V75 Jägersro

V75

Vi ser kanonpotential och hoppas på Untersteinershow!

[content_protector password=”Untersteinershow” cookie_expires=”3600″]Förra helgen på Bjerke hade vi grym feeling för att det skulle bli en topputdelning och även om det inte  blev några miljoner så blev det ändå över 100 000 kronor till slut. Tyvärr räckte vårt system på hemsidan inte hela vägen men glädjande nog satt vårt andelssystem med ett netto på över 136 000 kronor. Ni kan läsa mer om omgången här:

https://skoinfo.se/blogg/eftersnack-v75-bjerke/

Helgens tävlingar på Jägersro är verkligen spelstimulerande och vi har hittat en drös med bortglömda hästar som kan bädda vägen mot miljonerna. Då omgången dessutom känns sportsligt högintressant så ser vi verkligen fram emot lördagens underhållning. Vi har verkligen hittat en nyckelkusk, nämligen Johan Untersteiner som vi har som tipsetta i inte mindre än sex lopp. I fem av dessa kör han en outsider och har Johan en bra dag på jobbet så ligger vägen öppen för oss.

Vill ni vara med och dela spänningen med oss på lördag så köp gärna andelar på något av våra andelsbolag:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

Spiken

V75-5: 3 Racing Mange (13 %) är en modell som vi verkligen gillar och han är tillsammans med storfavoriten 2 Gareth Boko (53 %) den i årets 2-åringskull som hittills har visat mest. Vår känsla är att det finns mycket utveckling i Racing Mange och då hästen såg klart förbättrad ut senast vilket vi tror kommer fortsätta till den här starten och han dessutom har visat en mycket fin inställning och aldrig galopperat så blev valet enkelt. Vi väljer att spika Racing Mange och en kraftig bidragande orsak till detta är att han är vår spetsfavorit. Detta lopp har en historia av sig av att vinnas från spets och då vi tycker att den troliga spetshästen är en ruggigt fin häst som borde vara favorit så blev spiken enkel till låga 13 %.

Hotet i spetsstriden är 4 Chocolate Gold (7,6 %) som vi för övrigt också anser att det finns bra spelvärde på idag och det känns lite surt att inte ha med honom på systemet. Vi värderas att Racing Mange når spets 60% av tillfällena och Chocolate Gold 30 % och någon av de övriga ca 10 %. Den av ovan två hästar som når spets anser vi ha bäst vinstchans i loppet och då vi även bedömer att Racing Mange har vettig chans från andra positioner så blev valet självklart.

Utgångar

V75-1: 7 Sylvester America (6,6 %) har stångats mot klart hårdare motstånd en längre tid och går nu kraftigt ner i klass. Detta lopp har en historia av sig att vinnas av 4-åringarna och Sylvester America är den 4-åringen som visat absolut mest i fältet. Hästen har länge visat en mycket hög kapacitet och det som gör Sylvester America extra intressant nu är att det dels återigen blir barfota runt om men framför allt att Johan Untersteiner hoppar upp i sulkyn. Johan ser vi som ett starkt plus då han har vunnit två av sex starter med Sylvester America och då det dessutom låter mycket positivt ifrån stallet så försöker vi koppla grepp på omgången direkt med en utgång i V75-inledningen.

Vi anser visserligen liksom övriga Sverige att favoriten Breidabliks Nubbe är en ruggig modell som har klart högst vinstchans i loppet men samtidigt är hästen oerfaren och Conrad Lugauer som kör är inte någon man vill hålla i handen inom V75. Hästen är med andra ord överspelad och vi hoppas jobba in vår utgång eller en skräll.

V75-4: 11 Gambino Degato (6,7 %) har Johan Untersteiner hittills kört väldigt försiktigt med och hästen har fått fina resor och spurtat vasst på slutet. Vi hör på Untersteiner att han gillar hästen skarpt och han har helt rätt utvecklingskurva och vi förväntar oss därmed att han är ytterligare förbättrad till denna start.

Själva loppet tror vi kan bli perfekt för vår utgång då vi dels är inne på att det kommer bli en hård spetstrid och därefter är känslan av att det kommer bli hårt tempo hela vägen och får Untersteiner till styrningen någorlunda så kommer Gambino Degatos spurt bita riktigt bra till slut, förhoppningsvis hela vägen!

V75-6: 1 Paparazzi M. (8,3 %) har kanske inte rosat marknaden på slutet men var kraftigt förbättrad i den senaste starten, även om det var mot ett beskedligt motstånd. Träningsrapporterna är fortsatt positiva efteråt och han är vår klara spetsfavorit i loppet och ifrån den positionen så är det hästen att slå. Vi vet sedan tidigare att han biter ifrån sig riktigt bra därifrån då han har hållit undan för en så pass bra häst som Ready For More. I ett öppet lopp väljer vi att lägga mest insatser på vår utgång som vi anser borde ha ca 15 % av insatserna på sig.

Överspelade

V75-5: 2 Gareth Boko (53 %) har hittills gjort det fantastiskt bra och utvecklats successivt men samtidigt anser vi att han blivit för stor favorit idag då det finns en del som talar emot honom:

  • För det första så har Per Lennartsson ett bedrövligt facit på V75 den senaste tiden där han nu har 70 lopp i rad utan seger och då har han dessutom kört många favoriter. Vi vet att Per Lennartsson är en bra kusk men sådant sätter sig i huvudet!
  • För det andra ska Gareth Boko nu på sin första långresa och det är alltid svårt att sia om hur hästen kommer klara av det.
  • För det tredje så tror vi inte på spets idag och mycket talar för att han kommer få vandra i dödens och göra grovjobbet.

Summa summarum är det för mycket frågetecken för en storfavorit till 53 % och vi spikar emot!

V75-6: 7 Orakel Face (34 %) hade vi senast som en fräck utgång från bakspår till låg procent. Nu har hästen gått från skräll till favorit men samtidigt är förutsättningarna  annorlunda. Det som talar emot favoriten är:

  • Distansen är nu ett frågetecken. Hästen har inte presterat speciellt bra på lång distans tidigare och har inte vunnit på sex starter.
  • Hästen gick med jänkarvagn senast vilket fungerade mycket bra men nu blir det vanlig vagn igen vilket är negativt.
  • Startspåret kan ställa till det då hästen tidigare inte varit speciellt snabb ut ifrån voltstart och det kan bli positionsproblem.

Lägg till att han möter hårdare motstånd än förut och ni förstår att vi inte är sålda på honom denna gång som klar favorit!

Skrällbud

V75-1: 7 Sylvester America (6,6 %) se utgångar.

V75-2: 12 Dizzy River (5,8 %) är ett fartfyllt yrväder som fartmässigt duger mycket bra i det här sällskapet men som också är osäker av sig. Läget är givetvis svårt men vi tror att det kan bli en tuff inledning här och då vi anser att han har den bästa farten i fältet när han fungerar och stallet nu aviserar att de ska prova att köra barfota runt så känns det superintressant. Hästen verkar också trivas på Jägersro där han vunnit två av fyra starter.

V75-3: 7 Rod Stewart (5,2 %) anser vi vara kraftigt bortglömd och med ett bättre startspår hade vi gjort mer av hästen här. Rent fartmässigt duger han riktigt bra i detta sällskap och även om resultaten inte varit på topp i de senaste loppen så finns det godtagbara förklaringar. Till dagens start så ska han gå med helstängt huvudlag och det låter väldigt uppåt ifrån stallet. Hästen har rest mycket men rapporteras träna förbättrat på slutet och då vi även anser att det är intressant att Johan Untersteiner hoppar upp i sulkyn så känns han riktigt spelvärd då han möter betydligt enklare hästar idag!

V75-4: 11 Gambino Degato (6,7 %) se utgångar.

Jokersystemet

Jägersro28  nov

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking: 2*9*7*9*1*6*1 = 3584 kronor.[/content_protector]