V75 Jägersro

V75

Hugo Åbergs Memorial ser superintressant ut och vi köper inte det stora favoritskapet på Propulsion

[content_protector password=”hugoåbergs” cookie_expires=”3600″]I lördags åkte vi tyvärr ut direkt på allt då vi gick fullt ut på Some Summit i den första avdelningen och även om vi varnade för Nancy America är det inget som vi tjänar på i plånboken. Vår rank höll annars hög klass men det hjälpte föga när vi brände direkt. I söndags gjorde vi inga tips på hemsidan men då fick vi i alla fall lite retroaktiv betalning på vår “rankform” då ena V75 Tillsammans-bolaget satt på Andelskungen och andelsköparna fick tillbaka 3004 SEK för satsade 133 SEK och det hade kunnat ge mer med lite tur.

Nu duggar det tätt med V75-omgångar och den här omgången har gått från att vara väldigt intressant till medium spelmässigt varefter flera strykningar ramlat in under dagen vilket gjort loppen tunnare och att vi fått tänka om en del med vårt system. Tyvärr kom det in strykningar på några av omgångens stora fynd i form av 12 Diamond i V75-1, 12 Undimede i V75-2 samt även till viss del 2 Freccia Rossa i V75-2 där det aviserades intressanta utrustningsändringar. De sistanämnda strykningarna underlättade dock spikvalet som nu känns givet och vi litar på att 5 Sundsvik Mayday (48 %) är relativt överlägsen.

I övrigt så känns omgången rätt rundspelad och det är mindre stora favoriter än normalt sett men samtidigt är omsättningen endast ca 3 miljoner kronor just nu så vi rekommenderar er att hålla en litet extra öga på hur streckfördelingen förändras under dagen då det är fullt möjligt att några hästar sticker iväg på strecken och det bör ni så klart korrigera för men det är tyvärr omöjligt för oss att göra en streckanalys då vårt material måste vara klart i vettig tid så att ni har användning av det. Nu hoppas vi i alla fall att vår rankform håller i sig och att vi kan få betalt även här på tipsen!

Om du är intresserad av våra andelsspel via V75 Tillsammans för 134 respektive 300 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V75-1 Securitas (200 000 – 1 250 000)

Det inledande loppets proposition motsvarar ungefär en normal Silverdivision och håller faktiskt rätt bra klass med flera hästar som definitivt duger bra i klassen och möjligtvis kan hävda sig i Gulddivisionen också med lite ytterligare utveckling. Loppet är rätt rundspelat i nuläget och vår lösning av loppet blir lite tråkig då vi tar med samtliga betrodda på vårt systemförslag även om vi tar lite ställning genom att spela utgång med tredjehandaren 6 Top of the World (18 %) samt fjärdehandaren 10 Emmett Brown (15 %). Vi har inga större förhoppningar om att det skräller här även om vi tar med några skrällbud och hoppas framför allt att vi överlever loppet genom en av våra utgångar och därmed får många streck med oss till övriga lopp. Favoriten 11 King City (21 %) får många förespråkare efter hans fina spurtseger senast men man ska tänka på att det löste sig närmast perfekt för honom då med invändig resa, 1.10-tempo på varvet och lucka in på upploppet och det är långsökt att det ska lösa sig lika bra igen och han känns mer som en av flera denna gång.

V75-2 Stolopp

Ett stolopp som vi först hade tänkt att gardera på friskt i då vi hade stor respekt för 2 Freccia Rossa och 12 Undimede som numera båda har blivit strukna. Speciellt strykningen på danskan 2 Freccia Rossa ändrade på det troliga löpningsscenariot då hon var vårt spetsbud och därifrån höll vi det som troligt att hon kunde hålla undan länge – kanske hela vägen med täta starter och barfota runt om för första gången. Nu är ledningen istället initialt vikt åt 1 Axeline Baunely (14 %) och henne har vi inte samma respekt för och vi spikar istället favoriten 5 Sundsvik Mayday (48 %) som vi anser nu står för klassen i sällskapet och vi skriver mer om henne nedan. Om ni trots allt vill försöka fälla favoriten så missa inte våra “nollprocentare” som vi rankar förhållandevis tidigt och hade haft med som B-hästar vid gardering.

V75-3 Final Breeders Course

Ett treåringslopp som deltagarna har kvalificerat sig till via kval i olika länder. Loppet känns lite skiktat och även om det handlar om treåringar så anser vi att halva startfältet startar med minimala vinstchanser. Favorit är 7 Unicorno S.L.M. (40 %) och att det är en topptravare med fina framtidsutsikter råder det inget tvivel om men samtidigt finns det risk för en vingelresa härifrån och den korta distansen känns faktiskt som en relativ nackdel också för hästen gentemot några av konkurrenterna. Att han är favorit känns berättigat men vi anser att favoritskapet är aningen för stort och rankar ner en aning.

Våra förstahästar är hemmahästarna 2 Borups Powerful (20 %) samt 5 Guideline (9,1 %) som mötte varandra senast i kvalet till detta lopp. Då presterade inte Borups Powerful på topp men det hade varit täta starter innan dess och nu låter det mycket optimistiskt till denna start och de siktar på spets och slut. Vi nöjer oss dock med B-gruppen för honom men var mycket  nära att ta med honom i  A-gruppen. Vår föstahäst i loppet är istället nämnde 5 Guideline (9,1 %) som är mer intressant på strecken och var klart förbättrad i den senaste starten och verkar vara  under kraftig utveckling för närvarande. Från ett fint utgångsläge bör Joakim Lövgren kunna få till en bra resa och då det låter mycket uppåt ifrån stallet även här och då det återigen blir barfota runt om så har vi feeling för att han kan spurta förbi allt över upploppet igen till en fin procent. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-4 (40 001 – 165 000)

Det här är ett lopp som är öppet upp till 165 000 SEK vilket är lite lägre än Klass II och det finns en hel del intressanta ekipage i fältet. Den hästen som är klart mest spännande och bäst kapacitetsmässigt är 7 Sahara One (30 %) som återkommer efter ett kvallopp och vi har feeling för bara kan visa sig bäst och skriver mer om under utgångar nedan. Bakom ser uppgiften för 1 Glider Slider (7,8 %) mycket intressant då Björn Goop svingar sig upp i sulkyn för första gången och det brukar kunna ge ett ordentligt lyft på många hästar och det här är en häst som verkar vara i sitt livs form dessutom. Senast så spurtade han sylvasst till seger med under 1.10-tempo de sista 400 meterna och det är mycket möjligt att det kan bli något liknande den här gången från ett perfekt läge för en smygresa och flera utvändigt som lär gasa friskt och kan bli över från start samt starke 3 Adele La Marc (17 %) som lär hålla tempot uppe under vägen. Hästen är ganska enkel men spelprocenten är tilltalande.

Missa inte heller 12 Countdown Fougett (4,5 %) som är en fin typ som såg väldigt “lavad” ut senast och verkar vara under kraftig utveckling för dagen. Vi är givetvis lite bekymrade över lutningen vad gäller antalet segrar och andra-/tredjeplatser där han fortfarande inte vunnit i år och läget är givetvis ganska hopplöst men med tanke på att vi är inne på att det blir ett hårt tempo här så tänker vi inte bränna på honom om vår utgång har en sämre dag igen. Vi streckar sex hästar men den som har råd tar med ett par till.

V75-5 Budvar (100 000 – 450 000)

Det här loppets propositioner motsvarar ett normalt Klass I-försök ungefär och detta är absolut en av omgångens mest intressanta lopp med flera hästar som kommer med absolut toppform och med intressanta utrustningsförändringar.

Favorit är Johan Untersteiners 1 Broadway Appolo (26 %) som gjorde det riktigt bra i den näst senaste starten mot riktiga topphästar. I den senaste starten var prestationen dock klart sämre och det låter lite osäkert ifrån stallet kring var de har hästen rent formmässigt. Då vi dessutom är tveksamma till om han kan hålla upp ledningen nu när Triton Neergård blivit nedstruken ett snäpp till gynnsamma spår fem så väljer vi att lägga ner favoriten hela vägen ner till källaren (C-häst). Vi vill dock nämna att detta var ett av de svårare besluten denna omgång och vi tvekade länge till om vi trots allt skulle ha hästen som B-häst. Det ska nämnas att det varit lite rykten om att prova jänkarvagn och liknande på honom och det är möjligt att man får tänka om lite om det blir fastslaget närmare spelstopp.

Vår klara förstahäst är hur som helst istället den ovan nämnde 6 Triton Neergård (5,8 %) som vi tror kan leda det här loppet runt om till en låg spelprocent och vi skriver mer om honom under skrällbud. Där bakom håller vi 4 Temple of Dreams (19 %) och 9 Gucci Degato (15 %) högt då de båda har visat toppform på slutet och den sistnämnde spikade vi dessutom senast på V75. Blir det högt tempo och Örjan Kihlström får till styrningen så blir han livsfarlig. Loppets riktiga stänkare är 7 Thaiger Exclusive (6,1 %) som är ojämn men väldigt bra när han tävlar på topp och nu gör sin första start i regi Untersteiner och dessutom ska testas barfota runt om för första gången! Stormvarning är utfärdad och vi tycker att det är givet att ta med honom som B-häst trots att läget är chansartat. Totalt tar vi med sex hästar och känner att loppet är i det närmaste heltäckt.

V75-6 Hugo Åbergs Memorial

Som vanligt håller Hugo Åbergs Memorial toppklass och loppet känns i våra ögon  vidöppet då vi inte riktigt köper det stora favoritskapet på 1 Propulsion (44 %) som vi lägger under rubriken övervärderade från det här läget. Vi lyfter istället fram Conrad Lugauers fina springare 6 Spartan Kronos (6 %) som vi har lite skrällfeeling för och skriver mer om under skrällbud samt 2 Robert Bi (13 %) som har en enorm kapacitet när han får det att fungera och nu låter det mycket optimistiskt ifrån stallet och han bör kunna hitta en bra position från ett bra utgångsläge. Vi tar totalt med fem hästar och även om vi gärna hade hade haft med hedershästen 5 On Track Piraten (9,2 %) på ramen också så känns det relativt tryggt.

V75-7 Malmö Stads Pris  2016

Ett intressant lopp där vi inte köper det stora favoritskapet på 14 Alfas Da Vinci (47 %) utan istället spelar utgång på 15 Reckless (12 %) vilket vi skriver mer om nedan. Loppet känns annars relativt skiktat som ofta är fallet över utslagsgivande tre varv och vi anser i princip att endast de sex hästar vi har med på vårt systemförslag startar med realistiska vinstmöjligheter. Mest intressant på strecken bakom de mest betrodda anser vi att 5 Lord Flax (6,4 %) är då hästen nu gör sin andra start i ny regi. Han såg mycket fin ut i debuten hos Steen Juul som har toppform på stallet i övrigt och får hästen ut den grundkapacitet som han besitter så kan det bli svårt att ta in dubbla tillägg på honom.

Spiken

V75-2: 5 Sundsvik Mayday (48 %) har imponerat stort under säsongen då hon generellt mött klart hårdare motstånd än vad hon ställs emot idag. Hon gynnas nu av att möta endast ston och Veijo Heiskanen som håller hästen väldigt högt låter märkbart optimistiskt kring möjligheterna idag och de sena strykningarna har inte skadat hennes vinstchanser. I den senaste starten galopperade hon visserligen direkt men det var i voltstart och ifrån ett perfekt utgångsläge med autostart så ser vi ingen större galopprisk. Från det här startspåret så bör Veijo Heiskanen inte har några större problem att hitta en fin position i andraspår direkt då det är många hästar i detta lopp som vill gå på innerspår och så fort tempot bedarrar lär Veijo Heiskanen köra framåt för att överta ledningen alternativt försöka kontrollera loppet ifrån dödens. Vi anser att hästen är en klass bättre  än motståndet här och även om det blir dödens så tror vi att hon har en chans att trycka sönder motståndet och glida ifrån över upploppet. Att det dessutom är positiva träningsrapporter och optimistiskt ifrån stallet skadar inte. Vi taxerar vinstchansen till 62 %.

Utgångar

V75-1: 10 Emmett Brown (15 %) är en glänsare som alltid sett ut som en blivande storstjärna och han har hittills presterat sämre i karriären än vad vi hade förväntat oss om du frågat oss i början. Inför den senaste starten lät det dock allmänt uppåt kring hästen och vi förväntade oss en topprestation och även om han inte vann så blev det en tung resa i dödens och vi gillade verkligen vad vi såg. Vi anser faktiskt att han överglänste vinnaren 11 King City (21 %) prestationsmässigt som nu är favorit från ett sämre startspår och vi tror att det kan bli ombytta postioner i mål den här gången.

Det var den andra starten efter vila (galopp i första loppet) och vi förväntar oss att den genomköraren har gjort hästen gott och att formkurvan bör peka rakt uppåt. Dessutom har Stig H Johanssons hästar rent allmänt sett bättre ut den senaste veckan och stallet verkar på gång igen. Startspåret på kort distans känns givetvis inte optimalt på Jägersros självspringande bana men samtidigt gynnar de två strykningarna rejält och det kan bli en tuff startrusning och sedan så blir vi inte förvånade om Joakim Lövgren med hårt betrodda 7 Jairo (21 %) kommer köra offensivt idag och åtminstone hålla tempot uppe. Detta kan gynna vår utgång och blir det inte det förväntade hårda tempot inledningsvis så gynnar det våra andra utgång i loppet som vi skriver om nedan. Vi taxerar vinstchansen till 26 %

V75-1: 6 Top of the World (18 %) är en häst som vi tidigare gått emot en del då han varit hårt spelad men på slutet har vi bytt åsikt lite om honom då han har visat utveckling och samtidigt pendeln har svängt och han varit betydligt mindre betrodd i en del starter. I två av de tre senaste starterna har han vunnit från dödens i enklare sällskap över kort distans vilket visar stark moral och näst senast på V75 när han hade ett intressant smygläge och vi trodde att han hade skrällchans så var vi lite besvikna på insatsen men det var trots allt ett tufft sällskap och de utrustningsändringar som de snackades om då blev inte av. Den här gången så maxas dock utrustningen med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn och man ska tänka på att hästen har vunnit tre av fyra starter barfota runt om vilka samtliga var förra sommaren. Hästen är ingen startraket men om han blir kvickare iväg av ändringarna så ska man också tänka på att han har ett bättre läge än flera av de värsta konkurrenterna som står långt ute bakom vingen eller med bakspår och vi är inne på att vi kommer få se en vass prestation av honom idag. Om han till och med skulle få överta ledningen så kan han visa sig svårslagen då det är en position som han trivs utmärkt i och Jägersro är ju ökänt som en riktig spetsbana, inte minst när det handlar om sprinterdistans.

V75-4: 7 Sahara One (30 %) vann helt överlägset för tre starter sedan och hade gått i mål på omkring 11,5/2140 meter(!) utan galopp då han utmanade kanonen Southwind Mozart in på mållinjen näst senast och han slog då hästar som Pacific Broline och Day Or Night In vilket ingen annan i det här loppet kan drömma om i dagsläget. Sedan blev han stor favorit i ett V86-lopp på Vaggeryd senast men där fungerade han inte alls. Han bröt ut två gånger och störde medtävlare och fick startförbud och tvingades därför till kval efter det. Prestationen den dagen var allmänt lojt och intetsägande och intrycket var väldigt knepigt men det var nog så att hästen inte var fräsch för dagen – möjligen av för tätt tävlande – och vi har feeling för att Conrad Lugauer som brukar ha hästarna i väldigt fint skick har honom i toppskick igen och att vilan kan ha gjort honom gott. Han har också behandlats i båda framknäna och har presterat bra efter uppehåll tidigare, t ex i årsdebuten där han gick ut och vann på 14,4/2140 meter direkt. Läget är lite oroande då det sällan löser sig från vingellägen för Conrad Lugauer men om hästen är på topp så bör han tåla lite spår på vägen och fortfarande ha en bra vinstchans. Han borde med andra ord vara klar favorit i ett öppet lopp som vi ser på saken och vi spelar därför utgång. Det var väldigt nära att vi spikade honom också men några sena strykningar i andra lopp gjorde att vi ändrade oss.

V75-7: 15 Reckless (12 %) tycker vi känns mycket spelvärd i V75-avslutningen över tre varv. Detta beror mycket på att vi anser att favoriten 14 Alfas Da Vinci (47 %) är överspelad vilket vi skriver mer om under separat rubrik. Stall Goop låter optimistiska inför den här starten och vi är inne på att Reckless kan få ett liknande löpningsförlopp som Amaru Boko fick bakom favoriten senast och då har en bra chans att växla ner honom då han fortfarande verkar söka efter formen. Att Björn Goop kör jämfört med Joakim Lövgren och Lutfi Kolgjini bakom de värsta motbuden på samma volt bör också tala till hästens fördel rent taktiskt. Visst, han har fortfarande inte vunnit över distansen men han har stått för några riktigt starka prestationer i de allra tuffaste sällskap och med tanke på att vi inte förväntar oss att de andra hästarna på tillägg är helt på topp den här gången så bör han ha en bra segerchans till en tilltalande spelprocent.

Övervärderade

V75-6: 1 Propulsion (44 %) är en häst utöver det vanliga och vi blir inte förvånade om han med denna säsong i nacken kan vara med och utmana om Elitloppssegern nästa år. Vi är dock tveksamma till om han ska vara så pass hårt betrodd som han är idag då vi till att börja med tror att utgångsläget kan ställa till det. Hästen har inte öppnat speciellt snabbt tidigare och även om snacket går om att han inte laddats för fullt tidigare så vill vi gärna se att han kan öppna snabbt innan vi utnämner honom som ett spetsbud. Utöver att startspåret kan ställa till det så gjorde inte hästen någon märkvärdig prestation senast trots vinsten mot hårt motstånd och vi är lite tveksamma till om toppformen verkligen finns där. Hästen vann på klass och skalle helt enkelt men sådant brukar komma i retur i följande starter och då dessutom stall Daniel Redéns hästar varit mer ojämna på slutet så finns det tillräckligt med frågetecken för att ranka ner till den här höga spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

V75-7: 14 Alfas da Vinci (47 %) förlorade glädjande för oss ett långlopp på V75 mot Amaru Boko som vi som driver denna sida har delägarintressen i. Till den starten värderade vi Robert Berghs taktiska kunskaper klart högre än Joakim Lövgrens och det var också det som fällde utslaget och det kan faktiskt bli något av favorit i repris här. Prestationen av favoriten var dock gedigen senast men samtidigt visar inte hästen den glimrande form som han hade under fjolåret och det finns ingen särskild anledning att tro att den formen ska uppenbara sig nu heller innan han visar bättring. Nu möter Alfas Da Vinci två starka hästar som El Mago Pellini samt Reckless som vi båda håller på ungefär samma nivå som favoriten och då vi håller Björn Goop som klart bäst i sulkyn så rankar vi ner Alfas da Vinci en aning som storfavorit. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

Skrällbud

V75-5: 6 Triton Neergård (5 %) är omgångens fynd och vi fattar verkligen ingenting när vi kollar på procenten. Vi gillar verkligen intrycket på hästen i de senaste starterna och han verkar vara inne i en fin utvecklingsperiod och bli allt bättre. Vi hade honom som förstahäst redan innan strykningen av 5 Gideon Boko och att han är borta gynnar vår häst rejält och nu har vi faktiskt Triton Neergård som klar spetsfavorit. Når Jeppe Juel spets så hoppas vi han kör där för då tror vi sannolikheten för spets-och-slut är stor. Väljer Jeppe Juel att köra i ryggar så är dock inte slaget förlorat då hästen är väldigt spurtstark också. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V75-6: 6 Spartan Kronos (6 %) ser alltid ut som en rund miljon och Conrad Lugauers springare har växt in på ett bra sätt i den högsta klassen under året. I de senaste starterna har han startat nere i Frankrike och gjort det riktigt bra och vår känsla är att han har fått ännu lite mer hårdhet och nu är redo att utmana den yppersta eliten i Sverige. I ett öppet Hugo Åbers Memorial anser vi att Spartan Kronos är klart mest intressant på strecken och håller upp honom i ranken. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Jokersystemet

Jägersro v75

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*1*5*5*4*3*6= 3 600 kronor[/content_protector]