vilket kan vara en extra växel men på en storfavorit så är den utrustningsändringen inte något som vi går igång på. I övrigt blir det skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171028

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 16.20.